zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
figaro56 napisał(a):Możesz spać spokojnie Raku. Wszelkie formy kolaboracji z władzą mnie nie interesują. Taki moderator z ludu to nic innego jak kolaborant i kapuś. Zbyt szanuję wszystkich tu się udzielających aby taką funkcję komuś zaproponować. Z drugiej strony może i dobrze byłoby wpuścić w szeregi wroga takiego agenta J-23 ale jaka pewność, że wróg go nie przekabaci. Wszak znamy jego bezwzględność i przebiegłość.
figaro56 napisał(a):Acha, jeżeli już to powinienem porzucić TĘ opozycyjną retorykę a nie TĄ.
Janko10 napisał(a):Bartek: przekonuje mnie, że tłumaczenie się na "największych forach" przez moderatorów nie ma sensu (nie da się pertraktować z tłumem), ale jak już pisałem ileś tam miesięcy temu, to forum jeszcze nie jest wielkie i parę postów "tłumaczących" nie zawadzi. Przykro mi natomiast z powodu Twojego "droga wolna", nic chyba tak nie powinno cieszyć moderatora jak rozwój forum i nic tak nie powinno go martwić jak utrata aktywnych forumowiczów, przynajmniej tak powinno być, jeśli poważnie i profesjonalnie podchodzicie do swojej roboty. A wierzę, że tak jest. Mi jako forumowiczowi byłoby bardzo smutno gdyby taki Figaro sobie stąd poszedł.
Generalnie uważam, że robicie tutaj bardzo dobrą robotę, czytam od paru dni posty z okresu mojej nieobecności i wydaje mi się, że lekkie odpuszczenie dało efekt, że ludzie sami się dogadują (oczywiście nie widzę "porządków") i moim zdaniem - tak trzymać. A drobne niepokorności będą się zdarzać ale zastanówcie się dwa razy zanim wyciągniecie "siekierę".
Co prawda nie jest to forum specjalnie dedykowane do wychowywania młodych kibiców ale wierzę w to, że można się tutaj nabawić większej sympatii do biathlonu. Dlatego z 'kosmosem" też się nie zgodzę. Mam nadzieję, że Wy w to też wierzycie.
Na koniec jeszcze raz dzięki za amnestię. I życzę wam prawdziwej wielkości tego forum. Idziecie w dobrym kierunku, w trakcie mojej nieobecności pojawiło się parę bardzo fajnych osób, które wprowadziły sporo "świeżej krwi", a w sezonie na pewno będzie jeszcze dodatkowe przyspieszenie.
Figaro56 napisał(a):Tak jakoś smutno mi się zrobiło po tym jak przeczytałem wpis nadkolegi Bartka i nie chodzi o mnie i jego "serdeczne" zaproszenie na forum typu "droga wolna" ale to jakie cele stawia przed tym forum i dlaczego ono w ogóle istnieje. Myślałem, ze takie forum ma na celu popularyzację tej pięknej dyscypliny sportowej wśród ludzi korzystających z internetu. Chyba tak samo myślał sam Prezes a i pewnie Tomek Sikora, może Magda Grzywa którzy tu zabierali głos.
Jeżeli to ma być takie dyskusyjne koło wzajemnej adoracji to rzeczywiście nasze drogi powinny się rozejść bo widzisz nadkolego Bartek we mnie tkwi ten działacz sportowy i nic mnie tak nie cieszy jak młodzi kibice na sportowych arenach. Nie chodzi tu o te najpopularniejsze dyscypliny bo te obronią się same ale o takie jak biathlon o który trzeba powalczyć aby zyskać przyszłych kibiców. Nigdy nie wiadomo co może skłonić młodego człowieka do zainteresowania się sportem. Może to być równie dobrze miła i rzeczowa atmosfera jaką zastanie wchodząc na to forum po obejrzeniu biathlonowych zawodów(może pierwszy raz w życiu). Jeżeli spotka tu ludzi dla których sport jest pasją a do tego potrafiących tą pasją zarażać to może być sukces i mamy kolejnego kibica. Tak cały czas myślałem udzielając się tu trzy lata, że nasze cele są zbieżne ale widać myliłem się i jest mi tak jakoś smutno, cholernie smutno. Cóż nie pierwsze to rozczarowanie w moim życiu.
Bartek napisał(a):Siekiera na początku była wyciągana zbyt często, pewnie ze względu na błędną interpretację regulaminu. Teraz - jak sądzę - jest z tym całkiem nieźle.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości