Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez basten » 18 Lut 2010 22:32

sikora ... po ptokach , widac bylo ze bardzo nerwowo
basten
Młodzik

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 22:33

basten napisał(a):sikora ... po ptokach , widac bylo ze bardzo nerwowo

Bieg się już skończył? Kurde a ja dopiero zacząłem oglądać :D
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 18 Lut 2010 22:35, edytowano w sumie 1 raz
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 22:34

Wiatr kręcił przy strzelaniu Tomka, jeszcze nic straconego - więcej wiary :wink:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez wiatr » 18 Lut 2010 22:41

Spokojnie, OEB wygrał rok temu nawet z trzema pudłami.
wiatr
Młodzik

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Janko10 » 18 Lut 2010 22:54

Ważne, żeby było to miejsce w "15".
Nie przeżyję masówki bez Tomka. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 22:55

Na razie mimo 2 pudeł po 2 strzelaniu jest 12 także nie ma tragedii. Jak będzie max 1 pudło w 4 to pobiegnie w masówce.

Zobaczcie na bieg Szczurka. Dziś chyba biegnie przodem bo przy dobrym strzelaniu może obroni swoje dobre imię.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 18 Lut 2010 23:40

3 Polki w masówce, Polak w masówce, będzie się działo.
No i oczywiście gratulacje dla...markosa (wymiatasz dzisiaj :wink: ).

NeunerFAN napisał(a):p.s. warto zauwazyc ze Olofsson wywalczyla mała kryształową kule xD

A nie ma jeszcze jednego biegu indywidualgo? W Kontiolahti?
Jonsson może jeszcze gorzko żałować, że nie postawiła kropki nad "i" w zdobyciu kryształowej kuli w Anterselvie.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 23:42

I tak dla dodania otuchy to ja się ciesze że Tomek miał dwa pudła :lol: 1 pudła i 3/4 sekund (pewnie by lekko szybciej pobiegł) do medalu bym nie przeżył. To by był mega cios :wink: A tak dobre miejsce i czekamy na masowy. :D

I jeszcze szacunek dla Krouglowa. To 4 strzelanie to majstersztyk na takim ogromnym wku**** a jednocześnie z takim spokojem. Dobry jest :)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 18 Lut 2010 23:53

Chyba kogoś w rosyjskiej ekipie zwolnią za te paski od karabinów, bo to po prostu skandal, nikomu się to nie zdarza, a tu już drugi raz. Pocieszam się, że i tak z powodu słabszego biegu spowodowanego w pewnym stopniu zapewne gorszym stanem trasy i tak nie znalazłby się na podium.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez wiatr » 18 Lut 2010 23:53

Liczyłem na medal Tomka, ale nie udało się. Nawet z jednym pudłem nie stanąłby na pudle. Najważniejsze że jest progres: 29, 18, 7 miejsce. Widac więc że miejsce w masówce musi być na podium.

Drugi progres to 3 czas biegowy, lepiej niż w pościgowym.
wiatr
Młodzik

Miejscowość: Warszawa

Postprzez kreftowiec » 18 Lut 2010 23:58

martwi tylko jeden z najgorszych czasów strzelania, łącznie podczas 4 wizyt na strzelnicy Sikora stracił do Edera ponad minute podobnie było z Bjoerndalenem, prawie minuta straty, a strzelali z tą samą skutecznością.
Biegowo fenomenalnie, oby w masówce był taki sam występ.
kreftowiec
Młodzik młodszy

Postprzez Janko10 » 18 Lut 2010 23:59

Bardzo dobry dzień. :D
Jak się progres utrzyma to w masówce mamy 2 razy złoto. :wink:
Szczurek w "60". Dzisiaj równo strzelał i biegał. Spoko. Więcej się nie spodziewałem. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 19 Lut 2010 00:01

kreftowiec napisał(a):martwi tylko jeden z najgorszych czasów strzelania, łącznie podczas 4 wizyt na strzelnicy Sikora stracił do Edera ponad minute podobnie było z Bjoerndalenem, prawie minuta straty, a strzelali z tą samą skutecznością.

oczywiście jest to błąd. Odejmuj od tego czasu ok 25-30 sekund. Wychodzi ok 40 czas strzelania.

Szczurek wreszcie pokazał na tyle dobrą formę że nie będzie pośmiewiskiem. Jakby tak wystartował w sprincie to nikt by na nim psów nie wieszał a tak tamten występ pozostawia pewien niesmak.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sebastian Krystek » 19 Lut 2010 00:38

Nieoficjalna lista startowa biegu ze startu wspóplnego mężczyzn:

Kod: Zaznacz wszystko
Top15 PŚ:
1. Emil Hegle Svendsen
2. Christoph Sumann
3. Jewgienij Ustjugow
4. Simon Eder
5. Ole Einar Bjoerndalen
6. Dominik Landertinger
7. Simon Fourcade
8. Iwan Czerezow
9. Arnd Peiffer
10. Michael Greis
11. Tim Burke
12. Martin Fourcade
13. Daniel Mesotitsch
14. Anton Szipulin
15. Vincent Jay

Medaliści IO:
16. Jakow Fak               
17. Bjoern Ferry      
18. Sergiej Nowikow               

Najlepsi na IO:
19. Pavol Hurajt 101 pkt.
20. Jean Philippe Leguellec 96
21. Klemen Bauer 84
22. Thomas Frei 82
23. Tomasz Sikora 71
24. Andriej Deryzemlya 69
25. Michal Slesingr 59
26. Sergiej Sednew 50
27. Jeremy Teela 49
28. Andreas Birnbache 46
29. Christoph Stephan 45
30. Halvard Hanevold 41

Rezerwowi:
31. Chengye Zhang 37
32. Ilmars Bricis 36
33. Vincent Defrasne 34
34. Krasimir Anew 32
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez NeunerFAN » 19 Lut 2010 00:39

Masha napisał(a):3 Polki w masówce, Polak w masówce, będzie się działo.
No i oczywiście gratulacje dla...markosa (wymiatasz dzisiaj :wink: ).

NeunerFAN napisał(a):p.s. warto zauwazyc ze Olofsson wywalczyla mała kryształową kule xD

A nie ma jeszcze jednego biegu indywidualgo? W Kontiolahti?
Jonsson może jeszcze gorzko żałować, że nie postawiła kropki nad "i" w zdobyciu kryształowej kuli w Anterselvie.

no nie ma xD teraz masowka a potem:
3x sprint 2x poscig 2x masowka i 2x Mixy xD

a Jonson moze załowac i to bardzo xD bo tak to juz ma 4 biegi w których nie zdobyła punktu, Neuner w sumie też ma tyle więc są na równo, dalej Henkel ale chyba ona we wszystkich startowała, więc sie nie powinna liczyc, chociaz roznie moze byc

a u panów wygrał Sumann, na 2 miejscu razem Mesotitsch i Svendsen, prawie analogicznie tak samo jak dzisiejsze podium

p.s. czy wiecie jak wyglada sprawa z numerami startowymi w masówce? czolowka 15 z numerami 1-15? a co Kuzmina np. z 16 dopiero, z drugiej linii
Neuner - the Best Woman In Biathlon
NeunerFAN
Młodzik młodszy

Miejscowość: Lębork

Postprzez Masha » 19 Lut 2010 00:57

NeunerFAN napisał(a):no nie ma xD teraz masowka a potem:
3x sprint 2x poscig 2x masowka i 2x Mixy xD
a Jonson moze załowac i to bardzo xD bo tak to juz ma 4 biegi w których nie zdobyła punktu, Neuner w sumie też ma tyle więc są na równo, dalej Henkel ale chyba ona we wszystkich startowała, więc sie nie powinna liczyc, chociaz roznie moze byc

O mamusiu, to doskonała wiadomość. Nie ma już indywidualnego, otwieram szampana nie ma co :lol:
Jeżeli chodzi o absencje Leny i Heleny: Neuner nie startowała nie z własnej woli, miała przecież upadek ze schodów i była chora, a Helena postanowiła się przygotowywać do olimpiady. Marzy mi się młoda Niemka w żółtej koszulce liderki PŚ, miała ją na sobie raptem trzy razy :( (ale za to w najodpowiedniejszym momencie :wink: ). Andrea na pewno dostanie minusa, bo startowała we wszystkich biegach, liczę na ok -30-40 pkt.

Gratulacje dla Olofsson :wink:

Te biegi mikstowa są najlepsze w biathlonie. Szkoda, że nie mamy Pływaczyka na jego przyzwoitym poziomie.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Sebastian Krystek » 19 Lut 2010 01:01

NeunerFAN napisał(a):p.s. czy wiecie jak wyglada sprawa z numerami startowymi w masówce? czolowka 15 z numerami 1-15? a co Kuzmina np. z 16 dopiero, z drugiej linii

Medalistki będą startować w pierwszej linii, a Kuzmina o ile się nie mylę wystartuje z numerem pierwszym.
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez Masha » 19 Lut 2010 01:06

Sebastian Krystek napisał(a):
NeunerFAN napisał(a):p.s. czy wiecie jak wyglada sprawa z numerami startowymi w masówce? czolowka 15 z numerami 1-15? a co Kuzmina np. z 16 dopiero, z drugiej linii

Medalistki będą startować w pierwszej linii, a Kuzmina o ile się nie mylę wystartuje z numerem pierwszym.

W przypadku jednakowej ilości medali to chyba liczą się punkty zdobyte na IO, więc z numerem 1 Magdalena Neuner, z 2 Kuzmina, z 3 Beger itd. Ale też pewna nie jestem.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 19 Lut 2010 01:19

Szkoda, że Tomek medalu nie zdobył, ale po dwóch pierwszych strzelaniach w następnych było już dobrze. Liczę na bieg masowy.
Brawo Polki!!!! Weronika, Agnieszka i Krysia. Gdyby nie to jedno pudło. Spodobał mi się komentarz Panów Jarońskiego i Wyrzykowskiego, którzy liczą na 3 medale. Oczywiście to żart, ale marzyć zawsze można. Aż 3 Polki w masówce. Może któreś z nich wyjdzie kapitalny występ.
No i sztafeta - gdyby miały nasze taki dzień jak podczas biegu indywidualnego to kto wie jak to się skończy.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Sebastian Krystek » 19 Lut 2010 02:52

Masha napisał(a):
Sebastian Krystek napisał(a):

W przypadku jednakowej ilości medali to chyba liczą się punkty zdobyte na IO, więc z numerem 1 Magdalena Neuner, z 2 Kuzmina, z 3 Beger itd. Ale też pewna nie jestem.

Okazuje się, że jednak chronologia jest kryterium decydującym przy jednakowej ilości medali. A więc Kuzmina z numerem pierwszym ;)
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości