Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Sven » 24 Mar 2010 18:55

Mam nadzieję, że jeśli tak sprawy będą się toczyć to Walter za długo na swoim stanowisku nie posiedzi :) W przyszłości mają latać po 300m... z belki nr 1 :lol:
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez Sven » 27 Mar 2010 17:38

Pekka Niemela nowym trenerem Finów.
http://www.skijumping.pl/wiadomosci/117 ... rem-Finow/
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez komando77 » 27 Mar 2010 19:04

Myślę, że to dobry wybór. Mało tego, najlepszy z możliwych. Patrząc na postępy Francuzów, można powiedzieć, że Niemelae to dobry trener, który może wyciągnąć Finów z kryzysu. Zobaczymy, czy będzie lepiej niż za Nikunena.
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Duche » 18 Kwi 2010 19:01

Też mi niespodzianki. Kalendarz skoków jak co roku marny, żadnych urozmaiceń, żadnych nowości, brak skoczni normalnych. Ogólnie dno.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez zdzichu » 18 Kwi 2010 19:17

Rzeczywiście ,zbyt wielkich zmian tam nie widze po za tym że po 9 latach konkurs w Kuopio bedzie w grudniu a nie w marcu to zbyt dużo zmian tam nie ma , 4 konkursy w Harrahovie w tym dwa grudniowe więc może powtórzyć sie historia z tego sezonu i te zawody mogą sie tam nie odbyć ,dużo lotów to plus ,a zamiast tych grudniowych konkursow w Harrahovie mogli wsadzić Villah ,ja czekam aż do Wisły zawita puchar świata mam nadzieje że nastąpi to wkrótce
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez san » 05 Maj 2010 12:37

Puchar Świata w skokach narciarskich w Zakopanem uznany został przez Forum Nordicum za najgorzej zorganizowany PŚ w ubiegłym sezonie.
san
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 05 Maj 2010 17:44

Tzn?

Trudno żeby w Japonii mieli problem z organizacją :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 05 Maj 2010 18:37

Wejdź np. na skijumping. Ludzie,którzy byli na tych zawodach opisują co się tam działo- tojtoje, bałagan przy wejściach na sektory, zabieranie napojów itd.
.
san
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 05 Maj 2010 18:38

Ale drogi Sanie ja byłem na tych zawodach :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 05 Maj 2010 18:47

No więc drogi raku :wink: jak tam było , bo my z telewizji widzimy tylko ten tłum kibiców fajnie sie bawiacych ,a takich spraw czysto organizacyjnych nie ,zreszta i tak taki Nadarkiewicz by sie nie przyznał w telewizji że cos było zle,ale jak przeczytałem te wyniki to mnie aż zamurowało zezdziwienia że zakopane jest na szarym koncu
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 05 Maj 2010 19:04

Cóż. Przyszedłem dostatecznie wcześnie i zajęliśmy sobie lux miejsca. Wniosłem grzańca w termosie i nikt mnie nie chciał zabić :D jedyny problem to te trąby no ale jak się wypije piwko to się uodparnia. Na trzeźwo to faktycznie denerwujące dla odbiorcy. Najgorzej jeszcze jak plują tymi trabami :lol:

Ogólnie to słyszałem w pewnym momencie żeby ludzie się przesuwali bo nie ma miejsca dla innych. to wina organizatora ale nigdzie się na ostatnią chwile nie opłaca iść. Są pewne braki organizacyjne ale ja bym nie przesadzał. Było OK.

Ciekawe jakby ocenili bydło z przełomu 21 wieku :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez albatros » 06 Maj 2010 07:04

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 14:53, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Ten ranking to MANIPULACJA!!!!

Postprzez RychuGKM » 06 Maj 2010 07:10

Przypomnę , że Oberstdorf to główny rywal Zakopanego w walce o ogranizowanie MŚ w 2015 roku. Dodam też , że większość dziennikarzy NIE BYŁA NA PŚ W ZAKOPANEM . Co ciekawe w poprzednich notowaniach Zakopane plasowało się w środku stawki , a tu nagle ostatni emiejsce. Dziwny zbieg okoliczności , nieprawdaż?
RychuGKM
Kadra B

Postprzez Duche » 06 Maj 2010 07:53

Tak, znów knują przeciwko Polsce :lol:

Mnie już się te zakopiańskie konkursy dawno przejadły. W czasach Małyszomanii było fajnie, ale ostatnimi laty bez rewelacji. Nie dziwię się takiej ocenie zakopiańskich konkursów.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Maj 2010 11:42

Duche byłeś? :D

A co do postu Albatrosa to widzę że Tobie żadni kibice nie odpowiadają. I po co ten sport? Najlepiej to chyba na szachch :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 06 Maj 2010 15:16

Raku, nie byłem :wink:

Zakopiańskie konkursy już mi się przeżarły. Ciągłe lansowanie tych zawodów przez TVP jest już niesmaczne, podobnie jak gadanie, że są to najlepsze zawody PŚ w skokach. Jak widać dziennikarze mają z goła odmienne zdanie. Kibice także coraz chłodniej wypowiadają się o zakopiańskich konkursach. Na forach portalów o skokach po zawodach w Zakopcu było wiele narzekań kibiców, którzy byli na zawodach. Fatalna organizacja była podobno najbardziej odczuwalna. Atmosfera to już też legenda. Tylko TVP ma na ten temat inne zdanie, ale w sumie nie ma się czemu dziwić, oni zawsze byli inni i ich poważnie już raczej nikt nie traktuje.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Maj 2010 15:24

Bilety za 50 i 60 zł, rzekome znudzenie ludzi, ponoć zła organizacja, bydło a dalej komplet na trybunach.

Co by to było jakby poprawili organizacje? 200 tys? :wink:

Mi w ogóle szkoda komentować takie rankingi. W Japonii to mają faktycznie problemy z organizacją :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 06 Maj 2010 16:45

A moze już pora zacząc powoli wprowadzac Wisłe do kalendarzu pś ,trzeba poszukać jakichś zmian ,choc zdaje sobie sprawe ze narazie jest to mało możliwe ale kto wie może np w 2013 roku odbeda sie konkursy na tej skoczni ,fajne było by żeby Małysz zdążył jeszcze tam wystartowac w pucharze świata ,a co do Zakopanego to zgadzam sie z Duche kiedyś jednak bardziej mi sie podobały te zawody był prawdziwy piknik ,a teraz jakby to przygasło ,teraz dla mnie zakopane to jakby już taka rutyna, a nie nowe "świeze doznania"
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Menson » 13 Maj 2010 17:25

Dzisiaj podane zostały kadry w skokach narciarskich na sezon 2010/2011. Praktycznie w kadrze głównej nic się nie zmieniło. Do kadry przeniesiony został Dawid Kubacki. Natomiast do młodzieżówki powołani zostali w miejsce Kubackiego, Ścisłowicza i Skrobota - Jan Ziobro, Aleksander Zniszczoł, Bartłomiej Kłusek i Tomasz Byrt, czyli zawodnicy zajmujący czołowe miejsca w Lotos Cupach, i teraz nadszedł czas, by skakali w PK, może nawet i w PŚ, a w Lotos Cup nowi zawodnicy mieli szansę na wygrywanie, i dostanie się do kadry na sezon 2011/2012. Kadra Młodzieżowa niech startuje tylko w zagranicznych zawodach, a nie na małych skoczniach, gdzie największa to k-60 bodajże.
Menson
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości