Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez zdzichu » 07 Gru 2012 17:51

ssonicsl napisał(a):Nie no moment chwila. Szachtar to nie jest jakaś potęga żeby mieli prowadzić grę z Juve.
:D

A to, że kibice Juventusu po meczu w Turynie pisali, że remis to i tak świetny wynik dla Juve(opieram się na komentarzach ze stronki Juventusu) jest tego najlepszym potwierdzeniem ;)
Zresztą już przed meczem, Lucescu sugerował, że mogą nie mieć maksymalnej motywacji.

ssonicsl napisał(a): Owszem w Turynie di Matteo spartolił sprawę, ale on liczył na to co rok temu. Czyli Częstochowa + fuks

Wrócimy do tego tematu, gdy Juventus po otwartej piłce wyrzuci Barcelone.Co do drugiej lini, to w optymalnej formie i z liderem Lampsem, pomoc Chelsea prezentuje się równie okazale.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 14 Gru 2012 00:00

Argentina,Argentina,Argentina.Messi to zrobił : :D 88 razy
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez mareqna » 14 Gru 2012 00:24

Przechodzimur napisał(a):Właśnie oglądam mecz Polska- Urugwaj. Jest 1 do 3. Wyraźnie widać , jak wiele Nas dzieli od czołowych drużyn świata. Widzę postęp , pamiętając zachowawcza taktykę Franca . A może chce ja widzieć? :D Uczy nas 4 drużyna globu, wiec warto z takiej nauki czerpać. Oglądając naszą ligę, to cieszy, że widać wielu młodych zdolnych piłkarzy. Wolę to zdecydowanie, niż zaciąg średnich kopaczy z Bałkanów, czy"Czechosłowacji". Trzeba cierpliwości i dużo, dużo czasu . A może i w naszym marnym, kibicowskim życiu wreszcie coś zmieni się na lepsze:)Pozdrawiam ;) .

Luis Suares pokazał klasę,Glik chyba jeszcze ma zawroty głowy,a gdyby w Ursach grał jeszcze Forlan i Cavani cały mecz to nieszczęscie gotowe.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 14 Gru 2012 13:39

A dziś z przekory obejrzę mecz. Chcę zobaczyć jak się spiszą Furman, Łukasik, Wszołek, Kosecki, Skorupski i inni. Naprawdę fajna i ciekawa grupa zawodników.

PZPN. Boniek naprawdę zaczął i dobrze i mądrze i pod względem PR też wzorcowo. Oby tak dalej.

Ekstraklasa. I tak ma być. Legia pierwsza na półmetku i pierwsza będzie na koniec sezonu, zobaczycie. Tymczasem w Polonii zaczyna się walić. Trochę później niż myślałem, ale jednak. Król nie jest w stanie utrzymać kontraktów podpisanych przez szejka Józefa. No więc mamy "Klub Kokosa - REAKTYWACJA". W Górniku tez bieda aż piszczy i grozi czymś więcej. Nakoulma i Milik muszą być sprzedani i to już. Dla Milika Leverkusen to powinien być dobry wybór. Mocny klub, ale z mniejszego miasta, sporo pieniędzy (od Bayeru), dobre szkolenie i słaba konkurencja w ataku (poza Kiesslingiem rzecz jasna). A i szkoda że są te dwie latarnie GKS i Podbeskidzie. Ależ byłaby walka Wisły o utrzymanie :D
ssonicsl
Kadra A

Postprzez mareqna » 16 Gru 2012 23:57

Corinthians na plus,Messii 90 razy :D i nawet Arthur Antunes Coimbra Zico wzięty.Argentina :!:Dziękuje nie tańczę :lol:
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 20 Gru 2012 17:26

W szwajcarskim Nyonie rozlosowano(?) ;) pary 1/8 finału Ligi Mistrzów.Niestety podkładki z Doniecka nie zagrają z Barceloną ;)
Real zagra z United.Mam nadzieję, że poradzą sobie z grajkami Sir Alexa.
Po odpadnięciu Chelsea, Real jest jedynym klubem, który w ostatnim czasie potrafił przeciwstawiać się Barcelonie.Więc jeśli Królewscy odpadną, to nie widzę klubu który mógłby zagrozić Barcelonie.Chociaż nie, są jeszcze The Boys :P

Chelsea w 1/16 Ligi Europy zagra ze Spartą Praga. Losowanie bardzo udane.Szkoda, że nie odbyło się ono wcześniej, bo może byłaby szansa podłączyć się do ekipy Fridki, i ruszyć na Pragę ;)

A tutaj pary 1/8 :

Galatasaray Stambuł - Schalke Gelsenkirchen

Celtic Glasgow - Juventus Turyn

Arsenal - Bayern Monachium

Szachtar Donieck - Borussia Dortmund

AC Milan - FC Barcelona

Real Madryt - Manchester United

Valencia - PSG

FC Porto - Malaga
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 20 Gru 2012 17:58

Świetne losowanie Szachtara, bo w ten sposób spotka ich może zaszczyt zaprezentowania się polskiej szerokiej publiczności. Gorzej, jeśli środowy mecz wypadnie w Doniecku, bo Szpakowi może się nie zechce lecieć do Doniecka, zimno i miasto szare, mało rozrywkowe, a co za tym idzie nie uraczy górników swym komentarzem :cry:

A tak poważnie mam nadzieję, że Ukraińcy, a ściślej Brazylijcy, zakończą ten bełkot naszych mediów o polskiej Borussii, bo to już naprawdę nawet zabawne przestaje być :roll: No chyba, ze się Borucie skład sypnie wcześniej i będzie polski Manchester czy co tam jeszcze :roll:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Adrian Woźniak » 20 Gru 2012 18:52

Pary są w zasadzie bardzo wyrównane. Trudno w większości przypadków wskazać murowanego faworyta, no może Juventus Turyn.
Liczę na Galatasaray, Juve, Arsenal, Borussię, Barcelonę, Real, Valencię i Malagę ;) Chociaż jest to raczej mało prawdopodobne.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 20 Gru 2012 19:30

Krisztianu może liczyć na "owacyjne" przyjęcie na Old Trafford :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 20 Gru 2012 21:53

Mam nadzieje, że do lutego wróci do jako takiej formy, bo na razie gra brzydko mówiąc "piach" od dłuższego czasu (zresztą jak prawie cała ofensywa Realu poza Oezilem) i praktycznie ze Złotą Piłką może się już pożegnać, bo to co ostatnimi czasy wyczynia Messi...w samej lidze strzelił w tym sezonie 25 bramek...w 16 meczach :shock:
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 21 Gru 2012 12:43

Szachtar z Borussią. Plus jest taki, że jedna z tych drużyn odpadnie, a minus taki, że jedna awansuje.

A oprócz tego Schalke, JUVENTUS, Bayern, Barcelona, Manchester, PSG, Porto.

Ligę Mistrzów oczywiście wygra Juve. Tylko muszą napastnika kupić...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kibicka » 07 Sty 2013 20:01

Złota Piłka dla Messiego znowu
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Heidi » 07 Sty 2013 20:25

leee... liczylam na Inieste :)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez kibicka » 07 Sty 2013 20:27

Ja również. Wydaje mi się, że zostanie najlepszym piłkarzem Mistrzostw Europy i dobra gra w klubie to są dobre podstawy, ale jak widać bajka się powtarza po raz czwarty... Trzech świetnych kandydatów a i tak wygrywa Messi...
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Adrian Woźniak » 08 Sty 2013 00:26

Mimo wszystkich strzelonych bramek przez Messiego uważam, że mogliby w końcu docenić kogoś innego. Owszem, bije rekordy, podnosi poprzeczkę coraz wyżej, ale według mnie to piłkarski geniusz i bardzo wiele zawdzięcza swojemu talentowi. Poza tym wystarczy zobaczyć z kim gra w drużynie: Iniesta, Xavi, Busquets, Fabregas, Pedro itd. W reprezentacji, gdzie tak naprawdę "nie ma drużyny", już tak dobrze mu nie idzie.
Z kolei Cristiano Ronaldo to efekt ciężkiej pracy i charakteru. Oczywiście talent też ma, ale wydaje mi się, że jest on mocno podszlifowany ciężką pracą i zawziętością.
Co do Iniesty. Mimo, że jestem fanem Realu, to Inieste bardzo szanuje jako piłkarza i człowieka. To taki "Raul z Barcelony". Uwielbiam go oglądać na boisku. Moim zdaniem technicznie jest nawet lepszy od Messiego, ale brakuje mu tej przebojowości i instynktu strzeleckiego. Z drugiej strony w wielkich imprezach nie zawodzi i to w dużej mierze dzięki niemu Hiszpania wygrała trzy tytuły przez ostatnie 4 lata.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Heidi » 08 Sty 2013 08:40

podsumowujac Messi gasnie bez kolegow z Barcelony, powinni tez na to spojrzec :)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez mareqna » 08 Sty 2013 09:38

A kogo wybierali? bo mnie się wydawało że najlepszego piłkarza na świecie.A takimj est bez wątpienia Messi.W reprezentacjii Argentyny tez mu idzie coraz lepiej a i na ostatnich M.Ś. grał bardzo dobrze tylko miał pecha.Czy można Alpy ogłosić największymi górami świata? nie bo każdy wie że są to Himalaje a Himalajami w piłce nożnej jest Messi.Powiem więcej w ostatnim sezonie On Barcelonę zdominował a do tej pory był tylko najważniejszym trybikiem w tej maszynie.W drużynach klubowych jest Barcelona a potem długo nic,w narodowych jest Hiszpania i potem długo nic a wśród piłkarzy jest Messi a potem długo nic.Iniesta świetny pomocnik jest drugi natomiast to na C.Ronaldo musi grać cały zespół i chyba była to najsłabsza jesień w wykonaniu tego też świetnego piłkarza.Messigo lubie gdy to ukochana Argentina ale ja uwielbiam wielkich rozgrywajacych grających delikatnie tak od niechcenia,trochę arogancko dostojnie typu Pirlo,Platini,Deyna,Cruyff,Roberto Rewelino,Antonioni,Xawi operujących długimi podaniami.Messiego.Najlepszy piłkarzem w dziejach fudbolu był mój największy idol Diego Armando-w pojedynke zdobył mistrzostwo świata a jak by go nie ukarali za kokę to w USA zdobyłby następne tylko był już persona non grata przez FiFa i biedaki musieli go jakoś wykluczyć tak jak Bena Johnsona bo miał wygrywać dopingowicz ale grzeczny Carl Levis.Ostatnim piłkarzem którego kochałem... och....jak go kochałem...jak jemu kibicowałem był..magic Juan Roman Riquelme :D Gdyby nie ten zmarnowany karny to z Żółtą Łodzią Podwodną wygrałby Ligę Mistrzów.Potem na Mistrzostwach Świata prowadził Albicelestes po tytuł mistrza tylko Helmuty i ten Klosse (jak ja go nie cierpię) w świński sposób po wyeliminowamiu bramkarza który łapał górne dośrodkowania wyrównali głową.Cały mecz Helmuty nie mialy nic dopowiedzenia.Po odpadnieciu Argentyny w rzutach karnych wpadłem w deprechę tak ze podniosłem sie z łózka dopiero na drugi dzien o godz.11:00 a mecz skończył się ok.19:00.Od tego czasu próbuję się trochę zdystansować od Argentiny bo przez to fanatyczne kibicowanie człowiek zdrowie by stracił ale jak widzę niebieski koszulki w biale pasy to od razu serce mocniej bije :D Tak to jest z tym kibicowaniem...nic człowiek z tego nie ma ale naiwne serce kibica łomoce dla ukochanego zawodnika,dla ukochanego klubu.Jak kibicuje to gonie córke z pokoju zeby nie widziala tego szaleństwa ;)Nawet nie czytam co napisałem ale szczerze :)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 08 Sty 2013 09:41

Messi gasnie bez kolegow z Barcelony? Powtarzane zdanie jak mantra, ale nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Adrian Woźniak » 08 Sty 2013 10:30

Duche napisał(a):Messi gasnie bez kolegow z Barcelony? Powtarzane zdanie jak mantra, ale nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia.

Nie zgodzę się z Tobą. Jeżeli jest to nieprawda, to dlaczego Messi nie potrafi swojej klasy pokazać w reprezentacji? Praktycznie zawsze na wielkich imprezach zawodzi, a przynajmniej nie jest w stanie pokazać tego, co prezentuje w Barcelonie.
Poprzedni mundial to była tragedia. Wystarczy wspomnieć 4:0 z Niemcami i totalnie bezradną Argentynę, z jeszcze bardziej bezradnym Messim. Żeby być obiektywnym to samo niestety dotyczy CR. Chociaż w jego przypadku ostatnie ME to była mieszanka. Dwa czy trzy mecze miał beznadziejne, a z kolei w pozostałych był najlepszy na boisku i potrafił poprowadzić swoją drużynę do zwycięstw. Tego mi brakuje u Messiego. W reprezentacji nie potrafi się wybić ponad resztę i wziąć na siebie odpowiedzialność, a przecież umiejętności mu na pewno nie brakuje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 08 Sty 2013 11:23

Adrian Woźniak napisał(a):
Duche napisał(a):Messi gasnie bez kolegow z Barcelony? Powtarzane zdanie jak mantra, ale nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia.

Nie zgodzę się z Tobą. Jeżeli jest to nieprawda, to dlaczego Messi nie potrafi swojej klasy pokazać w reprezentacji? Praktycznie zawsze na wielkich imprezach zawodzi, a przynajmniej nie jest w stanie pokazać tego, co prezentuje w Barcelonie.
Poprzedni mundial to była tragedia. Wystarczy wspomnieć 4:0 z Niemcami i totalnie bezradną Argentynę, z jeszcze bardziej bezradnym Messim. Żeby być obiektywnym to samo niestety dotyczy CR. Chociaż w jego przypadku ostatnie ME to była mieszanka. Dwa czy trzy mecze miał beznadziejne, a z kolei w pozostałych był najlepszy na boisku i potrafił poprowadzić swoją drużynę do zwycięstw. Tego mi brakuje u Messiego. W reprezentacji nie potrafi się wybić ponad resztę i wziąć na siebie odpowiedzialność, a przecież umiejętności mu na pewno nie brakuje.

Messi na ostatnich M.Ś.Messi grał znakomicie tylko miał pecha do strzelania bramek,faktycznie Niemcy przeskoczyli Argentynę ale to była wina zlej taktyki.Jeszcze raz powtarzam Barcelonę zdominował a oglądałeś mecze Argentyny w ostatnim roku? Messi grał świetnie nawet Helmutów rozjechali w Niemczech.Oglądaj mecze a nie powtarzaj nieprawdziwych opini...sorki!
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości