Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 21 Mar 2013 15:56

Naprawdę nie wiem, czemu ta pojazdka w moim kierunku. Ja się z Tobą w dużej mierze zgadzam, z tą różnicą, że zdaję sobie sprawę, że ten imperatyw równego traktowania przez prawo to czysta utopia i trochę dziwi mnie Twoja naiwność. Nawet tak "zaściankowy" zdaniem postępowych Europejczyków polityk jak Kaczor nie zająknął się przed nadaniem w specjalnym trybie obywatelstwa Rogerowi "Pereiro". Lud chce sukcesu za wszelką cenę, więc politycy będą robić mu dobrze, abstrahując już od tego, że to medialne sprawy, za którymi stoi wielka kasa.

Napiszę raz jeszcze - lawiny nonsensownych naturalizacji nie powstrzyma żadne prawo, a tylko rozgarnięci ludzie na odpowiednich stanowiskach. Niestety zabrakło takich w czasie eurogorączki. Kto wtedy poza spoconym Jankiem miał odwagę powiedzieć, że się zwyczajnie upokarzamy wobec średnich grajków? Nie, mieszano go z błotem i wyzywano od ksenofobów (inna sprawa, że Janek skompromituje swoimi wypowiedziami każdy pogląd). My już przecież są Europejczyki, parafrazując starą piosnkę Kukiza.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez figaro56 » 21 Mar 2013 17:53

Czyli prawo jest i tylko go przestrzegać i niepotrzebne żadne głupie deklaracje że przyszły reprezentant będzie musiał składać egzamin ze znajomości języka. Może Boniek musiał odreagować po tym jak osobiście klęczał w przedpokoju u tego Włocha.(Aqua coś tam) Widocznie kolana jeszcze mu doskwierają.
Ten Tarnów to nie była żadna złośliwość. :D ........No może trochę. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 21 Mar 2013 18:30

Zauważ tylko, Figaro, że te nadzwyczajne, przyspieszone procedury, choć nijak nie współgrające z Twoim postulatem równości wobec prawa, też są z prawem zgodne i się w nim mieszczą. W końcu wzmocnienie dobra narodowego, jakim jest reprezentacja, osobnikiem, który niekoniecznie odpowiada "zwykłym" ustawowym wymogom nadania obywatelstwa, jest "szczególną okolicznością", "ważnym względem", czy jak to jest w ustawie sformułowane (nie chce mi się teraz zaglądać). 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Mar 2013 18:53

Może będą mieli nauczkę na przyszłość, że nie ma co uszczęśliwiać narodu na siłę. W tym narodzie wszelkie nachalne działania przynoszą odwrotny skutek do zamierzonego. Przegięli pałę i teraz wycofując się z tego brną w następną głupotę.
Zaraz, zaraz o ile przypominam sobie początki historii z "farbowanymi lisami" to nikt tego nie piętnował a w prasie były artykuły piętnujące Latę, że nie przypilnował sprawy i dużo lisów już nie szło przefarbować. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Przechodzimur » 22 Mar 2013 23:57

Wyszliśmy na mecz zdecydowanie, zmotywowani bardzo. Ukraińcy ogórki ogramy ich nazwiskami :lol: . Zaczęto grę, postanowiłem się pomodlić na okoliczność wygranej. Tadek jeszcze wiązał but a Józek przypadkowo się wywrócił i tak padła pierwsza bramka:(. Wpadłem na pomysł, ze popcorn zrobię i jak wrócę, to wtedy im dołożymy :]. Przychodzę i jest dwa do tylu:(. W chłopakach teraz się odezwie Polan, zwycięzców śpiew.Wierzyłem naiwnie :roll: .
Wracam i szczęście przynoszę na tacy. Kiedy przestałem się kręcić Piszczek zdobył bramkę :mrgreen: . Przez czas jakiś miałem wyrzuty sumienia, iż moglem gapić się w TV od początku, jak sroka w kość, to pewnie sam Lewandowski strzeliłby już ze 3 gole.Szybko mi jednak przeszło, bo mimo tego ze drugie 45 minut ani drgnąłem, to wyszło nawet gorzej niż zwykle :( :twisted:
Ostatnio edytowany przez Przechodzimur, 26 Mar 2013 09:26, edytowano w sumie 1 raz
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 23 Mar 2013 07:41

Nie przesadzajmy. Do utraty pierwszej bramki graliśmy naprawdę kawał dobrego futbolu. Ciekawe kiedy teraz przeczytam, że Lewandowski jest w piątce najlepszych piłkarzy świata i to genialne trio z Dortmundu. :D Piłkarscy rzemieślnicy bo przecież nie artyści zrobili nam kuku i to u siebie.
W defensywie widać było brak "farbowanych lisów". :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Aro1234 » 23 Mar 2013 09:19

Do Niemieckiego Trio nie mam żadnych zarzuceń. Błaszczykowski walczył jak lew, ale słabszy mecz Lewandowskiego no w sumie co on mógł zrobić przecież to nie Messi 8-)
Pozwolę sobie opisać występ każdego piłkarza we wczorajszym spotkaniu:

Boruc - no nic nie mógł zrobić, przy strzałach był zasłonięty i tak to się musiało skończyć
Glik - takie samo dno
Wasyl - niech już lepiej idzie na emeryturę
Piszczek i Boenisch dobrze włączali się w akcję ale do pewnych chwil kiedy już zabrakło wiary w zwycięstwo.
Krychowiak - przeciętny mecz, słabo w defensywie
Łukasik - gra na poziomie pierwszej ligi, ten chłopak nie zasługuje na razie na grę w reprezentacji
Majewski - będą z niego ludzie, rzuty wolne wykonywane cudownie, trochę gorzej w terenie, ale to nie jego błąd taka była taktyka :shock:
Błaszczykowski - super mecz, walczył do końca, kolor jego koszulki po spotkaniu mówi sam za siebie co się z nią działo
Rybus - niech się najpierw nauczy dobrze przyjmować piłkę :D
Lewandowski - proste: nie było z kim grać

Trener Fornalik powiedział: "Wg statystyk graliśmy tak samo jak Ukraina" jeżeli dalej będzie się kierował statystykami to przegramy w następnym meczu z San Marino.
BIATHLON: Miriam Gössner, Monika Hojnisz i Kinga Mitoraj
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Miejscowość: Dukla

Postprzez muszti » 23 Mar 2013 09:42

Co by nie mówic Polacy oszczedzili nam długotrwałego stresu. Po 7 minutach emocje opadły i pozostały czas mozna było ogladać jak piknik na narodowym (bez niepokoju o utrate cennych punktow bo ich juz nie było ;) ) albo wyłaczyc telewizor. Szkoda.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 23 Mar 2013 09:57

Polska to obok Węgier najsłabszy zespół w Europie (nie licząc mini państw typu Malta, San Marino czy Luksemburg) ostatnich 30 lat.Jesteśmy prawie tam gdzie nasz biathlon męski czy kombinatorzy.Zero sukcesów,kilku średniej klasy czyt.przeciętnych piłkarzy Dziekanowski,Lewandowski,Kosecki czy Jacek Bąk reszta to zero techniki , mizeria i przeraklamowane gwiazdki. Jarmolenko lepszy od całego naszego trio z Dortmundu.Nie wiem po co mielibyśmy jechać do Brazylii skoro mieliśmy imprezę u siebie gdzie byliśmy na swoich śmieciach ostatnia drużyną.Jak nie zaczniemy szkolić młodych techniki a na świecie już 5-6 latkom polewa się murawę wodą żeby potem umieli panować nad piłką a nie gonić ją po całym stadionie bo odskakuje na 10 metrów to nic z tego nie będzie i te gadające,wszystko wiedzące głowy typu Kołtoń czy Szpakowski.Eh,tylko płakać :evil:
Ukraina-ćwierć finał 2008,2006,Dynamo,Szachtar
Rosja-vice mistrz Europy,Zenit,CSKA,Dynamo
Bułgaria-półfinał 1994
Chorwacja-3-cie w 1998
Turcja-3-cie 2002,pół-finał ME
Portugal-4-te 2006,finał i pół.finał ME
Włochy-mistrz
Hiszpania -mistrz
Francja-mistrz
Holandia-vice-mistrz i mistrz Europy
Niemcy mistrz
Szwecja-pół finał 1994
Czechy-vice-mistrz
Anglia-pół.finał1990
Belgia-pół.finał 1884
Rumunia-Hagi,ćwierć finał,Steua
Serbia-ćwierć finał 2000,Crvena Zvezda
Dania-Mistrz Europy
Grecja Mistrz Europy
Norwegia-1/8 finału 1998
A my?

Albicelestes po golach El Pipity i Messiego pokonała Wenezuelę i jest na dobrej drodze do Brazylii :)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 23 Mar 2013 11:49

Brak Ojgena dał się odczuć :D Nie mam dalej serca do tej kadry, więc bez emocji sobie obejrzałem. Meczyk nawet fajny, miło było patrzeć momentami na grę Ukraińców. Nie wiem, jak oni mogli pogubić tyle punktów już, bo choć obrony jakiejś wyśmienitej nie mają, to siłę rażenia niemałą. Cóż, rewanż na chochłach w kwietniu na tafli ucieszy mnie dużo bardziej niż ewentualne wczorajsze zwycięstwo.

Z innych wyników cieszy mnie wygrana Bośni z Grecją. Mam nadzieję, że Bośniacy wreszcie zajmą to 1 miejsce w grupie, bo w barażach pewnie jak zwykle przewaliliby z Portugalią. Której wczoraj omal nie pokonali Żydzi. 8-)

Ta grupa szwajcarsko-norweska to jakiś żart. Norwegia przewala z Albanią, Słowenia z Islandią :roll: Co się stało z tą drugą, to nie wiem, taka fajną drużynę mieli kilka lat wstecz.

Hiszpania też się popisała, nie ma co. Brawo Suomi.

W bałkańskim hicie Chorwaci chyba pogrzebali już szanse Serbów.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 23 Mar 2013 11:57

figaro56 napisał(a):W defensywie widać było brak "farbowanych lisów". :lol:

Wiesz, że coś w tym jest.Taki Ojgen, straszny drwal, ale przynajmniej kopałby się tam z Ukraińcami.Zawalczyłby w środku, w przeciwieństwie do mojego imiennika z Legii.Ukraińcy cały czas ostro, wślizgami i to przyniosło efekty.Boskie trio z Dortmundu wczoraj mocno poskrobane po achillesach.Trzeba zauważyć, że mamy fajną seryjkę.Nie licząc tych spotkań w terminach poza fifowskich to wczoraj dostaliśmy trzecie baty z rzędu.Czyli awans już nie dla nas.We wtorek Czarnogórcy staną przed wielką szansą.Jeśli pokonają Anglików to ustawią się na kapitalnej pozycji.

W innych grupach również było ciekawie.Belgowie wygrali na trudnym terenie w Skopje, Chorwaci niestety również dopisali sobie 3 punkty.Właśnie te zespoły walczą o pierwsze miejsce w swojej grupie.I mam nadzieję, że to nie drwale z Chorwacji, a mający wspaniałą generację piłkarzy Belgowie awansują bezpośrednio.
Na uwagę zasługują również dość niespodziewane porażki Słoweńców z Islandczykami, a zwłaszcza wstydliwa przegrana Norwegów w Oslo z Albańczykami.
Jednak chyba największą sensacją jest domowy remis Hiszpanów z Finami.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 23 Mar 2013 20:15

Boruc - 6 - zrobił co mógł. Tak naprawdę okazji do interwencji to on nie miał prawie wcale, co tez obrazuje jaki to był mecz
Piszczek - 6 - tylko i wyłącznie ze względu na bramkę bo byłoby jak u...
Boenish - 3 - obrońca ma przede wszystkim bronić...
Glik - 2 - krycie na radar jednego napastnika i to nie najwyższych lotów - SKANDAL - zawsze zostawiał mu miejsce
Wasilewski - 2 - chyba jeszcze gorzej niż Glik. Gdzie był Wasyl przy bramce na 1:3?
Rybus - 5 - nijak, ale dopiero wejście Kosy pokazało że to nijak i tak było niezłe
Łukasik - 6 - jak dla mnie naprawdę pozytywny występ. Bardzo dużo odbiorów i bardzo dużo fauli na nim. Poza tym gra siadła po jego zejściu.
Krychowiak - 5 - mniej wyraźny od Daniela, ale w założeniach miał chyba być tym bardziej ofensywnym, nie specjalnie to wyszło
Błaszczykowski 6 - za asystę
Majewski - 5,5 - też powinien mieć jak Kuba. Dobre stałe fragmenty gry, trochę więcej powinien dawać w defensywie, szczególnie kiedy został przesunięty bardziej do tyłu.
Lewandowski - 4 - top 5 napastników :lol:
Kosecki - 3 - jak się nie rozpędzi to pożytku żadnego (a nie miał się jak rozpędzić bo obrona Ukrainy grał blisko własnego pola karnego)
Obraniak - 4 - minus za strzał w Pyatowa
Teodorczyk - 5 - bo grał za krótko, więc nota wyjściowa

Tak naprawdę, to według mnie, źle nie zagraliśmy. Były okazje, mecz był wyrównany (a Ukraińców stawiam jednak półkę wyżej niż Nas) zabrakło, a może inaczej, Ukraińcom nie zabrakło skuteczności. Nam tak. A w mediach jak zwykle. jak przegrywają to trzeba zjechać, jakby po takim samym meczu wygrali 4:3 (sety Lewego, Boenisha i Obraniaka) to byłyby ochy i achy.

Z pozostałych grup: Benzema na ławkę, nie ma prawa grać z Hiszpanami bo jest beznadziejny; brawo dla Finów; Chorwaci i Belgowie o awans; Portugalia jak zwykle będzie mieć horror w eliminacjach; Albania na 2 miejscu w grupie :roll: ; Dania wraca do gry (i dobrze).
ssonicsl
Kadra A

Postprzez snajper » 23 Mar 2013 21:23

A oto techniczne popisy naszego defensora: https://www.youtube.com/watch?v=yOKnQLmctxQ
Awatar użytkownika
snajper
Junior

Postprzez krtek » 24 Mar 2013 15:23

Dla mnie jedynym graczem który coś pokazał w tym meczu był Kosecki :mrgreen: https://www.youtube.com/watch?v=Vg_jntjOVwg
krtek
Młodzik

Miejscowość: Przemyśl

Postprzez kat. » 24 Mar 2013 15:57

Jeszcze doping był świetny. 8-) Wcześniej na facebooku klub kibica repry ustalał, co w której minucie będzie śpiewane. Zwłaszcza byłem ciekaw, jak wybrzmi ten gniot "Do przodu Polsko", ale jakoś nie słyszałem :lol: Może chłopaki się przestraszyli tych popisów wokalnych i postanowili profilaktycznie uciszyć w 10 minut stadion. 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 24 Mar 2013 21:43

Ale coraz więcej przebierańców na tej kadrze. :D Spotkać tam normalnie ubranego kibica nie sposób.
Można zrobić konkurs jakie nakrycie głowy zakłada na kadrę nasz Janko? :lol:
a) kapelusz
b) cylinder
c) rogi Wikinga
d) czapka błazna
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 25 Mar 2013 12:02

Chcieliście (co niektórzy) "normalnych" kibiców, to macie 8-)

www.tokfm.pl/Tokfm/0,130503.html

Nawet Bielecki (2. podcast od góry, od 6:29) już stęsknił się za tymi złymi kibolami i sugeruje zrobienie jakiegoś fanatycznego sektora, bo to żenada, że ktokolwiek teraz przyjedzie do Polski w kilka choćby setek, to przekrzyczy cały stadion "wikingów" i innych błaznów (pióropusze też są podobno na topie)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 25 Mar 2013 15:06

Ja mimo wszystko za tymi od Auschwitz nie tęsknię. Już wolę "wikingów" i "błaznów". (coraz częściej na topie są biało-czerwone fryzury "afro").
figaro56
Żywa legenda

Postprzez san » 26 Mar 2013 20:17

Dzisiaj we Lwowie w meczu U18 Polska pokonała Ukrainę 6-0 :o
san
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 26 Mar 2013 20:47

Duży nas zbił to teraz pora odkuć się na małym. :D
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości