Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez Masha » 17 Lut 2010 22:47

Czuję, że będzie dobrze :wink: Justyna Leć! Leć! :wink:

Mimo, że nie przepadam za Majdić to życzę jej medalu z całego serca, ale z gorszego kruszcu niż Kowalczyk :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 17 Lut 2010 22:58

Fenomenalny bieg !!! Fenomenalny !!!
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2010 22:59

No i Justyna srebro. Brawo! SUPER! Bjoergen była nie do pokonania niestety no ale co się odwlecze.... :D

Wszystko zgodnie z planem i mam nadzieje że eksperci od siedmiu boleści wreszcie się zamkną :D

Brawo Majdic! Pokazała że ma "jaja" :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 17 Lut 2010 23:02

Pięknie. :D
Ale kurde mam jakiś niedosyt. :wink:
Zostały jeszcze 2 złota dla Justyny. Trzeba się tylko pochylić. :D
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kocur1983 » 17 Lut 2010 23:03

Wlasnie ze Norwezka byla do pokonania, tylko ten jeden maly blad na drugim zjezdzie zadecydowal ze Justyna byla druga. Po prostu za szeroko go wziela. Ale jest srebro i na pewno Justyna teraz jak juz ma "jakis" medal bardziej na luzie podejdzie do kolejnych startow i chociaz w jednym z nich zdobedzie zloto:).
kocur1983
Junior młodszy

Postprzez forresty » 17 Lut 2010 23:03

medal cieszy ale smuci osoba zwycieżczyni. Kowalczyk niezbyt pochlebnie wyrażała sie o zdrowotnych papierach norweżki a jeśli mnie pamięć nie myli kilka lat temu w okresie sukcesów bjoergen które tak szybko zniknęły dość głośno wyrażano wątpliwosci co do jej wyników ale cóż... tak patrząc realnie to przy bjergen i smigun może być problem z medalem w łączonym
forresty
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2010 23:07

Janko10 napisał(a):Ale kurde mam jakiś niedosyt. :wink:

Też mam jakiś niedosycik ale po 5 wyniku eliminacji trzeba powiedzieć że spisała się super :D To nie trasy dla niej ale poszła na pełnej mocy i Bjoergen przez chwile nie czuła się tak pewnie ale tu wyszedł spryt i umiejętności Bjoergen. Zaryzykowała medal kosztem złotego bo takie wyprzedanie na zjeździe to ogromne ryzyko.

Mam tylko nadzieje że ostatni raz Justyną z nią przegrała na tych Igrzyskach bo jakoś mam co do Norweżki mieszane uczucia :wink:

Oczywiście szczere gratulacje dla Bjoergen żeby mi Markos czegoś tam nie zarzucał :)

kocur1983 napisał(a):Wlasnie ze Norwezka byla do pokonania, tylko ten jeden maly blad na drugim zjezdzie zadecydowal ze Justyna byla druga. Po prostu za szeroko go wziela. Ale jest srebro i na pewno Justyna teraz jak juz ma "jakis" medal bardziej na luzie podejdzie do kolejnych startow i chociaz w jednym z nich zdobedzie zloto:).

Przecież Justyna była za nią i nie straciła nic do niej także na prostej wygrał silniejszy i było ewidentnie widać jak Bjoergen odjeżdża Kowalczyk.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 17 Lut 2010 23:12

Na każdych igrzyskach rozdawana jest nagroda za dzielność (lub wolę walki :wink: ). Chyba nie mamy wątpliwości kto ją dostanie.

Brawo Justysia :wink: sreberko odblokuje trochę Polkę i na 15 łączonym będzie walczyć o złoto.
Brawo Petra, podziwiam :wink:
Brawo Marit, zasłużony złoty medal.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez maksim » 17 Lut 2010 23:14

nawet Kurzajewski się cieszy :D Justyna brawo, ale to co zrobiła Majdic WOW. Na 15 i 30 przydalyby się 2 złotka do kolekcji ;] Justyna pyknie Smigun i Bjoergen ze żadne leki na astme nie pomogą.
Pięknie!!!!!!!!!!
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez Regis » 17 Lut 2010 23:20

Ciesze się bardzo z tego srebra, medal wcale nie był pewny, ale przede wszystkim ogromne słowa uznania dla Majdic. Po takim wypadku pozbieranie się i zdobycie brązu, jest cenniejsze niż złoto w normalnych warunkach. Czapki z głów przed obiema paniami (Justyną i Petrą, Bjoergen nie trawię z wiadomych względów).
Regis
Junior

Postprzez karlos » 17 Lut 2010 23:26

Oczywiście gratulacje dla Kowalczyk, ale mam również niedosyt związany tym, że na dwóch zakrętach Justyna straciła wszystko, co wypracowała wcześniej. Szczególnie ten drugi zakręt pojechała bardzo asekuracyjnie, a jednak w finale trzeba podjąć minimum ryzyka, jeżeli chce się wygrać z świetnie dysponowaną na tych igrzyskach Bjoergen. Trener Wierietielny powinien lepiej poinstruować Kowalczyk taktycznie, bo gdyby zamknęła Bjoergen wewnętrzną, to pewnie zażarta walka trwałaby do ostatnich metrów, a tak pewne braki techniczne i taktyczne spowodowały, że na złoto trzeba będzie poczekać do następnego biegu. Poświęcam temu zakrętowi tyle uwagi, bo będzie on też zapewne występował w następnych biegach, więc warto go jeszcze raz przeanalizować i przećwiczyć.
Jestem też pełen podziwu dla Majdic, zdobyć medal po tym wszystkim, to po prostu niesamowite, ale zapłaciła za to na mecie sporą cenę. Mam nadzieję, że ten wysiłek nie spowoduje uszczerbku na jej zdrowiu, bo wtedy lekarze chyba nie pozwoliliby jej biegać.

W finale panów coś pięknego, zobaczyć Norwegów ponoszących wyraźną porażkę z Rosjanami w sprincie po prostu bezcenne. Niech nikt nie mówi, że to w wyniku tego wypadku, bo Northug na nim praktycznie nie ucierpiał, a nie miał żadnych szans. Pettersen zapewne też walczyłby tylko o trzecie miejsce. Zresztą Norwegowie sami są sobie winni, Rosjanie rozegrali bieg świetnie taktycznie, a Norwegowie wdali się w przepychanki z przeciętnym Poltaraninem.
Ostatnio edytowany przez karlos 17 Lut 2010 23:30, edytowano w sumie 2 razy
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez markos7207 » 17 Lut 2010 23:28

forresty napisał(a):medal cieszy ale smuci osoba zwycieżczyni. Kowalczyk niezbyt pochlebnie wyrażała sie o zdrowotnych papierach norweżki a jeśli mnie pamięć nie myli kilka lat temu w okresie sukcesów bjoergen które tak szybko zniknęły dość głośno wyrażano wątpliwosci co do jej wyników ale cóż... tak patrząc realnie to przy bjergen i smigun może być problem z medalem w łączonym

Mnie smuci Twoja osoba :? Dość głośno ? Widać nie dość skoro nie usłyszałeś tylko snujesz kretyńskie insynuacje. Justyna to sobie może opowiadać różne banialuki podobnie jak o niej mogą inni. Tyle że to nie ma nic wspólnego z prawdą.

Zresztą nie mam zamiaru sobie psuć dobrego humoru na jałowe dyskusje.
To że wygrała Marit cieszy mnie tak samo jakby wygrała Justyna :D . Teraz już niczego jej nie brakuje w kolekcji a Justyna idzie do góry, po brązie srebro, teraz czas na złoto :wink:
Fajnie też że Northug zdobył medal ale upadek Pettersena wytrącił go z rytmu i Rosjanie uciekli za daleko :? . Kurde, zawsze znajdzie się jakaś oferma która "namiesza", dziś był nią Kazach.
Szkoda mi Pettersena bo był najmocniejszy dziś z Norwegów ale on ma po prostu wielkiego pecha, nikt nie zalicza tylu upadków co on(głównie nie z własnej winy) :wink:
Ale co tam, niech się Duche i Karlos cieszą :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 17 Lut 2010 23:44

Gratulacje dla Justyny. Tak jak mówiłem. Ona nie przegrywa tu z rywalkami a z tymi cholernymi trasami. Jak można taki fajans przygotować do IO. Co to mistrzostwa w zjeździe czy biegach narciarskich. Jak sama mówiła "Te trasy są ohydne". W łączonym płasko jak na stole i gdzie tu pogubić rywalki.
Zobaczymy jak to będzie bo forma jest i wiadomo, że w walce ramię w ramię Justyna nie da się zostawić.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Pietrol » 17 Lut 2010 23:47

Wreszcie złoto dla Norwegów i oby tak dalej . Chociaż sprint męski przegrali zaskakująco . Szkoda Pettersena bo chyba jako jedyny Norweg mógł dzisiaj powalczyć z Rosjanami . Northug ładnie , ale chyba jednak nie jest w szczytowej formie . Co do Bjoergen to wrócił do dawnej formy i tyle . To że coś tam sie mówie nie jest żadnym dowodem więc tematu jako takiego nie ma .

Justyna ładnie ale znowu wyszło że mistrzynią techniki to ona nie jest . I wreszczie jak dla mnie absolutna bohaterka dnia czyli oczywiście Petra . Zawsze uważałem ją za świetną zawodniczke , ale raczej taka która jak widzi że nie idzie to lekko odpuszcza . Dzisiaj pokazała niesamowitą wole walki i Brawo
Awatar użytkownika
Pietrol
Junior młodszy

Miejscowość: Starachowice

Postprzez Zann » 18 Lut 2010 00:02

m
Ostatnio edytowany przez Zann, 18 Wrz 2010 16:46, edytowano w sumie 1 raz
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 00:13

Widze dwa mocne obozy na forum bez obozu "pośredniego" :lol:

Mnie też zwycięstwo Bjoergen nie cieszy no ale mam nadzieje że chociaż na 30 km Justyna sobie z nią poradzi. Na 15 może być ciężko.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 18 Lut 2010 00:16

Ja też Bjoergen nie lubię, ale nie widzę sensu roztrząsania tej sprawy po raz kolejny, skoro takie są przepisy to nie ma sensu dyskutować na ten temat. Mam nadzieję, że Justyna też nie będzie w mediach o tym więcej wspominać, bo po prostu to jest nie na miejscu, lepiej niech się skupi na kolejnych startach i szczegółach technicznych i taktycznych.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Zann » 18 Lut 2010 00:45

m
Ostatnio edytowany przez Zann, 18 Wrz 2010 16:46, edytowano w sumie 1 raz
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez forresty » 18 Lut 2010 09:17

Widać nie dość skoro nie usłyszałeś tylko snujesz kretyńskie insynuacje. Justyna to sobie może opowiadać różne banialuki podobnie jak o niej mogą inni. Tyle że to nie ma nic wspólnego z prawdą.

To ciekawe co piszesz kolego. moze powinieneś to powiedzieć bezpośrednio kowalczyk. to zadziwiające. ona nie wie a ty wiesz że opowiada banialuki..
Nie masz ochoty psuć sobie humoru? Może zajrzyjmy do tego co pisałeś jakiś czas temu

No co Ty Duche, aż tylu to ich nie ma :wink: choć wcale bym się nie zdziwił gdyby wśród tej"30"-tki byli austriaccy biathloniści ale oni prędzej "wialiby" oknem niż dali się złapać

kretyńska insynuacja rozumiem? Bondaruk niedawno też to powiedział. Kretyn najprawdopodobniej wg ciebie. Zresztą sam już nie wiem kto tu jest kretynem bo Bondaruk sądzi to co ty i warto mu zaufać a Kowalczyk się nie zna i banialuki opowiada. Doprawdy powinienes zająć sie fenomenologią bo takiej eksperymentalnej konstrukcji sam husserl by sie nie powstydził

Dlatego z wielką rezerwą podchodzę do suksesów biegaczy i biegaczek z Krainy Tysiąca Jezior oraz zawodników z tych państw w których co rusz ktoś "wpada" na dopingu(Rosja) lub od lat zamieszanych w niejasne afery i skandale dopingowe

No cóz... kretynizmem wobec mnie jest wyciąganie zbiorowej odpowiedzialności tylko dlatego że większosć wpadła na dopingu. Warto czasem zastanowić się nad tym co się napisało kiedyś i nie zarzucac kretynizmów komuś zanim nie przypomnisz sobie własnych wypowiedzi. Rozumiem ze wczorajsze medale Rosjan są wg ciebie na dopingu a przynajmniej podejrzane? :lol: :lol: Moze chciałeś napisac moze coś innego? biedactwo napisało co wiedziało a że wyszło zupełnie coś innego.. :) . A na ton dyskusji proponuję ziółek z melissy. Takich wpisów masz wiecej ale szkoda ich przytaczać bo i po co

Prawda jest taka ze Bjoergen bierze srodki wpisane na listę - legalnie ale zawsze bo ze takie srodki bierze przyznaje nawet jej coach
http://skierpost.com/index.php?/News/bj ... icine.html

jest to sytuacja co najmniej dwuznaczna. Nie mnie podważać decyzje WADA ale niesmak pozostaje. Czemu na przykład Pistoriusa nie dopuścili do Olimpiady - jemu też ciało szwankuje i musi używac protez które też mu dają przewagę.W jednym masz racje - dalsza dyskusja na ten temat jest zbędna. Zwłaszcza w tym klimacie ale poczułem się wywołany do tablicy wiec z góry przepraszam
Popsułeś sobie humor.. biedactwo.. idź pomachaj łapkami na mrozie.

I na koniec - cieszę sie z medalu kowalczyk. Zawsze dziwiłem sie temu hurraoptymizmowi skazującemu Kowalczyk na złote medale. jak widać o medale bedzie niezwykle trudno a przy takiej formie Bjoergen (którą niewątpliwie ma genialną) będzie bardzo ciężko w łaczonym coś ugrać dodając jeszcze inne rywalki.
Jeszcze raz przepraszam za poziom dyskusji i kretynizmy które tu padły ale to nie ja zacząłem tego typu pyskówki
forresty
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 18 Lut 2010 10:07

Dajcie już spokój z mieleniem tego samego w koło. Justyna przegrała z trasą bo źle zjeżdża i nic leki na astmę nie mają tu wspólnego. Gdyby nie te ekstremalne zjazdy połączone z zakrętami to jestem przekonany, że pokonałaby Bjoergen. Niestety trasy są jakie są i trzeba walczyć dalej. Mogło się tak zdarzyć, że w każdym starcie byłaby Justyna w czubie ale bez medalu i też jakoś musielibyśmy to strawić. Jest na szczęście ten medal i presja mam nadzieję z niej zejdzie i coś medalowego jeszcze dorzuci. Bardzo ostrożnie oceniam jej szansę w łączonym. Trasy, trasy i jeszcze raz te cholerne trasy są tu problemem a nie leki na astmę.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość