Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Masha » 16 Mar 2010 23:17

Przecież Agnieszka nie radzi sobie tylko z Syrenami, reszta rywalek już poznała smaku porażki po pojedynku z Polką. Radwańska jest w dobrej formie i w meczu z Dementievą nie jest bez szans. Ja obstawiam, że wygra po trzysetowym boju.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Janko10 » 16 Mar 2010 23:53

Wygrana z Dementiewą praktycznie otwiera drogę do wygrania tego turnieju. Odpukać. :wink:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez 19Kolejorz95 » 17 Mar 2010 17:22

Agnieszka Radwańska dosyć często awansowywała do 4 rundy i ćwierćfinału ale dalej pustka :(...Mam nadzieję, że zwycięstwo z Dementievą otworzy drogę Radwańskiej do finału a może zwycięstwa :D
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez Janko10 » 17 Mar 2010 22:22

Gładkie 6:4, 6:3! Droga otwarta. :D
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 17 Mar 2010 22:56

No i co niedowiarki, tylko my z Janko w nią wierzymy. Teraz powinno być łatwiej, Caro Łoźniaki i Jie Zheng to rywalki bardziej chimeryczne od Eleny Dementievej i liczę na kolejne zwycięstwo. Dzisiejszy mecz był kapitalny w wykonaniu Polki, te niektóre akcje przy siatce palce lizać. Pokuszę o stwierdzenie, że Polka jest teraz główną faworytką do zwycięstwa w prestiżowym Indian Wells. Brawo Iśka :wink:

Agnieszka przypomina mi swoim zachowaniem Justynę Kowalczyk, też często wygląda na osobę, która wszystkich lekceważy ( bo jest najlepsza itd. :lol: ), strzela fochy i ma cięty język. Mimo to uwielbiam je za to. Tak trzymać, nie można sobie dać w kaszę dmuchać :wink:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 18 Mar 2010 00:53

Ja zawsze wierzę w naszych. Taki już "gupi" jestem... :wink:
Ale czasem... Jak wskoczyła na 10 miejsce w WTA to nie wierzyłem, że może być kiedykolwiek lepiej. Wstydzę się. :oops:
Zresztą takich chyba więcej na tym forum niż tylko Ty i ja. Pozdrawiam Figara, Raku... Mimo, że czasem marudzą... :wink:
Tenis mnie jakoś specjalnie nie pasjonuje. Cały mecz to daję radę obejrzeć tylko tak jak dzisiaj (wczoraj), jak jest komu kibicować (czyli naszym, a nie jakimś tam ładnym paniom, chociaż wolę jak ładne niż jak brzydkie :lol: ).
Dla sprawiedliwości: parę durnych piłek przegrała ale ogólnie majstersztyk.
Masha, Ona teraz jest główną faworytką choćby tylko patrząc na ranking. Takiego turnieju to chyba jeszcze nie wygrała (popraw mnie jeśli się mylę). To może być kolejny przełom. :idea:

EDIT: z tym rankingiem to trochę przesadziłem. :wink:
Ostatnio edytowany przez Janko10, 19 Mar 2010 21:52, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 18 Mar 2010 00:55

Masha napisał(a):No i co niedowiarki, tylko my z Janko w nią wierzymy.

O przepraszm bardzo, ja Agi nigdy nie skreśliłem jak to zrobiła większość a wręcz przeciwnie, wierzę że już wkrótce wygra jakiś turniej Wielkiego Szlema :wink: .
Właśnie oglądam sobie jej mecz z Rosjanką na drugim Eurosporcie.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 18 Mar 2010 01:20

Na żywo emocje były nieco większe. :wink:
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 18 Mar 2010 01:30

U mnie też ten mecz w tle leci. Ja natomiast muszę się przyznać, że byłem niedowiarkiem :lol:
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez doliniarz » 18 Mar 2010 08:57

To ja podtrzymam swoje zdanie, że Radwańska nie wygra turnieju. Trzeba być konsekwentnym :!: Więc muszę przyznać, że Wozniacki ją wyeliminuje :shock: . Mam do Agnieszki mały ''urazik'' bo kiedyś obstawiłem także jej porażkę bodaj z Kuzniecową, a Aga...wygrała i nici z kuponu były :lol: .
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez Dobry » 18 Mar 2010 10:31

Niesamowita była ta wymiana najpierw z głębi kortu, potem kilka piłek przy siatce, znowu bieganie do tyłu, z powrotem do siatki i punkt Radwańskiej ;).
Dobry
Młodzik

Postprzez Kacpero221 » 18 Mar 2010 20:40

http://www.youtube.com/watch?v=xAdcs9--A4M

Oto popis charakteru Agnieszki.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 18 Mar 2010 23:25

doliniarz napisał(a):To ja podtrzymam swoje zdanie, że Radwańska nie wygra turnieju. Trzeba być konsekwentnym :!: Więc muszę przyznać, że Wozniacki ją wyeliminuje :shock: . Mam do Agnieszki mały ''urazik'' bo kiedyś obstawiłem także jej porażkę bodaj z Kuzniecową, a Aga...wygrała i nici z kuponu były :lol: .

W takim razie jesteś usprawiedliwiony. Kiedyś mój kuzyn obstawił na Giselę Dulko, a ona "mu" przegrała i w konsekwencji stracił mnóstwo kasy. Teraz jak ją widzi w telewizji to mówi "wyłącz ją, niech mi zejdzie z oczu ta głupia baba" :lol:

Janko to prawda Agnieszka nie wygrała jeszcze tak prestiżowej imprezy. Największym jej osiągnięciem jest zwycięstwo w Eastbourne (II kat). IW to zaraz po turnieju mistrzyń, 4 turniejach wielkoszlemowych i Miami najbardziej prestiżowy i znany turniej :wink:

Caroline Woźniacki w meczu z Chinką nie błysnęła jakąś porażającą formą, moim skromnym zdaniem to ona zgrabnie prześliznęła się do SF. Żeby tylko Aga miała skrupuły i nie bała się pokonać przyjaciółki :wink:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 19 Mar 2010 11:56

Może któryś z drogich forumowiczów/forumowiczek wie coś na temat zmiany barw narodowych, z niemieckich na polskie, przez Angelique (Andżelikę) Kerber?
Pod koniec 2009 mówiono, że miałaby zagrać jako Polka już pod koniec lutego, ale teraz temat ucichł i nikt o niczym nie wie.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 19 Mar 2010 22:13

Nie orientuję się zbytnio, ale wydaje mi się, że ona wystąpiła nie tak dawno w Pucharze Federacji dla Niemiec. A to oznacza, że chyba znowu przegraliśmy batalię o polskiego zawodnika/czkę. Mogę być jednak w błędzie :wink:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 20 Mar 2010 09:53

No i po Radwańskiej. Dwa szybkie sety do 2 i 3. Wiem że Aga jest bardzo dobrą tenisistka, ale brak jej umiejętności wygrywania z lepszymi od siebie. Cud że pokonała tutaj Dementiewą, bo normalnie takie wyskoki jej się nie zdarzają. Dlatego tez uważam, że o wygranych w tych najważniejszych turniejach na razie nie ma co marzyć.

A wygrała Wozniacki którą: a) bardzo lubię, b) może to i głupie ale traktuje ją jak Polkę.
Pamiętam jak jeszcze w zeszłym roku podczas pojedynku z Agą, na jednej z przerw skrzyczała (miało być inne słowo, ale wiadomo "cenzura") ojca, żeby nie mówił po polsku bo ona [Agnieszka] wszystko rozumie. No i tatuś się przymknął :lol:
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Kacpero221 » 20 Mar 2010 12:29

ssonicsl napisał(a):No i po Radwańskiej. Dwa szybkie sety do 2 i 3. Wiem że Aga jest bardzo dobrą tenisistka, ale brak jej umiejętności wygrywania z lepszymi od siebie. Cud że pokonała tutaj Dementiewą, bo normalnie takie wyskoki jej się nie zdarzają. Dlatego tez uważam, że o wygranych w tych najważniejszych turniejach na razie nie ma co marzyć.

Lepszymi od siebie? Jak mam to rozumieć? Lepszą może być zarówno liderka rankingu, jak i 50. w rankingu. Wszystko zależy od dyspozycji dnia i nie można sugerować się tylko rankingiem i rozstawieniem. Dam przykład: Garbin - Henin w 1R Roland Garros (bodajże 2004), na pierwszy rzut oka Henin musi wygrać - przecież jest liderką i obrończynią tytułu. I jaki wynik? Garbin wygrywa w dwóch krótkich setach.

Masha napisał(a):Nie orientuję się zbytnio, ale wydaje mi się, że ona wystąpiła nie tak dawno w Pucharze Federacji dla Niemiec. A to oznacza, że chyba znowu przegraliśmy batalię o polskiego zawodnika/czkę. Mogę być jednak w błędzie :wink:

Na szczęście się mylisz. Ostatni raz w barwach Niemiec Kerber wystąpiła 27 kwietnia 2008r., zaś karencja od występów w Fed Cup wystąpi 2 lata (+1 dzień), więc Kerber jako Polka może zagrać dopiero 28.04.2010r.

P.S. Po turnieju w Indian Wells Wozniacka zostanie wiceliderką rankingu :!:, a Aga spadnie na 9. miejsce.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 20 Mar 2010 15:38

Agnieszka chyba zagrała najgorszy mecz w karierze, jak można nie wygrać z tą przebijaczką pospolitą, dla której skrót, wolej, baaa nawet winner to już osiągnięcie niebagatelne...Ana Ivanović czy Maria Sharapova to przy niej techniczne geniuszki :wink:
Woźniacka wiceliderką :lol: WTA spada na dno. Henin, Clijsters, Sharapova, Kuznetsova, Venuska patrzycie i nie grzmicie :evil:

Wstyd Radwa :evil:
Ajde Jelena! Po wiktorie! :wink:
Chyba zacznę kibicować Serenie Williams...
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 20 Mar 2010 17:02

Masha, a coś Ty na Karolcię taka cięta, co ? :wink: Oj nieładnie, nieładnie :lol: .
Stara sportowa prawda mówi że gra się tak jak przeciwnik pozwala, a widać Aga pozwoliła na dużo skoro polska Dunka lub duńska Polka(jak kto woli :wink: ) tak łatwo sobie poradziła.
A ja tam Karolinę lubię :D .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 20 Mar 2010 17:23

Oj tam zaraz cięta:

-gra koszmarny tenis, na który nie da się patrzeć, z czołowej "10" chyba najmniej efektowny :? , balon, balon, półlob...Litości, ale ile można tego oglądać?
-fuksiarsko osiąga dobre wyniki (USO 2009 i ta jej pożal się Boże drabinka, ciekawe czy chociaż kupiła szampana Melanie Oudin za wyeliminowanie jej Dementievej i Sharapovej)
-do tego myśli, że będzie największą gwiazdą rozgrywej, marzenia ściętej głowy, jest małą płotką w porównaniu do Siriny, Venus i wielu innych
-no i ponoć dała kosza Torresowi, Nadalowi i Bóg wie jeszcze komu, dziewucha ma chyba zbyt wysokie mniemanie o sobie :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości