Skoki Narciarskie

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Skoki Narciarskie

Postprzez figaro56 » 12 Lut 2010 14:55

Tak Raku tylko jedno ale.... Ta nasza kadra skoczków to naprawdę dla ludzi o mocnych nerwach i do ostatniego skoku nie będziesz wiedział czy dobrze wypadną czy któryś coś sknoci. Nie ma takiej bariery o której byś powiedział, że nasi poza Adamem jej nie przekroczą. Kiedy zawodnik jest w formie to nie powinienem drżeć przed każdym jego skokiem żeby tylko nie ubił buli. Na razie cieszę się umiarkowanie i daj Boże abym cieszył się szalenie kiedy ostatni z naszych odda swój ostatni skok. Poczekajmy dzisiaj na kwalifikacje. Coś już powinny nam wyjaśnić.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 12 Lut 2010 15:49

figaro56 napisał(a):Tak Raku tylko jedno ale.... Ta nasza kadra skoczków to naprawdę dla ludzi o mocnych nerwach i do ostatniego skoku nie będziesz wiedział czy dobrze wypadną czy któryś coś sknoci. Nie ma takiej bariery o której byś powiedział, że nasi poza Adamem jej nie przekroczą. Kiedy zawodnik jest w formie to nie powinienem drżeć przed każdym jego skokiem żeby tylko nie ubił buli. Na razie cieszę się umiarkowanie i daj Boże abym cieszył się szalenie kiedy ostatni z naszych odda swój ostatni skok. Poczekajmy dzisiaj na kwalifikacje. Coś już powinny nam wyjaśnić.

Kwalifikacje mogą wyjaśnić tyle że któryś się nie zakwalifikuje i będzie to mega kompromitacja. Jak dla mnie to wszyscy mogą być w ostatniej 10 która się kwalifikuje byle by w konkursie oddali najlepsze próby (a jak widać po treningach najlepsze próby to Malysz na podium, Stoch i Hula w 10 a Miętus w 15, o najgorszych nie wspominajmy :wink: )
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 12 Lut 2010 20:38

Rewelacyjne kwalifikacje. Adamem się nie sugeruje bo wiadomo że jest w formie nawet na złoto i jutro się wszystko będzie warzyć (zapewne notami zostanie oszukany....).

Wszyscy Polacy ponad 100 metrów. W życiu bym się nie spodziewał takich super wyników. Jakby była drużynówka na K95 to byśmy mieli szanse na medal (pod warunkiem że Roomoren albo Olli trochę by pomogli :wink: ) ale 4 miejsce by się wydawalo optymalne. Na k120 może już być ciężej, no ale skoro Miętus niby ze słabym wybiciem skacze tak dobrze to znaczy że forma jest.

Brawo. Ja jestem zszokowany. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Forma wygląda mniej więcej jak w listopadzie czyli Kruczek nic nie zawalił. Teraz mogą zawalić tylko skoczkowie. :wink:

http://www.skijumping.pl/wiadomosci/115 ... konkursie/

Dobrze zaczęliśmy te igrzyska :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 13 Lut 2010 03:56

RakuNH napisał(a):Tak wieszaliśmy psy na naszej kadrze A a tu się prezentuje bardzo dobrze. O medalu chyba nie ma mowy ale czuje po kościach 4 miejsce :D

Kto wieszał to wieszał. :wink:
Marzenia o medalu w drużynie wracają. :D
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 13 Lut 2010 09:23

Janko10 napisał(a):
RakuNH napisał(a):Tak wieszaliśmy psy na naszej kadrze A a tu się prezentuje bardzo dobrze. O medalu chyba nie ma mowy ale czuje po kościach 4 miejsce :D

Kto wieszał to wieszał. :wink:
Marzenia o medalu w drużynie wracają. :D

Głównie Ja i Figaro :wink: Ale myślę że Ty święty nie jesteś :lol:

Nie no ja bym się tak nie podniecał. Aktualnie skaczemy idealnie na 4 miejsce no i trzeba pamiętać że to skocznia normalna. Na dużej może być trochę ciężej no ale cała 5 jest w formie także nie jest źle :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 13 Lut 2010 11:41

Jeszcze się Janko wstrzymaj z wieszczeniem sukcesu. Szkoda, że nie na średniej jest rozgrywany konkurs drużynowy. Ciekawie by było.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 13 Lut 2010 11:57

Szkoda, pamiętam jak na któryś mistrzostwach świata wprowadzono skoki drużynowe na obu skoczniach, ale to się nie przyjęło i na igrzyskach też nie można na to liczyć w przyszłości.

Mam nadzieję, że na dużej skoczni też będą dobrze skakali. Z kwalifikacji wynika, że możemy mieć 4 w trzydziestce.
A co do Adama i jego szans medalowych... Będzie ciężko. Świetnie skaczą Morgenstern i Amman, a Schlierenzauer nie stracił chyba jednak formy. Poza tą trójką jeszcze kilku groźnych rywali będzie miał Polak.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez komando77 » 13 Lut 2010 12:17

Konkursy drużynowe na obu skoczniach były w Lahti w 2001 roku.
Oprócz wymienionych przez dana skoczków groźni będą Niemcy, szczególnie Schmitt i Uhrmann. Japończycy mogą swoje trzy grosze dorzucić. No i zawsze groźni są Finowie i Norwegowie.
Konkurs będzie niezwykle ciekawy, a różnice będą niewielkie.
Już się doczekać nie mogę :D
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez figaro56 » 13 Lut 2010 13:42

Mnie już też nosi. Niech już będzie ta godzina a tu jeszcze tyle czekania. :evil:
Różnice przewiduję minimalne i nie wiem ale najbardziej obawiam się Morgensterna. Nie będzie łatwo o ten medal, żeby tylko sędziowie stanęli na wysokości zadania bo to oni mogą przy tak wyrównanej stawce rozdawać karty. :evil:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 13 Lut 2010 14:42

Myślę, że niestety wygra Morgi. Jest w kapitalnej formie. Z dnia na dzień skacze lepiej. A szlifował formę na naszej skoczni w Szczyrku...o ironio :P Ale lepszy Tomasz niż Grzegorz. Na podium powinien też być Ammann i Małysz.
Ja mogę tylko obiecać, że będę mocno trzymać kciuki i podmucham w telewizor. Leć Adam! Leć! :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 13 Lut 2010 18:39

Ammann ten cholerny Ammann :evil: Mam nadzieję że tym razem 13 lutego będzie bardziej szczęśliwe dla Adama niż ta data sprzed ośmiu lat :wink:
Jeśli sędziowie nie będą mieli bielma na oczach to Szwajcarowi tak łatwo nie pójdzie choć w serii próbnej postraszył rywali.
Mimo wszystko wierzę w conajmniej medal Adama, a co tam, wierzę w złoty medal :D . Srebro dla Jacobsena brąz dla Simona. Austria bez medalu :wink:
Boże, co ja bym dał żeby się sprawdziło :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 13 Lut 2010 18:43

markos7207 napisał(a):A
Boże, co ja bym dał żeby się sprawdziło :P

Rzadko mi się podobają Twoje typowania ale to może być :wink: (ewentualnie Stoch na podium)

Ktoś kiedyś napisał "polski motyl z wąsami" i nawet mi się to spodobało :lol: Chyba nie jest obraźliwe :wink:

WIĘC LEĆ POLSKI MOTYLU :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 13 Lut 2010 19:52

Po pierwszej serii doskonałe 3 miejsce. Do Simona Polak traci raptem 1,5 metra. Wszystko jest możliwe. Leć Adam! Po medal! :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez RakuNH » 13 Lut 2010 19:54

No ale trzeba też powiedzieć że podopieczni Kruczka się skompromitowali bo tak to trzeba nazwać kiedy na treningach skacze się o wiele lepiej :(

Brawo Kruczek! Świetna DRUŻYNA ale.... na treningach :?

BRAWO ADAM. 2 miejsce W ZASIĘGU no a 1 będzie ciężko ale trzeba powalczyć :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kubar » 13 Lut 2010 20:43

BRAWO!!! Srebro!!! :D
Kubar
Junior młodszy

Miejscowość: Warszawa

Postprzez karlos » 13 Lut 2010 20:46

Gratulacje dla Adama za srebrny medal, Amman był dzisiaj po prostu najlepszy. Hula znów 31 :lol: , Stoch zepsuty drugi skok, ogólnie pozostali Polacy poza Małyszem wyglądali na stremowanych :( .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Duche » 13 Lut 2010 20:50

Świetne zawody, kapitalne skoki Ammanna, który zasłużył sobie na ten złoty medal, no i bardzo dobre drugie miejsce Adama. Należał mu się ten medal, pokazał, że wciąż jest wielki, że może nadal walczyć o zwycięstwa. A pomyśleć, że chciał po Turynie kończyć karierę. Na dużej skoczni Małysz również jest w gronie faworytów i po mojemu na 85% będzie znowu na podium. Ciężko będzie pokonać piekielnie mocnego Simona, ale w sporcie nie ma rzeczy niemożliwych.

Oczywiście nie ma tak pięknie i ten konkurs jak dla mnie ma jedno poważne ale. Mianowicie, brązowy medal tego zjebusa kosztem wielkiego Ahonena. Normalnie jestem tak wkurzony, że szok. Kolejne 4. miejsce Janne na igrzyskach i pomyśleć, że gdyby nie ten cały Szliri to byłby upragniony medal. Na dużej skoczni musi być podium. Dawaj Janne!

Poza tym cieszy słabsza postawa Austriaków. Tylko gdyby nie ten Gregor... :x K****, jeszcze bardziej go nie lubię.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 13 Lut 2010 20:51

BRAWO ADAM! SUPER WALKA! Bałem się że nie da rady gwiazdorowi :D BRAWO SIMON :wink: Szkoda Uhrmana bo liczyłem na podium bez Austriaka :lol: no ale Małysz z Ammanem wykosili austriaków...

Ciekawe o czym rozmawiali tak ochoczo "i co Simon dobrze pojechaliśmy z austriakami" "no dobrze dobrze szkoda tylko że jeden się na podium załapał :lol: "

Gratulacje Adam. Amman był nie do pokonania jednak wreszcie nie było przekrętu z notami. Adam 19 a Amman 18 i 18,5! :D

-------------------------------

Pozwólcie że o reszcie się nie wypowiem aby ta sobota była dalej piękna :lol:

Duche bo pójdzie warn :)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 13 Lut 2010 21:04

Pff, nie zależy mi, nie będę teraz specjalnie ukrywał swojej złości :P
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez harding » 13 Lut 2010 21:04

Dzięki Adam, że nie skończyłeś kariery, choć wielu "fachowców" krakało, że nic wartościowego już nie osiągniesz. Gdzie byłyby polskie skoki, gdyby Cię zabrakło....
harding
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości