Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez karlos » 02 Cze 2016 21:29

Niestety dzisiaj wartościowe analizy zostały zastąpione newsami pisanymi przez byle kogo, aby uzyskać tylko więcej wyświetleń. Niestety to też nasza wina, bo klikamy te głupie tanie nagłówki, ale czego oczekiwać skoro obecnie społeczeństwo głupieje i nie jest zdolne do obiektywnej oceny papki, która jest mu serwowana.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez kat. » 02 Cze 2016 23:09

Ja już szczerze mówiąc czerpię wiedzę głównie z forów (dobrze, że się jeszcze jakieś ostały), wyniki z livescore'ów, z gazet poniedziałkowy dodatek do Krakowskiej, żeby hipstersko zerknąć na wyniki meczów lig w regionie, i to tyle.

I nie, nie kliknę nawet w LEWANDOWSKA W CZERWONYCH KABARETKACH - ZOBACZ! Twardy jestem.

Z portali zaglądałem dawniej na SyFy, ale teraz nie da się tej pstrokacizny czytać. Cóż, taki urok wolnego rynku, wszystko skrojone pod target wiadomego sortu.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 03 Cze 2016 03:57

Ja jak widzę nagłówek że ktoś z kimś sensacyjnie wygrał, przegrał albo ktoś z kim sensacyjnie gra i w ogóle same sensacje to sobie wchodzę tu: www.flashscore.com i tyle wystarczy. Dla mnie to jest kabaret że Polska gra mecz towarzyski a w programie politycznym wszyscy się tym ekscytują i obstawiają wynik - no chyba bardziej do sportu się zniechęcić nie da :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 03 Cze 2016 12:17

Teraz się zacznie dmuchanie baloników w dwóch sprawach bo siatkarze awansowali na IO a siatkówka wiadomo sport numer dwa w Polsce. Póki co jeszcze w cieniu Euro ale zaczekajcie już nabierają powietrza w płuca. Zresztą same IO to też niespotykana propaganda sukcesu. Normalna gorączka złota a ileż medali mamy przywieźć z Rio. Worek 50 kg od kartofli będzie za mały. Chwała najwyższemu dobremu Mzimu, że nie będzie tam naszych kopaczy nożnych.
Możesz pisać co chcesz Kat ale trudno mi uwierzyć, że nie przeczytasz artykułu co o Lewandowskim sądzi nocny portier w Bayernie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez damian940915 » 03 Cze 2016 12:50

Jak to, nie cieszycie się, że Lewandowski szczęśliwie wylądował w Arłamowie? Nie wykupiliście miejsca w tym samym hotelu, by zdobyć od niego autograf? Gardzę wami kibice :twisted:

Co 4 lata (czasem co 2) jest to samo. Polska gra w wielkim turnieju, więc jest najpierw wielkie ogłaszanie składu, potem wielkie reklamy, promocje w Biedrze i innych marketach, relacje w telewizji śniadaniowej, obiadowej, kolacjowej, w wiadomościach, pogodzie i "ratlerkach", mecze towarzyskie w randze MŚ, mecz otwarcia, mecz ostatniej szansy, mecz o honor. Co 4 (co 2) lata ten sam scenariusz. Nie odczuwam tego, by w tym roku było jakoś mocniej. W 2002 był Oli król goli, w 2006 wszyscy podniecali się Dudkiem, którego na Mundial nie wzięli, teraz wszyscy podniecają się Lewandowskim, którego wzięli :D W 2002 była Edzia Górniak, w 2012 Natalia Siwiec, teraz na topie Lewandowska. Trendy się zmieniają :D Naprawdę nie odczuwam, by ta "propaganda" była większa niż w ostatnich latach. Jakoś mnie przyzwyczaili dziennikarze i ci poważni i ci mniej poważni, że w tych dniach lepiej znam menu obiadowe naszych gwiazd niż swoje własne i lepiej ich hotel od swojego mieszkania. Trzeba z tym żyć, tak jak z tym, że w tych dniach nawet pani Krysia - sklepowa staje się ekspertem niczym Jacek Gmoch.

A tak w ogóle, to to, co robi Legia nadaje się do kryminału, Jak można zwolnić trenera, który chce grać w Lidze Mistrzów?
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 03 Cze 2016 14:38

Chętniej posłucham opinii pani Krysi niż tych pożal się Boże fachowców w TV. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 03 Cze 2016 17:38

Z Czerczesowem to nie wiadomo na ile problemem był brak gotowości na wzmocnienie składu ze strony zarządu klubu, aby wywalczyć wreszcie awans do Ligi Mistrzów. A na ile to, że agent Czerczesowa szukał dla niego lepszego klubu, lepiej będzie można to ocenić, gdy się okaże kogo będzie trenował Czerczesow po odejściu z Legii. Odnośnie Ligi Mistrzów, to pamiętam jak od dzieciństwa przejmowałem się tym, że znów się nie udało, ale potem już mi to przeszło, bo człowiek się przyzwyczaja, że Liga Mistrzów nie dla nas. Chociaż patrząc logicznie, to po ułatwieniu ścieżki powinno się to za którymś razem udać, ale jak widać Polak potrafi :evil: .
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez kat. » 03 Cze 2016 20:51

damian940915 napisał(a):Naprawdę nie odczuwam, by ta "propaganda" była większa niż w ostatnich latach. Jakoś mnie przyzwyczaili dziennikarze i ci poważni i ci mniej poważni, że w tych dniach lepiej znam menu obiadowe naszych gwiazd niż swoje własne i lepiej ich hotel od swojego mieszkania. Trzeba z tym żyć, tak jak z tym, że w tych dniach nawet pani Krysia - sklepowa staje się ekspertem niczym Jacek Gmoch.

Jest większa. Tak naprawdę wielka moda na reprę nakręciła się dopiero przed czterema laty. Owszem, już przed Niemcami były flagi Tyskiego, ale to raczej dla trochę "kumatych", pani Krysia jeszcze się nie angażowała. To akurat nie jest samo w sobie złe zjawisko, ale skutek uboczny jest taki, że piłkarskie niusy uwzględniają panią Krysię.

Zestawienie Lewandowskiej i Natalii S. niech Ci dobry Bóg wybaczy :o

mareqna napisał(a):W lepszym wymiarze też nie dopadnie nas Lewandowski.

W lepszym Bayern i Borussia. W gorszym Znicz Pruszków. :cry:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 06 Cze 2016 21:08

Moim zdaniem, jedynym widocznym pozytywem obu kończących przygotowania do Euro2016 meczów jest upuszczenie powietrza z balonika oczekiwań. O ile spotkanie z Holandią oglądałem kątem oka walcząc z gasnącym grillem, to już potyczkę z Litwą śledziłem uważnie. Nasi sąsiedzi widać wyciągnęli naukę i zaatakowali bardzo ostro, a u nas ten ogłaszany wszem i wobec duch bojowy najwyraźniej został jeszcze kilka dni w Arłamowie na zabiegach. Jeśli nikt z drużyny nie biegnie pomagać brutalnie sfaulowanemu Krychowiakowi, to coś tu nie gra. Nie będę się skupiał na taktyce, czy zmianach, bo jeśli nikt na mistrzostwa nie przygoni ducha walki i on dalej będzie siedział w SPA, to nawet z Lewym niczego nie zwojujemy.
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez mareqna » 08 Cze 2016 07:31

Wielkie dni nastały dla miłosników piłki nożnej bo co by nie powiedzieć to sport troszeczkę popularniejszy od wszelkich rzutów,podskoków wszelakiej maści czy biegów przez coś....albo na ileś tam...wyscigów na rowero-motorynkach czy świecących ciężarowców.O mistrzostwo trzech Ameryk zaciekle walczą z jednej strony świata a z drugiej strony walkę zaczynają już w piątek.Znakomicie z Chile zaprezentowała sie Argentyna i widać,że bez Messiego też życie istnieje,widziałem wielkich Albicelestes,no a już w niedzielę do boju po medel ruszają chłopcy Biało-Czerwoni.Może jestem naiwny ale tym razem zaufałem naszym piłkarzom i liczę co najmniej na półfiał! Medal jest jak najbardziej realny bo czołowe reprezentacje na naszym kontynencie przeżywają kryzys.Hiszpania już nie mocna,Francja jeszcze nie tak bardzo silna,Włochy słabe,Niemcy z kłopotami kadrowymi,Anglia preży muskuły jak zwykle ale jak przyjdzie do rozgrywek do odpadna pierwsi.Portugal słabsza jak ostatnimi laty,Holandii brak więc pozostaje Belgia i....może Poland? Pewnie,że Mistrzostwa Europy to nie Mistrzostwa Świata ale sukces jest jak najbardziej wskazany,trzeba mierzyć wysoko a przy porażce ewentualnej nie wolno śpiewać ,,Polacy nic sie nie stało....."ma być smutek,ma być żal,ma być złość i zaciekła chęć rewanżu na najbiższej wielkiej imprezie.... za wszelką cenę.My Polacy.....,my Naród!!!

I Vamoooos! Albicelestes!
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez karlos » 08 Cze 2016 15:49

Ja mam niewielkie oczekiwania, bo myślę, że z wyjściem z grupy już będzie bardzo ciężko. Niestety piętą achillesową naszej drużyny jest obrona, a bez niej w dzisiejszej piłce bardzo ciężko coś osiągnąć, ponadto nasi najlepsi zawodnicy: Lewandowski, Krychowiak byli w tym sezonie bardzo eksploatowani i może się to odbić na formie podczas turnieju.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez kat. » 08 Cze 2016 16:02

Wczoraj siedziałem rano w barze w Krk i na TVN24 pokazywali przez prawie całe piwo odlot naszych orłów, a potem był wywiad z królem kibiców - Bolem, tym ze sztabu Komorowskiego :D Tylko fonia była wyłączona, leciał w kółko Enej, więc niech ktoś powie, co Bolo, król kibiców, gadał :D
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez miskam » 08 Cze 2016 18:02

Chyba Bobo xd
nejmar dżunior gol
Awatar użytkownika
miskam
Junior

Miejscowość: Terminatorzy Dominatorzy - Bekele/CP3

Postprzez kat. » 09 Cze 2016 06:35

Ojej, skontaminowałem z innym agentem xd
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 09 Cze 2016 09:31

W telewizorni pokazują puste pokoje gdzie mieszkali narodowi kopacze nożni po wylocie do Francji. To już jakaś histeria i paranoja. Ciekawe czy znaleźli jakieś włosy łonowe Lewandowskiego? Mogliby sprzedawać jako relikwie. Nie słyszałem żadnej piosenki koko spoko Euro koko czy tym podobnej. Nie było konkursu tym razem?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 09 Cze 2016 21:26

Gdyby znaleźli, to byłaby narodowa debata, czy powinien się tam depilować dla lepszej aerodynamiki xd
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 10 Cze 2016 13:53

Dzisiaj się mistrzostwa zaczną, to jest nadzieja, że w końcu w dziale sport na stronach internetowych przeczytam o piłce, a nie śniadaniach, pokojach i dziewczynach piłkarzy :D Swoją drogą to mam wrażenie, że dziennikarze, którzy będą relacjonować mistrzostwa, w zdecydowanej większości nadają się bardziej do "pudelka" niż do działu sport. I to chyba nie tylko w polskich mediach, bo dzisiaj Milik ładnie zgasił niemieckiego dziennikarza pytającego na konferencji prasowej o Lewandowskiego i jego żonę :D
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Snill Jenta » 10 Cze 2016 14:35

A zawiązaliście już szczęśliwe sznurówki?
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez damian940915 » 10 Cze 2016 21:10

Chyba Lotos zapomniał, że typowy Janusz zawsze nosi klapki :lol:
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Bocian » 11 Cze 2016 08:29

Francuzi wygrali a Stade de France nie wyleciał w powietrze :) Podwójny sukces Trójkolorowych :) A tak na poważnie, 13 listopada będzie wisiał w powietrzu nad stadionami EURO 2016 do końca tej imprezy. :oops:
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości