Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez RakuNH » 06 Sty 2010 00:03

Ja proponuje Pitra Fijasa bo w końcu był liderem jeśli chodzi o długość skoku.

Na 99,9% limit wzrośnie do 6 zawodników więc w Zakopanem będzie mogło wystartować 12.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 06 Sty 2010 01:42

swistak napisał(a):Na mamuty trzeba zabrać doświadczonych : Tomisława Tajnera, Wojciecha Skupnia, Roberta Mateje i Adama małysza

A co oni Ci zrobili że im tak żle życzysz(poza Adamem) ? :wink: Chcesz żeby się pozabijali ? :lol:
Mateja na "mamucie" :shock:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 06 Sty 2010 16:26

Niestety albo na szczęście jedno miejsce w PŚ może nam zabrać Haybeck (pierwszy zawodnik w konkursie) jeśli będzie w 13. Choć jak sobie myślę że Miętus albo Bachleda się mają kompromitować bo Kruczek mówi że jest OK to niech lepiej nam wezmą to miejsce :wink:

Co do przeróbki to to jest zdecydowanie nr 1.
http://www.youtube.com/watch?v=Zs_5epw- ... re=related
Ustał ustał NIE MA SIŁY na POLAKA! :lol: :lol: :lol:

A to nasz trenejro: http://www.youtube.com/watch?v=nfKdNdN4 ... re=related

A jeśli chodzi o Mateję to on na prawdę był niezłym lotnikiem. Jedyne co potrafił nawet w słabszej formie to zodbyć pkt na mamucie. W MŚ w lotach był nawet 19 o ile pamiętam a Małysz 20.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 06 Sty 2010 19:25

Jeszcze publicznie na naszych skoczków nie psioczę ale tak w duchu. Marny ten ostatni konkurs TCS w wykonaniu naszych "Orłów". Cały pozytyw to dobry drugi skok Huli. Pominę to, że miał cholernego farta iż w ogóle mógł go oddać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Sty 2010 19:32

Małysz niestety bardzo słabo. Do 8/10 miejsc nie miałem pretensji ale teraz to jest klęska a przeciez igrzyska coraz bliżej.

Co do Huli on skacze ciągle tak samo. raz trochę lepiej raz gorzej ale trzyma poziom. Dziś miał szczęście ale to chyba jemu ostatniemu bym wspominał coś takiego bo tyle pecha co on to w sezonie nie miał nikt :wink:

Martwi forma Stocha :( :( :(

I oficjalnie potwierdzam że mamy 6 zawodników na najbliższy PŚ! Więc Bachleda będzie odpowiedzialny za bulę na Kulm.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 06 Sty 2010 20:34

Jak ten Stoch znowu coś sobie do łba wbije to pół sezonu będą go psycholodzy prostować. Adam nigdy nie miał wielkich szybkości na progu ale 2 km/godz to już przesada. Hula też nierówny a to w drużynie ważne. No i gdzie ten czwarty? Początek sezonu rewelacyjny a teraz im bliżej IO to coraz gorzej. Jest jeszcze trochę czasu i tym się pocieszam. Janko napisz coś optymistycznego!!! Może przełom będzie po Zakopanem?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Sty 2010 20:43

Zobaczymy jak nasi będą latać. Już w piątek kwalifikację.

Myślę że Stoch się odbuduje ale te konkursy jeszcze mogę im odpuścić. Niech skaczą jak mogą. Do Sapporo nie jadą także 2 tygodnie treningów i 22/23 stycznia w Zakopanem poznamy potencjalne składy na Igrzyska (będziemy mogli wystawić aż 12 zawodników więc będzie bardzo dobre porównanie) i dowiemy się czy Małysz o coś powalczy. W Zakopnem powinien być 2 razy w 6. Miejsce 8/12 na swojej skoczni jak dla mnie go wtedy definitywnie skreślą. Jak wierzę w Adama.

W piątek zobaczę czy mój kandydat Rutkowski się otrząsnął.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 07 Sty 2010 00:25

Figaro, nie ma sprawy. :wink:

Mamuty to takie trochę inne skakanie, to może być przełom, na treningach sobie polatają, życiówki pobiją, po parę punktów wywalczą, zmotywują się i będzie git! :D
A potem po takiej mobilizacji potrenują chłopaki! I forma pójdzie w górę!!! :D
I w końcu Zakopane. A tam wiadomo, że się lepiej skacze i z tych 12 co najmniej 9 w trzydziestce. Małysz zacznie słabo, od najniższego stopnia podium, ale już w drugim konkursie spoko wygra z rekordem skoczni. Stochu jak zwykle będzie nierówny... W pierwszym dniu podium a w drugim dopiero 7-8 miejsce... Miętusy oba, podobnie jak Rutkowski (to żeby się Raku nie obraził :wink: ) w drugiej "10". Hula 2 razy szósty, najwyższa pora wyleczyć się z pecha i ustabilizować formę na średnim poziomie. Koty, Tajner, Bachleda, i Śliż (ale ten ostatni tylko raz i to na 30 miejscu) też się łapią do 30-tki ale skład jest już pewny (Grzesiu trochę lepszy był od Krzysia). I Kruczka przestaje głowa boleć a Tajner Prezes już kaskę liczy. :D

Jedziemy na IO pewni swego, bo przecież to skocznia ewidentnie pod Małysza i Spółkę. :!:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 07 Sty 2010 11:09

Dzięki. Teraz już wyluzowany i odstresowany czekam na loty. :D Myślałeś kiedyś o zarabianiu jako psychoterapeuta? :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 07 Sty 2010 17:03

haha marzenia :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 08 Sty 2010 15:27

No i Janko10 tak jak się spodziewałem zdecydowanie najlepiej z naszych skacze Rutkowski.

Miętus odżył a Bachleda nie zalicza buli. Jak dla mnie wyniki treningów i kwalifikacji są rewelacyjne gdyby nie jeden mankament - odpadł niby najmocniejszy Stoch ale to pokazuję że opłaca się mieć 6 skoczków. Gdybyśmy mogli wystawić 4 to byśmy mieli tylko 3 w konkursie a tak będzie co pooglądać.

Jednak martwi forma Kamila. Co jest do cholery? Myślałem że wreszcie wskoczy do 20 a nie ciągle te 30 miejsca w 3 sezonach pod rząd ale widać że w tym sezonie chyba też się w 3 dziesiątce zakręci w generalce;/

A Maciek Kot drugi w PK w Spapporo przy dobrej obsadzie :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 08 Sty 2010 16:23

Bardzo ładnie Maciej Kot. Coraz słabiej skacze za to Kamil. Dobrze, że nie pojedzie do Sapporo. Powinien trochę potrenować. Przecież na początku sezonu było całkiem nieźle, a treningi dobrze zrobiły Rutkowskiemu. Ja mimo wszystko dałbym odpocząć Miętusowi żeby mógł nabrać trochę świeżości, choć dzisiaj nie było źle.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 08 Sty 2010 16:28

Widać że Polska zrobiła duży postęp jako cały kraj! Kiedy to ostatnio bez problemu wchodziło do konkursu 4 zawodników i to 4 słabszych bo teoretycznie najmocniejszy miał być Stoch (na treningach skakał gorzej od Rutka) :lol: Zawsze był Małysz i czasem jakieś dobre miejsce Stocha. A teraz? :wink: Jak nie wyjdzie Stochowi to mamy zastępców.

Te treningi i kwalifikacje to zdecydowany pozytyw po nieduanym TCS. Szkoda tylko że Stoch odpadł na dwa konkursy;/

Dodatkowo Dawid Kubacki był 9 PK. Niestety szanse na Igrzyska stracił Żyła bo nawet w PK sobie nie razie a zaczynał w Kussamo na treningu od 130 metrów :lol:

Czekają nas 2 konkursy PŚ i dwa PK i po tych występach można będzie dokładnie ocenić aktualną formę.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 08 Sty 2010 23:47

Duży pozytyw na mamucie. Szkoda Kamila. Na treningach nie skakał źle a tu taka kicha... Boję się, że może go ta przerwa podłamać... Psychicznie to On mistrzem świata nie jest...
Kot też fajnie, ale to Jego pierwsza "jaskółka", która jeszcze wiosny nie czyni, szczególnie w Japonii.
Fajnie by było gdyby Rutkowski i Bachleda "wrócili"...

Raku: miałeś rację, już raz Ciebie typowałem na asystenta Kruczka... :wink:
Ale na wszelki wypadek odpukać z tym Rutkowskim. :wink:

Hajek to jest ciekawostka!!! :o
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 08 Sty 2010 23:55

Kot już od MP skacze dobrze ale nie wzięli go na PK do Engelbergu (może się uczyć chciał? nie wiem) i dopiero teraz się sprawdził i widać że o Igrzyska będzie walczył.

Jakoś mi trudno się przełamać co do Bachledy. Myślę że jutro i po jutrze z Miętusem będą w przedziale 31-40 i raczej w drugich seriach nie poskaczą. Rutkowski się nie powinien spalić. Przynajmniej mam taką nadzieję. Jak na razie w grze o Igrzyska moim zdaniem zostają:

K. Miętus, Stoch, Małysz, Hula, Rutkowski, Bachleda, M.Kot, D. Kubacki i z tego trzeba wybrać pięciu :wink: . Ciężko.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 09 Sty 2010 00:09

Zadecyduje Zakopane.
Małysz i Stoch to pewniacy. Musiałby Kamil walnąć super kaczory dwa (bez żadnych aluzji :wink: ) w Zakopcu, ale to chyba niemożliwe.
Kubacki nie ma szans, co by musiał zrobić aby pojechać? Miejsce w 10-tce w Zakopcu i drugi raz w 20-tce? Nierealne.
Nie zapomniałeś o Miętusie Grzegorzu??? W Japonii Go nie ma. Czyżbym coś przeoczył?...
Fajne, że rzeczywiście jest w czym wybierać a niefajne, że trochę się rozpuściliśmy, drużyna zajmie na IO 5 miejsce i będzie niedosyt... A to przecież sukces będzie...
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 09 Sty 2010 11:12

No niby Małysz i Stoch to pewniacy ale forma tych słabszych idzie w górę a tych niby lepszych w dół :lol:

Kubacki był dwa razy 3 w FIS Cupie a w PK zajmuje cały czas przyzwoite miejsca - druga i trzecia dziesiątka a wczoraj 9. Trzeba go sprawdzić bo taki Bachleda w dwóch konkursach zdobył 3 pk a teraz skacze dobrze.

Miętus pojechał na Alpen Cup ze "swoimi" czyli Murańką i Zniszczołem. Ja mu nie daje żadnych szans na wyjazd bo jest za młody i moim zdaniem się spali. To by była pokerowa zagrywka no ale można go do kandydatów dołączyć :wink: Oni go właśnie dobrze trenują. Nie męczą w PŚ, sprawdzają w PK i myślę że na pewno w Zakupcu poskacze i nie ma go co wcześniej gdzieś wysyłać.

3 będzie ta druzyna gdzie nikt nie zepsuje skoku. Mam nadzieję że będą to Polacy.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 09 Sty 2010 14:40

Gdyby taki skok jak Jacobsena przydarzył się jakiemuś Austriakowi z czołówki to Hofer na bank anulowałby serię. :?
Adam całkiem nieżle. :wink:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 09 Sty 2010 14:43

Małysz, Rutkowski i Miętus - bardzo dobrze jak na swoje umiejętności.

Nikt nie zawiódł bo i Hula i Bachleda skoczyli jako tako ale bez kompromitacji. Hula zawsze miał dobre noty a dziś nimi stracił 30.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 10 Sty 2010 00:44

Małysz po Ramsau mnie trochę zaskoczył na plus. Jeśli jutro znowu będzie coraz lepiej to... Odpukać.
Co do Miętusa Grzesia to dzięki Raku za wyjaśnienie.
Co do Kubackiego to nie wiem... Dobre wyniki w 2 i 3 lidze to jeszcze nie powód gry w Lidze Mistrzów. Zobaczymy co pokaże w Zakopanem.
Szkoda Huli. Znowu pech. Jutro będzie w 30-tce.
Rutkowski czapki z głów! :D
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości