Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Laleczka Chucky » 25 Kwi 2010 15:41

Aga wylosowała prawie najgorzej jak można, jest wysoko rozstawiona, a pomimo tego musi się mierzyć już w pierwszej rundzie z Ivanović. Najgorsze losowanie mogłoby tylko być z Henin.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez judagor » 25 Kwi 2010 19:31

o tym i o innym temacie zapraszam do dyskusji na forum http://www.dynamitchorzow.fora.pl/ pomóżcie nam rozkręcić forum z waszą pomocą nam się uda!!!
Awatar użytkownika
judagor
Młodzik młodszy

Postprzez dan » 28 Kwi 2010 16:04

http://sport.interia.pl/tenis/news/nier ... na,1471077
w ten sposób nigdy Agnieszka nie stanie się tenisistką mogącą wygrać jakiś Turniej Wielkiego Szlema
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Kacpero221 » 28 Kwi 2010 18:06

dan napisał(a):http://sport.interia.pl/tenis/news/nierowny-mecz-radwanskiej-peer-za-mocna,1471077
w ten sposób nigdy Agnieszka nie stanie się tenisistką mogącą wygrać jakiś Turniej Wielkiego Szlema

Nie chcę nikogo bronić, ale plan gier tego turnieju to chyba jakiś żart. Nie zakończona została jeszcze I runda, a organizatorzy już rozegrali mecz II rundy :roll: . Dziewczyny nie miały nawet całej doby na odpoczynek...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez zdzichu » 28 Kwi 2010 19:30

Ale Adze jakoś nigdy nie szło z tą Peer do tej pory wygrała z nią tylko raz i jakoś nie leży jej ta rywalka mimo że to Polka była faworytką spotkania ,choć zgadzam sie że zmeczenie musiało być duże ,zwłaszcza po wyczerpejuącym meczu z Ivanovic
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 28 Kwi 2010 20:08

Adze nie leży Schiavone i siostry Williams. Peer jest jak najbardziej w zasięgu Polki.

Pierwsze spotkanie z Peer zakończyło się kreczem Polki, Aga miała lekką kontuzję nadgarstka, a do tego grała pożyczoną rakietą (to tak jakby wcale nie grała :lol: )
Drugie spotkanie z Peer było po pamiętnym meczu z Marią Sharapovą na US Open. Polka nieco zachłysnęła się sukcesem i przeszła obok tego spotkania. Bez walki i bez polotu.
Trzeba także zaznaczyć, że w 2007 roku gdy oba spotkania się rozegrały Polka była słabszą tenisistką niż jest teraz, a Izraelka wręcz odwrotnie- przeżywała najlepszy sezon w karierze. Tak więc Aga była dzisiaj faworytką i bardzo zawiodła swoich fanów, że tego spotkania nie wygrała.

Wygrała za to moja osobistka faworytka, Victoria Azarenka rozbiła Flavię Pennettę :D
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez zdzichu » 28 Kwi 2010 21:53

Tak wiem że Peer jest dużo słabsza od siostr Williams i zresztą od Agnieszki też,ale skoro polka z nią przegrywa to znaczy że ciężko sie jej gra z tą Izraelka ,a już miałem nadzieje na jakiś cwiercfinalik po pokonaniu Ivanović a tu jakaś Izraelka na drodze staneła :evil:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 29 Kwi 2010 14:43

Lucie Safarova właśnie wyeliminowała Caroline Wozniacki. Dunkę polskiego pochodzenia może trochę tłumaczyć kontuzja nogi, ale nie skreczowała. Jednak na Czeszkę dzisiaj nie w pełni sprawna Carolina nie wystarczyła.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Masha » 29 Kwi 2010 20:27

Żal, ostatni raz kibicowałam Azarence, ta dziewczyna leci tylko na kasę. Startowe, jeden meczyk i bye bye...brak mi słów. To sportowiec, który nie zasługuje na moje kibicowanie. Nie umywa się do Marii Sharapovej i Martiny Hingis, o Lindsi Vonn i Magdalenie Neuner nawet nie wspominając (bo to jest zdecydowanie lepsza liga). Może przejdzie mi gniew za kilka tygodni, ale dziś mam dość oglądania tenisa, ba nawet twarzy Victorii Azarenki.

Carolina też poległa, żadna strata :D Liczę, że turniej wygra Janković :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 30 Kwi 2010 16:39

Masha napisał(a):Carolina też poległa, żadna strata :D Liczę, że turniej wygra Janković :D

Do zwycięstwa Janković daleka droga - Henin, później ew. Safina, a w finale Stosur.
I ta ostatnia jest moją faworytką. W dzisiejszym meczu z Na Li pokazała się z najlepszej strony - zarówno serwis, jak i gra w głębi kortu. Miała tylko słabszy moment w pierwszym secie z Dulgheru, ale na szczęście wyszła z niego i kolejne 2 sety wygrała bez problemów. Wczoraj pierwszy mecz od dawna zagrała Safina, i choć wygrała, to widać, że nie jest jeszcze przygotowana kondycyjnie.
Przy okazji, Alicja Rosolska, grająca w parze z Olgą Goworcową, awansowała do 1/2 finału debla. Martwi mnie tylko rozpad aktualnie najlepszej pary na świecie - Black/Huber.

Tymczasem, w Fez, do finału awansowała moja (ba! wszystkich mężczyzn) ulubienica, Simona Halep :D .
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Duche » 30 Kwi 2010 20:55

Jelena już turnieju nie wygra. Odpadła w ciekawym meczu z Henin. Akurat załapałem się na 3. seta i po początkowych kłopotach Henin się w świetny sposób pozbierała i w bardzo dobrym stylu pokonała Serbkę. Mecz zakończyła kapitalnym crossowym forhendem. Jej jednoręczny backhand z tego co zauważyłem nadal na światowym poziomie.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Masha » 30 Kwi 2010 23:13

Kacpero221 napisał(a):Tymczasem, w Fez, do finału awansowała moja (ba! wszystkich mężczyzn) ulubienica, Simona Halep :D .

Jak pomniejszyła swoje "atuty" to i gra lepiej.

Jelena ehhh :( No to teraz liczę na Shahar :wink: Choć turniej powinna wygrać w cuglach Justine, królowa ziemskich kortów, Nadal w kobiecej wersji.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 01 Maj 2010 09:16

Masha napisał(a):
Kacpero221 napisał(a):Tymczasem, w Fez, do finału awansowała moja (ba! wszystkich mężczyzn) ulubienica, Simona Halep :D .

Jak pomniejszyła swoje "atuty" to i gra lepiej.

Ale nie za dużo ;)

Jest już drabinka Internazionali BNP d'Italia w Rzymie:
1R A.Radwanska [10] - bye
2R A.Radwanska [10] - R.Vinci/A.Klejbanowa
3R ew. A.Radwanska [10] - F.Pennetta [12]/Q/L.Safarova/O.Goworcowa

1R S.Williams [1] - bye
2R S.Williams [1] - T.Bacsinszky/S.Zahlavova
3R ew. S.Williams [1] - W.Zwonariewa [15]/P.Kvitova/A.Petkovic/V.Duszewina

1R C.Wozniacki [2] - bye
2R C.Wozniacki [2] - M.E.Camerin [WC]/J.Zheng ( :!: )
3R ew. C.Wozniacki [2] - F.Schiavone [13]/D.Hantuchova/A.Kudriacewa/M.J.Martinez Sanchez
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 01 Maj 2010 17:22

Jie Zheng def. Caroline Wozniacki...plisss
Szkoda, że Chinka jest średniawa na clay'u.

Forma Agi wielka zagadka, ale nazwisko Kleybanova może jej fanów przysporzyć o palpitacje serca.

....
Tymczasem w Stuttgarcie w finale zagra Justine Henin. Oby z Samanthą Stosur (szkoda tylko, że wówczas Aga straci 8. miejsce w rankingu).
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 03 Maj 2010 21:56

Masha napisał(a):(...)Forma Agi wielka zagadka, ale nazwisko Kleybanova może jej fanów przysporzyć o palpitacje serca.(...)

Klejbanowa już nie gra, jednak problemu Adze może przysporzyć jej pogromczyni, Vinci - grają jutro od 13 na korcie głównym. Równolegle bardzo ciekawy mecz odbędzie się drugim co do ważności korcie - Dulgheru zagra z Safiną. Obie nasze deblistki - Rosolska (w parze ze Szwedową) i Jans (z Duszewiną) - awansowały do drugiej rundy.

Stuttgart: wygrała Henin, w finale pokonując Stosur w trzech setach. Agnieszka w rankingu spadła na 9. miejsce, lecz ma tylko 45 pkt straty do Stosur, która wycofała się z Rzymu i wystarczy dojść do 3. rundy, aby ją wyprzedzić.

W Estoril Michał Przysiężny nie wykorzystał wielkiej szansy na zarobienie punktów - odpadł w III rundzie kwalifikacji z kompletnie nieznanym Argentyńczykiem, a gdyby wygrał, w pierwszej rundzie natrafiłby na innego kwalifikanta :roll: . Jeśli chce coś zdziałać na RG (gdzie jak dotąd jest 5. na liście rezerwowych do turnieju głównego) musi ustabilizować swoją grę.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 07 Maj 2010 16:32

Agnieszka znowu się nie popisała i przegrała z...Safarovą. Jak dalej będzie ulegać tenisistkom pokroju Peer czy Czeszki to ja jej nie wróżę sukcesów :roll:

Półfinały Rzymu-
Serena Williams vs. Jelena Janković
Ana Ivanović :shock: (dobrze machająca pięścią gra...) vs. Maria Jose Martinez Sanchez

Ajde Jelena/Vamos Maria! :wink:

Wylosowano drabinkę Madrytu. Jest moja ulubienica, lecę kupić popcorn, colę i będę świętować jej powrót. Pal pies, że jej przygoda z turniejem potrwa 1 mecz :lol:

(8) S. Stosur (AUS) / G. Dulko (ARG)
Martinez Sanchez (ESP) / Bye
A. Szavay (HON) / P. Schnyder (SUI)
(9) A. Radwanska (POL) / M. Kirilenko (RUS)

Maria Sharapova/Lucie Safarova

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Mała rzecz a cieszy.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 08 Maj 2010 10:10

W finale Rzymu zagrają przeziębiona Janković z Martinez Sanchez, zaś w Estoril Sevastova z Parrą Santonją.

Masha, dlaczego nie wierzysz w Marię? Przecież ma jakieś szanse (czytaj: cud, w postaci kontuzji rywalki) na zwycięstwo :lol: . Mnie bardziej interesuje ewentualny mecz II rundy Dulgheru-Dementiewa :wink: oraz Martinez Sanchez-Stosur.

Jeszcze drabinka debla:
R1 A.Radwanska/M.Kirilenko - J.Makarowa/W.Duszewina
R2 ew. Black/Wiesnina [5] - Zheng/Chan
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 08 Maj 2010 17:26

Kacpero221 napisał(a):Masha, dlaczego nie wierzysz w Marię? Przecież ma jakieś szanse (czytaj: cud, w postaci kontuzji rywalki) na zwycięstwo :lol: . Mnie bardziej interesuje ewentualny mecz II rundy Dulgheru-Dementiewa :wink: oraz Martinez Sanchez-Stosur.

:( Takie zwycięstwo mnie nie usatysfakcjonuje. Na szczęście będzie miała szansę się ograć na ziemi w małym turnieju w Strasburgu, może wygra z dwa mecze :lol: Ech...co za czasy. Hingis nie ma, Sharapovą skontuzjowało na amen, niedługo chyba powiem bye bye tenis :(

Też ciekawi mnie mecz Dementievej (mojej nowej ulubienicy) z Dulgheru. Mam nadzieję, że Elena złapie już odpowiednią formę na clay'u i rozniesie ją na drobne kawałeczki.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 09 Maj 2010 16:36

Sensacja w Madrycie: Aravane Rezai pokonała Justine Henin 4:6, 7:5, 6:0 :!:
Szarapowa przegrała w dwóch setach, a Agnieszka łatwo wygrała z Kirilenko.
Wśród mężczyzn Kubot zagra w I rundzie z Feliciano Lopezem.

W Belgradzie: Bednarek i Kowalczyk przegrali w finale 6:7(6), 1:6, choć prowadzili już 4-2* i *6-5 w tie-breaku.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 09 Maj 2010 19:00

:cry: :cry: :cry: Do tej pory płaczę w poduszkę. Jejciu Masha jak mi przykro, te kontuzje zniszczyły karierę jednej z najbardziej utalentowanych i ambitnych tenisistek forever and ever.

W Madrycie oprócz naszej Agi gra Elena i Jelena, dziewczyny musicie dać radę. Jeca kuruj się, atakuj Top3, a potem fotel liderki.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości