Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Przechodzimur » 25 Lip 2012 21:50

A to się nam dziś Śląsk popisał:(. Dziwie się włodarzom naszych ligowych klubów, ze nie maja pomysłu na zagospodarowanie kibiców, po Euro 2012. Ciągle minimalizm i nasze piekiełko :evil: . Grajmy na pięknych stadionach mecze o pietruszkę, bawmy się :evil: tym . Może następny mecz na Narodowym będzie- Mężowie na Kawalerów. Żenujące :cry:
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez karlos » 25 Lip 2012 22:04

Też jestem zawiedziony stanem naszej klubowej piłki. Myślałem, że po wybudowaniu tylu nowych stadionów to jakoś ruszy ekonomicznie, ale chyba nic z tego. Bo tej naszej kopaniny nikomu specjalnie się nie chce oglądać, a bez większych wpływów z biletów, koszulek, pamiątek kluby nie są w stanie zatrudnić lepszych piłkarzy i koło się zamyka. Paradoksalnie tą sytuację mogliby przełamać ludzie pokroju Wojciechowskiego, ale oni zamiast działać z rozsądkiem, dają naszym przeciętnym kopaczom gaże z księżyca i potem się dziwią, że oni tylko kupony odcinają :P . Według mnie trochę żenujące jest, że wiele klubów jest wspieranych finansowo z pieniędzy podatnika, bo bez tego z powodu dziur w budżecie zapadłyby się w czarną dziurę :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez kat. » 25 Lip 2012 22:32

Zagospodarowanie kibiców po ełro? No nie żartuj, Przechodzimurze.

Dobrze, że przeszli jakoś tę Podgoricę. Nie wiem, co Szwedzi prezentują, ale cokolwiek prezentują, to Śląsk ma średnie szanse na awans z taką grą. Może uda się prześliznąć do LE, na więcej nie liczę.

Dinamo Z. - decydująca bramka 90 + 8. :D Do skutku chyba grali.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 26 Lip 2012 09:04

Czyli o awansie Sląska, drużyny w tym dwumeczu słabszej, zadecydował karny z kapelusza z pierwszego spotkania. Czekam na polską drużynę w LM, chyba jak wszyscy, ALE jeśli nasz reprezentant ma tak grać jak Śląsk to ja im życzę szybkiego odpadnięcia jeszcze w eliminacjach. Trzymam kciuki za Helsinborg. Naprawdę straszną padlinę grali wrocławianie. Kelemen + szczęście. Tylko to im dało awans.

Dziś najbardziej obawiam się o Lecha. Azerowie naprawdę mogą to wygrać...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez jacek89 » 26 Lip 2012 15:39

Ja również się pomodlę o odpadnięcie Śląska, bo jakby przypadkiem awansowali do Ligi Mistrzów z pewnością skończyłoby się to kompromitacją.
Nie zgadzam się natomiast, ze Śląsk był drużyną słabszą. Obie drużyny były żenująco słabe i reprezentują bardzo zbliżony poziom.
Zadecydowało szczęście i Śląsk gra dalej.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez kat. » 26 Lip 2012 15:53

Podgorica jednak kilka dość składnych akcji przeprowadziła. Śląsk, pomijając ostatnie minuty, żadnej. Parę razy zamieszanie w polu karnym po niezłych wrzutkach Mili - i tyle Śląska w ofensywie. No ale rywale musieli w sumie atakować, Śląsk nie. Pomijając, kto z tej parki był lepszy, na pewno Czarnogórcy przejawiali większą ochotę do gry, ale pierwszy mecz ułożył im się po prostu fatalnie: problematyczny karny plus błąd w ustawieniu na poziomie okręgówki i w zasadzie kwestia awansu rozstrzygnięta.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 27 Lip 2012 10:48

Śląsk był słabszy. Naprawdę.

Ale mamy komplet zespołów w następnej rundzie. WOW. Ruch mnie zaskoczył in plus. Legia zrobiła to co powinna - świetny mecz Koseckiego, Łukasika, Sagana i Furmana. Idzie nowe, idzie młode. Lech się męczył, ale wymęczył ten awans. No jeszcze tylko dwie rundy ;)
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 27 Lip 2012 11:20

Warto zauważyć, że kompletu ekip nie mają już na tym etapie eliminacji do LM i LE ligi wyżej notowane w rankingu - Izrael (Netanya przegrywa z niejakim KuPSem) i Dania (Aarhus odpada z gruzińskim Dila Gori). Trudny mecz z Azerami nie powinien dziwić, Grecy z Asteras dopiero po karnych wygrywają z Interem Baku - azerska piłka klubowa naprawdę robi szybkie postępy. Wymęczyli się też Szwajcarzy z Young Boys - wygrana po karnych z mołdawskim Zimbru. No i wpadka Red bulli (hurra!) z Luksemburczykami, a wczoraj o krok od wyeliminowania belgijskiego Gent była inna drużyna z Lux - Differdange.

Lech zmierzy się jednak z AIK-iem, dla kibiców to dobra wiadomość, dla piłkarzy - nie wiadomo. Zmartwiło mnie odejście Kriwca - mało co już zostało z tego pucharowego Lecha. Poznań jako przystanek na drodze do zachodu? Stilić ląduje we Lwowie, Kriwiec u Kitajców :roll:

Ruch też zaskoczył mnie na plus. Mam jeszcze w pamięci remisowe męczarnie z Valettą, a tu proszę - pokazali Macedońcom miejsce w szeregu i jako jedyna polska drużyna odnieśli dwa pewne (no, o tyle o ile... - powiedzmy, że patrząc na końcowy wynik) zwycięstwa. Podziękowania dla TVP za transmisje z LE. Od początku wiedziałem, że prawa do pucharów poszły w dobre łapy. :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 27 Lip 2012 13:11

TVP woli transmitować mecze towarzyskie niż pucharowe :) Trzeciej rundy pewnie też nie pokażą, bo Igrzyska dla nich ważniejsze, a mogliby wcisnąć jeden mecz na TVP Sport chociaż, bo patrzę na stronę UEFA to wszystkie mecze o 19:00
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 27 Lip 2012 14:50

Że też mnie coś podkusiło ten Śląsk oglądać a mogłem sobie spokojnie kobitki na IO oglądać dalej. A kazała się lekarka nie denerwować.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 01 Sie 2012 21:51

Chyba było jednak pływanie oglądać :roll:

Helsingborg przyjechał nie stracić bramki i zadanie wykonał, a że Śląsk robił dużo prezentów, to wynik jest jaki jest. Gdyby nie Kelemen (jedyny obok Patejuka, o którym można coś dobrego powiedzieć, może jeszcze Elsner za ambicję, z tym że w bezradności na końcu postanowił zużytkować ją na połamanie rywalowi nóg... :roll: ), to byłoby wyżej. Taktyka, że Mila albo skrzydłowi trafią w głowę Voskampa i piłka wpadnie do bramki, do weryfikacji. O obronie trudno coś powiedzieć, bo to co robił Pawelec i momentami Spahic, trąciło dywersją :roll: Helsingborg solidna, dobrze zorganizowana ekipa. Jeśli AIK prezentuje podobny poziom, to Lechowi też nie daję wielkich szans (nawet jeśli tak słaby jak Śląsk nie jest, bo wierzę, że drugiej tak cieniutkiej drużyny już w pucharach nie mamy).
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 01 Sie 2012 21:58

Nie przyznawałem *miszczowi Polski większych szans ,mimo iż nie widziałem ,ich meczów z Podgoricą.Ale po Śląsku się niczego dobrego nie spodziewałem.I dlatego wybrałem pływanie :D .Ale 0-3 u siebie ,to zalatuje wiochą , teraz powalczą o Ligę Europejską , i na walce chyba się skończy .W sumie to dobrze , że Tvp ,w otwartej tego meczu nie pokazała ,bo i po co oglądać coś takiego , a jakby leciał na jedynce ,to zapewne bym obejrzał.
EDIT: Dobrze z mojego punktu widzenia ,bo dla innych hulsów ,na pewno mniej dobrze ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 01 Sie 2012 22:15

No właśnie, ironizowałem do Figara, że oszczędzają kibicom kopanej nerwy, chowając te mecze pucharowe, ale wychodzi na to, że tęgie głowy z tvp wiedzą co robią. :oops: Albo boją się o własne tyłki, bo po kilku takich widowiskach, ktoś naprawdę wysadziłby Woronicza w powietrze. :roll:

Aha, czy tylko u mnie stream ze strony tvp "na żywo" jest już "dead" o 4- 5 minut? Zawsze byli opóźnieni, ale aż tak? W sumie to też pewnie w ramach akcji oszczędzania kibicowskich nerwów. Sprawdzałem co jakiś czas wyniki na livesporcie, dzięki czemu byłem nastawiony psychicznie na rozwój wydarzeń i kolejne bramki :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 01 Sie 2012 23:02

Liga Mistrzów , recenzja. Niestety Śląsk Wrocław to dno i wodorosty. Brawo panowie :twisted:
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 02 Sie 2012 07:08

Już po meczach z Podgoricą było widać, że Śląsk jest słaby i żadne zaklinanie rzeczywistości przez Agresta tego nie zmieniło. Szwedom gratuluje awansu.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 02 Sie 2012 08:01

Ha! Tym razem Śląska nie oglądałem. :lol: Mądry Polak przed szkodą. ;)
figaro56
Żywa legenda

Postprzez jacek89 » 02 Sie 2012 12:05

Fornalik ogłosił powołanych z klubów zagranicznych na mecz Estonią. Niespodzianek brak. Boenischa brak. Ojgen, Perquis, Obraniak obecni.
Ogólnie na razie w 99% kontynuacja polityki kadrowej Smudy.
Uzupełniono też sztab szkoleniowy. Zgodnie z przewidywaniami drugim trenerem został Marek Wleciałowski, asystentem Marek Zub a trenerem bramkarzy Adam Dawidziuk.
Jerzego Dudka brak, ciekawe czy tylko o kasę chodziło, czy jednak o coś więcej.
Może i tylko o kasę, w końcu musi trochę pieniążków na libacje działaczy zostać.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez kat. » 02 Sie 2012 20:03

Zerkam jeszcze na livesporcie, ale wygląda na to, że nasze eksportowe skończą tę rundę z imponującym wynikiem 4 porażki, bramki 1-10 (w tym 0-6 w dwumeczu z elitarną ligą szwedzką). Trudno uwierzyć, ze z tej badziewnej ligi dwie drużyny grały sezon temu na wiosnę :roll:

Jedyna nadzieja, jak można się było spodziewać, w Legii. Dziwny mecz ze słabiutkimi (!!!!) Austriakami. Pierwsza połowa z wyjątkiem kilku minut pod kontrolą i z lekką przewagą Legii. Co robił Żewłakow przy pierwszej bramce? :roll: Karny i czerwona kartka - zdarza się. Legia w osłabieniu naciera - i jest na szczęście Ljuboja i bramka kontaktowa. W doliczonym czasie dwie świetne szanse Saganowskiego, w tym jedna tyczka.

Reszty szkoda komentować. Zerkałem w pierwszej połowie na Lecha. Było jeszcze 0-0 ale gra na ich połowie i puszczony karny po faulu chyba Arboledy. OK, podobno się nie mogli wyspać :roll:

W ogóle aż strach patrzeć na livesport - dziś dwukrotnie niemal jednocześnie piłki w bramkach polskich drużyn. :oops:

Jak to się mówi, lepsze jutro było wczoraj. :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 02 Sie 2012 22:27

Na szczęście nic z tego nie śledziłem. Chwała Bogu. :cry:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 02 Sie 2012 22:30

Dobrze, że mamy igrzyska. Pójdzie bezboleśnie :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości