Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez TomaszB » 19 Lut 2015 14:49

Szkoda wielka, że to Koksliena wyrzucili. I to na małej skoczni, gdzie w sumie miał teoretycznie większe szanse na medal. Tym bardziej chyba nie wystartuje na skoczni dużej. A Klemetsen by musiał naprawdę zabłysnąć na skoczni, żeby o coś ciekawego powalczyć...
TomaszB
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 20 Lut 2015 15:24

Eric Franzel skokiem na odległość 99 m znokautował rywali i pewnie zmierza po tytuł mistrzowski.Z czego cieszył sie Magnus Moen po oddanym skoku to zostanie jego słodką tajemnicą.France słabo....a kto mu może zagrozić Ericowi? chyba nikt.Chyba...
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez markos7207 » 20 Lut 2015 15:47

Ciężko będzie Niemca drapnąć, bo jak nie Eric to Rydzek następny w kolejce po złoto. Ale po cichutku tak sobie myślę że jeden Norweg z 11-ką im szyki pokrzyżować może :) . Minuta to dużo ale różnie może być, przez te opóźnienie skoków przerwa mocno zmalała przed biegiem. Magnusowi chyba się linie pomerdały :P , Håvard niby najlepiej z Norwegów ale powinien prowadzić z pokaźną przewagą aby na cos liczyć, Mikko zwykle odrabia do niego średnio 1,5 minuty w biegu, czasem więcek czasem niej a gorzej niż Moan raczej by nie skoczył.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 20 Lut 2015 16:42

Drapnąć się dało ale i tak Niemiec na czele... Szkoda Pittina tyle się chłop napracował a złoto mu Rydzek zwędził. Zwracam honor dziadkowi Hovardowi, najszybszy z Wikingów na trasie, koniec świata :), tak niewiele mu zabrakło do medalu . Graabak miał pociąg w postaci Włocha i nie wykorzystał tej idealnej szansy aby się doczepić. Schmid umarł, Moan cieniutko a Mikko tylko musiał się bezsilnie przyglądać. No i amerykański żabol wyrwał medal ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 20 Lut 2015 16:52

Frenzel, to tak zawsze biegi rozgrywa ;) Przypomniał mi się Svendsen z Nowego Miesta, tylko, że z innym skutkiem. Byłem przekonany, że Niemiec czeka na ostatnie metry i tam pójdzie po swoje, ale jego rolę nieoczekiwanie przejął Rydzek. Dla Pittina srebro i tak jest wielkim sukcesem, po tej samotnej pogoni przez wiele km. Dobrze, że nie skończył, jak Pellegrino wczoraj. Norwegowie bez wyrazu, niedojże słabo na skoczni, prócz Klementsena, to jeszcze bez rewelacji w biegu, choć widać było, że Graabak w końcówce już odpuścił. O medale może być ciężko na tych MŚ, nawet w sztafecie, bo dziś prócz Niemców, także Francuzi pokazali się z dobrej strony.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez RakuNH » 20 Lut 2015 17:03

No i jedyna niespodzianka to w zasadzie Frenzel (w tym sezonie chyba nigdy nie przegrał ostatnich 2,5km - dawał się doganiać i niszczył rywali) i Norwegowie - Haavard najlepszy i awansował po skokach :mrgreen: Niewiele do medalu brakło! Schmid i Moan tragedia, Graabak przeciętnie. Za to Francuzi drużynowo świetnie - tak jak pisałem tym bardziej po dzisiejszym dniu są faworytami do podium bo Austria mizernie znów wypadła. Amerykanie świetnie po skokach jak na siebie ale w biegu rozczarowali jak Norwegowie.

Poza tym chyba wszystko zgodnie z planem ;) Kupczak przyzwoicie (ale ta radość po skoku na 29 miejsce to przesada). Cieślar podobno chory więc nawet nie biegł.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 20 Lut 2015 17:04

Sztafeta to tylko 5 km a do półmetka się wszyscy dobrze trzymali. Pytanie czy Kokslien dostanie szansę bo że Klemetsen jest pewniakiem to nie mam wątpliwości. Zgodzisz się ze mną Raku, prawda ? ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 20 Lut 2015 17:20

Trudno powiedzieć bo Klemetsen wcale rewelacyjnie nie skacze za to świetnie pobiegł jak na siebie. Pytanie z czym była związana ta katastrofa Moana i Schmida. Ogólnie Norwegom się ciepło zrobiło przed drużynówką :D Klemetsen, Kokslien, Graabak i kto?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 20 Lut 2015 18:23

Jason Lamy z medalem i serce sie raduje widząc Jankesa z podniesionymi rękoma ku górze,jest medal który wyrwał Frenzelowi z gardła.Raku zna sie jedak na kombinatorach.Ja jednak czułem złoto,naprawdę wierzyłem w finisz Lam'ego,tak naprawdę taktyka Francuza wzięła w łeb po dojsciu Pittina.Gdyby nie Włoch to finisz zapewne byłby z grupy a tu skuteczność Lamy.Jeśli miał wygrać jakiś niemiec to dobrze,że akurat trafiło na bratanka Ojca Dyrektora. ;) Patrząc na występ biegowy pozostałych Francuzów już szykuję się z niecierpliwością na najbliższe zawody.Wielki Stary Mistrz powrócił Lamy Chappius żyje. :D
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 22 Lut 2015 10:05

No nie wiem czy zamiana Schmida na Koksliena akurat w drużynówce jest korzystna, 5 to nie 10 km a Jan osłabł na drugiej piątce w biegu indywidualnym. Moan i Klemetsen mają szanse po 10 latach znów wysłuchać hymnu na MŚ, na co oczywiście czekam :)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 22 Lut 2015 11:50

Jednak wiatr pod narty to wiatr pod narty, i nawet Mikko wtedy coś skoczy :P . Dziadka Hovarda reszta powinna nosić na rękach za jego skok, skasował stratę o połowę i pół minuty teraz to nic do Niemców. Pod warunkiem że nie dadzą ciała jak indywidualnie, ale okazja do rewanżu wymarzona.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 25 Lut 2015 16:50

Jeśli Johanes Rydzek ma nie zdobyć czterech złotych medali na Mistrzostwach Świata to ta szansa jedna jedyna jest jutro.Jutro jest jedyna szansa,żeby ukraść jedno złoto Rydzekowi i ja głęgoko wierzę,że tym złodziejem stanie się ,,szczwany lisek chytrusek" Jeson Lamy Chappiusa.
Ogólnie Trójkolorowi wykombinowali już dwa medale.Allez France!
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Unibiker » 25 Lut 2015 17:59

Skakali dziś w treningu?? Czy od rana wiało na skoczni, bo oficjalnych wyników na stronie fisu nie mogę się doszukać.
Unibiker
Młodzik młodszy

Postprzez markos7207 » 25 Lut 2015 19:28

Ale kołomyja w Norwegów, znowu wywalili Koksliena ;) Krog wciąż turystą

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez TomaszB » 25 Lut 2015 23:12

O co chodzi w ogóle, że Polaków nie ma liście na jutro? Cieślar podobno choroba, a Kupczak dzisiaj rano sobie oddał skok treningowy, a nagle co? Jakaś ucieczka w niebycie? O co w tym kurna chodzi?
TomaszB
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 26 Lut 2015 09:34

Unibiker napisał(a):Skakali dziś w treningu?? Czy od rana wiało na skoczni, bo oficjalnych wyników na stronie fisu nie mogę się doszukać.

Po paru dniach "treningu wydolnościowego" powracam do dyskusji :D Tak więc rano skoczyło kilkunastu zawodników i po Kailu Piho przerwali i zakończyli skakanie.

I skoczył m.in Kupczak (był bodaj trzeci na tych kilkunastu zawodników) i teraz tak jak pisze Tomasz żadnego Polaka nie ma na liście. Poza Polakami nie startuje też HH Piho który na skoczni ostatnio prezentował się gorzej niż dziesięcioletni Słowiok i chyba chcieli mu oszczędzić dużej skoczni. Polacy według PZN.pl się pochorowali - dziwne że jest mowa o jakimś wirusie a inne kadry raczej normalnie startują.

A. Watabe i znowu Braud się dobrze spisywali na treningach, więc liczę że tym razem powalczą o podium.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 26 Lut 2015 10:03

RakuNH napisał(a):
A. Watabe i znowu Braud się dobrze spisywali na treningach, więc liczę że tym razem powalczą o podium.

Przydałaby sie jakaś niespodzianka i obyś miał rację bo wszystkie złote medale w rękach Niemców to troche za dużo.Francois Braud ostatnio bardzo dobrze biega więc przy dobrym skoku sukces nie wykluczony a w parze z Lamy powinni walczyć co najmniej o srebro,no ale ...Niemcy co na to powiedzą? i Markos też się ślini. ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 26 Lut 2015 12:24

Twój lisek chytrusek znów wylazł z nory i ma chętkę na złotą kurę ;) ogólnie Francom powiało. Pittin może sobie dzisiaj skuter pożyczyć a i tak do czołówki nie zdąży dojechać, klapnął aż miło. Niestety Graabak tez bez szans choćby nie wiem jak gonił a przecież z fenomenalną formą biegową tu nie przyjechał. Moanowi się trafiło, ale jak on nie wytrzymał mocnego tempa przez 4 km w sztafecie to o medalu niech zapomni. Ciekawe jak to się rozwinie, Rydzek wcale daleko nie jest raptem kilka sekund za Magnusem , a nuż mu się pofarci i dojedzie na pudło ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 26 Lut 2015 13:00

Złoto-brązowy chłopak (dotychczas na IO i MŚ 5 złotych i 5 brązowych medali,coś ma alergię na srebro :) )ma szanse na kolejne złoto musza tylko Francuzi od startu dawać ile tylko sił wystarczy.Pittina nie ma a gdyby udało sie dojść Frenzelowi to jest do pokonania na finiszu.Myslę,że jedynie grozni konkurenci którzy moga byc nie do pokonania na finiszu to Moen i Rydzek.Jest szansa na dwa medale dla Franze no ale i Maxime Laheurte też sroce spod ogona nie wypadł.Polskie biegi i skoki i Francuska Kombinacja Norweska a więc zapowiada sie szalone popołudnie a na deser Legia.Jak to bedzie wytrzymać nerwowo?
Allez France!

No niestety spory zawód bo po skokach wygladało to bardziej optymistycznie,wczoraj taki wynik wziąbym w ciemno. ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 26 Lut 2015 19:48

Frenzel, śmiało można o nim powiedzieć, że to największy przegrany tych mistrzostw, nawet jeśli zdobędzie złoto w sprincie drużynowym. Śmiało można było zakładać, że wywalczy dwa złota indywidualnie, a tutaj bez medalu jakiegokolwiek...

Wygrana Grubera trochę mnie zaskoczyła. Liczyłem na tytuł dla Akito Watabe :mrgreen:
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości