Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez markos7207 » 18 Mar 2013 15:49

Nie powiedziane że Stoch by wygrał ale podium powinien mieć, to nie atak na Kruczka bo jeśli prześledzisz moje wpisy nigdy nie znęcałem sie nad nim ;) , na tę krytykę z belką jednak zasłużył być może poniekąd jest to wynikiem mojej dezaprobaty do majstrowania z rozbiegiem w/g widzimisię.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 18 Mar 2013 15:57

Jednak Stoch w formie i przy dobrym skoku (a ten taki nie był) by wygrał. Bo jest teraz w niesamowitym gazie. A poza tym odnoszę się również ogólnie to tych wszystkich którzy na Kruczku od pierwszego startu w tym sezonie wieszali psy i zapewne w przyszłym, jeśli sytuacja się powtórzy, będą robić to samo. W tym kraju po porostu taka moda.
A co do majstrowania przy belce. Coś mi się wydaje, że mam nieco odmienne zdanie od niemal wszystkich. Mi tam to nie przeszkadza, mało tego wprowadza do skoków elementy taktyczne (a takowych zawsze byłem wielbicielem) no i samym trenerom daje w końcu możliwość realnego wpływania na wyniki samych zawodów. Ja jestem za.

A i jeszcze jedno. Jak myślicie kiedy polacy przestaną bazgrać na fladze narodowej. Przegięciem wszystkiego było dla mnie wypisanie słowa Rurex (jak myślicie jest taka miejscowość?). Czy ja się doczekam?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Aro1234 » 19 Mar 2013 16:59

Wracając do tematu,

Miałem okazję porozmawiać z kilkoma fanami skoków narciarskich na temat zwycięstwa Piotrka. Większość z nich próbowało uświadomić mi, że Stoch specjalnie zawalił skok aby dać wygrać Piotrkowi. Stawiam teraz pytanie czy Kamil Stoch dał wygrać Żyle? wg mnie efektem tego skoku było niepotrzebne obniżanie belki przez Kruczka.
BIATHLON: Miriam Gössner, Monika Hojnisz i Kinga Mitoraj
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Miejscowość: Dukla

Postprzez markos7207 » 19 Mar 2013 17:03

Teoria chybiona o tyle że po Kamilu skakał Kranjec i tylko wróżka wiedziałaby czy Słoweniec ponownie nie wytrzyma presji
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 19 Mar 2013 17:31

Nie ma takiej możliwości by specjalnie skok zawalił. Zgodzę się ze zdaniem Markosa, a poza tym Kamil ciągle walczy o podium w generalce PŚ. Gdyby na przykład wygrał nawet 2 miejsce byłoby prawie na wyciągnięcie ręki, a tak jednak do Bardala trochę straty jest. No i nie ma też za dużo punktów przewagi nad Jakobsenem i Freundem. Sytuacja przed Planicą w klasyfikacji generalnej PŚ byłaby dużo bardziej korzystna dla Stocha gdyby wygrał w Oslo.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 21 Mar 2013 15:31

Co ten Kruczek uparł się na tego Hulę. Facet w jednym konkursie skoczył mało wiele a tak zawala jeden po drugim. Dajcie oskakać się jakiemuś młodzianowi co może procentować w przyszłości. Jest cała gromada "młodych wilków" którzy na taką szansę zasługują a nie ciągną faceta na siłę a ten męczy się niemiłosiernie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Aro1234 » 21 Mar 2013 15:42

figaro56 napisał(a):Dajcie oskakać się jakiemuś młodzianowi co może procentować w przyszłości. Jest cała gromada "młodych wilków" którzy na taką szansę zasługują a nie ciągną faceta na siłę a ten męczy się niemiłosiernie.

Kogo masz na myśli?

Murańka? - może i talent, ale nie widzę tutaj żadnej chęci, aby mu pomóc w rozwijaniu kariery.
Miętus? - ładnie skacze, dynamicznie, ale co z tego skończył już swoje młode lata i co dalej? kto zawalił drużynę w Zakopanem? zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki.
Dalej nie widzę zawodnika, który błysną by w zawodach nie mówiąc tutaj o PŚ tylko o Zakopanem dlaczego tam nie pokażą swojego talentu i kończy się tylko na plotkach ile to oni nie skaczą.
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Postprzez figaro56 » 21 Mar 2013 18:19

A dlaczego nie Zapotoczny, Kłusek czy Ziobro? Chociaż pewnie zamiana polegałaby na zmianie Huli na Bachledę. :roll:
Z dwojga złego wolę oglądać naukę jakiejś nadziei niż męki faceta po 30.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Aro1234 » 21 Mar 2013 19:13

Mi się wydaje, że tutaj najmniejsze znaczenie mają powołania Kruczka. Jeżeli chcą rozwijać młodych zawodników to najlepszym sposobem jest chyba udział w pucharze kontynentalnym. Właśnie tam rodzą się młode gwiazdy mam tutaj na myśli np. Stefana Kraft. Beznadziejną sprawą jest powoływanie Kłuska, Zapotocznego czy Ziobre do PŚ przecież to jest gwóźdź do trumny ich kariery i mogą lub na pewno skończą karierę tak jak Bachleda czy wspomniany wcześniej Hula.
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Postprzez markos7207 » 22 Mar 2013 18:33

Rozbrykał nam się Wewiór na dobre, po zwycięstwie w świątyni narciarstwa na Holmenkollen, wywalczył 3. miejsce w Planicy :D . Słabiej niż można było oczekiwać wypadł Kamil ale do warunków nie miał dzisiaj szczęścia, szkoda Jacobsena bo kapitalnie poleciał w II serii, niestety zalicztł upadek który nie wyglądał dobrze. Oby to nie było nic poważnego, jednak po tym jak nienaturalnie wygięło mu kolano mam złe przeczucia, na razie został Anders przetransportowany do szpitala w Ljubljanie.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez natusiarkaa » 22 Mar 2013 22:29

Awatar użytkownika
natusiarkaa
Junior młodszy

Postprzez muszti » 23 Mar 2013 09:38

natusiarkaa napisał(a):http://eurosport.onet.pl/zimowe/skoki/ps-anders-jacobsen-zerwal-wiezadla-krzyzowe,1,5451651,wiadomosc.html

Ajjjj :( strasznie szkoda mi Andersa. miałem nadzieje ze sie troche rozejdzie po kosciach a tu widze ze sprawa bardzo poważna.

Jesli chodzi o polaków to Piotresz szaleje :D i chyba sam nie bardzo wie o co chodzi z ta jego forma ale wazne ze działa :lol: Za to Kamil pokazuje że jednak podobnie jak Małysz loty to jednak troche słabsza z jego z stron co nie znaczy ze nie moze wygrywac takze lotów. Cieszy Maciej i 8. lokata. Pytanie czy znajdzie sie czwarty skaczacy przynajmniej 2 X 185m.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez dan » 23 Mar 2013 15:11

muszti napisał(a):
Jesli chodzi o polaków to Piotresz szaleje :D i chyba sam nie bardzo wie o co chodzi z ta jego forma ale wazne ze działa :lol: Za to Kamil pokazuje że jednak podobnie jak Małysz loty to jednak troche słabsza z jego z stron co nie znaczy ze nie moze wygrywac takze lotów. Cieszy Maciej i 8. lokata. Pytanie czy znajdzie sie czwarty skaczacy przynajmniej 2 X 185m.

Dzisiaj Krzysztof Miętus skoczył 2 razy ponad 190 metrów a do podium to nie wystarczyło.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez esbek » 23 Mar 2013 17:50

Bo może trzeba trzeba to załatwić jak Kasai.
Na ARD pokazali na początku skoków stojących koło siebie Schlirenzauera i Kasai, jeszcze przygotowujących się do zawodów. Kasai pogłaskał swoją ręką Schlirego po plecach, a potem tą samą ręką zaczął namaszczać swoją osobę, zrobił to kilkukrotnie, a jak Schlirenzauer to zobaczył, to obaj buchnęli śmiechem. Sądzę, że po skokach Gregorowi mogło już nie być do śmiechu.
W każdym razie namaszczanie się Schlirenzauerem, pozwoliło Kasaiemu być najlepszym zawodnikiem konkursu. :mrgreen:
esbek
Kadra B

Postprzez Aro1234 » 23 Mar 2013 18:36

Bardzo się zdziwiłem. Kasai 40 lat i taką formę miałby złapać na same IO? To by było coś mega dla skoków.
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Postprzez harding » 24 Mar 2013 20:28

Brawo Kamil, wierzyłem w to podium od MŚ. Fantastyczna też końcówka sezonu Piotrka, który dzięki temu wskoczył do 15 PŚ. Reszta Polaków też dobrze. Liczę, ze w kolejnym sezonie nie będzie gorzej.
Dzięki za emocje
Pora na świętowanie!
harding
Młodzieżowiec

Postprzez Heidi » 24 Mar 2013 20:36

Żałuje tylko, że początek sezonu w wykonaniu naszych był taki okropny. Gdyby nie to, może Kamil mógłby się bić się o drugie czy może nawet o pierwsze miejsce w generalce, no i jego brak w Soczi. Brak znajomości skoczni może się "odbić" podczas IO.
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez figaro56 » 24 Mar 2013 21:31

A komu to wszystko zawdzięczamy? Ano Adasiowi. Małyszomania zaczyna przynosić efekty. Trochę to trwało ale są wyniki i co najważniejsze w perspektywie kilka młodych talentów gwarantujących sukcesy w przyszłości o ile oczywiście czegoś nie spieprzymy.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez moorej » 24 Mar 2013 22:06

Ja mam inne zdanie
Mi się wydaje że na dobre wyszło odejście Małysza
Kadra zawsze była w cieniu Małysza pytania wszystkie o niego ,dla kadrowiczów mogło być to męczące
A talenty zawsze się rodzą na pewno w jakimś stopniu przyczynił się do tego małysz ale sami bez odpowiedniej motywacji nic by nie osiągneli
Na pewno z sezonu same plusy
MŚ Stocha
Wygrana Żyły i jego wypowiedzi
ogólnie trudno szukać minusów
Bo mamy naprawdę trójkę bardzo dobrych skoczków
(ciekawi mnie forma żyły w następnym sezonie)
Brakuje tego 4 który doskoczy poziomem do 3
moorej
Junior

Postprzez figaro56 » 24 Mar 2013 22:29

Spytaj kadrowiczów kto był dla nich inspiracją i na kim chcieli się wzorować. Odpowiedź będzie jedna. A ci młodsi pod wpływem sukcesów Adama ruszyli na skocznię. Szkoda tylko, że dziewczętami wtedy nie zajęto się na poważnie.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości