utro czas na mecz Novaka ze Stasem. Jak obstawiacie mecz? Ja mam nadzieję, że nie doświadczę zawału tym razem

I jak tam Guarded, żyjesz? Bo panowie zaszaleli i zawał po takim meczu całkiem prawdopodobny

Ogólnie to jestem w szoku, że Nole odpadł, ale Wawrinka grał fenomenalnie

Obstawiałem, że będzie 3:1 lub 3:2 dla Novaka. Mam nadzieję, że Stas utrzyma dyspozycję, bo z taką gra jest w stanie pokonać Nadala. Kto wie, może w końcu i w męskim tenisie nadchodzą zmiany

Ana pokonana, Bouchard zaimponowała spokojem, konsekwencją i pewnością siebie, a mecz chyba jeszcze lepszy niż Any z Sereną, rzadko się ogląda takie widowisko w kobiecym tenisie

W półfinale Na Li. Chinka gładko pokonała kolejną rywalkę i tak się zastanawiam czy to ona jest w takiej formie czy to Flavia nie wytrzymała i puściła mecz. Myślę, że jeśli Eugenie zagra swój konsekwentny i dokładny tenis to powinna wygrać z Li. Chinka bardzo często gdy gra z dobrą rywalką, która mało psuje zaczyna się denerwować i popełniać błędy seriami. Być może jesteśmy właśnie świadkami narodzin nowej wielkiej gwiazdy tenisa. Kiedyś dosyć często mieliśmy w kobiecym tourze przypadki, że pojawiała się młoda tenisistka, która zaczynała wygrywać z każdym a w ostatnich latach raczej takich przypadków zbyt wiele nie było

No cóż - ten rok zapowiada się naprawdę ciekawie

AO wchodzi w decydującą fazę, a ja wchodzę w decydującą fazę sesji i się pytam jak to wszystko pogodzić i jak żyć

?
EDIT:
Aga przegrała siedem ostatnich pojedynków z Wiktorią więc bilans niekorzystny wyjątkowo. Też myślę, że Halep będzie lepsza od Dominiki. Teoretyzując, gdyby trafił się półfinał Azarenka-Cibulkova to Vika mogłaby mieć trochę problemów. Białorusinka nie lubi grać z Dominiką a ta mała jest zawsze w 100% zmotywowana gdy z nią walczy. Ich sześć ostatnich spotkań to pięć trzy setówek - jedyny mecz dwu setowy (i ostatnie spotkanie) to Roland Garros 2012, gdzie górą była Dominika. No ale poczekajmy na rozstrzygnięcia ćwierćfinałowe. Będzie ciekawie