Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 19 Cze 2014 08:50

Hiszpanii już nie ma! Z podniesionym czołem mogą wracać z MŚ Austrialijczycy. Zagrali dobry, odważny futbol i tylko siedli w samej końcówce. Kamerun to jakieś nieporozumienie na tych mistrzostwach. Szkoda, bo te afrykańskie drużyny zawsze dużo wnosiły do futbolu na MŚ.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 19 Cze 2014 10:27

Hiszpanie chcieli być solidarni z monarchą ;) , teraz pewnie kibicom smutno ale nie mają co rozpaczać, o takiej serii przed Euro w Austrii i Szwajcarii nie mogli wcześniej marzyć. Każda passa ma swój koniec.
Pomarańczowi musieli się solidnie sprężyć żeby wydrzeć trzy punkty, Kangurom wielkie brawa za otwartą piłkę. Kamerun... ehhh, moja ulubiona afrykańska drużyna w niczym nie przypomina dawnych Lwów, wówczas faktycznie nieposkromionych. Na pocieszenie zostaje fakt że do domu odesłali ich Chorwaci, teraz będę trzymał kciuki aby ograli Meksykanów. Kat chyba dopomoże :) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 19 Cze 2014 11:14

Oczywiście, parafrazując Szpaka: Hrva-hrva-hrva, tska-tska-tska. Ale jednak to Meksyki będą nieznacznymi faworytami. Szkoda, że Chorwacja nie zdobyła tego punktu w meczu otwarcia, obawiam się, że może go braknąć, a tak niewiele brakowało, by po prawdopodobnym 2-2 w meczu Mex- Chorwacja wszyscy byli szczęśliwi ;)

Jeśli chodzi o komentatorów, to Iwański i Żewłakow na plus, mimo tych bzdur o liczących się dla Chorwacji bramkach i remisie, który da jej w ostatnim meczu awans. Kwiatkowski i Magiera też dają radę, choć ten pierwszy głosu do komentowania za grosz nie ma. Reszta przeszkadza / wkurza / irytuje, a ARD / ZDF / RAI wyłączone...

A jeszcze lepiej, gdyby meksykańską TV złapał :roll: https://pbs.twimg.com/media/BqbrsnzIQAA-lRG.png
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez mareqna » 20 Cze 2014 07:03

Co za mecze,co za mistrzostwa i co by tam nasi chłopcy robili? :shock: Fenomenalny Luis Suarez spakował walizki synom Albionu a Chile marzy o zdobyciu Pucharu Świata.Cuadrado i Jems Rodriguez z Kolumbi potwierdzają klasę i jedynie Argentyna zawiodła.To nie są zwykłe mecze to bój na śmierć i życie,coś niesamowitego. :o
Vamos Mexico!
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez markos7207 » 20 Cze 2014 13:57

Angole to fuksiarze, jeszcze się okaże że jakimś cudem się wywiną i walizki trochę postoją :P , oby nie. Ale trzeba im oddać że mecze z Włochami i Urusami były ciekawe i przy większej skuteczności, wyniki mogły być na ich korzyść. Suarez ma niesamowity sezon za sobą i mimo że ledwie co stanął na nogi po kontuzji pokazał że nic nie stracił ze swojej klasy. A jeszcze niedawno był obiektem żartów i docinek gdy symulował faule, rozrabiał i gryzł ;) . Wczoraj Kanibal pożarł Anglię.
Kolumbia idzie jak burza, a co by było z Falcao w składzie. Może tym razem ugrają coś więcej niż drużyna z I połowy lat 90-tych z Higuitą, Valderramą, Asprillą, Rinconem czy Escobarem który za nieudany występ na mundialu 20 lat temu i samobója zapłacił życiem. Boleśnie przekonała się o ich sile Argentyna którą upokorzyli w Buenos Aires gromiąc ich 5:0. Mareqna powinien to pamiętać ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 20 Cze 2014 19:16

Pewnie,że pamiętam świetny zespół z Faustino Asprillą upokorzył Argentynę ale niestety pomimo że był wymieniany w gronie faworytów to na Mistrzostwach Świata zawiódł srodze.
To co zrobiła dzisiaj Costa Rica to już bezczelność najwyższego stopnia.:o Trzeba zwrócić uwagę na znakomitą postawę bramkarzy drużyn latynoskich.... no może oprócz Argentyny.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 20 Cze 2014 19:49

Nie wiem po co tacy Włosi czy Hiszpanie jadą na MŚ. Zabrali tylko miejsca takim drużynom jak Polska. Makaroniarze dzisiaj kompletnie bezradni w starciu z Kostarykanami. Jszcze w 1 połowie dwie okazje Balotellego i to koniec. Coś cieniutko jak na 90 minut. Jacyś ospali, niemrawi. Oby się znowu jakimś psim swędem nie doczłapali do finału. Mam nadzieję, że Urugwaj wybije im MŚ z głowy.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez mareqna » 22 Cze 2014 09:21

Szkoda Ghany bo grają piękny i ofensywy futbol no i nie przegrali z Helmutami,szkoda też Bośni i H.bo mieli atuty żeby odnieść sukces na tych mistrzostwach.
Najgorzej grający (grający to za duże słowo) zespół tych Mistrzostw Świata idzie dalej dzięki bramkarzowi i ogólnie bardzo słabemu Messiemu. :( Męczarnie,męczarnie,masakra. :shock:
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 22 Cze 2014 09:52

Bośnia oczywiście oszukana przez sędziów, ale nie zmienia to faktu, że była najbardziej bezbarwnym i statycznym zespołem MŚ (oczywiście po Argentynie bez Messiego). W ogóle ta grupa to jakaś porażka. A jeszcze zwycięzca trafi na przeciętną Szwajcarię i ktoś z trójki Argentina / Szwajcaria / Nigeria wlezie do 1/4, gdy taka Ghana / Meksyk / Chorwacja czy nawet Australia będą się pakować.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Odyn » 22 Cze 2014 12:59

Szkoda,że Szwaby wygrały.Ghana zasłużyła na wygraną
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez damian940915 » 22 Cze 2014 20:19

Wydawało mi się, że Loew zabierając tylko jednego nominalnego napastnika i to w nie najwyższej formie popełnia ogromny błąd. A tymczasem ten napastnik po minucie od pojawienia się na boisku dostawia nogę, ratując Niemcom mecz. Do tego Muller zachowuje się jak rasowy snajper, nawiązując do piłkarza o tym samym nazwisku, grającego w latach 70. Niemcy są chyba najlepszą europejską drużyną grającą na tym turnieju i moim zdaniem to oni najbardziej zagrożą Brazylii, Chile, Kolumbii i Urugwajowi, który wierzę, że się jeszcze rozkręci. Liczę jeszcze na jakiś mały cud i na to, że jednak Ghana awansuje do 1/8, bo zasługuje tym, co wczoraj pokazała.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 24 Cze 2014 08:29

Fantastyczni kibice.przesympatyczny trener i cudowna otwarta gra Meksyku (a sędziowie nie pomagają o nie) podbiła moje serce.Mam wielką nadzieję,że wycisną soki z pomarańczy a ja będę się pasjonował tym widowiskiem,nie muszą grać pięknie tylko żeby poszli dalej.Liczę jeszcze,że Ekwador jakimś cudem nie pożegna się z Krajem Kawy.Chile bez Arturo Vidale nie dało rady i Brazylia jest już w ćwierćfinale podobnie jak Niemcy tylko Niemcy ważne żeby awansowali z pierwszego miejsca bo zatłuką bardzo słabą Argentynę.Vamos!!!,nie płacz Zdzichu,nie płacz Kat.....bo i czas na mój płacz przyjdzie tylko oby nie było to niebawem.Zdzichu ma jeszcze Czerwone Diabły no ale Kat.nie płacz :)

Tylko tan ,,Gang Kelnerów" i tanie politykierstwo przeszkadza w oglądaniu pasjonujących widowisk a mogliby poczekać na długie jesienne wieczory.Tusku musisz.......!!!!!!!!
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Sven » 24 Cze 2014 12:17

damian940915 napisał(a):Wydawało mi się, że Loew zabierając tylko jednego nominalnego napastnika i to w nie najwyższej formie popełnia ogromny błąd. A tymczasem ten napastnik po minucie od pojawienia się na boisku dostawia nogę, ratując Niemcom mecz. Do tego Muller zachowuje się jak rasowy snajper, nawiązując do piłkarza o tym samym nazwisku, grającego w latach 70. Niemcy są chyba najlepszą europejską drużyną grającą na tym turnieju i moim zdaniem to oni najbardziej zagrożą Brazylii, Chile, Kolumbii i Urugwajowi, który wierzę, że się jeszcze rozkręci. Liczę jeszcze na jakiś mały cud i na to, że jednak Ghana awansuje do 1/8, bo zasługuje tym, co wczoraj pokazała.

Klose to typowy zawodnik turniejowy rangi mistrzowskiej ;) Z Mullerem, lisem pola Niemcy nie muszą się martwić o przód, to fakt. Szkoda kontuzji tak kreatywnego Reusa, czy Gundo bo wtedy jeszcze większa siła ataku by była. I Loew w pełni się obroni decyzją o pozostawieniu Gomeza. Finał osobiście widziałbym Niemcy - Holandia a mecz o 3 Francja - Urugwaj.
Dla mnie Brazylia jest trochę sztucznie pompowana, wszystko pod Neymara, mam nadzieję, że Chile ich zatrzyma. Podobnie Argentyna, ale tu chciałbym zobaczyć klasyk ich odpadania z ostatnich dwóch mistrzostw świata w pojedynku z Niemcami, 2006 po karnych i w 2010 po absolutnej demolce 4-0. ;)
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez kat. » 24 Cze 2014 15:41

to już jest koniec
białego człowieka cywilizacji
triumfuje murzyńskość
niewykipedyczna
to już jest koniec
promocji na łomżę export
niepasteryzowaną
w simply
w galerii tarnovia
latynoska dzicz na trybunach
krzyczy
puto! puto!
zresztą, i tak była beznadziejna
(znaczy się ta łomża)
ale była po 12 zł
sześciopak
to już jest koniec
i cóż mi pozostało
usiąść w kącie i zapłakać
rzewnie
albo wyjechać w pizdu
daleko jak stąd
do łomży
niepasteryzowanej
na sam koniec świata
albo
słuchać dalej
latynoskiej dziczy na trybunach
krzyczącej
puto! puto!
albo
czekać na hit fazy grupowej wszech grup
Rosja - Algieria
albo
się pochlastać
albo
znaleźć sobie nowych faworytów
na przykład mógłbym zacząć krzyczeć porwany entuzjazmem
hey hey
ju - es - ej
i paść w uniesieniu na kolana
hey hey
ju - es - ej
ju - ju - ju - es- es-es...
...ephhhhh... ephhhhh...
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 25 Cze 2014 13:54

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 20:37, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 25 Cze 2014 16:50

Tak naprawdę to nie wiem od czego zacząć...hmmm... od pochwał czy od całej reszty...

Sędziowanie - proamerykańskie i antyeuropejskie. Znajdźcie mi choćby jeden mecz gdzie sędzia mylił się na niekorzyść drużyn z Ameryki Południowej choćby jeden... Ogólnie jestem przeciwnikiem teorii spiskowych a także przemocy, ale jeśli powtórki video miałyby być wprowadzone za cenę odcięcia pewnej części ciała Blatterowi to jestem za i to bardzo za.

Brazylia - Chorwacja, Argentyna - Iran, Bośnia - Nigeria, Włochy - Urugwaj, Szwajcaria - Ekwador (no tu się Szwajcarzy przynajmniej obronili). Jawne kpiny. A co interesujące jedynym arbitrem który już spakował walizki był ten który mylił się na niekorzyść Meksyku. Reszta ma się dobrze. Ciekaw jestem co dziś będą sędziowie w stanie wskórać aby Ekwador przeszedł kosztem Szwajcarów...

Suarez. Ciekawa sytuacji, bo sędzia odgwizdał faul, tylko uznał że gryzienie nie zasługuje na żadną karę. Ciekawe co teraz zrobi FIFA. Normalnie w takiej lidze angielskiej za 3 tego typu przewinienie dostałby pewnie z 20 spotkań zawieszenia, ale tu jest mundial tu rządzi zupełnie coś innego. Mam nadzieję że jego następną ofiarą będzie Pepe, bo będzie to jego ostatnia ofiara. W każdym razie jak Suarez dostanie szansę na pogryzienie rywali w 1/8 finału wyłączam telewizor i kończę z tym mundialem.

Manaus. I w zasadzie Recife też. Kto tam gra w następnym meczu zdycha. Włosi, Anglicy, Chorwaci z Meksykiem (Ci na dokładkę tak jak Włosi najpierw Manaus a później Recife - tam europejskie drużyny nie dają rady grać w piłkę). Ciekaw jestem jak będzie wyglądać Portugalia w czwartek... Stawiam że od Ghany dostaną srogie lanie.

Fabian Johnson - totalne objawienie. Gość w tym piekielnym Manaus zap******** jak TGV. Fantastyczny mecz rozegrał, fantastyczny.

Grupy strasznie nierówne. Z jednej strony do domu jadą Chorwaci, Włosi, pewnie Ghana, Anglia (dwa pierwsze mecze rozegrała naprawdę dobrze) a z drugiej przechodzą Grecja, pewnie Algieria czy Nigeria (która tu gra naprawdę słabo).

Na zakończenie. Guzik mnie obchodzi kto wygra mistrzostwa, ważne żeby był z Europy.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez mareqna » 25 Cze 2014 19:55

To jest rzeź drużyn słowiańskich,to jest rzeź drużyn afrykańskich,to jest rzeź drużyn azjatyckich i mam nadzieję,że rzeź drużyn europejskich zostanie dokończona.To są najpiekniejsze Mistrzostwa Świata tu trzeba grać do przodu.Jeszcze tylko niech odpadną Helmuty, Rusy i Holandia a z reszty kto zdobedzie mistrzostwo jest mi obojetne. ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 25 Cze 2014 20:18

tu trzeba grać do przodu.

Ta, jak Arhentina albo Belgia :D

Korei pewnie pod względem smrodu nie pobiją, ale... nie mówmy hop przed zachodem słońca. Tam w sumie cyrki zaczęły się na dobre dopiero w fazie pucharowej (chyba że już pamięć zawodzi) :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 25 Cze 2014 20:30

A które to drużyny z Europy zostałe oszukane inaczej mówiąc wyświnione? Może Włochy,może Hiszpania,może Rosja a może Grecja?
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 25 Cze 2014 20:38

Na razie sędziowie wyeliminowali "tylko" Chorwatów, Bośniaków i w dużej mierze Włochów. Żeby nie było - wszyscy oni zagrali słaby turniej, ale kolejność w grupach została wypaczona.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości