Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez RakuNH » 29 Sty 2013 17:39

Czwartej kuli to na pewno nie wygra bo odpuszcza Kazachstan, Norwegowie na pewno jadą, a Niemcy raczej też.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 29 Sty 2013 18:05

Nie byłbym taki pewien ;) , Frenzel też w kazachskie stepy się nie wybiera, Moan dał się namówić na rezygnację z Soczi. Choć akurat niebezpieczeństwa ze strony Norwega Francuz najmniej musi się obawiać.

Aktualnie Rosjanin w kombinacji to jak Eskimos na Saharze :P , ale w czasach świetności Vika, kombinatorzy z Rosji potrafili wdrapać się na podium MŚ czy IO. Jak Stoljarow w Nagano czy Sinizyn i sztafeta w Ramsau.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 29 Sty 2013 20:15

No właśnie dziwi mnie ta słabość rosyjskiej kombinacji, bo dobrych biegaczy mają na pęczki, jakby nie mogli niektórych przekwalifikować :lol: , ale to działa raczej w drugą stronę :mrgreen: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Duche » 30 Sty 2013 00:07

Tez mnie zapasc rosyjskiej kombinacji dziwi. Myslalem, ze z okazji igrzysk w Soczi jakos odbuduja tam ta dyscypline, ale jednak nic z tego. Mozna nawet powiedziec, ze z roku na rok jest gorzej, a i zdolnych juniorow jakos specjalnie nie widac. Szkoda, bo Rosjanie jakies tam tradycje i sukcesy w kombinacji norweskiej maja. Moze kiedys jeszcze sie odrodza, ale chyba niepredko.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez karol23 » 31 Sty 2013 23:12

Kobiety uprawiaja Kombinacje norweska ?
karol23
Junior

Postprzez damian940915 » 01 Lut 2013 00:30

karol23 napisał(a):Kobiety uprawiaja Kombinacje norweska ?

FIS żadnych zawodów kobiet nie organizuje. O jakichkolwiek zawodach amatorskich też nigdy nie słyszałem.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 07 Lut 2013 17:39

Tak na zakończenie tematu polskiej kombinacji...

W PZNie już raczej zatrudnienia nie znajdę :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2013 10:31

Kombinacja norweska usunięta z narciarstwa klasycznego!

http://www.pzn.pl/strefa-pzn/aktualnosc ... iemme.html

Takie niesmaczny żart patrząc na ten komunikat PZNu...
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 16 Lut 2013 11:20

Po co się kompromitować :roll:, lepiej nie startować.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 16 Lut 2013 11:31

No ale w takim wypadku wypadałoby chociaż o tym oficjalnie poinformować. Ja uważam, że nie powinno być wycieczek w sporcie, ale taką mają alpejczycy, część biegaczy itd. itp. A kombinatorzy stoją komuś w gardle i nawet się o nich nie pisze...

Moim zdaniem szkoda, że nie jadą. Ich kompromitację transmitowałoby TVP Sport, Kalemba z EuroOnetu też lubi czasem pogadać z Tajnerem i trochę by wąsatemu nie było do śmiechu, a tak sprytnie wymyślił, że sprawę kombinacji przemilczy nawet na swojej związkowej stronie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Peeta » 16 Lut 2013 18:33

Co by o tym nie myśleć, masz rację, alpejczycy mieli wycieczkę, więc czemu i kombinatorom jej nie zafundować.
Awatar użytkownika
Peeta
Junior

Postprzez Janko10 » 17 Lut 2013 01:56

Jest oszczędność dla podatnika.
Byłaby większa, gdyby alepejczycy zostali w domu, ale przecież Bydliński to mega MISTRZ jest... :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez damian940915 » 18 Lut 2013 01:16

Tym, że zawodnicy kombinacji nie pojadą do Włoch bym się nie przejmował. Prezentują oni bowiem poziom biathlonistów i wysyłanie ich to byłaby wycieczka. Alpejczycy przynajmniej pokonują potęgi takie jak Turcja, co w przypadku kombinatorów wcale pewne już nie jest ;)
Martwi mnie natomiast to, o czym piszecie, czyli o totalnym braku zainteresowania tym sportem w Polsce. Nie może być tak, że mając wiele talentów w skokach i wydając pieniądze na programy szkoleniowe w skokach i biegach, takie jak "Lotos Cup" czy "Bieg na Igrzyska", kompletnie zapomina się o kombinacji, która przez FIS jak i media na świecie traktowana jest równie poważnie co pozostałe narciarskie dyscypliny, o czym świadczą transmisje telewizyjne w Eurosporcie, czy ciągłe szukanie uatrakcyjnienia tej dyscypliny dla widzów, jak wprowadzenie "Penalty Race". Jako, że to dyscyplina trudna, to szansa na wysokie miejsca w światowych imprezach naprawdę jest dość duża po wyselekcjonowaniu odpowiedniej grupy zawodników. Szkoda, że władze związku nie potrafią tego dostrzec.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez harding » 18 Lut 2013 11:01

Zastanawiamy się czy wysłać biathlonistów (panów) do Soczi, z kombinatorami nie ma takich wątpliwości?
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2013 15:26

harding napisał(a):Zastanawiamy się czy wysłać biathlonistów (panów) do Soczi, z kombinatorami nie ma takich wątpliwości?

Kombinatorzy na ten moment nie mają kwalifikacji olimpijskiej. Nie mogą wysłać ANI JEDNEGO zawodnika, a PZN ma to gdzieś. W dalszym ciągu nie ma na stronie związku nie ma żadnej informacji o tym czy kombinatorzy jadą na MŚ i dlaczego nie jadą... O cenzurze w komentarzach nawet nie muszę mówić.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez harding » 18 Lut 2013 19:43

"O cenzurze w komentarzach nawet nie muszę mówić"
?
harding
Młodzieżowiec

Postprzez karlos » 18 Lut 2013 20:18

Prezes Tajner jest znany z ignorowania niektórych dyscyplin, najpierw zapadł w kilkuletni sen zimowy jeśli chodzi o skoki kobiet, teraz schował gdzieś kombinację narciarską w czarnej dziurze. Od początku moim zdaniem się nie nadawał na prezesa, ale ważne jest to, że jest medialny :? .
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2013 21:04

harding napisał(a):"O cenzurze w komentarzach nawet nie muszę mówić" ?

Spróbuj napisać coś na związkowej stronce, a zobaczysz. Mnie nie dodają z automatu co bym nie napisał (wiadomo za co), ale wiele osób komentowało ten artykuł i nikogo ze znanych mi komentujących nie dodali, a i tak jest sporo pytań o kombinatorów. Jeśli dodamy do tego te wpisy, których nie dodali, to udało mi się trochę zdziwić osoby odpowiedzialne za stronę i zalać ich falą pytań - dobre i to.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Heidi » 18 Lut 2013 21:08

Oj widze, ze trzeba zrobic gruntowny porzadek we wladzach PZN. Tajnera to lubilam jako trenera Adama, ale na prezesa to on sie nie nadaje :(
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez Janko10 » 18 Lut 2013 23:29

Tajnera to ja nigdy nie lubiłem. :|
Sam sobie strzela w kolano, w kombinacji przecież łatwo o tanie sukcesy. Ale jak ma się krótki wzrok to się patrzy na Kowalczyk i skoki. W skokach w końcu musi coś się udać a Kowalczyk jeszcze parę lat pobiega. Mniej więcej do emerytury Tajnera... Co ja pierniczę, jakie kolano... :evil:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość