Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Janko10 » 27 Lis 2009 19:11

5 miejsce = dobry początek. Adam drugi wynik po Simonie. :)
Szkoda kwalifikacji... Coś nie wierzę w dopuszczenie Małysza jako 51 ale oby.
Anulowanie 2 serii jak najbardziej w porządku, to by wypaczyło zupełnie wyniki. Nie o to w sporcie chodzi.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 27 Lis 2009 19:20

Panu Żyle już dziękujemy. Brawo Miętus(smaczna ryba :D) Stoch zawalił drugi skok. Świetny Adam. Szkoda była szansa na więcej. :(
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 27 Lis 2009 19:21

Miętus w powtórzonej serii nie zawiódł a skoki innych były w tych samych warunkach po prostu także jedna z niewielu dobrych decyzji Hoffera!
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Menson » 27 Lis 2009 20:10

Kuusamo 2009/2010 zapamiętam z dwóch powodów

1 - brak awansu Małysza, co mimo wszystko uważam za dobrą decyzję. Właśnie wg. mnie nieważne kto jakie ma warunki, powinien w nich skakać. A że padło na Małysza to bardzo wielka szkoda...

ale...
2 - tu już niestety nie było zasady "niech każdy skacze jakie ma warunki". To było naprawdę chu***e, żeby anulować tę grupę zawodników! Nie powinno takie coś mieć w ogóle miejsca! Naprawdę tak mnie wkurwiła ta decyzja, że prawie bym wybuchnął :lol: .
Menson
Kadra B

Postprzez matti » 27 Lis 2009 20:23

Oczywiście anulowanie 2 grupy było bezprawne. Całkowicie wypaczyło to wyniki zawodów. Zauważmy, że Stoch miał trudne warunki w 2 serii, ale nikt jego skoku powtórzyć nie pozwolił! To było oszustwo ze strony Hofera i całej mydlanej elity trenerów. Te zawody pokazały, że skokami rządzi grupka z Austriakami, Norwegami na czele!
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez RakuNH » 27 Lis 2009 21:05

Menson napisał(a): Właśnie wg. mnie nieważne kto jakie ma warunki, powinien w nich skakać. A że padło na Małysza to bardzo wielka szkoda...

Skoki w takim wypadku tracą sens. To po co zielone/czerwone światło? Niech siadają na belke i skaczą. Może 90% przeżyje aż zostaną najmocniejsi...
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Menson » 27 Lis 2009 21:43

Jeśli chodzi o warunki, które są niebezpieczne, to oczywiście że niech nie skaczą. Ale jeśli warunki są naprawdę bezpieczne, nic nie grozi zawodnikowi, to niech skacze, nawet jeśli on jedyny z 50 zawodników (czy większej ilości w czasie kwalifikacji) ma mieć wiatr w plecy, a pozostali wiatr pod narty...
Menson
Kadra B

Postprzez Duche » 27 Lis 2009 22:08

Ja czekam od kilku lat na moment, w którym duet Hofer - Tepes przestanie mieć władzę w skokach. Ciekawe kiedy się tego upragnionego momentu doczekam. Pewnie nieprędko :(
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 27 Lis 2009 22:20

Menson napisał(a):Jeśli chodzi o warunki, które są niebezpieczne, to oczywiście że niech nie skaczą. Ale jeśli warunki są naprawdę bezpieczne, nic nie grozi zawodnikowi, to niech skacze, nawet jeśli on jedyny z 50 zawodników (czy większej ilości w czasie kwalifikacji) ma mieć wiatr w plecy, a pozostali wiatr pod narty...

Cóż dla mnie takie skoki są BEZ SENSU. Nowy system też jest bez sensu.

Jedyny dobry pomysł to korytarz wietrzny jaki jest ustalany żeby każdy skakał w mniej więcej podobnych warunkach (wiadomo nie identycznych). Trzeba zrezygnować po prostu z Kussamo i zaczynać sezon tydzień później jeśli nie ma alternatywy.

Zdajesz sobie sprawę że 5,1 m/s bezpiecznym wiatrem nie jest?
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez harding » 29 Lis 2009 19:30

Potwierdziło się stare powiedzenie, że "Nie ma tego złego...", dzięki niezakwalifikowaniu sie przez A. Małysza do zawodów mogliśmy posłuchać go w roli telewizyjnego komenatora i moim zdaniem wypadł bardzo dobrze.
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 29 Lis 2009 21:40

harding napisał(a):Potwierdziło się stare powiedzenie, że "Nie ma tego złego...", dzięki niezakwalifikowaniu sie przez A. Małysza do zawodów mogliśmy posłuchać go w roli telewizyjnego komenatora i moim zdaniem wypadł bardzo dobrze.

Cóż ja nie miałem okazji bo jestem wierny Eurosportowi 8) Nawet Adam mnie nie przekonał do TVP!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez boku_IBU » 01 Gru 2009 17:21

Małe szanse na Harrachov :/ Tam nie ma szans na śnieg po prostu. Tak wygląda z prognoz.

Pisze o tym w czeskich mediach na skoky.net na skispringen.com też coś o tym wspomniano. Również na vancouver2010.dbv.pl po polsku.
Awatar użytkownika
boku_IBU
Junior młodszy

Miejscowość: Katowice

Postprzez Daniel » 01 Gru 2009 18:17

Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez Kacpero221 » 03 Gru 2009 16:08

boku_IBU napisał(a):Małe szanse na Harrachov :/ Tam nie ma szans na śnieg po prostu. Tak wygląda z prognoz.

Pisze o tym w czeskich mediach na skoky.net na skispringen.com też coś o tym wspomniano. Również na vancouver2010.dbv.pl po polsku.

A czy nie możnaby przesunąć zawodów w Harrachovie z grudnia pod koniec stycznia? Tam od kilku lat są problemy ze śniegiem w grudniu, choć w styczniu jest jego pod dostatkiem...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez komando77 » 03 Gru 2009 22:10

Koniec stycznia był, jest i będzie przeznaczony na konkursy niemieckie, więc na to bym nie liczył. Niestety, dla Harrachova jest to jedyny możliwy termin do rozegrania zawodów wg FIS. Najlepszą możliwością wg mnie jest albo zamienianie się co rok z Bad Mittendorf albo wepchnięcie tych konkursów po lotach w Austrii.
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez matim » 04 Gru 2009 19:03

Dobry występ polskich skoczków w kwalifikacjach 5 w konkursie niestety jak w tamtym tygodniu przepadł Żyła kwalifikacje wygrał MAŁYSZ :!:
matim
Młodzik

Miejscowość: Kruszwica

Postprzez Kacpero221 » 04 Gru 2009 20:05

Bardzo dobry skok Małysza (niezły sobie prezent na 32. urodziny sprawił), reszta Polaków nieźle, szkoda tylko Żyły...
Skok Małysza -> KLIK

Harrachov, zgodnie z oczekiwaniami, odwołany...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez markos7207 » 04 Gru 2009 21:19

To że Adam będzie na skoczni w Lillehammer skakał daleko to było pewne jak w banku, przecież ostatnie treningi przed rozpoczęciem sezonu właśnie odbywał na tym obiekcie i skakał bardzo dobrze.
Tylko co ten Rudziński pieprzy że Adam debiutował na igrzyskach w Lillehammer skoro to totalna bzdura. :?
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 04 Gru 2009 21:21

Małysz jutro na pudło :!:
Żyła do wymiany (Figaro mu już tydzień temu podziękował).
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 04 Gru 2009 21:24

markos7207 napisał(a):To że Adam będzie na skoczni w Lillehammer skakał daleko to było pewne jak w banku, przecież ostatnie treningi przed rozpoczęciem sezonu właśnie odbywał na tym obiekcie i skakał bardzo dobrze.
Tylko co ten Rudziński pieprzy że Adam debiutował na igrzyskach w Lillehammer skoro to totalna bzdura. :?

Zachwycał się też pięknym stylowo skokiem Kasai... Klapniętym na dwie nogi... :?
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości