Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez figaro56 » 17 Sty 2014 11:04

Drużynę juz na Soczi mamy to pewnie Stoch, Żyła, Kot i Ziobro i tylko pytanie kto rezerwowym? Biegun, Murańka czy skoczek wzwyż Kubacki? Jest to sprawa o tyle drugorzędna, że przy dobrym ukłdzie rezerwowy zalicza wycieczkę na IO. Teraz ostatnia kosmetyka i "Orły do boju". Jest jeszcze trochę czasu i można to i owo poprawić. Gdzie jest ta nasza drużyna naprawdę nie wiem i mam nadzieję ,że po konkursie w Zakopanem będzę chociaż ciut mądrzejszy.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez shunrey » 17 Sty 2014 16:09

Widzieliście ten wywiad Stocha z Kurzajewskim? W Internetach aż "wrze" na temat zachowania i odpowiedzi Kamila, gdy dziennikarzyna mówił o 7 Polakach w serii glównej. A Wy jak myślicie, było to zachowanie pozytywne, czy raczej trochę chamskie, bo wg mnie Stoch chciał pokazać, że tylu naszych skoczków to coraz częsciej normalka w 30, a dziennikarze dalej robia z tego sensację.
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez Guarded » 17 Sty 2014 16:22

Moim zdaniem Kamil wiedział, ilu zawodników się dostało, a Kurzajewski po prostu chciał zabłysnąć i tyle. Nie ma co się nad tym zastanawiać. Powiedział to tak, jakby było to mega sensacją lub cudem ;)
Według mnie skład wyglądałby tak: Stoch, Żyła, Kot, Ziobro i Murańka (jest on zdecydowanie najrówniejszy z pozostałych zawodników.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez muszti » 17 Sty 2014 18:08

Też bym postawił na Stocha, Kota, Żyłe, Ziobre i Murańke. Dwa ostatni w zalezności od tego który bedzie lepiej skakac na skoczni w Sochi powinni walczyc o miejsce w druzynie.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez damian940915 » 19 Sty 2014 22:41

http://eurosport.onet.pl/zimowe/skoki-n ... zkow/pmvh4

Myślę, że wczorajszy konkurs drużynowy, rozgrywany pod dość sporą presją przeważył o wyjeździe Kubackiego i zostawieniu w domu Murańki. Pisałem kiedyś na shoutboxie, że Kubacki jest pewnym punktem drużyny, wczoraj to pokazał. Być może gdyby chodziło tylko o konkursy indywidualne, to trener wziąłby Murańkę. Jestem ciekaw, jak to będzie ostatecznie wyglądało w Soczi, bo Kubacki w rywalizacji na średniej skoczni wcale nie jest w tyle do pozostałej czwórki.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 19 Sty 2014 23:41

Murańka indywidualnie medalu nie zdobędzie, drużyna się liczy, Kubackiemu forma idzie w górę i pewniejszy jest, zdecydowanie dobra decyzja.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez anonimejko » 21 Sty 2014 16:36

Właśnie oglądałem na orange sport relacje nt wyboru kadry przez Kruczka i rozmowe z ojcem Klimka, P.Krzysztofem Murańką. Koleś nieźle pojechał, powiedział, że według niego, to Kot nie powinien jechać, bo od kilku lat pałęsa się gdzieś w środku stawki i jest w drużynie tylko dzięki ojcu...heh
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez damian940915 » 21 Sty 2014 17:27

Wypowiedzi Murańki i jego ojca tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że Kruczek postąpił słusznie i pokazują słabości w psychice Klemensa. Rozumiem rozgoryczenie, zwłaszcza, że było się tak blisko celu, ale trzeba przyjąć taką decyzję "na klatę" i pracować dalej. O ile jestem w stanie zrozumieć wypowiedzi samego zawodnika, tłumacząc je emocjami, tak ojciec Klimka zdecydowanie rozwala w tym momencie atmosferę wokół kadry skoczków i zamiast hamować syna tylko podsyca wokół niej atmosferę. Podsycają ją też media, ale do tego chyba wszyscy się przyzwyczailiśmy ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 21 Sty 2014 20:01

Ale skąd się wzięło to mityczne nie zawodzenie Kubackiego w drużynówkach, ta pewność i doświadczenie? Myślałem, że tylko w TVP mają taką laurkę zrobioną... Moim zdaniem powinien jechać Murańka, bo po prostu zasłużył, a Kubacki to o równości w tym sezonie raczej nie może mówić.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez anonimejko » 21 Sty 2014 21:38

Po prostu rozliczmy trenera i zawodników po IO, bo może się okazać, że Kubacki wróci z 3 medalami i co wtedy ?:P
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez TomaszB » 21 Sty 2014 22:54

Idąc takim tokiem możemy równie dobrze wziąć na IO kogokolwiek i rozliczmy go po tej imprezie. Jak mamy się bawić w ruletkę to okej. :lol:

Jeśli chodzi o sytuację z Murańką i jego ojcem to rozumiem ich. To nie jest właśnie coś takiego, że okazał się gorszy i nie jedzie. Wtedy oczywiście można nie czuć żadnej złości - tej niesportowej i się spróbować się z tym pogodzić. Ale czemu się godzić z faktem, że nie jedziesz wg kogoś "widzimisię". To nie jest żadna zabawa w piaskownicy, że zamiast w Sochi sobie poskacze gdzie indziej... Już widzę jego motywację, przynajmniej w tym sezonie...
TomaszB
Mistrz Świata

Postprzez damian940915 » 22 Sty 2014 01:58

RakuNH napisał(a):Ale skąd się wzięło to mityczne nie zawodzenie Kubackiego w drużynówkach, ta pewność i doświadczenie? Myślałem, że tylko w TVP mają taką laurkę zrobioną...

Jeżeli przeanalizujesz sobie wyniki konkursów drużynowych z dwóch ostatnich sezonów, to zobaczysz, że Dawid słabo spisał się tylko w jednym z nich. Był to pierwszy, jednoseryjny konkurs tego sezonu w Klingenthal, gdzie warunki były loteryjne, wiał silny wiatr, a Kubacki dostał podmuch w plecy.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez moorej » 22 Sty 2014 08:27

Uważam że Kruczek dobrze zrobił.
Dla mnie rodzina Murańki ogólnie psychiczna jest ,lekka szpileczka może być dobrą nauką.
Pamiętam jak w wieku 13-14 lat robiło się o nim głośno,ojciec już pompował balon a to dopiero było dziecko.
Świat nie kończy się na igrzyskach i najeżdżanie Ojca murańki na Kubackiego i przede wszystkim Kota jest chamska.
Po olimpiadzie też są konkursy i jak Klemens ma się wpasować w drużynę.
Mógł się wykazać w konkursie drużynowym w Zakopanym i jakoś tego nie zauważyłem
moorej
Junior

Postprzez mareqna » 22 Sty 2014 08:55

Nie odbierajcie ambitnemu młodemu chłopakowi prawa do przeżycia goryczy porażki,prawa do żalu z niezrealizowania celu jak sam powiedział,,nie warto marzyć....! i trzeba zrozumieć rozżalenie kochającego i wierzącego w syna ojca.Nie oczekujcie,że przegrywający sportowiec będzie się uśmiechał (Justyna Kowalczyk,Aga Radwańska)
Rodzina psychiczna.........człowieku co Ty wypisujesz? wiesz co to jest choroba psychiczna ? :(
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez moorej » 22 Sty 2014 09:18

Miałoby psychiczna w cudzysłowie
Może użyłem za mocnych słów ale ja tu widzę niespełnione ambicje Ojca i dziecko tylko za tym podążą
Chyba normalnym zachowaniem nie jest że Ojciec obraża pozostałych członków kadry ponieważ uważa swoje dziecko za najlepsze ?
moorej
Junior

Postprzez RakuNH » 22 Sty 2014 12:42

damian940915 napisał(a):Jeżeli przeanalizujesz sobie wyniki konkursów drużynowych z dwóch ostatnich sezonów, to zobaczysz, że Dawid słabo spisał się tylko w jednym z nich. Był to pierwszy, jednoseryjny konkurs tego sezonu w Klingenthal, gdzie warunki były loteryjne, wiał silny wiatr, a Kubacki dostał podmuch w plecy.

Rozumiem, że to że w tym sezonie skacze tylko na treningach, a nie w zawodach nie ma znaczenia? Ciekaw jestem jakby to wyglądało jakby obrócić warunki w drużynówce i jakby Murańka miał dwa razy dużo lepiej ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 22 Sty 2014 21:12

No cóż, Kruczek podjął decyzję a my musimy się z nią pogodzić. Murańka może czuć się rozgoryczony bo szczęście było tak blisko. We prawie wszystkich indywidualnych konkursach był przed Kubackim i ten feralny dla niego konkurs drużynowy. Z drugiej strony jak się zobaczy ilość "turystów" reprezentujących nasz kraj to rzeczywiście może się Murańka załamać. On ma realne szanse powiedzmy na drugą dziesiątkę na olimpiadzie czego ci "turyści" nie dokonają nawet w snach.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez san » 22 Sty 2014 22:00

Kruczek jeszcze musi się uczyć np. od Lisowskiego. W Sopocie, w sztafecie 4x400m pobiegnie ktoś z: pierwszej dwójki z MP, trzeciego z najlepszym czasem (poza tymi dwoma) i dwójki wybranej przez trenera. Tymczasem Kruczek wymyślił jakąś punktację, Kubacki wyraźnie przegrał i teraz trener musi wyprawiać różne łamańce żeby go zabrać.
san
Mistrz Świata

Postprzez Guarded » 23 Sty 2014 13:31

Morgenstern jest już zdrowy i niebawem zacznie treningi na skoczni. Jest bardzo zmotywowany i przekonany, że wystąpi w Sochi.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez markos7207 » 23 Sty 2014 15:04

Mimo wszystko jakoś nie mogę sobie wyobrazić go walczącego w Soczi o medale ;) .

Jeszcze a propos decyzji Kruczka o zabraniu do Soczi Kubackiego kosztem Murańki. Szkoda że trener nie postawił sprawy jasno, który będzie wyżej w indywidualnym ten jedzie, no ale on odpowiada za wyniki i dobiera ludzi pod tym kątem.
Inaczej rozwiązał podobny dylemat Stoeckl, mając do wyboru rutyniarza w kiepskiej formie Hilde oraz 20-latka bez żadnego doświadczenia Tande. Który będzie lepszy w MN w Lillehammer ten jedzie. I jedzie młodziak ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości