Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez Laleczka Chucky » 20 Lut 2010 17:48

Tomasz ze startu na start jest coraz wyżej, może jutro w masówce będzie jeszcze wyżej :mrgreen:
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 20 Lut 2010 17:56

damian940915 napisał(a):Proponuję by rosjanki i niemki zdobyli medal w sztafecie, tak samo austriacy, norwegowie (najlepiej złoty) i rosjanie. Indywidualnie medale dla braci fourcade ewentualnie Greisa i oczywiście Tomka, tak samo jak dla szwedek. I oczywiście medal naszych dziewczyn w sztafecie. I kaźdy będzie zadowolony :D Co wy na to?

Bardzo dobry pomysł. :)
Tylko po co Francuzom i Szwedkom aż tyle medali? :wink: :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 09:39

Podstawą do wywalczenia medalu przez Sikorę jest to, aby strzelać bezbłędnie, no dobra może raz jedyny nie trafić. Będzie mu bardzo ciężko wywalczyć podium jeżeli będzie miał dwa lub więcej pudeł, biegowo jest bardzo dobrze przygotowany to fakt, ale rywale wcale nie są gorsi mam tu na myśli Norwegów i Austriaków.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 21 Lut 2010 10:56

Są już listy startowe do biegów masowych:
Mężczyźni - TUTAJ
Kobiety - TUTAJ
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez RakuNH » 21 Lut 2010 12:28

Mateusz napisał(a):Podstawą do wywalczenia medalu przez Sikorę jest to, aby strzelać bezbłędnie, no dobra może raz jedyny nie trafić. Będzie mu bardzo ciężko wywalczyć podium jeżeli będzie miał dwa lub więcej pudeł, biegowo jest bardzo dobrze przygotowany to fakt, ale rywale wcale nie są gorsi mam tu na myśli Norwegów i Austriaków.

Bezbłędne strzelanie to mu złoto gwarantuje. Nigdy nie wiadomo jak się potoczy rywalizacja. Nie zdziwiłbym się jakby 3 pudła dały medal. Różnie to bywa.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 13:10

Nie wiadomo nigdy jak będą strzelać rywale, bo jest szansa, że Ole Einar oraz Svendsen też będę mieli na zero i wydaje mi się, że pokonają w biegu Sikorę. No, ale nie ma co gdybać, najpierw Tomek musi być czysty, a w tym sezonie chyba jemu się ta sztuka ani razu nie udała.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 21 Lut 2010 13:19

Ja dziś zakładam że Tomek będzie miał 1 czas biegu :D

Fajnie by było jakby któraś z pań była w 10. Ciężko uwierzyć że Nowakowska znów tak dobrze strzeli w stójce (ale może da rade :D) ale Cyl jak najbardziej może powalczyć o 10.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 21 Lut 2010 14:13

Faktycznie dziś Tomek przy dobrym strzelaniu ma całkiem niezłe szansę na medal, bo wbrew pozorom groźnych rywali nie jest tak wiele. Podobnie u pań liczę, że jedna z Polek zajmie miejsce w dziesiątce, bo skład tego biegu również też nie jest jakiś wybitny.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Duche » 21 Lut 2010 14:20

Jeżeli dzisiaj nie będzie przynajmniej jednego medalu dla Rosji, to chyba się pochlastam :P Liczę zwłaszcza na Ustjugowa i Czerezowa, którzy świetnie w Kanadzie biegają. Trzeba tylko strzelać dobrze. U pań każda właściwie ma szanse na medal, nawet na złoty. Tylko proszę was - nie pudłujcie!
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez karlos » 21 Lut 2010 14:31

W odniesieniu do Rosjan to w sumie u mężczyzn już się przyzwyczaiłem do braku indywidualnych medali na olimpiadzie, tak było na dwóch ostatnich olimpiadach, natomiast u kobiet Rosjanki ostatnio zawsze zdobywały jeden złoty medal indywidualnie: Kuklewa, Pylewa, Ischmouratova, ale patrząc na ich ostatni występ też bardziej liczę na mężczyzn, tylko nie kosztem Sikory. U Rosjanek jednak strata Juriewej i Akhatovej jest widoczna.
Ostatnio edytowany przez karlos, 21 Lut 2010 15:21, edytowano w sumie 1 raz
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Regis » 21 Lut 2010 15:04

http://www.youtube.com/watch?v=n6yH8ol6Svs - trzymam kciuki, aby było tak jak 4 lata temu. Szanse są, Tomek świetnie biega (chyba nawet lepiej niż w Turynie), a dobre strzelanie jest jak najbardziej realne. Jeśli nie dzisiaj złoto to kiedy :)? Do boju Tomek, Agnieszka, Weronika i Krysia !
Regis
Junior

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 15:07

Jak Weronika będzie dzisiaj bardzo dobrze strzelać to ma szansę na pierwszą dziesiątkę, a może nawet piątkę. Na 15 km pokazała, że biegowo jest znakomicie przygotowana.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez doliniarz » 21 Lut 2010 15:27

Witam wszystkich !
Panie Tomaszu życzę panu medalu nie ważne jakiego koloru choć najlepiej oczywiście złotego. A więc przede wszystkim spokoju podczas strzelań i jeszcze szybszego biegu choć biega pan bardzo dobrze. I oczywiście odrobiny szczęścia.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 15:30

Bardzo ważne będzie to pierwsze strzelanie, aby Tomek nie stracił kontaktu z czołówką, bo jak nie daj Boże pojawią się ze dwa pudła to w zasadzie marzenia o medalu trzeba odłożyć chyba o następne cztery lata. Bardzo mocno będę trzymał kciuki za Polaka, należy mu się złotko.

Cześć doliniarz :D
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez doliniarz » 21 Lut 2010 15:52

też cię witam Mateusz.
W sumie masz rację w tym co napisałeś tylko nie jestem pewien tego występu za 4 lata czy jeszcze będzie startował choć bardzo bym mu tego życzył. Szanuję bardzo pana Sikorę szczególnie za jego wolę walki i to że nie odpuszcza.Prawdziwy sportowiec.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez Masha » 21 Lut 2010 16:43

Ale się stresuję. Ostatni bieg indywidualny na igrzyskach, emocje sięgną zenitu.

Na mistrzostwach świata wygrała Zajcewa (przed Kuzminą :shock: i Jonsson, która jest jedną z najlepszych biathlonistek na tym dystansie) oraz Landertinger (przed Summanem i Czerezowem/ Tomasz był na dobrym 6 miejscu z 3 karnymi rundami, więc nadzieje przed tym biegiem są spore). Stawiam jednak na Bjoerndalena przed Sikorą i Greisem. A u pań... :?: :roll: no cóż jakaś wygra, ale która nie mam pojęcia (faworytkami są Berger, Szwedki, Niemki, no i Rosjanki, czyli pół stawki :lol: ). Chciałabym podium z najmłodszą Niemką i jakąś Polką (obojętnie którą ). Wiem, że to praktycznie nierealne, ale za marzenia nie karają...

Weiter Lena i Naprzód Krysia/Aga/Wera!
No i Naprzód Panie Tomku!

Witaj doliniarz :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez damian940915 » 21 Lut 2010 17:05

Taki piekny dzień dzisiaj. Mam przeczucie że będą dwa medale. Złoto dla Tomka i inny kolor dla ktorejś z Polek. :) Byłoby cudownie, gdyby to się sprawdziło
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Milka » 21 Lut 2010 17:28

Dzisiejszy dzień przypomina mi ten z przed czteroma laty... Gdy nadzieje na medal Tomka zgasły. Ale dziś jest jakoś inaczej i naprawdę wierzę w to,że wywalczy ten medal i udowodni wszystkim swoją niesamowitą siłę ;) Z całego serca życzę mu tego medalu... ;) Jeżeli chodzi o innych zawodników to stawiam na doświadczenie czyli też m.in. Ole , Greis, może też Summan ;)
A u kobiet - wszystko może się zdarzyć... Oczywiście liczę na Lenkę, ale przypomina mi się ten bieg masowy gdzie prowadziła całą trase, a ostatnie 5 pudeł wszystko zniwaczyło - to była katastrofa... Może Jonsson i Oloffson się dziś obudzą... I Henkel może też dziś coś zdziałać... ;) No i mam nadzieję,że Polki też spiszą się po raz kolejny rewelacyjnie ;]

Rach ciach ciach Panie Tomku ! :)
Presja pomaga nam, a innych niszczy.
Fakty nie kłamią, jesteśmy inni niż wszyscy!
Awatar użytkownika
Milka
Młodzik młodszy

Postprzez Masha » 21 Lut 2010 17:58

Nie można zapominać, że Neuner to również mistrzyni świata z 2008 roku w biegu masowym. Nie można jej lekceważyć. Bardzo bym sobie życzyła brązu do kolekcji. Złotem i srebrem też nie pogardzę :lol: (zresztą swoje już zrobiła na tych igrzyskach, ma złoto a to najważniejsze) . A Anterselvy już nie pamiętam i nie zamierzam sobie przypominać, było minęło :wink: Prawdziwy kibic pamięta tylko te piękniejsze momenty w karierze swojego ulubieńca.

Polki mają fajne numerki startowe 24,25,26. Pewnie na pierwszym okrążeniu będą biec razem :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez doliniarz » 21 Lut 2010 18:09

Jeśli chodzi o start kobiet to moją faworytką też jest Magdalena Neuner i to nie tylko ze względów sportowych hehe.
A co do występu polek mam nadzieję, że sprawią kolejną miłą niespodziankę tak jak to zrobiły w ostatnim biegu. Ale nie zapeszajmy.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość