kat. napisał(a):W publicznej powinny być tylko rock, metal i poważna.
maksim napisał(a):Ciekawe kto Włodzia Sz. zastąpi na stanowisku szefa sportu?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
RakuNH napisał(a):Ty też Frida należysz do grona które uważa że PiS robi coś czego nie robiła PO?
friducha napisał(a):To jest pytanie z tezą. To, że nie podobają mi się rządu PiS nie oznacza, że jestem fanką PO. I to jest właśnie tragedia tego kraju, że faktycznie problemy giną pod idiotycznym przyklejaniem etykietek.
Na razie jedyna dobra zmiana jakiej doświadczyłam to zmiana opon na zimowe
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Adrian Woźniak napisał(a):Szczerze mówiąc nie rozumiem tego ogólnopolskiego oburzenia. Za czasów poprzednich rządów odchodziły dużo większe przekręty i jakoś reakcji nie było. Pozwalniano mnóstwo dziennikarzy "propisowskich". Wbrew woli społeczeństwa uzgodniono sprowadzenie do Polski imigrantów. Posłano do szkół sześciolatki, wbrew woli większości rodziców i środowisk nauczycielskich. Niestety pani dziennikarz, która nie przepracowała w szkole jednego dnia, stwierdziła, że wie lepiej co dobre dla wszystkich dzieci...A na koniec tylko dodam, że nie jestem zwolennikiem żadnej partii politycznej. Komentuję tylko to, co widzę, jako zwykły obywatel.
Friducha napisał(a):Adrian- rodzice nie dlatego nie chcieli posyłać 6-latków do szkoły, bo dzieci nie są gotowe tylko w przedszkolu dziecko siedzi 8-9 godzin, a nie 4-5 jak w szkole, ot i cała tajemnica.
Friducha napisał(a):Mnie to naprawdę śmieszyło jak matki w piaskownicy się przechwalały jak to ich 5-latki czytają i liczą, ale jak przyszło posłać dziecko do szkoły to się nagle okazywało "ciężkim debilem". Na te pozostałe godziny rodzic musi zapewnić dziecku opiekę - wystarczyło uruchomić szkolne świetlice... Dziwię się, że jako nauczyciel nie widzisz minusów takiego odwrócenia reformy z dnia na dzień. Weźmy choćby to, że od września w pierwszej klasie spotkają się dzieci 6-letnie, 7-letnie i 7-letnie powtarzające pierwszą klasę... Wyobraź sobie prowadzenie lekcji w takiej klasie.
Friducha napisał(a):Owszem Lichocka czy Pospieszalski wylecieli z TVP, ale nie tydzień po przejęciu władzy tylko KILKA LAT po tym fakcie. Wildsteina zwolnił pisowski prezes więc nie mówcie, że robią "to samo". Poza tym chyba miała być zmiana, a nie ciąg dalszy "państwa teoretycznego".
friducha napisał(a):Nie, dlatego właśnie nie głosowałam na PiS![]()
Adrian Woźniak napisał(a):Na deser cytat z jednej strony internetowej: "W 65- dni po śmierci prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jeszcze nie prezydent, a jedynie pełniący jego obowiązki Bronisław Komorowski odwołał całą Krajową Radę Radiofonii i Telewizji! " To chyba nie wymaga komentarza...
mareqna napisał(a):Mnie tam nie chodzi o naprawe państwa ani też nie chodzi o dobrą zmianę czy poprawę bytu.Mnie chodzi o moje prawicowe ideały i mnie chodzi o moje wartości który ten rząd utożsamia.
A KOD-owi, różnokolorowym zboczeńcom,manifie i tym pozbawionym żłoba życzę podobnie jak Piotr Duda żeby codziennie wychodzili na ulicę protestować i tak przez 8 lat![]()
My władzy już nie odamy!
Adrian Woźniak napisał(a):A mnie zastanawia, ile kasy od szejków dostali europejscy liderzy, za zgodę na celową islamizację Europy..., bo chyba nikt nie ma już wątpliwości, że niejaka AM, musi mieć w tym jakiś biznes.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości