Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez markos7207 » 24 Sie 2012 15:30

W Dolinie Słowików lekko legionistom nie będzie mimo że RBK ostatnio z reguły lepiej wypada na wyjazdach. Nie będę ukrywał że liczę na powtórkę wyniku sprzed 17 lat :P . Mam nadzieję że zdolny do gry będzie Steffen Iversen, jedyny piłkarz grający w meczach z 95 roku. Fajnie by było, wtedy był 19-letnim juniorem a teraz jest legendą klubu jak jego ojciec.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 24 Sie 2012 16:34

Też na to liczę , 3-1 dla Legii było chyba w jednym z tamtych spotkań ;) Bo na tamto 4-0 to nie ma co liczyć.Legia ostatnio w niezłej formie ,więc powinni to podtrzymać w tym Trondheim .Niech jacyś Norwegowie , nie odbierają nam pięknej pucharowej , polskiej złotej jesieni :D (zajechało Borkiem ;) )
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez zygy » 24 Sie 2012 23:14

Pamiętam tamtą edycję LM, bo to był właściwie mój pierwszy sezon z wielką piłką, jako świadomy widz. Wiele rzeczy się zmieniło, zmieniła się Polska i Legia, zmienili się piłkarze obydwu drużyn i stadion na Łazienkowskiej. Z rzeczy niezmiennych pozostał ten Iversen, no i sponsor tytularny na koszulkach Rosenborga- nieśmiertelna Rema 1000. Dla Legii tamta edycja była tak naprawdę ostatnim epizodem w wielkiej piłce, zaś dla Rosenborga dopiero początkiem kilkuletniej przygody z najważniejszymi rozgrywkami piłkarskimi w Europie. W chwili obecnej obie drużyny prezentują mniej więcej zbliżony poziom i potencjał, ale patrząc na wynik pierwszego spotkania, to zdecydowanym faworytem do awansu są jednak Norwegowie. Choć znając ich minimalizm w tegorocznych rozgrywkach, to wcale bym się nie zdziwił gdyby w rewanżu zagrali na 0-0, porobnie jak to było z Servette Geneva.

Swoją drogą jeśli Legia odpadnie, to nasza Ekstraklasa poniesie w tym sezonie sromotną klęskę z rąk ekip ze Skandynawii, czy to ze Szwecji, czy teraz Norwegii. Z jednej strony jest to pewnego rodzaju niespodzianka, bo niby w rankingu Uefa jesteśmy od nich wyżej, z drugiej jednak biorąc pod uwagę termin rozgrywania tych dwumeczów (tj., środek sezonu u rywali i dopiero pocątek u nas) to taki obrót sprawy nie może jednak nikogo jakoś specjalnie zdziwić. No, może poza klęską Śląska, który powinien był zdecydowanie mocniej się postawić przeciętnemu Helsinborgowi.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez figaro56 » 25 Sie 2012 10:17

Nie wiem czy nawet taki potentat na polskie warunki jak Legia jest kadrowo zdolny do gry na dwa fronty. Pamiętamy jak to było rok temu. Triumfalny powrót z Moskwy i baty na dzień dobry od Podbeskidzia. Przygody z europejską piłką Lecha, że nie wspomnę. Wartościowych zmienników brak a tu trzeba grać dwa mecze w tygodniu i albo liga na tym ucierpi albo puchary.
Zygy- jak byłoby na odwrót u nas środek sezonu a u nich początek to tłumaczylibyśmy się zmęczeniem naszych zawodników trwającym sezonem i świeżością przeciwników. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Lilavati » 29 Sie 2012 10:26

Wie ktoś gdzie można znaleźć wyniki meczów U-20 kobiet aktualne Mistrzostwa Świata w Japonii ?
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Aleksandra » 29 Sie 2012 11:30

Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez zdzichu » 30 Sie 2012 18:05

W Monaco odbyło się losowanie fazy grupowej Ligi Mistrzów.Nawet fajne grupy zostały rozlosowane ,większość jest bardzo ciekawa i wyrównana. Oczywiście najważniejsza dla mnie grupa E , w której jest Chelsea , mogła być łatwiejsza grupa ,ale też zbytnio narzekał nie będę.Będzie ciężki wyjazd na Ukraine , potyczka z debiutantem Nordsjælland ,oraz wielki hit z Juventusem (ciekawe co Ssonicsl na to ;) ) W sumie w miejsce Juve mógł być Spartak ,ale i kolejny męczący wyjazd na wschód.
Grupa D ,szlagierowa .Ale z drugiej strony trochę sobie trio z Borussi pozwiedza , Manchester czy Madryt , a Piszczek zostanie przetestowany przez Krystiano ,Di Marie czy Aguero ;) .Grupy B , C ,G ,H wyrównane .Oczywiście są tam wielki firmy ,ale walka o drugie miejsca powinna być zacięta.A podział ten wygląda tak:

Grupa A
1. FC Porto
2. Dynamo Kijów
3. Paris Saint-Germain
4. Dinamo Zagrzeb

Grupa B
1. Arsenal
2. Schalke 04
3. Olympiakos SFP
4. Montpellier

Grupa C
1. AC Milan
2. Zenit Sankt Petersburg
3. RSC Anderlecht
4. Málaga CF

Grupa D
1. Real Madryt
2. Manchester City
3. Ajax Amsterdam
4. Borussia Dortmund

Grupa E
1. Chelsea
2. Szachtar Donieck
3. Juventus
4. FC Nordsjælland

Grupa F
1. Bayern Monachium
2. Valencia CF
3. Lille OSC
4. BATE Borysów

Grupa G
1. FC Barcelona
2. SL Benfica
3. Spartak Moskwa
4. Celtic FC

Grupa H
1. Manchester United
2. Sporting Braga
3. Galatasaray SK
4. CFR Cluj
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Lilavati » 31 Sie 2012 15:46

Aleksandra napisał(a):http://www.fifa.com/u20womensworldcup/index.html

Dzięki wielkie imienniczko ;)
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez ssonicsl » 31 Sie 2012 16:23

No. Teraz liga ;)

Śląsk - KOMPROMITACJA. KOMPROMITACJA i jeszcze raz KOMPROMITACJA. 6 bramek od Helsingborga i 10 od grającego na pół gwizdka Hannoweru. Dobrze, że PSV rozbił Czarnogórców 9:0 bo cała Europa mówiła by o wyczynie podopiecznych Lenczyka. A właśnie. Żegnaj Agrest. Ciekawe kto na jego miejsce? Skorża?

Legia - był blisko, ale czy awans byłby sprawiedliwy? W rewanżu zdecydowanie lepszą ekipą był Rosenborg. Już w 3 minucie powinni mieć karnego. Sam Ljuboja to jednak za mało. Wejście Żyry - dramat. Plotki transferowe jeszcze dają mi nadzieje, że Lazio go dziś kupi, oby. No nic. W dwumeczu wygrała drużyna nieznacznie lepsza. Szkoda, można było pokusić się o awans. Szkoda. Niestety. Grrrr... Igrzyska mi się przypominają :lol:

Ostatni dzień okienka transferowego. Reiss wraca do Lecha :D Del Piero idzie pograć do Australii, City robi się niebezpiecznie groźne, PSG coś cicho, Juventus najwyraźniej zostanie z marnym Bendterem (choć okienko i tak dobre, przyszli Giovinco, Isla, Asamoah, Lucio, Rubinho, Pogba i kilku innych młodych graczy).

Zdzichu. Siłę Juventusu to Ty jeszcze zobaczysz. Poczekaj cierpliwie :D Grupy C, F, G, H wyglądają, przynajmniej na pierwszy rzut oka, nieco mniej ciekawie.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 31 Sie 2012 16:46

ssonicsl napisał(a):Legia - był blisko, ale czy awans byłby sprawiedliwy?

No właśnie. Pierwszego meczu nie widziałem (podobno Legia miała przewagę), wczoraj też tak jednym okiem śledziłem, ale wrażenie po kilku minutach - nie ma szans, Norwegowie są piłkarsko lepsi - utrzymało się do końca. I znalazło niestety odzwierciedlenie w wyniku.

ssonicsl napisał(a):Sam Ljuboja to jednak za mało.

I o tym też wielokrotnie pomyślałem. Jeśli Legia miałaby awansować, to tylko dzięki, uderzę w emfazę, geniuszowi Daniela. Ale brakło kilku centymetrów geniuszu. Jeszcze szansa z ostatniej minuty nie pamiętam już kogo.Tyle Legii we wczorajszym meczu. Ljuboja i Kuciak - tyle "eksportowej" Legii w obecnym składzie i aktualnej formie.

ssonicsl napisał(a):Dobrze, że PSV rozbił Czarnogórców 9:0

Bo Zeta podobnie jak Śląsk awansowała do tej rundy dostając łomoty :D I to nie przez LM.

Dużo dziwnych wyników wczoraj, sporo niespodzianek i kilka dramatów. To jak Crvena Zvezda wypuściła w minutę zdobyty rzutem na taśmę awans, przeciwko osłabionemu Bordo, to masakra w iście serbskim stylu. :roll:

Cieszy awans Videotonu, Partizana i Sparty (Leo, why? ;) ). Postawa Interu (znów) i Liverpoolu pokazuje gdzie bogaci mają LE. Marsylia to samo. Niestety nie udało się im odpaść i trzeba się bedzie jeszcze pomęczyć.

Największe suprajzy to odpadnięcie CSKA (nie taki ten AIK słaby...), awans Azerów z Baku kosztem znanego nam również APOELu i wyeliminowanie Heerenveen przez Norwegów z Molde. No i łomot jaki dostał Alkmaar z nowobogackimi z Machaczkały (ruski jedynak w LE). nie tylko Czarnogórcy przyćmili wyczyn Śląska ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 31 Sie 2012 16:59

W pierwszym meczu Legia miała przewagę i powinna go wygrać. Może nawet nie przewagę, ale więcej sytuacji strzeleckich, bo środek pola raczej kontrolował Rosenborg.

W ostatniej minucie oczywiście nie trafił Żyro. Co dla niego nie jest żadną nowością.

O braku awansu w dużym stopniu zadecydował również ... Baran z Bełchatowa. Gol wczoraj grał źle, a Vrdoljak w obu meczach ligowych w tym sezonie grał koncertowo. A tu Baran, kontuzja i musi grać Gol. I dziura w środku pola. Ale tu niewielu zagrało dobrze, czy nawet przyzwoicie.

Też żałuje, że bogaci olewający LE jednak się przecisnęli dalej. Szczególnie ten Inter mi staje ością w gardle.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 01 Wrz 2012 19:04

Przynajmniej TVP nie będzie miała zagwozdki, jak upchnąć mecze między telenowele i powtórki filmów z lat 70.

Podobno najbliższego meczu pezetpeenowej repry też nie będzie na antenie TVP. Bo mamy kryzys, jak wyjaśnił Szaranowicz i nie stać TVP na wykupienie praw. :D

A w Tarnowie lidera mamy 8-) Coś czuję, że jak wreszcie pojawi się ten mityczny sponsor, to zacznie się pikowanie ;) Coś jak w Polonii W. - im gorzej, tym lepiej.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 01 Wrz 2012 21:14

Co prawda LE to nie LM, ale cieszy mnie że dwie norweskie drużyny awansowały a trzecia była bardzo blisko(a niech tam, Kat też niech ma satysfakcję) ;) . RBK wiadomo, od nastu lat trzymam za tym klubem, Molde - wystarczy spojrzeć kto siedzi za sterami, 2OLEGEND, jestem pewien że wróci na Old Trafford w roli menedżera ManU. Vis a vis na ławce Heerenveen, miał swojego idola na którym się wzorował.

Krajowe ligowe podwórko. 3 kolejki, 3 zwycięstwa, 9 punktów - kto taki ? Widzew !!! :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 03 Wrz 2012 17:28

To co Panowie i Panie kasa przygotowana? Kto tu zapłaci dyszkę za oglądanie polskich skórokopaczy? Ja NA PEWNO NIE.

Jak nigdy (prawie) nie popieram działań TVP tak tym razem im muszę przyklasnąć. Za co maja płacić tyle kasy, no za co? Związek oddał prawa pośrednikowi na 10 lat i teraz ten czuje się Panem i Władcą. Ceny w żaden sposób nie przystają do oferowanej usługi. Śmiałem się z gości płacących, ile to było? 30 zeta? za pojedynek Adamka kiedy w RTL z HotBirda był za darmo. Ale tych za zapłacą za mecz kopaczy to już w ogóle uznam za idiotów.

No i jest jeszcze druga strona medalu. Czy to aby na pewno jest legalne?

Art. 20b. 1. Nadawca programu telewizyjnego może nadać bezpośrednią transmisję z wydarzenia o zasadniczym znaczeniu społecznym, zwanego dalej „ważnym wydarzeniem”, tylko:

1) w programie ogólnokrajowym w rozumieniu ustawy lub koncesji, dostępnym w całości bez opłaty, z wyłączeniem opłat abonamentowych w rozumieniu ustawy z dnia 21 kwietnia 2005 r. o opłatach abonamentowych i podstawowych opłat pobieranych przez operatorów sieci kablowych, lub
2) jeżeli to samo wydarzenie jest transmitowane przez nadawcę programu spełniającego wymogi określone w pkt 1, na podstawie umowy z nadawcą, który nabył prawa do transmisji danego wydarzenia, lub z innym uprawnionym, z zastrzeżeniem ust. 6.

2. Ze względu na duże zainteresowanie społeczne za ważne wydarzenia uważa się między innymi:

1) letnie i zimowe Igrzyska Olimpijskie;
2) półfinały i finały mistrzostw świata i Europy w piłce nożnej, a także wszelkie inne mecze w ramach tych imprez z udziałem reprezentacji Polski, w tym mecze eliminacyjne;
3) inne mecze z udziałem reprezentacji Polski w piłce nożnej w ramach oficjalnych rozgrywek oraz mecze z udziałem polskich klubów w ramach Ligi Mistrzów i Pucharu UEFA (ach Ci posłowie...).

(...)

6. Przepisu ust. 1 nie stosuje się, jeżeli dany nadawca wykaże, że żaden nadawca programu spełniającego wymogi określone w ust. 1 pkt 1 nie wyraził gotowości zawarcia umowy umożliwiającej nadanie transmisji zgodnie z ust. 1 pkt 2.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 03 Wrz 2012 19:00

Polskich skórokopaczy może bym i obejrzał za parę dych, zwłaszcza, że mecz z tych "gorących" się zapowiada (na trybunach oczywiście, choć pół-bojkotu obecnej repry kompletnie nie ogarniam). Ale to już jest od dawna prywatna reprezentacja pezetpeenu, która się pod polską podszywa. I mniejsza o narodowość grajków.

Też w jakiejś mierze przyklasnę TVP. Leśne dziadki wyszarpały sporą sumkę od pośrednika, pośrednik teraz chce zrobić swoją dolę, a jak TVP się wypnie (byle była konsekwentna), to sponsorzy pzpn-u z pewnością się ucieszą, że ich logosy zobaczy wąska grupa ełro-hoolsów 8-) + Natalia Siwiec, o ile ją ktoś zaprosi. 8-)
Jak to się mówi, chytry dwa razy traci.

Sam fakt, że meczu eliminacyjnego w bądź co bądź narodowej dyscyplinie nie będzie w ogólnodostępnej tv, to ewenement i skandal. I gdyby nie to, że większość ma tę kadrę gdzieś, to pewnie byłyby rozruchy. Nieważne czy na Woronicza czy tam gdzie urzeduje pzpn (nie pamiętam, gdzie się wyprowadzili z Miodowej).

Legia już zmęczona pucharami 8-) czy to Podbeskidzie ma patent?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 03 Wrz 2012 20:22

kat. napisał(a):Polskich skórokopaczy może bym i obejrzał za parę dych,

Oj chyba byśmy się nigdy nie dogadali :lol:

kat. napisał(a):Sam fakt, że meczu eliminacyjnego w bądź co bądź narodowej dyscyplinie nie będzie w ogólnodostępnej tv, to ewenement i skandal.

Co fakt to fakt. Ale z drugiej strony, jeśli jest taki pazerny pośrednik to kogo tu obwiniać? Telewizje czy pośrednika? Dla mnie Sportfive to zło. Tak samo jak pewni działacze z PZPN. Zresztą Lato już kupuje sobie głosy ze Śląska. Nie zdziwię się jeśli Antoś i śląska koalicja utrzymają go przy władzy.

kat. napisał(a):Legia już zmęczona pucharami 8-) czy to Podbeskidzie ma patent?

Przepraszam na co ma patent? :lol: Świetny mecz Legii, od początku. I mówiłby tak samo bez względu na wynik. 34 strzały w meczu, 75% posiadania piłki. TO JEST MASAKRA. Od początku taktyka była prosta. Do przodu, do przodu, do przodu... W porównaniu do Maciusia: jak idzie dośrodkowanie to jest co najmniej 3 zawodników w polu karnym, u Maćka 2 to było już szaleństwo, różne sposoby konstruowania akcji ze skrzydeł - dośrodkowanie górą, dołem, wzdłuż bramki, wycofanie na 10 metr, Ljuboja w końcu nie na szpicy, co powoduje że jest jakieś 5 spalonych mniej w meczu, grają młodzi zawodnicy, Urban się nie boi na nich postawić, Skorża drżał ze strachu. Mecz mi się bardzo podobał, bardzo.Na stadionie pewnie tez się podobał Prawie wszystkim (i nie mówię tu o kibicach gości. Tak kibicach gości. Łazienkowska jest jednym z ostatnich bastionów w tym kraju gdzie się gości wpuszcza...)

Żyleta. J*** policję, coś tam na wojewodę i premiera, Ole ole to My kibole, Piłka nożna dla kibiców. Ani jednego okrzyku dla Legii, ale Ok protestowali sobie. Aby protestem ukarać władzę postanowili nie dopingować Legii (tam naprawdę zgraja matołów zarządza, naprawdę matołów). Ale żeby było mało. Postanowili również wygwizdać innych kibiców, którzy dopingować Legie zamierzali. Nawet dzieciaki z południowej. JAKIM PRAWEM CHCĄ NARZUCAĆ INNYM SWOJĄ CHORĄ WOLĘ??? Niech mi ktoś wytłumaczy, a kilku pewnie zechce. Jedni niby to kibice postanowili wygwizdać drugich kibiców i to tego samego klubu. EWENEMENT. I po meczu widziałem, że wieruszka jakieś pretensje do piłkarzy miała. Czyżby dlatego że najpierw zawodnicy podbiegli pod trybunę południową podziękować za doping, później na wschodnią i dopiero na końcu podeszli na północną? Ale za co mieli dziękować?
W każdym razie. Żyleta to najbardziej narcystyczna publiczność na świecie. Czasami się zastanawiam czy nie lepiej byłoby im postawić takie olbrzymie lustro w którym mogliby się przeglądać cały mecz. Czy nie byliby szczęśliwsi?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 03 Wrz 2012 21:29

Nie martw się, publiczność na polskich stadionach się wymienia, i o ile piłkarsko Polska nie dorówna do bundesligi przez 100 lat, to publika już po trosze niemiecka, zachodnia. Piknikowa publiczność radziła sobie i w Krakowie, i ostatnio w Łodzi. "Cały stadion odpowiada" i tysięczne wyjazdy przynoszą osobliwe efekty. Na wielkich stadionach pikniki nauczyły się kibicowania, spodobało się im to, i poradzą sobie bez tych "fanatycznych".

Ludzie z Bałkanów mawiają, że w Polsce nie ma fanatyków. Są tylko zawodowi fajterzy. Odkąd polski ruch kibicowski zaczął się specjalizować, dzielić na ultraskę, chuligankę, zaczął się jego powolny koniec. Więc nie napinajcie się już na tych złych kiboli tak bardzo. ;)

Szczerze nie nadążam już za protestami i ich nie śledzę. Na stadion też nie chce mi się jakoś zaglądać z różnych względów. Ostatnio na Unii mecz był w porze burzowo-deszczowej i za potencjalnych chuliganów uznano głównie siwych panów z parasolkami. Był taki genialny odcinek MP o gangu staruszek atakujących normalnych, zdrowych mężczyzn. Chyba panowie ochroniarze wzięli sobie go do serca.

Oczywiście, można klaskać i udawać, że nic się złego nie dzieje, i jest super.

Filozoficznie rzecz ujmując ;) nie ma kompromisu wolności i bezpieczeństwa. Człowiek jest do wolności niezdolny, a bezpieczeństwa pragnie. Jeśli ktoś chce dowodzić te tezy, to rzeczywistość stadionowa ostatnich lat daje materiał na bogaty elaborat. 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 05 Wrz 2012 16:55

Wiesz kat, ale to zachowanie... Ci ludzie zachowywali się jakby przyjechali z Bielska. Najpierw gwizdy na hymnie Legii, potem gwizdy na piłkarzy, następnie na dopingującą część trybun, a na końcu te smutne miny po bramkach na 1:1 i 2:1. Naprawdę, jakbyś nie wiedział kto jest kto, to postawiłbyś że Ci goście na biało na trybunie północnej to przyjechali z Bielska. Przegięli. I nie ważne o co walczą. A walczą tylko o siebie. Banda narcyzów. Oczywiście prezes i wiceprezes stowarzyszenia wszystkiego pilnowali... z trybuny vipowskiej. Takie hoolsy. A teraz będą się bawić w kolejne oświadczenie jak to oni nie są krzywdzeni. A dzieciarnia i niezbyt inteligenta część podwarszawskich miejscowości oczywiście będzie gotowa się za nimi w ogień rzucić. Nawet jakby wieruszka na ich oczach skatował z tuzin osób to by uważali że nic się nie stało...

Tymczasem kolejny raz okazałem się człowiekiem słabej wiary. 10 złoty :lol: Jak ja nie doceniam Grzesia i jego kumpli. Panowie i Panie 20 zł! Płaćcie i patrzcie, a kto wie może i płaczcie (po meczu rzecz jasna :lol: ). Oj Grzesiu oby ci to PPV było pocałunkiem śmierci przed wyborami. Swoją drogą będzie straszny ruch w necie w piątek...

Hulk za ponad 50 mln euro w Zenicie. Tego się nie spodziewałem. Chelsea, Manchestery, Inter, Real, PSG ale Zenit. A i w Chinach może i dużo obiecują ale coś płacić nie chcą. Ciekawe gdzie wyląduje Drogba. Może w Juve? Fajnie by było. Przydałby się na jeden sezon.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 05 Wrz 2012 17:25

Powiadasz że 20 zł :D W sumie ,i tak bym tego nie zamawiał ,nawet gdyby kosztowało 10 zł.Może wyjdę na dziwaka ,ale mecz zamierzam zobaczyć ,w necie rzecz jasna ;) W sumie oglądam sobie co tydzień Chelsea w sieci ,to tym bardziej , do oglądania naszych kopaczy nie jest mi potrzebne żadne śmieszne pejpiervju :lol:
Rzeczywiście ciekawe rzeczy się dzieją na rynku transferowym.Szkoda że przez to , wciąż jeszcze w niektórych ligach otwarte okno transferowe ,z Chelsea wyleciał Meireles (kompletna głupota ) .Teraz nadchodzi "tłusty" okres z Lampardem w środku pola :? .Co do Hulka ,to powiem tylko tyle :Szkoda Chłopa ,ale cóż ,kasa kasa kasa... .Drogba w Juve ? ,coś mi się obiło o uszy ,w sumie ciekawie byłoby zobaczyć Go , grającego przeciw Chelsea .
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 05 Wrz 2012 21:21

Ale co wy chcecie od ligi rosyjskiej? To naprawdę silna europejska liga z dwoma ekipami w LM. Nie poszedł do Kuwejtu. Że zimniej niż w Hiszpanii i podróże dalekie? No trudno.

Stowarzyszenia kibicowskie to strażniczki partykularnych interesów. Jest ironią losu, że jedyną akcję antypzpn, która miała szansę powodzenia nie zorganizowali kibice, ale jakaś lewicowa fajtłapa ;) A stowarzyszenia ją w brawurowy sposób ucięły. Powiązania z klubami powodują, że stowarzyszenia same mają związane łapy.

ssonicsl napisał(a):Ci ludzie zachowywali się jakby przyjechali z Bielska.

Zabrzmiało jak obelga. Może z Komorowic, bo Bielsko z BKS-em ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości