Wielki pech Rafaela Nadala

Przegrał z Davidem Ferrerem 0:3 (4:6, 2:6, 3:6). W trzecim gemie pierwszego seta doznał jakiejś kontuzji lewej nogi, bo poprosił o przerwę. Szkoda, bo liczyłem tutaj na trochę dłuższy mecz pomiędzy nimi.
Murray dzisiaj wygrał z Dolgoplovem 3:1 (7:5, 6:3, 6:7, 6:3), ale Ukrainiec zagrywał dziwnie, bo podrzucał piłkę bardzo nisko i szybko uderzał i nie było szansy przewidzenia gdzie on uderzy z serwisu.
Agnieszka Radwańska niestety przegrała z Kim Clijsters 0:2 (3:6, 6:7) chociaż nikt tutaj na nią nie stawiał i wygranie Polki byłoby cudem

.
No a Vera Zvonareva lekko pokonała Petre Kvitovą 2:0 (6:2 i 6:4).
Pary półfinałowe mężczyzn:Novak Djoković vs. Roger Federer - obstawiam nieznaczne zwycięstwo Serba po bardzo długim meczu.
Andy Murray vs. David Ferrer - Hiszpan nie będzie miał nic do powiedzenia. Gładko przegra z Murray'em.
W finale Murray wygra w 4 ew. 5 setach z lekko podmęczonym Djokoviciem. Taka jest moja opinia
Pary półfinałowe kobiet:Caroline Wozniacki vs. Na Li - Tutaj nie wiem kto wygra, Dunka to przecież nr 1 na świecie, a Chinka jest obecnie w świetnej formie. Myślę, że 3 sety zobaczymy.
Kim Clijsters vs. Vera Zvonareva - Też nie jestem w stanie powiedzieć kto wygra, ale chyba jednak stawiam na Kim Clijsters po 3 setach.