Pewność siebie, mocne forehandy i precyzja i Serena poza turniejem - chyba mało kto się tego spodziewał. Wydaje mi się, że w ostatnich latach Ana często przegrywała nie ze względu na brak umiejętności a słabą psychikę.
Wiele osób komentowało, że Ana to taki wybryk natury. Jeden mecz zagra genialnie, a następnego dnia każdy ją może pokonać. Serbka rzeczywiście jest teraz mocna psychicznie. Jak już mówiłam jest spokojna i pewna siebie. Mam nadzieję, że to będzie punkt zwrotny w jej karierze, bo z tymi uderzeniami Ana powinna od lat być w ścisłej czołówce.
A będąc w temacie urodziwych tenisistek to wiecie może co się dzieje z Marią Kirilenko? Wydaje mi się chyba, że nie wystartowała w AO?
Nie wystartowała z powodu kontuzji.

Wawrinka wygral z Robredo i w cwiercfinale zmierzy sie z Djokoviciem. Ostatni ich pojedynek w AO dostarczyl nam wiele emocji i tak bedzie pewnie i tym razem. Novak bedzie juz musial zagrac na 100%, pokazac najlepsze zagrania i nie psuc latwych pilek.
 Wawrinka wygral z Robredo i w cwiercfinale zmierzy sie z Djokoviciem. Ostatni ich pojedynek w AO dostarczyl nam wiele emocji i tak bedzie pewnie i tym razem. Novak bedzie juz musial zagrac na 100%, pokazac najlepsze zagrania i nie psuc latwych pilek. Jednak mam nieco inne zdanie na temat meczu Any z Sereną. Serbka grała wyśmienicie, to fakt...ale jestem ciekawy jakby wyglądał mecz jakby Syrenka zagrała na swoim poziomie (oczywiście też dzięki mocnym atakom Ana powodowała błędy Syrenki ale ileż ona błędów zrobiła, kiedy mogła przechodzić do ofensywy). Więc nie skreślałbym jeszcze Bouchard
 Jednak mam nieco inne zdanie na temat meczu Any z Sereną. Serbka grała wyśmienicie, to fakt...ale jestem ciekawy jakby wyglądał mecz jakby Syrenka zagrała na swoim poziomie (oczywiście też dzięki mocnym atakom Ana powodowała błędy Syrenki ale ileż ona błędów zrobiła, kiedy mogła przechodzić do ofensywy). Więc nie skreślałbym jeszcze Bouchard  
 Przypomne Ci co bylo w zeszlym roku. Wyrownanany drugi set
  Przypomne Ci co bylo w zeszlym roku. Wyrownanany drugi set  Czekam na ciekawy mecz i wygrana Bialorusinki w trzech setach. 4:6 6:4 6:1
 Czekam na ciekawy mecz i wygrana Bialorusinki w trzech setach. 4:6 6:4 6:1