Hokej na lodzie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Hokej na lodzie

Postprzez kat. » 15 Kwi 2012 22:34

Prawda jest taka, że nawet w tej fatalnej sytuacji hokeja w Polsce jest ok. 14 -15 drużyn poza naszym zasięgiem, a od Kazachstanu (w tym roku w elicie) czy takiej Słowenii i Węgier zaczynają się drużyny, z którymi możemy się mierzyć i do których poziomu dorównać nie jest rzeczą niemożliwą. A więc niby wejść do elity to jak przeleźć przez ucho igielne, ale może jednak... Inna sprawa, że wylecielibyśmy z hukiem, jak w tym roku wylecą zapewne Kazachowie ( i Włosi).

Jutro Rumunia, teoretycznie najtrudniejszy mecz w środę z Holandią. Ciekawy jestem, jak Litwa zaprezentuje się jutro na tle Korei, a Australia na tle Holandii.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 16 Kwi 2012 10:07

Ta grupa, te mistrzostwa to nie jest miejsce dla polskiego hokeja. Zwłaszcza po zeszłorocznej grze. No ale skoro musimy tu grać to fajnie, że robimy to jak klasowa drużyna. 9:0 z Litwą, tak właśnie okazuje się szacunek słabszym.

Decydujący będzie mecz z Holandią i pewnie będzie to jedyny mecz jaki obejrzę, choć środa 20, Liga Mistrzów... zobaczymy...

No i muszę przyznać, że bardzo mnie tu Panowie zasmucili. To Polsat stracił też prawa do MŚ elity? Naprawdę coraz mniej sportu na kanałach Polsatu... Mistrzostwa bez komentarza Pełki to nie to samo... Stasiu Snopek jest OK. Ma dużą wiedzę, orientuje się w tym co mówi, ale brakuje mi tu emocji. O reszcie fachurów z TVP nie ma co wspominać.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 16 Kwi 2012 10:52

Warto przypomnieć także, że TVP Sport przez najbliższe cztery lata transmitować będzie mecze hokejowych MŚ (dotychczas prawa te posiadał Polsat Sport).

Snopek akurat jest ok, ale ciekawe gdzie poupychają te mecze. Polsat przynajmniej miał dwa kanały i można było sobie często wybierać, co oglądać, a wiele ciekawych meczów było rozgrywanych jednocześnie.

Mam nadzieję, że przynajmniej na Raiu będą też mistrzostwa.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez dan » 16 Kwi 2012 18:02

Obawiam się, że zbyt dużo tych spotkań nie pokażą.
Chciałbym o czymś wspomnieć. Dla mnie skandalem jest to co zrobiła wczoraj telewizja publiczna. Grany jest Mazurek Dąbrowskiego, a oni w najlepsze rozmawiają i nawet wywiad dają, a w tle hymn słychać. I to telewizja publiczna. Zero szacunku.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez ssonicsl » 17 Kwi 2012 10:49

4 LATA :shock: 4 LATA CIERPIEŃ Z TVP :( Dlaczego, dlaczego, dlaczego :?:

Oczywiście, że pokażą tylko garstkę spotkań. W szczególności jakby miały kolidować z żużlowym brum, brum...
A Polsat, traci sport za to wrzuca coraz więcej brum, brum. Po Formule 1 i Motocyklowej GP, dorzucili właśnie Formułę 2.

Nie wiem jak z RaiSport, ale oni ostatnio coraz więcej kodują. Tak jak MŚ w koszykówce rok temu, raz kodowany mecz (na RaiSport1), raz niekodowany (na RaisSport2).

Danie Ty się ciesz, że hymn mogłeś chociaż w tle usłyszeć. Wszakże TVP mogła w tym czasie emitować reklamy, prawda? ;)

A Polacy kontynuują oddawanie szacunku rywalom. Teraz 10:0 z Rumunią. Oby tak dalej.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 17 Kwi 2012 11:12

Wyniki imponujące, nawet jeśli wziąć pod uwagę, że pokonaliśmy walczących o utrzymanie outsiderów.

Łyżka dziegciu do tej beczułki miodu.

Cieszy skuteczność, z którą było ostatnimi czasy krucho, ale takich bramkarzy jak ci rumuńscy w wyżej notowanych ekipach raczej nie będzie.
Cieszy, że z tyłu na zero, ale to mieszanka szczęścia i wielkiej nieporadności rywali. Wiadomo, że trudno grać na pełnej koncentracji przy stanie 5 czy 7 do zera, ale lepsza drużyna może wykorzystać takie chwile przestoju i nonszalancji w grze obronnej, jak zdarzały się wczoraj.

Na zapleczu elity straszne męczarnie Słowenii, najpierw z Brytolami, teraz z Japońcami. Po dwóch seriach spotkań wydaje się, że Węgrzy i Austriacy są głównymi faworytami do awansu.

p.s. Akurat żużlowe brum brum ostatnio ułożyli tak, żeby nie kolidowało z meczem hokeja ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 18 Kwi 2012 22:41

Myślałem, że Holendrzy bardziej się postawią, tymczasem mecz pod kontrolą praktycznie od początku. Jutro kangury, a w sobotę mecz z Koreą, która jutro zmierzy się w ciekawym spotkaniu z Holendrami i jeśli wygra, to będzie obok Polaków niepokonana.

W ogóle mam taką refleksję, że ta reforma dzieląca dywizję niczemu nie służy, a przynajmniej na zapleczu elity mogłoby grać więcej drużyn - 10, przynajmniej 8. Teraz na wylocie z zaplecza są po niespodziewanej porażce z UK Ukraińcy i jeśli spadną, to rok mają zmarnowany.

Druga niespodzianka dziś to porażka Austrii z Japonią po karnych, i w ten sposób szczęśliwie dotąd wygrywająca Słowenia, która dziś wreszcie przekonująco pokonała Węgrów, jest prawie pewna awansu do elity.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez dan » 20 Kwi 2012 09:34

Z Australią już nie było przekonująco. By wywalczyć awans z Koreą nasi muszą zagrać znacznie lepiej niż z Kangurami. Azjaci po dogrywce pokonali Holendrów więc ostatni mecz turnieju zadecyduje o awansie. Ciekawie również w walce o utrzymanie, bo o tym która drużyna spadnie przekonamy się po spotkaniu Rumunii z Australią.
W dywizji IA przekonujące zwycięstwo nad Węgrami odniosła Austria i tym samym razem ze Słowenią zapewniła sobie awans do elity. Natomiast w naprawdę ciężkiej sytuacji są Ukraińcy. By się utrzymać muszą w ostatnim meczu wygrać z Japonią i oczekiwać na porażkę Brytyjczyków z Węgrami.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez kat. » 20 Kwi 2012 10:00

Nie oglądałem wczorajszego meczu (zapomniałem na śmierć przez parę innych spraw :oops: ), ale w sumie zdziwiony wielce nie jestem, że nie poszło tak lekko, jak wielu się spodziewało. Australia przegrywa, ale napsuła sporo krwi choćby Koreańcom. Nie widziałem ich w akcji, ale przypuszczam, że prezentują styl podobny do Brytoli, którzy jak wiadomo wybitnie nam nie leżą. Do tego doszło zlekceważenie rywala i rozluźnienie po dość łatwym pyknięciu teoretycznie o wiele mocniejszych Holendrów, no i zamiast spacerku i dwucyfrówki, był nadspodziewanie wyrównany mecz.

Trochę boję się tego meczu z Koreą (którego też chyba nie obejrzę niestety), miejmy nadzieję, że słaby występ już za nami, do soboty hokeiści się ogarną i zaprezentują jak w meczu z Holandią.

Słowenia i Austria wracają do elity. Cóż, liczyłem na bratanków zamiast Austriaków.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 21 Kwi 2012 00:31

Chyba dobrze, dało do myślenia i trzeba się skupić na Koreę.
Ale też się jakoś boję... :oops:
Jeśli nie wyjdziemy z tej grupy to będzie kicha na kolejne lata, trzeba się odbić z tego dna...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 21 Kwi 2012 09:37

Już w latach 80 co niektórzy wieszczyli, że w hokeju czeka nas kryzys ale w najczarniejszych snach nie przypuszczałem, że przyjdzie nam toczyć heroiczne boje z amatorami z krainy kangurów. :roll: Mimo wszystko nadal uważam, że to towarzystwo nie dla nas i jak najszybciej pożegnać to towarzystwo leszczy już na zawsze.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 21 Kwi 2012 10:19

Czemu z amatorami? Z tego co mówił Snopek to Australia ma więcej hokeistów i porównywalną liczbę lodowisk i przez przypadek III dywizji nie wygrała. Z Koreą też po dwóch tercjach remisowali 4:4.

Przynajmniej czekają nas jakieś emocje na koniec turnieju :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Kwi 2012 11:37

Może i lodowisk mają więcej i hokeistów ale w ogromnej większości to amatorzy spotykający się 2-3 razy w tygodniu.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 21 Kwi 2012 14:31

Ukraina się obroniła i zwycięzca dzisiejszego meczu Polska - Korea Południowa najprawdopodobniej wymieni się z Wielką Brytanią, która za pewne za rok się przespaceruje przez rywali w dywizji IB. Brytole jeszcze dziś powalczą, bo nawet 1 punkt im daje utrzymanie, ale Ukraina swoje zrobił i to w karnych ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 21 Kwi 2012 17:56

Jednak Węgrzy grający o pietruszkę przegrali z Wielką Brytanią i to Ukraina dostąpi zaszczytu grania w hokejowej trzeciej lidze. Ostatnio nam z Ukraińcami wybitnie nie poszło, a jeszcze wcześniej pamiętam aferę o uznaną bramkę, której nie było. Planowo utrzymała się też Rumunia. Australijczycy praktycznie z każdym powalczyli i nic z tego nie maja.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 21 Kwi 2012 21:51

Kij z tym polskim hokejem. TRWAJĄ PLAY-OFFY NHL.

Pojedynki Philadelphii i Pittsburgha są epickie. 5:4, 8:4, 8:5, 3:10, 2:3, ech szkoda że mecze tak późno...

Odpadli już Detroit, Vancouver na skraju przepaści. Przegrać z LA Kings. Trochę wstyd...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 21 Kwi 2012 22:06

Koszmar trwa nadal. Korea nas zlała i zostajemy na kolejny rok na zapleczu zaplecza. :(
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 22 Kwi 2012 01:19

Może nie zlała a pokonała...
I posiedzimy w tej dziurze dłużej... :( Smutne.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 22 Kwi 2012 15:19

Ja tam dalej nie wierzę... Jakby Malasiński strzelił na 3:0 to byśmy się śmiali z naszego pogromu nad tymi leszczami :roll: Już nie mówię o tej nieuznanej bramce. Sędzia się niedawno oderwał od cyca mamusi, a już nam ładnie ustawił mecz. Jak zaczął dawać kary Polakom za przepisowe ataki przy bandzie, to zwątpiłem. Ogólnie to jestem zdruzgotany. Liczyłem, że za rok obejrzymy już sobie meczyki o coś z Węgrami i spadkowiczami z elity, a tu dalej bagno. Pełna hala przyszła, żeby dopingować Polaków, a oni im zgotowali taka niespodziankę. Ten Pysz, to niech lepiej się poda do dymisji, bo jak wiedzę to jego mordę to mi się niedobrze robi. Przed każdym meczem mówił jakich to groźnych mamy rywali, a jak mieliśmy szansę grać 6 na 4, to on zostawił Odrobnego w bramce. Już nie mówię o tym, że po cholere tego Odrobnego ściągał z bramki na Australię? Żeby go wybić z rytmu meczowego? Przed Koreą i tak było wolne... Za rok nam Ukraińcy wybija zaplecze elity z głowy...

No cóż - szykujmy się na MŚ elity. Snopek i Jobczyk w porównaniu do Pysza spisali się całkiem nieźle, więc będzie można te MŚ z dobrym komentarzem. Cytat Miklasa z tych MŚ to będzie: "NIE MA BRAMKI! No nie, jak to nie ma braki? Cała Polska widziała, cały świat widział, a sędzia nie widział!".
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 22 Kwi 2012 22:00

RakuNH napisał(a):Cytat Miklasa z tych MŚ to będzie: "NIE MA BRAMKI! No nie, jak to nie ma braki? Cała Polska widziała, cały świat widział, a sędzia nie widział!".

To Miklasa reaktywowali ? ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości