Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez markos7207 » 01 Sty 2015 19:21

Amman miał paskudny upadek ale kontuzji jako takiej nie miał, rwał się od razu na skocznię podobnie jak Filip. Fakt, nigdy nie wiadomo kiedy zawodnik "zaskoczy" lub kiedy i jak szybko odnajdzie się po kontuzji. Ale po takim urazie jak Stocha, gdy w zasadzie nie miało się skoków na śniegu w tym sezonie przed urazem, tych skoków teraz brakuje by złapać automatyzm i pewność sibie.
Jacobsen zdominował Ga-Pa ale to nie znaczy wcale że na Bergisel a potem w Bischofschofen będzie tak samo. 2 lata temu wystrzeli w niemieckich konkursach a w Innsbrucku przegrał turniej. W ostatnim konkursie walczył jeszcze o zwycięstwo potem wygrał w Zakopcu ale podobnie jak w sezonie kiedy się pojawił i wygrał T4S, rozsypał się w Sapporo.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez muszti » 01 Sty 2015 21:18

Cieszy mnie zwycięstwo Andersa bo zdecydowanie od początku treningów w Ga-Pa sie wyróżniał i wygrał w pełni zasłużenie ;) Stoch przeciętnie, ale można się było spodziewać ze wynik z Obersdorfu był jednak nadspodziewanie dobry i nie ma cudów aby natychmiast po kontuzji wrócić na szczyt. Żyła coraz równiejszy, szkoda że za nim nikogo nie widać.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2015 23:36

Markosie czy NORki wymienią tego Tande? Przy takim wystrzale Jacobsena aż się prosi dać Hilde i czekać na kolejny cud :mrgreen: , a z tego co widzę Tande będzie dogorywał do końca turnieju. Ja na miejscu Norwegów bym szybko przemeblował plany bo warto zaryzykować z podmianą. No ale to ich problem.

Polacy wycofują Ziobro i Murańkę a za nich Kłusek i Biegun - rotacje w tym roku to są co konkurs prawie, ale to bardziej w akcie rozpaczy.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 02 Sty 2015 00:51

Nie zanosi się na żadna zmianę, Tande razem z kolegami wybiera się do Innsbrucka. Hilde musi poczekać na Kulm albo polskie konkursy ;). Większym zmartwieniem Stöckla jest jak przywrócić Bardala do dawnego skakania.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 02 Sty 2015 04:48

Bardal w tym sezonie przecież bardzo solidnie skakał - szkoda że głównie na treningach :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 02 Sty 2015 15:31

Zgodnie z przewidywaniami zmiana w polskiej kadrze. Pytanie czy będzie to zmiana jakościowa?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RychuGKM » 03 Sty 2015 09:29

Gorzej być już nie może ;)

Myliłem się , skaczą jeszcze gorzej niż Murańka i Ziobro :|
RychuGKM
Kadra B

Postprzez RakuNH » 03 Sty 2015 16:34

Właśnie miałem pytać czy podtrzymujesz zdanie. Katastrofalne kwalifikacje. Żyła i Stoch skaczą a reszta drży o awans i "dobrego" rywala jak za czasów Małysza.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Wybitny ekspert » 03 Sty 2015 16:39

Rozczarowują przede wszystkim ci młodzi, właściwie wszyscy z grupy trenowanej przez Maciusiaka czyli smarowacza który z nieznanych przyczyn został trenerem.
Oczywiście to też nie zwalnia z odpowiedzialności Łukasza Kruczka choć akurat Żyła skacze przyzwoicie, Kubacki też w miarę jak na siebie, Kamil no to wiadomo.

Niemniej wydaje się że ogólnie polska drużyna jest w najgorszej formie od zakończenia kariery przez Adama. :(
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez RakuNH » 04 Sty 2015 12:31

http://vpx.pl/i/2015/01/04/Jacobsen.jpg

Co Ty na to Markosie? Jacobsen bez skrzydeł już nie lata? ;) A podobno to Austriacy zawsze szukają skutecznych dziur a tym razem się Jacobsenowi udało. No ale tylko na jedne zawody.

EDIT: Dobra jednak lata, chciałem podenerwować Markosa i dupa :mrgreen:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 04 Sty 2015 14:57

Prowokacja się rypła :P . Pewnie coś tam mu pomogło to naciąganie rękawów na kciuki ale nie na tyle by w każdym z 6 skoków w Ga-Pa latać równo i daleko. Każdy szuka jakichś kruczków, tylko my możemy go mieć ? :mrgreen: .
Najlepsze że to Szwajcarzy wyniuchali twierdząc iż ich Simi został oszukany ;) , ciekawe co maja do powiedzenia o jego telemarku. Jacobsen dostał już ostrzeżenie od Hofera żeby więcej takich numerów nie robił.

Tu masz lepsze zdjęcia ;)

http://www.blick.ch/sport/wintersport/s ... 83253.html

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 04 Sty 2015 15:27

Jeśli nie mogą go zdyskwalifikować to chwała mu za to. Ceni się ludzi kreatywnych ale od początku myślałem że jest coś na rzeczy ale stawiałem że wymodzili coś z Veltą, a Velta nie jest chyba oskarżany.

Dzisiejszy konkurs to niestety parodia, ciągłe zmiany belek, brak podawania współczynnika wiatru i not (na penelu live i w drugim skoku w TV), zmienne warunki no i wychodzą takie sieczki jak dziś.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 04 Sty 2015 18:45

markos7207 napisał(a):Prowokacja się rypła :P . Pewnie coś tam mu pomogło to naciąganie rękawów na kciuki ale nie na tyle by w każdym z 6 skoków w Ga-Pa latać równo i daleko. Każdy szuka jakichś kruczków, tylko my możemy go mieć ? :mrgreen: .
Najlepsze że to Szwajcarzy wyniuchali twierdząc iż ich Simi został oszukany ;) , ciekawe co maja do powiedzenia o jego telemarku. Jacobsen dostał już ostrzeżenie od Hofera żeby więcej takich numerów nie robił.

Tu masz lepsze zdjęcia ;)

http://www.blick.ch/sport/wintersport/s ... 83253.html

Kur... co za hipokryzja ! O wiązaniah Ammanna w Vancouver już zapomnieli! Konkurs jak zwykle ustawiony pod III rzeszę i przystawkę , obniżanie belek i darmowe punkty , czekanie na huragan pod narty dla swoich zawodników i nic dziwnego , że rodacy hitlera od wielu lat wygrywają
RychuGKM
Kadra B

Postprzez RakuNH » 04 Sty 2015 19:27

Najlepsze warunki w pierwszej serii mieli dwaj Austriacy i dwaj Polacy i w drugiej serii widać było kto miał jakie warunki więc bez przesady... Jedynie o Żyły widać postęp bo jak psuje skok to już jest to skok na drugą dziesiątkę a jak nie psuje to spokojnie na dychę. Co do reszty to skaczą na trzecią/czwartą dziesiątkę i miejsce zależy od warunków rywali na podobnym poziomie. Trochę spuchli Słoweńcy i Japończycy i pozwala to się trochę podnieść.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 06 Sty 2015 07:23

Polacy mieli dobre warunki bo mieli szczęście (w tym sezonie to prawdziwa żadkość) . Natomiast końcówka listy startowej miała dobre warunki , bo tepes z hoferem wstrzymali konkurs i wznowili jak dobre warunki się pojawiły
RychuGKM
Kadra B

Postprzez kat. » 06 Sty 2015 11:39

A cóż tu za wulgarne teksty, że aż się temat zaróżowił ze wstydu.
Rychu - nie wzywaj imienia pana AH nadaremno, bo niektórzy reagują alergicznie. Może być tylko ta od Łukaszenki, ale ci od 18 - niet.

Niniejszym udzielono pouczenia, raport zamknięty. ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez esbek » 06 Sty 2015 13:38

Zastanawiam się jaki wpływ na ciężką kontuzję po upadku Nicholasa Fairalla miał wcześniejszy upadek tego samego zawodnika podczas skoku próbnego. Podobno wówczas uderzył głową w zeskok. I nie chodzi mi czy wówczas faktycznie doznał obrażeń, ale o to czy po takim upadku skoczek nie powinien mieć kilkudniowej przymusowej przerwy, aby "ochłonąć". Tym bardziej, że w zeszłym sezonie mieliśmy podobny przypadek Morgensterna.
esbek
Kadra B

Postprzez RakuNH » 06 Sty 2015 19:08

Dziś chyba odbył się najrówniejszy konkurs w sezonie z dobrze ustawioną belką i bez jej zmiany. Szkoda tego skoku Hayboecka z Insbrucka bo by byłą walka na dziesiąte do końca turnieju i chyba by wygrał. Kasai mimo bardzo zawyżonych not blisko podium, choć po takich notach byłby niesmak jednak...

Polacy jak to Polacy - w tym sezonie najlepiej wypadli w loteriach (Lille1 i Insbruck). Co tu więcej pisać.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 06 Sty 2015 20:51

Do Kulm jedzie dwóch. Naprawdę nie ma zawodników w Polsce aby obstawić konkurs PŚ, rozumiem Stocha ale reszta? Zawsze bedę powtarzał, ze rezygnacja z zawodów to porażka ekipy trenerskiej.
Cóż tu powiedzieć o TCS? Brylowali ci co mieli. Amman jak rozpoczął TCS od upadku tak upadkiem zakończył. Kolejny turniej wygrany przez Austriaków.Może mi ktoś wytłumaczyć co znaczą słowa Kruczka, że dla Zniszczoła to był dobry TCS i dlatego jedzie do Kulm?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Wybitny ekspert » 06 Sty 2015 21:08

Ale po co mają jechać na mamuty, przecież kompletnie się tam zdołują skacząc po 150 metrów.
Ja nie wiem w ogóle po co tam jechać. Przecież w PŚ i tak nie walczą o nic, nie lepiej potrenować w Polsce, takie spokojnie treningi w ostatnich latach coś jednak zawsze dawały.
Wybitny ekspert
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości