Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 28 Maj 2012 14:40

Wiadomo, że jest to ich zawód i chcą mieć jak najlepsze warunki pracy. Przed rundą wiosenną sporo zawodników odeszło, bo lepsze warunki mieli nawet dwie klasy niżej, trener też odszedł, stwierdzając, że na trenowanie Unii go nie stać. Awans to na pewno szansa dla tych młodych jeszcze chłopaków, i jeśli w Tarnowie mieliby grać za free, znajdą z pewnością inne kluby. Zgadzam się, że tylko jednostki są naprawdę związane z klubem. Mimo wszystko chyba lepiej kibicować chłopakom z miasta niż armii zaciężnej, już nie mówiąc o takiej Wiśle z ostatniego sezonu, gdzie ze świecą szukać Polaka. I lepiej, że kluby z jako takimi tradycjami, z większych ośrodków, i pracujące z młodzieżą pną się w górę niż wiochy, których jedynym atutem jest to, że pochodzi z nich jakiś kasiasty byznesmen.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 28 Maj 2012 14:48

Oczywiście zgadzam się, dlatego też mnie cieszy klęska Wisły i Cracovii (jakieś van der Bizeny, Nitibazadzonkizy) w tym sezonie. ;) Może to da komuś coś do myślenia. Oglądałem też Rumaka w Cafe Futbol i mówił, że nie zamierzają się w ogóle wzmacniać przed LE. Nie chcą zmarnować ani grosza na zagranicznych emerytów, a chcą wychować własnych chłopaków.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 28 Maj 2012 16:25

Pytanie czy Rumak ma dużo do powiedzenia w Lechu? Nie sądzę, chociaż fajnie by było jakby dostał szansę, żeby poprowadzić drużynę od A do Z po swojemu.
http://www.transfering.pl/newsroom/10185,reprezentant-ghany-w-lechu Jeżeli to prawda to chyba chcą ściągnąć kolejną "perłę Mozambiku".
Oczywiście emeryt to nie jest (chociaż tutaj pewności nie ma ;) ), ale na "własnego chłopaka" też mi nie wygląda.

Jeżeli chodzi o przywiązanie piłkarzy do klubu to nawet nie ma o czym mówić. Tak jak piszecie, są jednostki, ale tak naprawdę z najemnikami nigdy do końca nie wiadomo.
Ja już nie raz miałem okazję się przekonać, że pozory mylą. Tacy co wyglądają na przywiązanych, też potrafią jakiś numer wywinąć.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez figaro56 » 02 Cze 2012 13:26

A w Krakowie rozdają darmowe bilety na otwarte treningi i dantejskie sceny pod kasami. :roll: No ktoś tu nie pomyślał. Dać Centusiom coś za darmo i potem się dziwić, że się zadeptują. :lol:
Raku wywalczyłeś bilet na Anglików? :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 02 Cze 2012 13:40

figaro56 napisał(a):Raku wywalczyłeś bilet na Anglików? :D

Nie będę się publicznie wypowiadał gdzie tam treningi Angoli (zresztą reszty też...), ale można się domyślić :D Niech się 15-latki i janusze pozabijają o te bilety :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 02 Cze 2012 13:48

Ale stadion wyremontowany i ponoć piękny i z tego co czytałem niekoniecznie twój Hutnik musi na nim grać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 02 Cze 2012 13:51

To było wiadome od początku, dlatego nikogo ta informacja o remoncie nie cieszyła. Nie dość, że podobnie jak 70-letniej kobiety tak i tego stadionu wyremontować się nie da, bo jest po prostu archaiczny, to jeszcze kilkukrotnie wzrosną koszty jego użytkowania, a po wyjeździe angoli chętnych do utrzymywania nie będzie. :roll:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 02 Cze 2012 14:02

Cracovia zleci jeszcze jedną ligę i będzie w sam raz dla nich stadion albo Wanda i jej zespół dziewczęcy. Przynajmniej przychodząc na dziewczyny odłożyli byście maczety. :lol: Tylko gdzie wy się podziejecie bidusie?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 02 Cze 2012 14:16

Estadio Kukurydza będzie wolny niedługo, jak się Witkowskiemu znudzi sponsoring. ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 02 Cze 2012 14:40

Na jakimś mały stadioniku w Hucie tak jak teraz ;)

I nie bardzo rozumiem jednego. Dlaczego nie można było sprzedawać wejściówek za powiedzmy 10-20zł? Nie dość, że byłby względny spokój i "normalna" kolejka, to można by to przeznaczyć chociażby na jakieś remonty stadionów czy cokolwiek pożytecznego. Zapewne jakieś durne przepisy rodem z Unii Europejskiej zabraniają sprzedawania wejściówek, bo przecież każdy ma prawo do wejścia na trening i do podróży dookoła świata :roll:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 02 Cze 2012 14:50

Kukurydziany Hutnik? :shock: Nie no. Jakiegoś Orlika znajdą. :D
Za parę dni Euro 2012 a tu jaka cisza. Ruski się naprężyli przed ME.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 03 Cze 2012 08:52

Ale euforia. Andora pokonana. Słuchać tego nie można było. Jakich to genialnych piłkarzy mamy. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 03 Cze 2012 09:23

Najważniejsze, że wokół kadry i ełro jest świetna atmosfera.
Tyle flag na samochodach.
W marketach wszystko biało-czerwone.
Wysyp patriotycznej mody.
Wszyscy jesteśmy gospodarzami.
Kokokoko. 8-)

Niech już pęknie ten balon jak najszybciej. Boję się tylko, że jakimś cudem wyjdą z tej grupy i pierd***ec będzie jeszcze większy.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 03 Cze 2012 10:06

Spoko malkontenci ;) . Mimo że moje zainteresowanie futbolem nie może się równać ze sportami zimowymi to jednak ciekawi mnie jak wypadnie nasza jedenastka, i na pewno będę jej kibicował niezależnie jak krytycznie oceniam dobór kadry i to, kto w niej występuje oraz pracę Smudy. Jakby nie patrzył grają z orzełkiem na piersi(a jednak) i bez względu na to czy będę oglądał, słuchał, czytał jak grają, to życzę im jak najlepiej. Z flagą raczej nie będę jeżdził, ale jak uda się coś obejrzeć a na dodatek jak nasi dokopią Grekom, Ruskim i Pepikom(to na początek), niejednego browara przy okazji wypiję ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 03 Cze 2012 11:11

Tylko że ewentualny sukces tego tworu uświęci cały ten syf wokół niego (począwszy od polityki kadrowej, ale nie tylko). 99 % dzisiejszych "fanatyków" to i tak nie obchodzi, bo po euro zdejmą szaliki i umyją pomalowane mordy, ale ja jednak chciałbym, żeby Polska miała znów swoją kadrę, z którą mógłbym się identyfikować.

Poza tym, Markosie, ja nie mogę się znieczulić jak Ty :D
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Cze 2012 11:29

Markos czy PolaNski (nie mylić z Polańskim) łapię się do słowa "nasi"? U mnie się nie łapie. Dla mnie reprezentacja powoli zmienia się w klub, który przyjmuje nawet taką szuję jak Ojgen.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 03 Cze 2012 11:41

Tylko że Polanski akurat powiedział szczerze, że czuje się Niemcem, a nie Polakiem. Reszta Perkisów po prostu wali ściemy, no ale niektórzy łykają, a mówienie o tym jest politycznie niepoprawne. I jeszcze spocony kompromituje sprawę ;)

Mnie już nawet ci Niemcy i Francuzi wkurzają mniej niż reszta smudowych sierotek, która w żadnej ważnej sprawie nie odważy się zabrać głosu (vide: afera orzełkowa).
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 03 Cze 2012 12:13

Mam dwa bilety na mecz Czechy - Grecja we Wrocławiu 12 czerwca. Jeśli ktoś jest zainteresowany to piszcie na priv.
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 03 Cze 2012 12:49

Szczery to jest Klose, a Polanskiemu po jakimś czasie chęć wybicia się i zarobki zasłoniła tą szczerość. Ciekawe czy po Euro też się będą garnąć do kadry takie gwiazdy. Do pewnego momentu mnie to aż tak nie raziło i byłem w stanie przeboleć tego Pereiro czy Olisadebe, ale po akcji z Polanskim już niestety przedawkowałem. Nagle pół kadry to obcokrajowcy i co gorsza - niektórzy nawet nie wybijają się ponad polski poziom :roll:

No, ale piłkoszał kiedyś się skończy ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 03 Cze 2012 13:20

kat. napisał(a):Tylko że Polanski akurat powiedział szczerze, że czuje się Niemcem, a nie Polakiem.

I to jest niestety przykre...jeżeli nie czuje się Polakiem, to po co gra w naszej Reprezentacji :shock: ? W drużynie narodowej powinni grać piłkarze, którzy czują się Polakami, a nie osoby, które chcą się w ten sposób wypromować. Wielu Polaków marzy o tym, żeby reprezentować swój kraj i nie traktują tego tylko i wyłącznie w kategoriach pokazania się w Europie...
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości