Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez kibicka » 22 Lis 2012 19:14

Ciekawe jak wypadną te zawody. Skoki kobiet nie są jeszcze tak popularne jak mężczyzn, dlatego mieszaniec może być po części ich szansą. Zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez markos7207 » 22 Lis 2012 21:39

My za to, na naszego mieszańca poczekamy długo i namiętnie ;) A tak przy okazji witam nową forumowiczkę :)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kibicka » 22 Lis 2012 21:49

Taka prawda niestety, ale może kiedyś się doczekamy ;)
Witam się również z Wami wszystkimi :D

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez figaro56 » 23 Lis 2012 14:08

Eliminacje za nami. Jeden poległ. No może wreszcie po tym sezonie Raku przyzna, że Kruczek jest debeściak i i jego team to też debeściaki. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 23 Lis 2012 20:08

Bardzo ciekawe były te mieszane zawody w skokach i tylko żal, że Polaków nie było. Chyba jedynego kraju liczącego się w tej dyscyplinie. Wstyd PZN!
Jeszcze Adam dowodził, że to niesprawiedliwe bo Polacy nie mają kobiecej kadry i w ten sposób tracimy punkty. A kto nam Adaśku bronił taką kadrę wyszkolić? Lepiej mistrzu Adamie nie zabieraj w tej sprawie głosu bo ktoś ci może przypomnieć twoje niezbyt przemyślane wypowiedzi w tej kwestii.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Lis 2012 20:45

figaro56 napisał(a):Eliminacje za nami. Jeden poległ. No może wreszcie po tym sezonie Raku przyzna, że Kruczek jest debeściak i i jego team to też debeściaki. :D

Wyniki jasno wskazują jaka jest relacja między latem a zimą - bez zmian, także szkoda słów.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 23 Lis 2012 23:00

Ale przecież wymiatamy!!! Na "5" w konkursie i 5-ty Krzysiu! Onet przez chwilę się totalnie zachwycił i pierniczył o jakiejś inwazji naszych na czołowe miejsca czy coś w ten deseń. :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Daniel » 24 Lis 2012 00:58

Przyznaję, że byłem dużym optymistą (zresztą jak zwykle :P) ale wyniki treningów i kwalifikacji mnie rozczarowały. Cóż, podobno pierwsze śliwki robaczywki, oby ;)

Konkurs mikstów fajny, jestem za, ciekawsze to niż gdyby znów na MŚ miały być dwie zwykłe drużynówki. Włosi długo by się jeszcze naczekali na podium, a tu proszę, trzecie miejsce.

Wywiad z Maciejem Kotem :P
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez leosiek » 24 Lis 2012 11:48

Jeszcze nawet pierwszego konkursu nie było, a wy już wyrokujecie. Pożyjemy, zobaczymy, może jednak w końcu w tym sezonie coś się zmieni.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 24 Lis 2012 15:34

leosiek napisał(a):Jeszcze nawet pierwszego konkursu nie było, a wy już wyrokujecie. Pożyjemy, zobaczymy, może jednak w końcu w tym sezonie coś się zmieni.

Poczekałem do pierwszego konkursu i jest gorzej niż myślałem...
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 24 Lis 2012 15:37

Dopiero pierwsza seria... Może się jeszcze "odbiją"... :roll:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 24 Lis 2012 15:38

Szkoda komentować wyników naszych.Ciekawe czy Niemiaszek udźwignie presje.Nie widziałem początku ,więc nie wiem jakie tam miał warunki.Fajnie , że Jacobsen wysoko.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez leosiek » 24 Lis 2012 16:06

Ja za bardzo na poprawę nie liczyłem ani nie liczę, ale poczekam jeszcze kilka konkursów. Jakoś skoki zaczęły mnie kompletnie nudzić. Ciekawe kiedy je zdejmą z telewizji publicznej :D
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 24 Lis 2012 19:55

Ależ nasi wystartowali. :roll: Szkoda tego komentować i to na normalnej skoczni gdzie naszym zawsze lepiej szło. Po tym wejściu smoka coraz mniej spodziewam się, że oni jakąś kobietę w Polsce nauczą skakać. Co za dzień. Najpierw Pochwała, potem Justyna a teraz skoczkowie. :(
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Wojciech Bajak » 24 Lis 2012 21:27

Średnia skocznia zawsze mocniej weryfikuje technikę niż duża. Tutaj każdy, najmniejszy błąd przekłada się bardzo konkretnie na długość. No i to pokazało jak technicznie są nasi zapuszczeni.
Polski Związek Kajakowy: www.pzkaj.pl
Wojciech Bajak
Młodzieżowiec

Miejscowość: Nisko/Stalowa Wola/Warszawa

Postprzez kibicka » 24 Lis 2012 23:30

Było źle - to prawda, ale nikogo się nie zapamiętuje po tym jak sezon zaczyna, tylko jak kończy. Więc trzeba czekać na następne konkursy i miejmy nadzieję wyniki będą wtedy dużo lepsze ;)

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Janko10 » 25 Lis 2012 01:52

Będzie jak zwykle...
Początek fatalny. W sumie d...a.
Czas ku temu co by owoce zbierać z małyszomaiii a niestety d...a blada. :|
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Laleczka Chucky » 25 Lis 2012 14:43

Jestem zdziwiony, że w Lillehammer, takie małe zainteresowanie skokami. Gdy oglądałem konkurs pań myślałem, że przez to, iż kobiety startują dlatego była wokół skoczni garstka widzów. A dzisiaj na konkursie mężczyzn jest to samo.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 25 Lis 2012 16:04

No nie żartuj, to ma być małe zainteresowanie ? ;)

Ach ten Schlierenzauer, już myślałem że zbyt często jego krótkiego nazwiska nie będę musiał pisać :P . Już nie mógł Fannemel skoczyć tego metra dalej... Ale i tak brawa dla niego, będzie z niego jrszcze pociecha. Ogólnie jak na razie norweskie Andersy rządzą ;)
Niedawno z ust prezesa słyszałem coś w stylu że będziemy teraz mieć 2 liderów, Stocha i Kota. Dwa konkursy za nami i żeby znależć naszych liderów, trzeba czytać wyniki od tyłu. Nie pozostaje jednak nic innego niż wierzyć że będzie z konkursu na konkurs lepiej, może Kruczek opracował szczwany plan że forma dopadnie chłopaków w lutym w Predazzo. Oby.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 25 Lis 2012 16:57

Chodziło oczywiście o te zawody, które były rozgrywane w ten weekend, a nie igrzyska olimpijskie z 1994 roku. Czy na igrzyskach w 94 roku były rozgrywane skoki pań?
Laleczka Chucky
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości