Kolarstwo

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kolarstwo

Postprzez ssonicsl » 18 Lip 2012 07:52

Frank Schleck i doping :lol: Nie może być :lol:

To jest jeden z tych typów, którzy wiszą na cienkiej lince. Od dawna. Wszakże i Franio pojawiał się w aspekcie afery Fuentesa jako jeden z jego klientów.

Co do środka. Wiadomo po co się stosuje środki moczopędne. Tyle tylko, że akurat ten nie jest na liście środków zabronionych. Kto wie może się Schlecku wywinie...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Bartek10982 » 18 Lip 2012 19:40

No i kolejna wpadka - zwycięzca Tour of Turkey Ivailo Gabrovski wpadł - ślady EPO znaleziono w próbce pobranej podczas tego wyścigu.

Nie trzeba było czekać na dane z próbek, bo chyba każdy widział, że koleś jechał na koksie. Rozgromił wszystkich na tym jedynym górskim etapie, a na płaskich to sam kasował ucieczki jakie były, nawet gości, którzy mieli straty 10-minutowe.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 19 Lip 2012 16:49

Jestem zniesmaczony jazdą Frooma i Wigginsa... Co to ma wspólnego ze sportem? :roll: Po takim tourze Wiggins raczej wielu fanów nie będzie miał. Ja już mogę kibicować Contadorowi (nigdy jego wielkim fanem nie byłem) byle tylko PKS nie wygrał w przyszłym roku. I jeszcze to walenie głupa przez cały zespół SKY w poetapowych wywiadach. Litości. :evil:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 19 Lip 2012 17:15

Szkoda, że dzisiaj Nibali nie miał swojego dnia, bo ciekawe co by zrobił Froome gdyby Nibali zaczął mocniej odjeżdzać, a Froome musiałby się ciągle oglądać za Wigginsem, tracąc drugie miejsce. A tak Froome trochę ośmieszył Wigginsa, więc coś wydaje mi się, że za rok raczej nie będą jechać w jednej ekipie. W sumie nudny ten Tour de France, ale co zrobić jak prawdziwi górale jakby w wyniku restrykcyjnych kontroli dopingowych wymarli :roll: . Trasa też zrobiona jakby pod Wigginsa, bo prawdziwych górskich etapów było niewiele. Mnie też zaczęło już trochę irytować te ciągłe odpuszczanie ucieczek, bo ile można. Szmyd płaci na Tour de France za udany początek sezonu, bo na takim etapie jak dzisiaj już przyzwyczailiśmy się Sylwester jest widoczny, a tak po prostu przejechał ten TdF. Nawet do żadnej ucieczki się po raz kolejny nie zabrał, czym mnie też zawiódł.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 20 Lip 2012 12:50

Ano nuda. Kolejne etapy wygrywają ci co potracili z różnych powodów szansę na odegranie jakiejś roli w generalce a czołówka jedzie zgodnie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 20 Lip 2012 13:02

Froome. Bardzo nieładne zachowanie. Albo wyjmuje słuchawkę z ucha i udaje że nic nie słyszę i nie widzę i jadę po swoje, albo grzecznie jadę na lidera i w jego tempie. Czemu miały służyć te ataki? Odjeżdża, czeka, odjeżdża, czeka. Chciał ośmieszyć WIgginsa? Kto tu jest liderem? Chyba nie Froome. Zresztą dla mnie cały Froome wygląda podejrzanie...

Wiggins. Mistrz świata, mistrz olimpijski, który kilka lat temu postanowił przejść w 100% na szosę i zostać prawdziwym góralem. Mocno schudł i efekty były widoczne już w pierwszym roku. Ale dla niektórych i tak to mało i się pytają skąd się ten gość wziął. To po prostu jest wybitny kolarz, który postanowił zostać wybitnym góralem.

Evans. Jakieś zatrucie, jakaś nieco słabsza forma, wiek. Nie można powiedzieć, że nie próbował. Nie dał rady. Trudno. Zwycięzca może być tylko jeden. Tym razem (i chyba już zawsze tak będzie) nie jest nim kangur.

Voeckler. 4 razy w ucieczce - 4 razy ucieczka dojeżdża do mety. Gość ma takiego czuja, że hoho. Nie ma drugiego takiego w całym peletonie. Szkoda straty z pierwszych etapów, gdy zostawał po kraksach, bo spokojnie mógłby być w pierwszej 10. Znowu. Dziwie się, że nie jedzie na IO.

TdF - dla mnie nuda. Za dużo czasówek, za mało etapów z metą pod górę. Czekam do przyszłego roku.

A i jeszcze mój drugi bohater. Chris Anker Sorensen. Wczoraj palucha wsadził między szprychy, ale jaki to jest zacięty zawodnik... I ten jego charakterystyczny ruch głową. Bardzo lubię tego Duńczyka.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez markos7207 » 21 Lip 2012 20:22

Ta dziewczyna ma jakiegoś pecha. Maja Włoszczowska doznała kontuzji stawu skokowego podczas treningu w Livigno. Jak grożna i na ile zagrozi jej startowi w Londynie nie wiadomo jeszcze dokładnie, ale dobrze nie jest bo jak czytałem jest mowa o zerwanych ścięgnach. Co prawda do startu Majki jest jeszcze trochę czasu bo 3 tygodnie, ale jej udział w igrzyskach stanął pod znakiem zapytania. Miejmy nadzieję że uraz nie jest tak grożny i nasza nadzieja medalowa będzie mogła o ten medal powalczyć. Wszystko okaże się po dokładnych badaniach we włoskim szpitalu.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Lip 2012 21:54

Zwichnięcie stawu i złamanie kości śródstopia. Tylko cud uratuje występ na IO. No to Piątek będzie miał pole do popisu z Paulą Gorycką.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 21 Lip 2012 22:21

To fatalnie. 4 lata poszły się paść. Pozostaje czekać na cud...
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Lip 2012 22:32

Fatalnie też z innego powodu. Tak liczyłem, że po udanym występie na IO w Londynie Maja zgodnie z zapowiedziami przerzuci się na szosę, że wokół niej powstanie jakaś polska grupa zawodowa kobiet. Dla mnie kolarstwo to szosa a nie to MTB i przydałby się jakiś postęp w kolarstwie szosowym kobiet. Nie da się ukryć, że Maja takiego sponsora mogłaby przyciągnąć.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 22 Lip 2012 12:36

Ja lubię MTB. W poniedziałek czyli jutro ma przejść badanie tomografem podobno. Miejmy nadzieję, że jednak Maja będzie mogła powalczyć o medal w Londynie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 22 Lip 2012 18:17

Właśnie w tym problem czy konowały doprowadzą ją do tego aby mogła powalczyć na IO. Jeżeli ma tylko statystować rywalizacji sprawna nie do końca to lepiej żeby z bólem serca z występu zrezygnowała. Będzie miał się Piątek okazję z Gorycką wykazać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 23 Lip 2012 12:20

Nie ma na to szans. Maja nie jedzie do Londynu, niestety.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 23 Lip 2012 12:56

Prawdę powiedziawszy, licząc na co najmniej 13 medali na IO nie brałem Włoszczowskiej pod uwagę. Jak dla mnie od kiedy przestała pracować z Piątkiem jest na równi pochyłej. Może szczyt formy miał być na IO. Nie wiem i już się pewnie nie dowiem. W takim razie powodzenia dla Pauli Goryckiej, bo mam nadzieję, że to ona zostanie wysłana, a nie Szafraniec.

TDF. Gratulacje dla Wigginsa. Przygniatająca przewaga, ale też i trasa specyficzna. Za to Vuelta może mieć kapitalną obsadę. Van den Broeck też jedzie. To powinien być najciekawszy wyścig w tym roku, lepszy od TDF i Giro.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 23 Lip 2012 14:14

Słyszałem, że wśród rezerwowych są Gorycka i Sadłecka, o Narzeczonej nie słyszałem. :D Mam nadzieję, że Gorycka i Dawidowicz będą umiały współpracować na trasie kiedy będzie taka potrzeba. To wcale nie jest takie pewne kiedy Piątek zarzucił Dawidowicz unikanie konfrontacji z Gorycką na MP. Jednym słowem po chłopsku tchórzostwo. Druga strona ripostowała, że nic nie stało na przeszkodzie wysłać Gorycką tam gdzie startowała Dawidowicz na przykład do Hiszpanii jak tak tej konfrontacji chciała ekipa Piątka a o absencji Oli na MP wiedziano od dawna. Wiedziałem, że atmosfera wokół kolarstwa kobiet po dymisji Piątka nie będzie najlepsza, że wezmą górę urażone ambicje i oby to nie odbiło się na całym kolarstwie. Wszak stare przysłowie pszczół mówi, że zgoda buduje i tak dalej.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Lip 2012 14:42

Jeśli 10 etapów kończy się podjazdami to musi być ciekawie. Nie ma ani jednego 200 kilometrowego etapu i od trzeciego etapu są już porządnego góry. Trasa Vuelty ma ogromny potencjał, ale co będzie to nigdy nie wiadomo. Wydaje mi się, że Froom nie będzie mocny i Contador skończy z dwucyfrową przewagą nad resztą.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 23 Lip 2012 15:27

Szkoda bardzo Włoszczowskiej...Musi to być dla niej niesamowity dramat :( No, ale taki jest sport.

A jeżeli chodzi o TdF...chce się Wam jeszcze oglądać ten wyścig koksów? Kolarstwo sięgnęło dna, dlatego ja już spasowałem i przestałem to oglądać. Z obrzydzeniem słuchałem kolejnych dopingowych doniesień. Czarę goryczy przelała sprawa Contadora. Trochę szkoda, bo w poprzednich latach oglądałem praktycznie wszystkie etapy, czasami po 5-6 h dziennie. W tym roku nie obejrzałem nawet godziny. Brakowało mi tylko naszych komentatorów ;)
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 23 Lip 2012 15:33

Oczywiście możesz żyć w przeświadczeniu że inne sporty są czyste i żyją tylko na witaminkach. Poza tym kolarstwo jeśli chodzi o ilość wpadek dopingowych w stosunku do przeprowadzonych badań zajmuje coś koło 10 miejsca we wszystkich sportach. Podnoszenie ciężarów deklasuje kolarstwo. Tak samo łucznictwo ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 23 Lip 2012 18:10

RakuNH napisał(a):Oczywiście możesz żyć w przeświadczeniu że inne sporty są czyste i żyją tylko na witaminkach.

Łudze się, ale w zasadzie jestem prawie pewien, że te które oglądam, nie są tak przesiąknięte dopingiem jak kolarstwo ;) Dla przykladu piłka nożna. Ile było glośnych afer dopingowych, w które zamieszani byli/są naprawde liczący się sportowcy? Tak na szybko to do głowy przychodzi mi tylko Maradona. A kolarstwo? W tym przypadku lista znanych dopingowiczów byłaby dłuższa niż Litania Loretańska.

RakuNH napisał(a):Podnoszenie ciężarów deklasuje kolarstwo. Tak samo łucznictwo ;)

Właśnie dlatego takich sportów nie oglądam ;)
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 23 Lip 2012 19:52

To w takim razie nie możesz też oglądać boksu, koszykówki czy hokeju na lodzie, bo też są przed kolarstwem ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości