Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 18:09

Odyn napisał(a):
SKI 1 napisał(a):
Mateusz napisał(a):Teraz wielce Chruścicki i Tajner chwalą Justynę, a jeszcze nie tak dawno krytykowali ją za 15 km.

Wg Tajnerka i reszty pajacow 10 czy miejsce w 30 -tce swoich pupilkow to zawsze sukces -ale 6 miejsce w tak ciezkim i globalnej dyscyplinie jak biegi to juz slabo,zalosny klient-a przeciez Justyna naprawde swietnie pobiegla laczony ,nawet w dowolnym po tym jak zostala byl moment ze dochodzila ta piatke i pozniej zostala -i gdyby nie została w strefie zmian to kto wie czy na ostatnim podbiegu poza Bjoergen i Kalla nie ogladaly by pozostale jej plecow... :?

To już jest dosyć ryzykowna teoria nie mająca żadnego oparcia w faktach

Nie twierdze ze nie ryzykowna ,ale dzisiejszy dzien pokazał ze o wiele bardziej prawdopodobna niz bzdury wypowiadane przez tych "expertow" pokroju Tajnera :D
SKI 1
Junior

Postprzez rafa79 » 13 Lut 2014 18:24

Alexy Poltaranin jest jutro głównym faworytem do zwycięstwa? w ostatnim biegu klasykiem nie za bardzo się popisał, z 2 strony trasy tutaj wydają się dużo cięższe niż w Toblach, kto według Was może być czarnym koniem? może Lukas Bauer? odpuścił skiathlon, pewnie przygotowywał się specjalnie pod ten klasyk oraz 50-kę?Jakie są Wasze typy?:)
rafa79
Młodzik młodszy

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 18:32

rafa79 napisał(a):Alexy Poltaranin jest jutro głównym faworytem do zwycięstwa? w ostatnim biegu klasykiem nie za bardzo się popisał, z 2 strony trasy tutaj wydają się dużo cięższe niż w Toblach, kto według Was może być czarnym koniem? może Lukas Bauer? odpuścił skiathlon, pewnie przygotowywał się specjalnie pod ten klasyk oraz 50-kę?Jakie są Wasze typy?:)

Mysle ze jednak Dario wydaje sie byc mocny ,moze Olsson... ,na Norwegow bym nie stawial ,maja problem na dystansach jednak i wcale nie mowie o smarowaniu czy formie ...reszte dla siebie pozostawie. ;) Uogolniajac ciezko trafic ,mocno wyrownana stawka i rownie dobrze moga Norwegowie zgarrnac cale podium...
SKI 1
Junior

Postprzez karlos » 13 Lut 2014 18:39

Jeśli trasa będzie w takim stanie jak dzisiaj, to wątpię, aby Połtaranin stanął na podium, bo jest zbyt wysoki i ciężki. Stawiam, że na podium staną Bauer, Sundby i Japarow.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 18:54

Kristianssen cos przebakuje o Marit i jej udziale w sztafecie ,czy to aby nie poczatek jej "choroby" ...i koncu igrzysk? .Pewnie nie ,ale zaraz po biegu ryczała ...to jakies tam wzkazowki i wcale niekoniecznie jesli chodzi o wyniki tego biegu ,zreszta wcale mnie to nie martwi :D :D :D , trzeba placic cene za wiadomo co ...
SKI 1
Junior

Postprzez Odyn » 13 Lut 2014 19:20

SKI 1 napisał(a):Kristianssen cos przebakuje o Marit i jej udziale w sztafecie ,czy to aby nie poczatek jej "choroby" ...i koncu igrzysk? .Pewnie nie ,ale zaraz po biegu ryczała ...to jakies tam wzkazowki i wcale niekoniecznie jesli chodzi o wyniki tego biegu ,zreszta wcale mnie to nie martwi :D :D :D , trzeba placic cene za wiadomo co ...

Ja nie wiem za co ma płacić cenę.Może powiesz wprost,a nie tylko pół słówka
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez zygy » 13 Lut 2014 19:25

Marit jest chorowita dość, to fakt. Z kolei z Justyną, to bym nie przesadzał. Nawet Śmiegielski mówił, że to balansowanie na naprawdę cienkiej linii, którą można bardzo łatwo przekroczyć. Nie wiem, czy ten start w sztafecie jest potrzebny, tym bardziej w spricie drużynowym. Nie wiem też, czy kolejne znieczulanie stopy na tak długi dystans, jak 30 km łyżwą, to dobry pomysł. Opatrzność była dziś z nią, ale jestem zdania, że nie można być zbyt pazernym, o czym najlepiej przekonała się Marit.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez karlos » 13 Lut 2014 19:29

Te 5 km klasykiem, aż tak Justyny nie zmęczy, a po tym biegu będzie miała prawie tydzień przerwy, bo mam nadzieję, że w sprincie drużynowym nie wystartuje, do tego jej nikt już nie namówi, bo nie ma z kim startować, z całym szacunkiem dla reszty naszych reprezentantek.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zygy » 13 Lut 2014 19:31

Śmigielski dziś mówił, że na tak długi dystans, jak 30km trudniej będzie tą stopę lepiej znieczulić. Nie lepiej by było, gdyby się dziś wycofała w chwale? A tak zejdzie z trasy na 30 tkę i znów się wiadro pomyj na nią wyleje, a dodatkowo nadwyręży zdrowie.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 20:20

zygy napisał(a):Śmigielski dziś mówił, że na tak długi dystans, jak 30km trudniej będzie tą stopę lepiej znieczulić. Nie lepiej by było, gdyby się dziś wycofała w chwale? A tak zejdzie z trasy na 30 tkę i znów się wiadro pomyj na nią wyleje, a dodatkowo nadwyręży zdrowie.

Po pierwsze nawet zdrowa bez polamanej kosci i powyrywanych paznokciach bylaby faworytka na 30 km F ??? NIE . Jej juz nikt nic nie zabierze .jest legenda i takie wypowiedzi pachna mi slowami Korzeniowskiego astmatyka i jak go zona nazywa totalnego chama i drania ,ktory zostawil rodzine z dziecmi dla jakiegos paszteta -oplul Justyne ,a teraz biega od studia do studia ,15 minut temu byl w tvn a teraz gledzi w tvp info kalajac sie jakby mial jakiekolwiek pojecie o tym co gada ,obawiajac sie o swoj wizerunek reklamowy z ktorego zyje ,ale to na nic ...stracil po kilku slowach caly swoj wizerunek i jest dla mnie gnojem,bo powinien zamknac gebe i schowac sie gleboko ,a nie skomlec falszywa medialna szuja
Ps, Bardzo ostro ,ale inaczej nie mozna jesli niektorzy pluja na dziewczyne z polamana noga i bez paznokci -a pozniej nagle wychwalaja pod niebiosa po 24 h -choc troche honoru by mogli miec-ale maja go ZERO -inaczej nie wypowiadali by sie o sporcie,o ktorym nie maja zielonego pojecia :(
Ostatnio edytowany przez SKI 1, 13 Lut 2014 20:24, edytowano w sumie 1 raz
SKI 1
Junior

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 20:22

Odyn napisał(a):
SKI 1 napisał(a):Kristianssen cos przebakuje o Marit i jej udziale w sztafecie ,czy to aby nie poczatek jej "choroby" ...i koncu igrzysk? .Pewnie nie ,ale zaraz po biegu ryczała ...to jakies tam wzkazowki i wcale niekoniecznie jesli chodzi o wyniki tego biegu ,zreszta wcale mnie to nie martwi :D :D :D , trzeba placic cene za wiadomo co ...

Doskonale wiesz jak wszyscy ,inaczej bys nie pytał ... :D :D :D
SKI 1
Junior

Postprzez Odyn » 13 Lut 2014 20:27

SKI 1 napisał(a):
Odyn napisał(a):

Doskonale wiesz jak wszyscy ,inaczej bys nie pytał ... :D :D :D

No to powiedz to w prost!!
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 13 Lut 2014 20:30

SKI 1 napisał(a):
zygy napisał(a):Śmigielski dziś mówił, że na tak długi dystans, jak 30km trudniej będzie tą stopę lepiej znieczulić. Nie lepiej by było, gdyby się dziś wycofała w chwale? A tak zejdzie z trasy na 30 tkę i znów się wiadro pomyj na nią wyleje, a dodatkowo nadwyręży zdrowie.

Po pierwsze nawet zdrowa bez polamanej kosci i powyrywanych paznokciach bylaby faworytka na 30 km F ??? NIE . Jej juz nikt nic nie zabierze .jest legenda i takie wypowiedzi pachna mi slowami Korzeniowskiego astmatyka i jak go zona nazywa totalnego chama i drania ,ktory zostawil rodzine z dziecmi dla jakiegos paszteta -oplul Justyne ,a teraz biega od studia do studia ,15 minut temu byl w tvn a teraz gledzi w tvp info kalajac sie jakby mial jakiekolwiek pojecie o tym co gada ,obawiajac sie o swoj wizerunek reklamowy z ktorego zyje ,ale to na nic ...stracil po kilku slowach caly swoj wizerunek i jest dla mnie gnojem,bo powinien zamknac gebe i schowac sie gleboko ,a nie skomlec falszywa medialna szuja
Ps, Bardzo ostro ,ale inaczej nie mozna jesli niektorzy pluja na dziewczyne z polamana noga i bez paznokci -a pozniej nagle wychwalaja pod niebiosa po 24 h -choc troche honoru by mogli miec-ale maja go ZERO -inaczej nie wypowiadali by sie o sporcie,o ktorym nie maja zielonego pojecia :(

Trochę z szacunkiem,teraz może na niego plujesz,ale ciekawe komu kibicowałeś jak zdobywał medale,jam pamiętam szał Korzeniowskim i w tedy byś go gnojem nie nazwała,
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez zygy » 13 Lut 2014 20:31

Jakie wypowiedzi? Poza tym zmień ton i język, bo to nie rynsztok. Każdy ma prawo do własnego zdania i je uszanuj. Według mnie powinna się wycofać, a już na pewno nie ratować stypendium dla pozostałych dziewcząt, biegnąc w sztafecie. Niech się wreszcie wykażą, bo nawet bez Kowalczyk stać ja na "8". Dla Marit wielki szacunek i dość plucia na nią i złorzeczenia. Skoro chcemy, żeby szanowano Justynę, to szanujmy też jej rywalki. Norweżka zachowała się dziś wspaniale i pogratulowała Polce zwycięstwa. Wielkie brawa. Trzeba życzyć jej zdrowia i kolejnych medali na tych igrzyskach.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez Odyn » 13 Lut 2014 20:33

Odyn napisał(a):
SKI 1 napisał(a):

Trochę z szacunkiem,teraz może na niego plujesz,ale ciekawe komu kibicowałeś jak zdobywał medale,jam pamiętam szał Korzeniowskim i w tedy byś go gnojem nie nazwała,

Sorry mówiłem ci przez pani,a ty jesteś pan
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 13 Lut 2014 20:36

SKI 1 napisał(a):

W dodatku Korzeniowski ma największe prawo kogoś krytykować,sam był sportowcem,mistrzem i wie jak ten biznes wygląda.A jego prywatne życie to jego sprawa i krytykowanie sfery jego życie jest po prostu...
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 20:59

No fakt ,jestem pan... ;) a Korzeniowski moze krytykowac ,a nie opluwac -a to roznica -owszem kibicowalem mu po kolejnych zlotach,bo doskonale pamietam jego wystepy na IO ,ale to co robil pozniej dla kasy w TVP i teraz robi to dno dna juz pomijajac jak powiedziales wyzej jego "prywatne sprawy" ,jesli jest sie prywatnie kurwi....em(a tych i te ku.... szczegolnie nie trawie ) to nie moj problem ,ale to nie powod bym miał go za to wychwalac -jest osoba publiczna -dodatkowo wiem jak wyglada jego "wspieranie" polskiego sportu ,bez kasy nic nie zrobil i nie dziwie sie jego byłej zonie ze nawet grosza nie chciala po rozwodzie za jego "wizerunek" -bo najwyrazniej juz wowczas wiedziala ile jest on wart... :(
SKI 1
Junior

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 21:03

I jeszcze jeden aspekt,wiekszosc prawdy po biegu i przed i tak pozostaje w waskim gronie zarowno wygranej Justyny jak i co by nie mowic przegranych Norwezek... :D
SKI 1
Junior

Postprzez Odyn » 13 Lut 2014 21:16

SKI 1 napisał(a):No fakt ,jestem pan... ;) a Korzeniowski moze krytykowac ,a nie opluwac -a to roznica -owszem kibicowalem mu po kolejnych zlotach,bo doskonale pamietam jego wystepy na IO ,ale to co robil pozniej dla kasy w TVP i teraz robi to dno dna juz pomijajac jak powiedziales wyzej jego "prywatne sprawy" ,jesli jest sie prywatnie kurwi....em(a tych i te ku.... szczegolnie nie trawie ) to nie moj problem ,ale to nie powod bym miał go za to wychwalac -jest osoba publiczna -dodatkowo wiem jak wyglada jego "wspieranie" polskiego sportu ,bez kasy nic nie zrobil i nie dziwie sie jego byłej zonie ze nawet grosza nie chciala po rozwodzie za jego "wizerunek" -bo najwyrazniej juz wowczas wiedziala ile jest on wart... :(

Nie mówię,że masz go za to wychwalać,ale w większości twoja krytyka polegała na tym,że się kur... Moim zdaniem wyraził tylko swoją opinię na ten temat w dodatku wtórowali mu inni a i również taki pogląd podzielało wielu kibiców.Wiem nie wiem dlaczego wylewasz tyle pumyj na Korzeniowskiego,który jest tylko obserwatorem,bardziej powinieneś opluwać Tajnera,bo jak by nie patrzeć to Justyna to jego podopieczna i krytykować zawodniczkę ze swojej stajni to już przesada.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez SKI 1 » 13 Lut 2014 22:06

W pełni sie z Toba zgadzam co do Tajnera ,tylko w jego przypadku to dla mnie nic dziwnego -przyzwyczaiłem sie juz do tego "pana",ktory powinien byc tam gdzie byl zanim nie spotkał na swojej drodze Małysza,zawsze podkladał Justynie kłody pod nogi ,a w najlepszym przypadku nie pomagał ,co zreszta dotyczy całego naszego sportu zimwego oprocz skokow .A co do Korzeniowskiego zawiodlem sie ,bo faktycznie jest tylko "obserwatorem" by mogl wypowiadac sie o biegach narciarskich,a tym bardziej Tajner.A to wkurza ,tym bardziej gdy widze ,iz nagle kaja sie biega ze studia do studia konkurencji i ratuje wizerunek nagle zmieniajac ton o 180 stopni w ciagu 24 godzin-zreszta nie tylko on,tylko czy nie spadnie sprzedaz Suzuki jednak ... :D :D :D Nie ukrywam ,ze podchodze do wypowiedzi takich "expertow" mocniej emocjonalnie,bo gada o czyms o czym nie ma pojecia -w czasie medialnego szumu i nagonki -a jakos wczesniej nie slyszalem by sie wypowiadał w czasie sezonu. Trudno ukryc emocje ,gdy obserwuje kazdy bieg Justyny od lat i nie zapomne chwili ile radosci sprawila mi Justyna gdy pierwszy raz zdobyła pkt pucharu swiata -to było wowczas dla mnie cos niezwyklego ,wczesniej ogladajac i podziwiajac Daelhie czy Vialbe -a tutaj nagle Polka bez zaplecza zaczyna wkraczac w wielki swiat biegow narciarskich...Poza tym mieszkam dobre kilkadziesiat km od Kasiny ,wiele lat temu miałem okazje zamienic kilka slow z Justyna i jej tatą w jej rodzinnej miejscowosci ,to naprawde skromna .mila dziewczyna -a rodzina ludzie prosci,ale nie prostaki w przeciwienstwie do wielu naszych medialnych "gwiazd" sportu ,dzis to pewnie byłoby trudne ,wiec tym bardziej nie dziw sie ze podchodze emocjonalnie do takich bredni ,ktore niektorzy wypowiadaja.
SKI 1
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości