Hokej na lodzie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Hokej na lodzie

Postprzez RakuNH » 23 Kwi 2012 06:10

Hehe. Niestety nie :D Od czasów Małyszomanii kojarzą mi się ze skokami i często mylę ich nazwiska, mimo że specjalnie podobni do siebie w żadnym aspekcie nie są :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 23 Kwi 2012 10:42

No szkoda. Bo lubiłem gościa choć czasem potrafił smęcić i irytowało mnie jego dzielenie skóry na niedzwiedziu zawczasu ;) . Ale na hokeju to on się chyba za bardzo nie znał ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 23 Kwi 2012 12:43

W TVP można się szybko poznać na wszystkich ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 25 Kwi 2012 08:35

Ktoś wie jakie telewizje mają prawa do transmitowania MŚ w hokeju na lodzie? Bo tvp uraczy nas aż 1(słownie JEDNYM!!!) :shock: meczem dziennie , podczas gdy jednego dnia będzie rozgrywane nawet 6 spotkań
RychuGKM
Kadra B

Postprzez dan » 25 Kwi 2012 09:37

Jest tak jak się spodziewałem. TVP Sport będzie pokazywał mistrzostwa świata i to po jednym meczu dziennie, a później ten sam mecz będzie powtarzany.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez damian940915 » 25 Kwi 2012 22:22

To jest śmiech na sali! Jeszcze pewnie będą chwalić się, gdzie się da, że takie prawa nabyli. Rozumiem w weekend, gdzie są play-offy kosza, mecze żużla, że to jest ważniejsze, ale o 11:15 chyba nic ciekawego do pokazywania nie ma. I oni chcą jeszcze, żeby każdy abonament płacił!
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 04 Maj 2012 22:06

Za nami pierwszy dzień zmagań elity. Bez niespodzianek, ale gołym okiem widać, że potentaci chcą się przez tę pierwszą fazę przeczołgać jak najmniejszym kosztem sił, zwłaszcza że w nowej formule trzeba rozegrać mecz więcej. Zresztą, historia najnowsza uczy, że ci, którzy pozwalają sobie na fajerwerki w pierwszej fazie MŚ, nie zdobywają złota.

W całości obejrzałem tylko mecz Finów z Białorusinami. Białoruś już tak ma, że walczy jak równy z równym i z silniejszymi i ze słabszymi od siebie. I najczęściej przegrywa, przynajmniej ostatnio. Dziś w obronie radzili sobie z Finami nieźle, ale w ataku bywali bezradni, zwłaszcza w grach w przewadze, choć świetną szanse na doprowadzenie do dogrywki kilka minut przed końcem 3. tercji mieli.

Czesi w tych fragmentach, które widziałem, prezentowali się kiepsko na tle przeciętnych Duńczyków.

Jutro najciekawiej zapowiadają się mecze Kanada - USA i Szwecja - Czechy, choć osobiście czekam głównie na to, co pokażą w meczu z Rosją Łotysze.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez dan » 05 Maj 2012 09:46

Ja w pierwszej fazie mistrzostw postanowiłem przyjrzeć się drużynom, które będą walczyć o utrzymanie w elicie. Nie ma co na razie przykładać wagi do spotkać faworytów, bo tak naprawdę najlepsi dopiero od ćwierćfinałów będą chyba grali na poważnie. Choć na pewno nie można od razu ustalić całej 8, która do tego ćwierćfinału awansuje. Na pewno kilka reprezentacji będzie do końca o ten awans walczyło.
A jeżeli chodzi o kandydatów do spadku... Wydaje się, że największe na to szanse mają Włochy, Francja i zobaczymy jak dzisiaj w swoim pierwszym meczu zagra Kazachstan.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 05 Maj 2012 21:47

Łotyszom dziś wystarczyło pary na półtora tercji, potem wyraźnie odpuścili chyba mając w głowach jutrzejszy mecz Z Niemcami, który może być dla nich kluczowy jeśli chodzi o nadzieje na awans do czwórki. W drugim meczu grupy sztokholmskiej gospodarze raczej łatwo uporali się z Czechami. Chwilami naprawdę dobry mecz, widać, że obie ekipy maja porachunki i potraktowały go dość prestiżowo.

W grupie H Szwajcaria łatwo ogrywa Kazachów, a Amerykańce po dogrywce, ale zupełnie zasłużenie pokonują niemrawych Kanadyjczyków.

Jutro przynajmniej dla niektórych ekip kończy się zabawa. Kluczowy mecz dla Niemców i Łotyszy w grupie S oraz Białorusi i Szwajcarii w grupie H (chyba silniejszej). Wcześniej mecze, które mogą zadecydować o utrzymaniu w elicie: Francja - Kazachstan i Dania - Włochy. Poza tym Rosjanie zmierzą się z Norwegami, a Finowie ze Słowakami - którzy mają okazję zrewanżować się Finom, bo to Suomi, jeśli dobrze pamiętam, wybili Słowakom rok temu ćwierćfinały z głowy przed ich publicznością. Dla Słowaków też za bardzo nie ma meczów na pół gwizdka, bo w ich grupie nie będzie wcale łatwo załapać się do czwórki.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 06 Maj 2012 21:49

Brawo Łotwa! Mecz taki sobie, jeśli chodzi o poziom (oglądałem pół na pół ze Szwajcaria - Blr), ale chyba najbardziej emocjonujący (obok USA - Kanada). Drzwi do ćwierćfinału szeroko przed Łotyszami otwarte, teraz tylko nie potknąć się z Duńczykami jak przed rokiem. No i jest jeszcze Norwegia nieobliczalna. A Niemcy muszą szukać punktów w meczach z Rosją, Czechami i Szwecją, więc będzie ciekawie.

Włosi zaskoczyli pozytywnie, zasłużone zwycięstwo i duża niespodzianka. Duńczycy podobnie jak Niemcy - żeby się teraz wywinąć znad przepaści muszą przycisnąć teoretycznie lepszych od siebie. Najlepiej Niemców. ;)

W trzecim meczu tej grupy Rosja dopisuje sobie planowo trzy punkty.

W grupie helsińskiej szkoda mi Białorusi - mogła przynajmniej doprowadzić do dogrywki (niewykorzystany karny Grabowskiego), ale obiektywnie Szwajcarzy prezentowali się lepiej i wygrali zasłużenie (sprawiedliwy ten hokej heh).

Finowie dopracowali do perfekcji minimalistyczne zwycięstwa - drugi raz 1-0. Meczu nie oglądałem, więc nie wiem, na ile Słowacy ich zmusili do wysiłku.

Dla Kazachów elita to chyba za wysokie progi. Szkoda, bo chętnie bym spuścił wreszcie żaboli do division I, choćby za brutalną grę (dziś jeden Kazach zaliczył cięzkie KO i publika zamarła, gdy leżał bez ruchu na lodowisku).
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 06 Maj 2012 22:00

Mistrzostwa w TVP, to niestety dramat i tylko śledzę wyniki. :( Nie dość, że nie mam TVP Sport (a nie lubię internetowych transmisji, gdzie nie widać nawet krążka), to jeszcze ta ich bogata ramówka :roll: W Polsacie Sport było super - dwa kanały i mecze do wyboru + dobry komentarz obu komentatorów.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 06 Maj 2012 22:17

Fakt, że śledzenie krążka to pewien dyskomfort, ale streamy działają całkiem dobrze. Raz tylko ten oficjalny na jutubie się przycinał, ale są też dobre streamy z Czech, Rosji, Szwecji. Na marginesie - Ruscy to mają dobrze. Ich Rosija 2 (państwowa) ma prawa do wszystkiego, co ważne. W sezonie był biathlon, teraz MŚ w hokeju, krajowa liga, ligi zagraniczne, reklamują już ME w kopanej... No pozazdrościć im, bo u nas często, żeby obejrzeć coś ciekawego trzeba wykupić kanał, na którym reszta ramówki to ("przysłowiowe") wyścigi wielbłądów. :evil: No ale my są ełropejscy przeca :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 07 Maj 2012 15:56

Hejże hola, kiedyś na Abu Dhabi Sport oglądałem wyścig wielbłądów i wygrał nie ten na którego stawiałem. Rozgrywka była pasjonująca 8-)

TVP i ich żałosny 1 mecz mistrzostw dziennie. Kij im w oko. Przez internet jeszcze nie jest tak najgorzej, coś tam widać, tylko komentarza Pełki brak...

A w ogóle sport w TVP to już jest przekręt. Raz że go maluteńko, a jak już dają to skoki narciarskie/biegi narciarskie/piłka nożna (sparingi kadry Smudy). Ale żeby nam nie było za dobrze to TVP Sport nie znalazła się w Mux 3, za to swoje miejsce dostała TVP Polonia. Tak TVP Polonia, kanał dla Polaków mieszkających poza granicami Polski jest dostępny w Polsce w cyfrowej telewizji naziemnej, a miejsca dla TVP Sport już zabrakło. Jeszcze raz kij im w oko. Za takie zagrywki to ja im na pewno abonamentu NIGDY nie zapłacę. I tak więcej oglądam na Rai/ARD-ZDF.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 07 Maj 2012 17:47

Nie no, broń boże nie mam nic do wyścigów wielbłądów, już się rozpisałem o nich w temacie żużlowym, też oglądałem, choć bez obstawiania ;)

Co do komentarza, to jakoś lubię oglądać hokej z rosyjskim komentem - sentyment z czasów KHL-u na sportplanecie. Szajbu, szajbu! Natomiast ci angielscy komentatorzy z jutuba, to do TVP się nadają. Swoją drogą, u nas jest afera, jak komentatorzy nie są przygotowani z wymowy obcojęzycznych nazwisk, a jak oni kaleczą te słowiańskie to masakra. :D

Czesi na razie cieniutko, wygrali po karnych, ale w 3 tercji (2 pierwszych nie oglądałem) to Norwegia bliższa bramki. Inna sprawa, że do tych Norwegów jakoś nie mogę się przekonać, a oni tacy słabi od dawna nie są, choć czasem przydarzy im się jeszcze lanie mocne.

Wieczorem ważny mecz dla Słowaków. Jak przegrają z USA, to będą w nieciekawej sytuacji. Fatalny mają układ spotkań - trzy najtrudniejsze mecze na początek, które ich nie wyeliminują niby, bo najważniejsza będzie Szwajcaria, ale podłamać w razie serii porażek mogą dość mocno.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez dan » 08 Maj 2012 08:53

A tymczasem Słowacy chyba jednak się nie podłamali. Bardzo ważne zwycięstwo naszych sąsiadów z Amerykanami.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 08 Maj 2012 09:19

I fajnie że Słowacy dalej w grze ,jakoś mam do nich sentyment ,bo dawniej to mistrzostwa elity oglądałem właśnie w Słowackiej telewizji .Widzę że trochę odmłodzili skład , bo tej Ich starej gwardii już nie widzę ,no chyba że grają w tej chwili play-off w NHL .
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 08 Maj 2012 11:02

W kawałkach ten mecz widziałem, ale Słowacy grali naprawdę świetnie. W ogóle jak nie lubię Amerykańców, to mecze z ich udziałem są na razie najbardziej emocjonujące i widowiskowe. Świetnie jeżdżą na łyżwach, są piekielnie szybcy i żeby z nimi powalczyć trzeba się dostosować. Wczoraj Słowakom bardziej zależało i wygrali zasłużenie.

A co dziś mamy?

Ostatnia nadzieja Kazachów (Białoruś miewa wpadki, ale jest jednak wyraźnym faworytem), Łotysze z Włochami (Łotwa zdecydowanym faworytem, ale też może być na styku, obie drużyny zbudowane ostatnimi zwycięstwami), Finlandia - Szwajcaria (obstawiam 1-0 :) ) i chyba najciekawszy mecz Rosja - Niemcy - Niemcy muszą szukać punktów, a z Rosją toczą ostatnimi czasy wyrównane boje.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez dan » 09 Maj 2012 08:47

Kazachowie walczyli dzielnie, ale jednak ulegli Białorusinom 2-3. I teraz musiałby stać się cud żeby mogli utrzymać się w elicie.
Finlandia tym razem wygrała wyżej niż do tej pory. 5-2 nad Szwajcarią to wynik, który pokazuje, że mistrzowie świata mają szansę na obronę tytułu. Jest to także pierwsza porażka Helwetów.
Łotwa rozgromiła Włochów 5-0. Stawiałbym zdecydowanie na spadek Italii do Dywizji I, gdyby nie niespodziewana wcześniejsza ich wygrana nad Duńczykami.
No i niezbyt przekonujące, ale jednak zwycięstwo Rosjan nad Niemcami. Rosja podobnie jak Szwecja w grupie sztokholmskiej ma komplet punktów po trzech kolejkach. w grupie helsińskiej taką sytuację ma tylko Finlandia.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 09 Maj 2012 13:05

Finowie wygrali wyżej, bo Szwajcarzy nie mieli ochoty na honorową, minimalną porażkę i postanowili trochę ponękać fińską defensywę. Aż się Suomi wkurzyli i wypracowali większą przewagę ;) Na pewno jednak napocili się więcej niż w wygranym 1-0 meczu z Białorusią.

Dziś najciekawiej zapowiada się mecz Szwajcarów z Kanadyjczykami. Szwajcarzy już pokazywali, że potrafią Kanadyjczykom się postawić, może i dziś sprawią niespodziankę. Tym bardziej, że po wygranej Słowaków z USA sytuacja w grupie zagmatwana i jeśli mierza w ćwierćfinały, a na pewno mają takie ambicje, pasuje uszczknąć jakieś punkty w meczach z wyżej notowanym rywalem .
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 09 Maj 2012 22:53

Postawić się postawili, ale nie dali rady. Tak czy inaczej podobają mi się Szwajcarzy i myślę, że awansują do 1/4. Na marginesie: oglądałem mecz na Rosiji i nie wiedziałem, że Rosjanie darzą Helwetów tak wielką sympatią ;)

Słowacy dziś słabiutcy i ambitnie grający Kazachowie byli bliscy zdobycia punktu. Który i tak niewiele by im dał, bo egzekucja raczej pewna (Kanada, USA i Finlandia utworzą pluton).

Szwedzi i Norwegowie zgodnie z planem. Sytuacja Niemców coraz gorsza, ale jeszcze nie beznadziejna.

Jutro koncentruję się na meczu Czechy - Łotwa. W zeszłym sezonie zespoły stworzyły naprawdę świetne widowisko. W tym Czesi wydają się nieco słabsi, ale i tak są faworytem, choć nie przekreślałbym Łotwy.

Wcześniej Amerykanie podejmą Białoruś, która póki co nie przekonuje. To dobry moment, żeby zagrać najlepszy mecz turnieju i skomplikować Amerykańcom sytuację w grupie. ;)

Finlandia - Francja i Rosja - Dania powinny być do jednej bramki, choć rok temu Duńczycy trochę krwi Rosjanom napsuli. Teraz prezentują się słabiutko, ale widmo spadku może wyzwoli większą motywację. Rosja, choć w perspektywie jeszcze Czesi i Szwedzi, już raczej myślami w 1/4, więc na pewno zechce wygrać jak najmniejszym nakładem sił.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości