Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez Daniel » 20 Lut 2013 20:34

RakuNH napisał(a):W dalszym ciągu nie ma na stronie związku nie ma żadnej informacji o tym czy kombinatorzy jadą na MŚ i dlaczego nie jadą...

Parę słów na ten temat w wywiadzie tu.
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez RakuNH » 20 Lut 2013 20:40

Bardzo ładnie Daniel nie odpuściłeś Tajnerowi. Oczywiście jak zawsze naopowiadał bajek o regularnym plasowaniu się Cieślara w 20 (WTF?). Wcześniej Kupczak też regularnie (bo aż dwa razy, a Cieślar raz...) plasował się w 20 i on już niby nie jest dobry? :lol: A te miejsca w 30 alpejczyków... No ale dobrze, że czasem go przyciśniesz o kombinacje. :)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 21 Lut 2013 12:21

Niestety, chory Mikko Kokslien na razie przegrywa walkę z czasem. Nie wystartuje w jutrzejszych zawodach :( . Szkoda bo jak na mój gust to jednak on miał największe szanse z Wikingów. Forma Magnusa Moana to też zagadka po chorobie.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Heidi » 21 Lut 2013 19:48

Ja jednak liczalabym bardziej na Magnusa niz na Mikko, ale szkoda ze sie on nie zaprezentuje :cry:
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez markos7207 » 22 Lut 2013 12:21

Po skokach nie jest źle, gdyby jednak Håvard z Magnusem zamienili się miejscami to wtedy byłbym pewien, że 12-letni okres oczekiwania na złoto w kombinacji się dzisiaj skończy ;) . Frenzel jest blisko, z tyłu Lamy też niedaleko, nie mam pojęcia na co stać w biegu weterana Super-Mario. Na skoczni do maksimum wykorzystał świetne warunki, Moan też nie ma na co narzekać ;), jego biegowa forma to też zagadka po chorobie i antybiotykach. Poza tym już nie jest wysoki Wiking takim pędziwiatrem jak parę lat temu, a i finisz już nie ten. Ale taka druga szansa może już mu się prędko nie zdarzyć, więc do roboty Magnusie :) .
Szkoda Koksliena, przy takim huraganie pod narty i on miał duże szanse na niezły skok.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 22 Lut 2013 12:45

Jason Lamy Chappuis słabo,France słabo.Moen skok życia,w ubiegłych latach wygrałby w cuglach a teraz? Stary Mario farciarz. :(
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez RychuGKM » 22 Lut 2013 13:41

Nieszczęsny popisał się dzisiaj "znajomością" kombinacji norweskiej :D
Zaliczył finów do faworytów zawodów , twierdząc , że nie ma w fińskiej kombinacji takiego kryzysu jak w skokach
Podawał wyniki słabszych zawodników w ... Pucharze świata B :lol:
Jason Lamy-Chappuis jak wiemy urodził się w USA i jego imię powinno się raczej wymawiać po angielsku , nieszczęsny oczywiście o tym nie ma pojęcia i z uporem maniaka wymawia "żęsą"
RychuGKM
Kadra B

Postprzez Olma » 22 Lut 2013 13:46

Jason Lamy-Chappuis jak wiemy urodził się w USA i jego imię powinno się raczej wymawiać po angielsku , nieszczęsny oczywiście o tym nie ma pojęcia i z uporem maniaka wymawia "żęsą"

Może i powinno się wymawiać po angielsku, ale Francuzów nikt do tego nie przekona i jak widać Nieszczęsnego też. Wahają się między "żesą" a "dżezą", zależy jak im się usta ułożą :D
Olma
Junior

Postprzez RakuNH » 22 Lut 2013 14:48

Nie poszedłem na wykład coby obejrzeć bieg na żywo i mam nadzieję, że nie będę żałował :D Trzy podstawowe warunki to ciekawy bieg, Stecher na podium i Moan na podium. :mrgreen:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 22 Lut 2013 15:34

:lol: Co za bieg,co za bieg! Lamy,Lamy,Lamy! :D Lamy,Lamy,Lamy :D Alez France!Król Norweskiej Kombinacji Francuskiej!
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 22 Lut 2013 15:38

Niestety, jeden z Twoich warunków Raku, dla mnie podstawowy nie został spełniony. Moan posypał się kompletnie. Co prawda Magnus pobiegł świetnie ale nie ten który powinien ;) . Klemetsenowi zabrakło dosłownie pół kilometra, a sądzę że na finiszu ograłby towarzystwo ;) . Już wolę żabojada niż Niemców, no może gdyby stary wyjadacz Stecher ciut szybciej przebierał nóżkami byłoby milej :P

Mareqna, cienki z Ciebie kibic, teraz skaczesz z radości a przed paroma godzinami wiary w Jasona Ci zabrakło :mrgreen:

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 22 Lut 2013 15:45

Ale ważne, że chociaż SuperMario powalczył i znów wlał Niemcom tak jak w Oslo. 2 z 3 warunków spełnione więc jestem zadowolony, a Lamus - no cóż, dziś biegł jak szalony, sam prowadził grupę pościgową i na finiszu pokazał że w formie biegowej jest świetnej.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 22 Lut 2013 15:54

W rozmowie z nrk JLC nie mógł się nachwalić świetnych nart ;) .
A Stecher, właściwie od kiedy pamiętam to on był zawsze :P 20 lat w czołówce, czasem niżej, czasem wyżej, ale nadal jak widać stać go na wiele. Po rekordowym skoku w Holmenkollen na miesiąc przed igrzyskami w Lillehammer, zrobiono z niego jednego z tych którzy mogą zagrozić Ogiwarze. Wtedy był jeszcze za młody ale później napsuł mi sporo krwi w rywalizacji z Lundbergiem i Vikiem :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 22 Lut 2013 16:04

Marcos,zepsuty skok sportowca,który odnosił sukcesy dzięki znakomitej postawie na skoczni.Jak można było wierzyć,przecież nie jestem szaleńcem.Ale tym bardziej smakuje zwycięstwo w które nawet Lamy jeszcze nie wierzy.Moen mógł wygrać bo jakoś nie miał tej pory szczęścia,Mario też od biedy,byle nie Niemcy.O nie,jest szansa ze się podłamią i posypią w następnych występach.Reasumując,zwycięstwo wydarte,wywalczone w niesamowity sposób.Kogo teraz się może bać Lamy jeśli zwycięża po klęsce na skoczni? Nikogo.

Martin Fourcade-świetnie,jako jedyny podjął walkę z Norwegami.
Jason Lamy-wspaniale,brak słów.
Maurice Manificat???
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez zygy » 22 Lut 2013 17:36

Frenzel się moim zdaniem przeliczył i mógł to rozegrać zdecydowanie lepiej. Myślałem, że szykuje się na finisz i nie pozostawi rywalom złudzeń, ale widocznie forma już nie ta. Praktycznie cały dystans wiózł się za Stecherem i biegł w grupie z przeciętnymi zawodnikami, a i tak ostatecznie przegrał z Austriakiem i Lamy Chappiusem, który niemal w pojedynkę dociągnął do czołowej grupy. Frajerstwo i tyle. Moan natomiast kompletnie bez formy, ponieważ w zwyczajnej dyspozycji po prostu nie miał prawa, nie zdobyć dziś medalu... Zwłaszcza patrząc na jego pozycję po skokach.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez RakuNH » 22 Lut 2013 17:39

zygy napisał(a):Moan natomiast kompletnie bez formy, ponieważ w zwyczajnej dyspozycji po prostu nie miał prawa, nie zdobyć dziś medalu... Zwłaszcza patrząc na jego pozycję po skokach.

Liczyłem, że się pozbierał, ale trudno żeby był w wielkiej formie, skoro nieco ponad tydzień temu był na antybiotyku. Norwegowie akurat na MŚ są rozbici.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 22 Lut 2013 17:45

Dawno nie oglądałem kombinacji, ale widzę, że Francuz bardzo poprawił się w biegu. Dzisiaj przeszedł samego siebie, choć rywale też wydatnie mu w tym pomogli, a zwłaszcza Frenzel.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez RakuNH » 24 Lut 2013 12:57

Jeśli ktoś nie oglądał skoków, to zapraszam na bieg o 15. Dawno nie widziałem tak ciekawie zapowiadającej się rywalizacji na trasie. Niemcy zbiorowo zawalili skoki, u Norwegów piękna bula Graabaka, Austriacy bez rewelacji i dzięki temu szansę na medal mają prowadzący po skokach Japończycy (mają co bronić) i sensacyjnie dziś dobrze skaczący Amerykanie i nawet Włosi. Ciężko mi wytypować kto z siódemki będzie na podium. Chciałbym Francja, USA, Włochy - byłoby sensacyjnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 24 Lut 2013 13:01

To Ci podpowiem ;)
1. Norge
2. Austria
3. Niemcy
Chociaż kolejność na 2-3 miejscu mniej ważna :) Wikingom należy się rekompensata za czarny dzień w biegach :D

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 24 Lut 2013 16:03

Oj,Marcos,Marcos. ;)

Norweska Kombinacja Francuska zgodnie z przewidywaniami :D
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości