Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez karlos » 27 Gru 2009 20:12

Wyniki MP wydają się optymistyczne, jednak ja traktowałbym je z pewnym dystansem, po pierwsze konkurs odbył się na K-90, a jak wiadomo K-90 i K-120 to zupełnie inna bajka, a poza tym ciężko oceniać swoich na tle swoich, mogą skakać z dowolnej belki, wewnętrzne zawody nigdy nie są miarodajnym wyznacznikiem formy naszej reprezentacji. Jak na razie PK sprowadził nas na ziemię, ciekawe jest że wszyscy nasi reprezentanci zaprezentowali się podobnie :)
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez dan » 28 Gru 2009 15:20

Podobnie niski poziom...
Muszę przyznać, że zostałem niemile zaskoczony tym co nasi zrobili w PK. Co by można zmienić w składzie, który tam pojechał? Może Maciek Kot powinien zastąpić któregoś z naszych reprezentantów na PK?
Mam nadzieję, że nasza czwórka na Turniej Czterech Skoczni będzie sobie radziła znacznie lepiej niż koledzy.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 28 Gru 2009 16:10

Dziś poprawa Miętus 5 a Bachleda i Rutkowski w 30.

W treningach na TCS Małysz nieźle, Miętus dobrze ale Stoch i Hula zawodzą. Miejsca Miętusa koło 30 są OK ale Stoch już powinien się stabilizować koło 15/20
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 28 Gru 2009 20:06

No i własnie to Hula się ustabilizował kolo miejsca 20, mam nadzieje, że Małysz i Hula awansują
18 Grudnia 2009r
3 rano stworzono temat o mnie
6 rano Dostałem ostrzeżenie ze robienie syfu
8 rano Usunięcie 10 mocih postów
10 Rano Usunięcie 8 moich postów
16 po południu Wywiadówka szkolna
20 wieczorem ZAMKNIĘTO TEMAT O MNIE.
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 14:28

Dlaczego się ustabilizował? :lol: Bo zajął miejsce 20?

Może poczekamy do końca TCS mówiąc o stabilizacji. Stawiam że Kamil w kolejnym konkursie będzie w 10.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 29 Gru 2009 15:06

W PK było już znacznie lepiej w drugi dzień.
Ale co zrobił Kamil? :(
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez swistak » 29 Gru 2009 16:21

Ja tylko myśle, że Kamil nie przepada za tą skocznią.
W roku 2005 był tutaj 49
W roku 2006 29
W roku 2007 był 22
a rok temu się nie zakwalifikował
18 Grudnia 2009r
3 rano stworzono temat o mnie
6 rano Dostałem ostrzeżenie ze robienie syfu
8 rano Usunięcie 10 mocih postów
10 Rano Usunięcie 8 moich postów
16 po południu Wywiadówka szkolna
20 wieczorem ZAMKNIĘTO TEMAT O MNIE.
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 16:22

Stoch miał złe warunki i jednocześnie skoczył słabo ale w dobrych warunkach by był koło 30...
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 29 Gru 2009 18:52

Taka refleksja mnie naszła...
Tak jak 4 lata temu jak mamy sezon olimpijski Koffler znowu zaczyna świetnie skakać.
Czyżby powrót Jane do gry o najwyższą stawkę?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 18:56

Ten konkurs nie pokazał nam nic.

Warunki zmieniały się co minute i gdyby nie przerwa to Małysz by był na podium. Możecie sobie mówić że warunki były normalne ale za 3 dni podium moim zdaniem będzie zupełnie inne.

Hule oszukali juz 3 raz i to zaczyna sie robić NUDNE! Damian 0,5 w plecy a Hula 1,6 i wszystko w ciągu 30 s. Dlatego wolę nieprzewidywalność biathlonu od nieprzewidywalności skoków... :?

Hoffer zapraszamy do Polski :twisted:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 29 Gru 2009 19:01

Janne, to jest jednak prawdziwy mistrz. W takich warunkach, w tak ważnym momencie. Czapki z głów. Mistrz powrócił na dobre!
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez figaro56 » 29 Gru 2009 19:04

Też jestem zdania, że wyciąganie wniosków na podstawie tego konkursu mija się z celem. Rosyjska ruletka tak bym to określił.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 19:15

W jakich warunkach Duche? Z tego co mi wiadomo warunki miał świetne. Chcesz mi wmówić że w ciągu kilku dni Ahonen nadrobił do np Ammana 30 metrów? :D Oczywiście że forma wzrosła ale nie przesadzajmy. Może ten sukces pozwoli mu uwierzyć w siebie ale na pewno nie będzie nikomu aż tak bardzo odskakiwał!

Powtarzam raz jeszcze. Warunki były tak zmienne że nawet w parze KO były NIERÓWNE! Ciężko w ogóle komentować ten konkurs. Niestety pecha mieli głównie Polacy. Nie wiem jak Małysz i Miętus ale Stoch i Hula zostali po raz kolejny wyrypani. Huli zabrano w tym sezonie z 30 pkt :shock:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 29 Gru 2009 19:19

Raku, nie psuj mi nastroju :) Ja mam teraz wielką radość po powrocie na podium uwielbianego przeze mnie skoczka - Ahonena.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 19:27

Ja tez mam do Ahonena szacunek za to że wrócił i jakoś dyscyplina gdzie na podium są same młokosy nie budzi we mnie sympatii więc tym bardziej się cieszę. Co to za sport jak 17 leje wszystkich? Dlatego zawsze kibicuje tym starszym (oczywiście najpierw Polakom ale to po przeczytaniu tematu mozna wywnioskować) jak Ahonen, Schmit, Małysz.

Ale żeby Ci zbytnio nie poprawić nastroju to chcę zaznaczyć że taki wzrost formy jest niemożliwe. Moje spostrzeżenia zweryfikuje (miejmy nadzieje że nie będzie huraganu;/) Ga-pa.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 29 Gru 2009 19:53

Może kiedyś nam szejkowie arabscy zafundują skocznie wewnątrz budynku :D , bo oglądanie skoków w których każdy skacze w innych warunkach mi się już przejadło. Ahonen nie po raz pierwszy pokazał, że umie wykorzystać gdy mu korzystnie zawieje, ale w formie jest co najwyżej dobrej, co pokażą kolejne konkursy, poza tym nigdy nie przepadałem za nim, bo to taki smutas :) . Naszym po raz kolejny warunki nie podpasowały, a u naszych bez tego ciężko mówić o jakiś sukcesach czy dobrych wynikach. Małysz już od dłuższego czasu skacze brzydko :( , taka mi refleksja przyszła, dziwne że nie potrafią wyeliminować wciąż tych kilku błędów od czasów Kuttina.
Ostatnio edytowany przez karlos, 29 Gru 2009 21:08, edytowano w sumie 1 raz
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 20:29

A no i tradycyjnie muszę zaznaczyć że prawie na 100% będziemy mieli w następnym periodzie 5 skoczków a na 80% 6. Hula musi zdobyc w końcu jakieś 5 pkt i mam nadzieję że mu się to uda :? Hoffer mu nie przeszkodzi...
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 29 Gru 2009 21:51

Ten konkurs rzeczywiście nic nam nie pokazał, przypadek.
Ahonena może to podbudować ale do prawdziwej wielkości jeszcze chyba daleko...
Martwi mnie seria ostatnich złych wiadomości o naszych... Trochę w tym pecha ale np. Miętus jakby coraz gorzej... Bachleda w PK znacznie poniżej przyzwoitości... Do drużyny trzeba czterech... A na dzisiaj widzę tylko trzech (Małysz, Stoch, Hula). Może Grzegorz Miętus będzie jednak tym czwartym?... Dobra, koniec krakania. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 21:54

Jak będzie limit 6 PŚ + 5 PK będziemy mieli dość miejsca na testowanie zawodników. Myślę że znajdzie sie miejsca nawet dla Toniego który na Mistrzostwach Polski mnie pozytywnie zaskoczył :shock: :shock:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 29 Gru 2009 22:32

Te 80% na 6 w PŚ to trochę optymistycznie... :wink:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości