Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 02 Gru 2013 22:01

Po wczorajszej porażce Legii w lidze z Podbeskidziem zacząłem się zastanawiać. Gdyby tak jakiś czarodziej przeniósł Legię (mistrza Polski) do takiej Bundesligi czy obojętnie do którejś z wiodących lig europejskich to na którym miejscu ona by skończyła. Rozumiem przegrać z Lazio. Z bólem jakoś można to przełknąć chociaż te ostatnie grało rezerwami. No ale Podbeskidzie? Drużyna z europejskimi aspiracjami? Warunki finansowe ma jak na polskie warunki taka Legia komfortowe. Piękny nowy stadion. Licznych kibiców. Wsparcie miasta. Mądrego właściciela, nie takiego głąba w stylu Wojciechowskiego. W zeszłym sezonie kibicowałem Legii bo myślałem, że to będzie drużyna która powalczy w Europie bo reszta takich nadziei na starcie nie dawała. No i masz kompromitacją się to skończyło niezależnie od wyniku wyprawy na Cypr.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez mareqna » 02 Gru 2013 22:37

figaro56 napisał(a): W zeszłym sezonie kibicowałem Legii bo myślałem, że to będzie drużyna która powalczy w Europie bo reszta takich nadziei na starcie nie dawała. No i masz kompromitacją się to skończyło niezależnie od wyniku wyprawy na Cypr.

Figaro drogi bo nie miałem już pisać w tym temacie o polskiej piłce ale zrobiło mi się Ciebie szanowny kolego żal albo i może raczej ,,zły' kusi człowieka :mrgreen: Dopóty dopóki w Legii,Wiśle czy w Lechu (bo Gieksa, Ruch czy Górnik to jednak prowincjonalizm) nie będą grali piłkarze warci kilka czy kilkanaście miliomów euro nie mówiąc już o kilkudziesięciu a sto czy dwieście złotych :) to my możemy walczyć w Europie ale tylko w głowach naiwnych kibiców. :)A czym się różni Legia od Podbeskidzia albo Wisła od Jagiellonii ? Pytaniem jest skąd kluby mają wziąć kasę na takich piłkarzy? Oligarchów brak,ulg podatkowych brak, zakaz reklamy alkoholu ,zakaz reklamy zakładów bukmacherskich,puste trybuny, brak sponsorów,brak szkolenia młodzieży itd,itp.........
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez zdzichu » 06 Gru 2013 19:07

Przed chwilą zakończyło się losowanie grup przyszłorocznego mundialu w Brazylii.Kilka grup wygląda ciekawie.Z wszystkich uczestników najbardziej interesują mnie Belgowie.Trafili całkiem dobrze.Ważne, że ta młoda ekipa swój pierwszy mecz rozegra ze słabą Algierią.Więc powinni zacząć od 3 punktów.Szkoda, że po ewentualnym awansie trafią zapewne na kogoś z dwójki Niemcy, Portugalia.Gospodarze mundialu trafili dobrze.Chociaż w 1/8 nie będzie spacerku.Angole niestety w ciężkiej grupie.Poszczęściło się Albicelestes. Mareqna zaciera ręce, bo Messi w końcu coś ustrzeli :P Ogólnie całkiem ciekawie wyglądają te grupy. Ale godziny rozgrywania spotkań już niestety nie ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 06 Gru 2013 20:57

No a ja myślałem,że losowanie za tydzień.Faktycznie szczęście Albicelestes i pech Niemiec i Anglii.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 07 Gru 2013 00:57

zdzichu napisał(a):...Belgowie.Trafili całkiem dobrze.Ważne, że ta młoda ekipa swój pierwszy mecz rozegra ze słabą Algierią.Więc powinni zacząć od 3 punktów.Szkoda, że po ewentualnym awansie trafią zapewne na kogoś z dwójki Niemcy, Portugalia...

Zdzichu, to tak abym mógł za niedługo z Ciebie szydzić, bo moim zdaniem BEL nie wyjdzie z grupy. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez mareqna » 07 Gru 2013 07:38

A ja się zabawie w typowanie drużyn które awansują z grup,zwycięzcy na pierwszym miejscu :oops:
A-Brazil,Meksyk

B-Chile,Holandia :o

C-Kolumbia,Japonia

D-Italia,Urugway :o

E-France,Szwajcaria

F-Argentina,Nigeria

G-Niemcy,Portugal

H-Belgia,Korea
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 07 Gru 2013 11:12

Janko10 napisał(a):
zdzichu napisał(a):...Belgowie.Trafili całkiem dobrze.Ważne, że ta młoda ekipa swój pierwszy mecz rozegra ze słabą Algierią.Więc powinni zacząć od 3 punktów.Szkoda, że po ewentualnym awansie trafią zapewne na kogoś z dwójki Niemcy, Portugalia...

Zdzichu, to tak abym mógł za niedługo z Ciebie szydzić, bo moim zdaniem BEL nie wyjdzie z grupy. ;)

Janko, szydził to będziesz sobie z naszych rusofili, bo to Rosjanie nie wyjdą z tej grupy ;) Co zresztą zauważył także Mareqna.Belgowie sportowo są najmocniejszym zespołem z tej czwórki.Wiem, że mają spore oczekiwania co do brazylijskiego mundialu.Chociaż ostatnie towarzyskie porażki z Kolumbią i Japonią trochę te nadzieje ostudziły.Ja uważam, że ta ekipa w walce o medale powinna liczyć się dopiero we Francji i Rosji.W Brazylii będą czarnym koniem, ale mają młody zespół.Bez doświadczenia na wielkich turniejach.I to plus wielka presja może ich zgubić.Jednak jakość jaką mają w zespole, plus charyzmatyczny szkoleniowiec, sprawia, że z takiej grupy muszą wyjść.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 07 Gru 2013 13:03

Ech, fatalne losowanie, znowu nie będzie finału marzeń, Canarinhos-Albicelestes...
Oczywiście tytuł zostanie w Brazylii, to chyba jasne dla wszystkich :D
A te drużyny awansują z grup:

A - Brazylia i Kamerun, szkoda że Hrvatska znalazła się razem z nimi
B - Hiszpania i Holandia, choć chciałbym żeby Chile grało dalej
C - WKS i Kolumbia, ale jeśli kosztem tych drugich wyjdą Japończycy to nie będę płakał :)
D - Urugwaj i Włochy, baj, baj ojczyzno futbolu :P
E - Francja i Ekwador, ewentualnie Honduras ;)
F - Argentyna i Nigeria, jednak Bośniakom też dobrze życzę
G - Portugalia(mimo wszystko ;) ) i Ghana, Prince górą :P
H - Korea i Rosja, najsłabsza grupa a i tak Belgowie już mogą bukować powrotne bilety na 27 czerwca chyba że chcą pozwiedzać Sao Paulo :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez geloo » 07 Gru 2013 15:17

markos7207 napisał(a):
A - Brazylia i Kamerun, szkoda że Hrvatska znalazła się razem z nimi

F - Argentyna i Nigeria, jednak Bośniakom też dobrze życzę

H - Korea i Rosja, najsłabsza grupa a i tak Belgowie już mogą bukować powrotne bilety na 27 czerwca chyba że chcą pozwiedzać Sao Paulo :P

hmm.. nie rozumiem na czym opierasz założenie, że Kamerun jest lepszy od Chorwacji? Już prędzej bym typował Meksyk niż Kamerun, ale mimo wszystko Chorwacja poza zasięgiem i przedstawiciela Afryki i Ameryki Środkowej jest jednak. podobnie Bośnia > Nigeria

co do grupy H, to proszę Cię, ale Belgia 9 pkt ugra tam na 99% :)
geloo
Młodzik młodszy

Postprzez markos7207 » 07 Gru 2013 15:29

To jest moje subiektywne założenie oparte na sympatii a nie analizach kto lepszy na papierze ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 07 Gru 2013 16:59

geloo napisał(a):hmm.. nie rozumiem na czym opierasz założenie, że Kamerun jest lepszy od Chorwacji? Już prędzej bym typował Meksyk niż Kamerun, ale mimo wszystko Chorwacja poza zasięgiem i przedstawiciela Afryki i Ameryki Środkowej jest jednak. podobnie Bośnia > Nigeria

Amen 8-) choć jak Hrvatska miałaby grać taki piach jak pod koniec eliminacji, to Mexyki ja złoją. Ale może się ogarną do czerwca.

Poza tym też trzymam za Hondurasem 8-)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Janko10 » 07 Gru 2013 23:25

zdzichu napisał(a):...Janko, szydził to będziesz sobie z naszych rusofili, bo to Rosjanie nie wyjdą z tej grupy ;) ...

Z rusofili też, BEL i RUS do domu i Janko stawia Tobie dużą wódkę. :D
Oczywiście to sympatie tylko, ale jakoś ani w jednych ani w drugich naprawdę nie wierzę... Może to przez 1982??? :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez mareqna » 08 Gru 2013 07:13

Za wyeliminowanie Niemców w fazie grupowej należy się Marcosowi jakaś nagroda,ja typowałem według rozumu i wartości poszczególnych drużyn a nie sympatii czy antypatii.To będzie upadek złotej drużyny Hiszpanii,bardzo boją się Chile no chyba, że wyratują ich Holendrzy.Też stawiam na Brazil.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 08 Gru 2013 10:37

Janko10 napisał(a): BEL i RUS do domu i Janko stawia Tobie dużą wódkę. :D

W takim wypadku musiałbyś postawić podwójną dużą wódkę - żałobną za Belgów i dziękczynną za Rosjan :D Ale będzie tylko ta dziękczynna ;) Chyba, że druga będzie za pomyślność dla Hazarda i spółki w dalszej części turnieju ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 08 Gru 2013 14:10

markos7207 napisał(a):

D - Urugwaj i Włochy, baj, baj ojczyzno futbolu :P
E - Francja i Ekwador, ewentualnie Honduras ;)
G - Portugalia(mimo wszystko ;) ) i Ghana, Prince górą :P

Odniosę się do kilku postawień Markosa...
Też myślę, że Anglicy mogą pożegnać się przedwcześnie z imprezą :D
Nie wierzysz w Szwajcarię?
Brak awansu dla Niemców to jest pójście po dużej bandzie. W tej grupie są też groźni Amerykanie z Klinsmannem, który na pewno jest w stanie coś wymyślić na turniej. Chciałbym by Portugalia nie wyszła z grupy. Czy to możliwe to się okaże.
No i Twoja niewiara w Belgów. Jestem ciekawy czy w tym przypadku miałeś rację. Wielu uważa, że ten mały kraj będzie rewelacją - czarnym koniem mundialu.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

UKP Zielona Góra WOMEN

Postprzez sofona » 12 Gru 2013 07:53

https://www.facebook.com/pages/UKP-Zielona-G%C3%B3ra-WOMEN/630185580358707 to fanpage drużyny kobiecej, chcemy zachęcić ludzi do oglądania piłki kobiecej liczymy, że nam w tym pomożecie, ale oczywiści nic na siłę. :D
sofona
Młodzik młodszy

Postprzez ssonicsl » 13 Gru 2013 13:13

Legia - brawo honor uratowany. Cudowny trener, cudowny prezes, cudowni piłkarze (z Dwaliszwilim i Kucharczykiem na czele), cudowna gra, cudowny wynik. Po prostu wszystko jest cudowne...
Niech sobie Janek dogra sezon do końca i wypad. Prezesa-narcyza należy wyp******** natychmiast.

LM - komedia, cyrk, zapasy w błocie? Co to było w tym Stambule? Aaaa w poniedziałek losowanie, kawior zamówiony, no tak przełożyć bankietu się nie da więc trzeba grać. Że co? Że niby Turcy spreparowali boisko jak Leszno swój tor co kolejkę? Cichoooo ważne że bankiet się odbędzie bez zakłóceń :evil:
Bazylea - ładnie zostali orżnięci... Bramka na 2:0 to ... w takich przypadkach zwykło się mówić, że nawet Steve Wonder by to zobaczył...

Piłka kobieca - jak dla mnie, póki co, tylko oglądanie MŚ i ME. Na razie na nic więcej mnie nie stać, ale życzę powodzenia w propagowania sportu i znalezienia a) zainteresowania, b) w dalszej perspektywie sponsora. Sytuacja Unii Racibórz pokazuje tylko jak niezwykle ciężko jest o te dwie rzeczy...

Losowanie MŚ:
A - Brazylia i Chorwacja
B - Hiszpania i Chile
C - Kolumbia i WKS
D - Włochy i Urugwaj
E - Francja i Szwajcaria
F - Argentyna i Nigeria
G - Niemcy i Ghana
H - Belgia i Korea Południowa
ssonicsl
Kadra A

Postprzez mareqna » 13 Gru 2013 14:43

Współczuję wszystkim drużynom które trafia na Kolumbię. Jaems Rodriguez z Monaco to chyba w tej chwili najlepszy rozgrywający na świecie,niesamowity solista-drybler na prawej pomocy Cuadrado z Fiorentiny,Fredy Guarin z Interu,Juan Óuintano z Porto i dwaj bombardierzy z przodu Falkao i Jackson Martinez z Porto.Obrona jedna z najlepszych na świecie,drżyjcie rywale no i klimat sprzyjający :)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Adrian92 » 13 Gru 2013 14:52

Chyba Cię poniosło z tym najlepszym rozgrywajacym na świecie :D Zacznijmy od tego, ze to nie jest rozgrywajacy, zły nie jest ale nie przesadzajmy :) Belgia z taką paką mogą być czarnym koniem mistrzostw.
Adrian92
Młodzik młodszy

Postprzez zdzichu » 13 Gru 2013 16:02

ssonicsl napisał(a):
LM - komedia, cyrk, zapasy w błocie? Co to było w tym Stambule? Aaaa w poniedziałek losowanie, kawior zamówiony, no tak przełożyć bankietu się nie da więc trzeba grać. Że co? Że niby Turcy spreparowali boisko jak Leszno swój tor co kolejkę? Cichoooo ważne że bankiet się odbędzie bez zakłóceń :evil:

To nie boisko jest winne, to Juventus był taki słaby.Wątpię, czy daliby rade Turkom nawet w normalnych warunkach. Spięli się tylko na mecze z Realem.Remisy z Kopenhagą i Galatą u siebie i zasłużone do widzenia.Ogólnie poza Zenitem bez niespodzianek w fazie grupowej, bo to odpadnięcie Juve nie jest dla mnie zaskoczeniem.Tylko ta fartowna Borussia.I kolejna porcja wiosennego spuszczania się nad nimi tefałpe :twisted:
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości