Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Masha » 12 Sie 2010 17:56

Deja vu ze Stanford. Agnieszka Radwańska vs. Maria Sharapova :D Uwielbiam mecze tych pań :D
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez dan » 13 Sie 2010 09:07

No i znowu Agnieszka poległa...
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 13 Sie 2010 12:29

Oglądałem na Eurosporcie ten mecz i po raz kolejny spotkanie bez historii. Cały czas Szarapka miała kontrolę w tym spotkaniu i ani przez moment nie była zagrożona a tym lobem pogrążyła Agnieszkę.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 21 Sie 2010 12:56

Potwierdzenie wielkiego kryzysu w WTA:
Serena Williams wycofała się z US Open, a więc najwyżej rozstawiona będzie...Karolina Woźniacka :roll: . Pierwsza rozstawiona z jedynką zawodniczka: bez wygranej w Tier I (teraz Premier 5, Mandatory), z jednym zwycięstwem z liderką (z kontuzjowaną Mauresmo). Już nic gorszego kobiecego tenisa spotkać nie może.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 21 Sie 2010 14:47

Kacpero221 napisał(a):Potwierdzenie wielkiego kryzysu w WTA:
Serena Williams wycofała się z US Open, a więc najwyżej rozstawiona będzie...Karolina Woźniacka :roll: . Pierwsza rozstawiona z jedynką zawodniczka: bez wygranej w Tier I (teraz Premier 5, Mandatory), z jednym zwycięstwem z liderką (z kontuzjowaną Mauresmo). Już nic gorszego kobiecego tenisa spotkać nie może.

:roll: Istnieje szansa, że jak obroni punkty z zeszłorocznego US Open to podczas turnee po Azji zostanie liderką rankingu :shock: Cała nadzieja w Kim i Marii. Elena, Jelena, Sam bez formy, Justine, Serena i prawdopodobnie Venus się wycofają, Kuzi ma chwiejna formę, hmm zostają tylko te dwie :shock:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 21 Sie 2010 19:23

Tym bardziej mi smutno, że Aga nie potrafi tego bezkrólewia wykorzystać. Pewnie znów wyskoczy na US Open ktoś z drugiego szeregu i pytanie dlaczego to nie ma być właśnie Aga. Niestety ale coraz mniej wierzę, że jest do takiego mocnego ciosu zdolna bo znów trafi na mocno grającą dziewczynę i cały misterny plan diabli wezmą. Obym się mylił i to może teraz będzie to wejście smoka w wydaniu AR.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 01 Wrz 2010 18:32

http://www.sport.pl/tenis/1,101357,8325204,US_Open__Wiktoria_Azarenka_zaslabla_na_korcie.html
:(
Nasi panowie po raz kolejny zawiedli :( , ale za to cieszy udany mecz po powrocie Urszuli Radwańskiej.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 03 Wrz 2010 07:32

No i po nadziejach. Znowu to samo. Wystarczy silniej bijąca przeciwniczka i Aga gubi się jak dziecko we mgle. Trudno cokolwiek wygrać jak się nie ma kończącego uderzenia i tylko te baloniki na drugą stronę siatki. Szkoda, bo szansa na dobry wynik była niepowtarzalna i aż do półfinału brak jakiś uznanych przeciwniczek ale jak widać na Agę starczyła 61 rakieta świata.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez damian940915 » 03 Wrz 2010 17:20

Agnieszka nie może sobie jakoś poradzić i awansować do półfinału wielkiego szlema, a już 3 rok jest w czołowej 10 rankingu WTA Tour. Z czołowej 15 rankingu tylko Radwańska i Wiktoria Azarenka nie osiągnęły jeszcze półfinału tak dużej imprezy.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 05 Wrz 2010 14:28

Jak na razie za to inna Polka, choć z duńskim paszportem, idzie jak burza :D , w trzech meczach straciła "aż" 3 gemy. Zobaczymy czy Szarapowa z którą ostatnio Aga nie mogła sobie dać rady, jest w stanie powstrzymać Karolinę.
Ciekawe komu będzie kibicować Masha ? :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 06 Wrz 2010 01:19

AC Milan =/= Inter Mediolan
Magdalena Neuner =/= Helena Jonsson
Maria Sharapova =/= Caroline Wozniacki & Ana Ivanović

I wszystko jasne. Zjem paznokcie na tym meczu. Boję się :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 06 Wrz 2010 23:10

Jednak Carolina poradziła sobie z Marią. Dunka polskiego pochodzenia wydaje się być w bardzo dobrej formie.
Cieszy mnie zwycięstwo Dominiki Cibulkovej nad Kuzniecovą.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 07 Wrz 2010 00:16

Maria jest taka bezmyślna, echh :( Słabo zagrała i tyle. Dunka idzie na finał. Mam doła :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 10 Wrz 2010 06:50

Tymczasem Karolcia już ku rozpaczy Mashy w półfinale. Co by nie mówić to ta polska Dunka czy też duńska Polka jak kto woli po dwóch wygranych w Montrealu i New Haven teraz przynajmniej półfinał US Open. Jak na razie z żelazną konsekwencją przebija wszystko co leci na jej stronę kortu i tylko podziwiać fizyczne przygotowanie bo taka gra sił kosztuje co niemiara. Pytanie kiedy odetnie jej ten prąd bo przy takiej grze stać to się może w każdej chwili.
Jak Szarapka miała z nią wygrać przy ponad 40 niewymuszonych błędach i przy 10 Karolci. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez albatros » 10 Wrz 2010 17:26

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 01 Maj 2011 10:13, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez Masha » 10 Wrz 2010 21:24

Łozza OUT :lol: Kocham Verę Zvonarevą. Markos Łoźniaki jest dla mnie kimś takim jak dla Ciebie Szwedzi :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 10 Wrz 2010 21:49

Masha napisał(a):Łozza OUT :lol: Kocham Verę Zvonarevą. Markos Łoźniaki jest dla mnie kimś takim jak dla Ciebie Szwedzi :lol:

Ja też jej nie lubię ;) Na szczęście dla kobiecego tenisa, Wiera obudziła się i pozbawiła Luckniacki szans na 1. miejsce w rankingu :twisted: . Może tatuś Wozniacki się wreszcie przebudzi i ograniczy starty córki (22 mecze w niewiele ponad miesiąc)? Chyba, że chce powtórki z Doha.

Albatros, my (polscy dziennikarze sportowi) bardziej się nią interesujemy od Duńczyków :roll: . Skoro dzienniki sportowe mówią ciągle o niej i podkreślają jej pochodzenie, to dlaczego nie chwalą się Sam Stosur, której dziadek był Polakiem?! Ciekaw jestem, co stanie się gdy Caroline dopadnie kryzys...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 11 Wrz 2010 10:17

A ja tam nic nie mam do Karolci i nawet jej kibicuję. Oczywiście umiarkowanie. Chciałbym aby Aga chociaż raz osiągnęła półfinał Wielkiego Szlema. Już o finale nie wspomnę. Ci tatusiowie to prawdziwe przekleństwo kobiecego tenisa. Co jeden to głupszy. Na tle innych to akurat Woźniacki jest jednym z mądrzejszych i bardziej umiarkowanych. Można zrobić nawet ranking najgłupszych i najbardziej toksycznych tatusiów. Moje typy:
1. Tatuś Wiliams ze swoimi wiecznymi pretensjami do białych. Zachowuje się tak jakby wyszedł prosto z plantacji bawełny a jego córki jako niewolnice zostały sprzedane przez złego pana. :roll: Nie lubię rasistów nawet tych czarnych. Facet najwyraźniej ma nierówno pod sufitem.
2. Tatuś Graf i jego finansowe machlojki które o mało nie doprowadziły Steffi do bankructwa. Na szczęście skala jej tenisowego talentu pozwoliła wyjść na prostą już bez udziału tatusia.
Może jakieś wasze typy?

Ps Oczywiście moja ocena Woźniackiego musi mieć to obwarowanie "Jak na razie" bo tym tatusiom odbija gęsto i często w miarę trwania karier ich córek.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 11 Wrz 2010 14:26

Kacpero z Karolcią jest inaczej niż ze Stosur, bo oboje rodzice Dunki są Polakami. Ja Ją akurat lubię.

Figaro co do tatusiów to muszę tutaj wspomnieć niezapomnianego ojca Jeleny Dokic.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez karlos » 11 Wrz 2010 15:08

Ja natomiast za Wozniacki również nie przepadam i jej wczorajsza przegrana ucieszyła mnie. Pewnie to w dużym stopniu wynika z tego, że nigdy nie przepadałem za sportowcami, którzy będąc w pelni z pochodzenia jakiejś narodowości reprezentują inny kraj. Innym przykładem takiej zawodniczki jest Nastia Liukin, której oboje rodzice zdobywali medale dla ZSRR, a ona dla USA. Tłumaczenia, że ktoś się wychował w innym kraju w takich przypadkach mnie raczej nie przekonują.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości