Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez mareqna » 02 Mar 2013 12:17

Kombinatorzy pokombinowali w skokach i ponownie zapowiada się heroiczna walka o medale Mistrzostw Świata.Francja będzie walczyć ale dla mnie bohaterem będzie każdy,kto pokona Niemców.Chyba lekki niedosyt z oddanych skoków mogą mieć kibice Japan i Austrii, no ale walkę o medale powinno stoczyć pięć ekip.Francja ma trzymać się Norge i finisz.... :!:
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez RakuNH » 02 Mar 2013 12:18

Ależ dziś nikt Niemców nie pokona, więc Lamy Chappuis może sobie walczyć o srebro :mrgreen: Zapewne podium będzie GER-FRA-NOR, ale specjalnie nie lubię formatu sprintu drużynowego.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 02 Mar 2013 12:24

RakuNH napisał(a):Ależ dziś nikt Niemców nie pokona, więc Lamy Chappuis może sobie walczyć o srebro :mrgreen: Zapewne podium będzie GER-FRA-NOR, ale specjalnie nie lubię formatu sprintu drużynowego.

Ja stawiam odwrotnie czyli Nor-Fra-Ger.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 02 Mar 2013 12:27

mareqna napisał(a):Ja stawiam odwrotnie czyli Nor-Fra-Ger.

Niech Ci będzie :lol:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 02 Mar 2013 15:33

Sebastien,Sebastien,Sebastien :D
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 02 Mar 2013 15:36

Czapki z głów, Vive la France !
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Heidi » 02 Mar 2013 15:41

Ladny bieg. Nudno nie bylo. Francuzi poza zasiegiem. ;)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez RakuNH » 02 Mar 2013 16:32

A Polacy zaszydzili z Tajnera i na przekór PZN dziś zaprezentowali się bardzo dobrze w Pucharze Kontynentalnym. Wczoraj Cieślar skakał na pierwszą piątkę w treningach i jakby dziś tak skoczył to by wygrał - Norwegowie nie mieliby czego szukać u siebie :mrgreen: Czyż nie Markos? :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 02 Mar 2013 16:38

Już kiedyś roztaczałeś przed nami bajkowe wizje tylko jakby coś nie wyszło :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 02 Mar 2013 16:44

Ale tym razem ich nie roztaczam ;) Jeśli z kadry nie wyleci Michalczuk i nie zostanie zatrudniony FACHOWIEC od skoków, to nic się nie zmieni, ale dwuboiści pokazali jasno że na MŚ powinni być, bo są lepsi od alpejczyków i biegaczy. Przyszedł ktoś kto cokolwiek miał wspólnego z biegami i od razu wszyscy się w bieganiu znacząco poprawili, a że Michalczuk odpowiada za skoki, a Klimko o nich nie ma pojęcia, to jest efekt jest połowiczny.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 02 Mar 2013 16:47

Pewnie że powinni być, ale nie rozumie tego facet który sam był w przeszłości trenerem kadry kombinatorów. To jest za to dla mnie niezrozumiałe.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Peeta » 02 Mar 2013 17:35

Od skoków to już Celej(który niby współpracuje z kadrą) byłby wybawieniem od Michalczuka. ;) A to dużo mówi. ;)
Awatar użytkownika
Peeta
Junior

Postprzez Kacpero221 » 02 Mar 2013 21:21

Raku, a są już kobiety/dziewczyny, które biorą się za kombinację norweską? Bo znając zapał PZNu do innowacyjnych pomysłów, trzeba już myśleć o takiej opcji.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez mareqna » 03 Mar 2013 08:33

Francja zdominowała Mistrzostwa Świata zdobywając 3 złote medale i jeden brązowy.Wczoraj biegli kapitalnie a szczególnie Sebastien Lacroix,cały czas na czele i to było tylko kwestia czasu jak rywale zostaną w tyle podobnie Lamy, no ale to już uznana gwiazda gdy szarpał to Frenzel odstawał kilka metrów.Nie wiem jak tam klasyfikacja medalowa ale w biatlonie Norge przed Fourcadem i France a tu też Norge ale przed Lamy Chapuis i France no i u Alpejczyków American przed France bo naciągany medal Austriaków w drużynówce to chyba nie ma co liczyć.Pięknie,pięknie. :) Szkoda tylko,że ta piękna dyscyplina sportu umarła dla Polski wraz z zakończeniem startów Stasia Ustupskiego.A Franciszek Groń Gąsienica,Hula,Długopolski,Legierski,Stanisław Kawulok eh,płakać rzewnym głosem i gorzkimi łzami zalewać lico swoje...szkoda gadać,daremne pisanie moje.Człek jam mizerny na sukcesy Polskich kombinatorów pazerny. :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 03 Mar 2013 10:18

Kacpero221 napisał(a):Raku, a są już kobiety/dziewczyny, które biorą się za kombinację norweską? Bo znając zapał PZNu do innowacyjnych pomysłów, trzeba już myśleć o takiej opcji.

Akurat tutaj nie jesteśmy w tylu, bo u nas też jakieś dziewczynki skaczą i biegają od czasu do czasu na Lotosach, podobnie jak w Austrii czy Niemczech. Można by próbować wyprzedzić świat i zrobić jakąś kadrę, ale nie wierzę w szybkie pojawienie się PŚ w kombinacji norweskiej kobiet.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 12 Mar 2013 17:09

UWAGA! UWAGA!

W piątek wielkie wydarzenie! Kadrowicze po raz pierwszy i zarazem ostatni w tym sezonie wystartują w Pucharze Świata. Lepiej późno niż wcale. Szanse na punkty są bardzo małe, ale miło, że ktoś się w PŚ wreszcie pokaże :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 12 Mar 2013 18:14

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 07:45, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 12 Mar 2013 20:39

Dwóch na podium, to będzie ciężkie zadanie ;) A tak bez szydery, to PZN mnie zaskoczył, bo zamiast "robić propagandę" w PK, zdecydowali się jednak wysłać dwóch najlepszych zawodników w tym sezonie na PŚ i tam raczej ciężko będzie zająć dobre lokaty.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Peeta » 12 Mar 2013 22:29

No, ale przynajmniej mogą się w końcu skonfrontować z światową czołówka, lepiej późno niż wcale. ;) Cudów nie oczekuje, po prostu jestem ciekawy ich występu.
Awatar użytkownika
Peeta
Junior

Postprzez RakuNH » 14 Mar 2013 19:07

Peeta napisał(a):Cudów nie oczekuje, po prostu jestem ciekawy ich występu.

No to występu Cieślara się nie doczekamy, bo przepadł dziś w kwalifikacjach. Niestety jest bardzo źle. Cieślar zapewne przegrałby na skoczni ze sobą w wieku 12 czy 13 lat. O ile w biegu ich Klimko podciągnął, to na skoczni Michalczuk dalej trzyma poziom :roll: Przechodzenie kwalifikacji, to jest obowiązek dla Taylora Fletchera czy byłby kiedyś obowiązek dla Sebastiana Haseneya i nawet dla nich musiałaby to być formalność, a nasi zrobili biegowo postęp, ale nie porównujmy ich do wymiataczy na trasie.

Jak po tym sezonie nie zatrudnią nikogo od skoków, to lepiej niech rozwiążą tą kadrę i nich sobie Tajner przeznaczy na jakiś bankiet, bo to nie ma sensu.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości