zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
kat. napisał(a):A propos witania reprezentacyj różnych w Polsce, mam taką refleksję, że Polacy są cholernie zakompleksieni w kwestii własnej "europejskości" i jak te naszą europejskość odbiorą inni (to, że mamy ogólnego schiza co o nas myślą/ mówią w innych krajach, to wiadomo, a nie możemy dopuścić do świadomości, że zasadniczo o nas nikt nie mówi/nie myśli). Efekt jest taki jak w przypadku nieszczęsnych naturalizacji - tak strasznie się na tę cool-trendy-europejskość silimy, że powielamy jakieś dzikie, afrykańskie wzorce.
ssonicsl napisał(a): Po pierwsze. Kadra jaka jest każdy widzi, ale wbrew wszystkiemu to jest kadra POLSKI. I tak zamierzam im kibicować i mam nadzieję, że zajdą jak najdalej (to mówi serce - tak, tak, wiem, wiem, serce to tylko kawałek bezmyślnego mięśnia; rozum kazał mi postawić w pierwszym meczu na wygraną Greków 1:0).
kat. napisał(a): Ad serce. Ja w sumie chciałbym się bardzo wciągnąć w ten euro-wir. Ale to jak z niektórymi dziewczynami. Są fajne, są ładne - ale serce mówi "nie". Ta "dziewczyna" się puściła![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości