Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 13 Kwi 2012 18:50

Janko wszystko to możesz obejrzeć na TVP Sport. 8-)
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 13 Kwi 2012 19:15

I przed tv też można pomalować buźkę i założyć na łeb cylinder :D

Ja to już nie czytam nawet od dłuższego czasu niusów tyczących tej kadry, a na jej mecz nie udałbym się nawet gdyby dopłacali.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 16 Kwi 2012 10:25

kat. napisał(a):Ale jest polska. Z Barcelon, Milanów i innych Manchesterów w prawidłowym rozwoju się wyrasta i nie wzbudzają już tyle emocji co krajowe podwórko

Z pierwszą częścią zgadzam się w 100%. Polska liga może i dziadowska, ale NASZA.
Z drugim zdaniem się nie zgadzam, bo wynikałoby z niego, że i mój rozwój nie przebiega prawidłowo :lol:
JUVE PER SEMPRE.

Tymczasem gdzieś tam hen hen, znaczy się w Anglii padają bramki, które nie padają. Tzn sędzia uważa że gol był, cały stadion uważa, że sędzia oszalał. Skala błędu podobna do tego z MŚ, gdzie bramki nie uznano chociaż padała. Ile jeszcze czasu musi zająć panom z IFAB, aby wprowadzić powtórki video, albo chociaż chipy w piłkach. No ile?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 16 Kwi 2012 11:25

Zapewne chodzi ci o bramkę Juana Maty ,z meczu Tottenham - Chelsea ,bramkę której faktycznie nie było,piłka nie przekroczyła linii bramkowej.Ta sytuacja była właśnie idealnym przypadkiem ,do zastosowania powtórki video,a tak pozostały wielkie pretensje piłkarzy Tottenhamu( słuszne) ,do arbitra ,o wypatrzenie wyniki meczu.Niby Chelsea wygrała ten mecz 5-1 ,ale ten gol ,to był gol na 2-0 ,i kto wie czy to nie był kluczowy moment tego meczu.Generalnie na wyspach ostatnio mnóstwo narzekania na arbitrów, np całkiem niedawno w meczu z Wigan ,Ivanovic strzelił dla Chelsea gola z pół metrowego spalonego.Do czasu mundialu w Rpa byłem przeciwnikiem powtórek video,ale teraz nie mam wątpliwości trzeba te powtórki wprowadzić,bo ilość błędów i kontrowersji,robi się naprawdę porażająca.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 17 Kwi 2012 11:14

Tak o tą sytuację. Naprawdę, ja się zastanawiałem, czy piłka w ogóle linii dotknęła, a nie czy ją minęła całym obwodem. Może trzeba jeszcze kilka takich błędów sędziowskich na niekorzyść Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii Północnej, to może starsi Panowie przyspieszą prace nad zmianami przepisów.

Dziś i jutro pierwsze mecze półfinałowe LM. Chelsea nie daje większych szans, choćby przez pryzmat ich dwumeczu z Benficą, bardzo szczęśliwie wygranego. Co do pary Bayern - Real. 51%-49%. A Real może mieć naprawdę trudny tydzień...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 17 Kwi 2012 12:15

No nie da się ukryć że zdecydowanym faworytem jest Barcelona.Ale warto pamiętać o tym ,że Chelsea to bardzo niewygodny rywal dla Barcelony.Z ostatnich pięciu meczów na Stamford Barcelona wygrała chyba tylko raz,fakt ta obecna Chelsea jest tylko cieniem dla tej z przed kilku lat,ale kto wie ...A takie patrzenie przez pryzmat rywalizacji z Benficą , może być trochę mylące,niby gra była słaba awans szczęśliwy ,ale w tamtych meczach Chelsea chciała awansować jak najmniejszym nakładem sił , i niemal się to na nich zemściło , do Lizbony pojechali ,zagrać na 0 , a u siebie ,nastawili się na kontre , zresztą gdyby wykorzystali kilka świetnych okazji to Benfica przegrała by na Stamford 2 , może nawet 3-0.Niby teoretycznie Chelsea jest bez szans ,ale zobaczymy ,ta cała Barcelona jest jednak do ugryzienia.A jeśli chodzi o ciężki tydzień ,to mam nadzieje że to Barcelona ,przeżyje najgorszy tydzień w tym sezonie.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 17 Kwi 2012 14:44

Co tam jakieś Barcelony czy Reale. Zobaczcie jak pełzają u nas kandydaci do MP. Całą czołówkę dopadła taka niemoc, że skazany na pożarcie Lech doczłapał do czoła tabeli. Czy tu nikt nie chce zostać majstrem? Legia ostatnio gra taką kaszanę, że głowa mała. Szkoda by było aby wypuściła to mistrzostwo w ostatniej chwili bo to drużyna bezsprzecznie o największym potencjale aby coś w Europie ugrać. Na szczęście główni rywale też nie zachwycają. Śląsk cały sezon po przerwie ma fatalny a ostatnio zadyszki dostał Ruch. Tu jeszcze kibice specjalnej troski być może spowodują, że stadion na Cichej zamkną i Ruch będzie się tułał po obcych obiektach do końca sezonu. Nie rozumie tych ludzi. Nie dosyć, że obiekt na Cichej ledwo co roku dostaje licencję i dopiero co drużyna złapała finansowy oddech to teraz posypią się kary. Czy to jest potrzebne w takiej chwili gdy drużyna ma realne przecież jeszcze szanse na MP. Pewnie Kat mi to zaraz zgrabnie wytłumaczy i udowodni czarno na białym, że za wszystko jest odpowiedzialny Tusk i UE bo kibiców to generalnie mamy wspaniałych i patriotycznych było nie było. Wszystko to sprawia, że w walce o puchary liczą się tacy słabeusze jak Korona i Polonia. Pewnie gdzieś w Kazachstanie czy innym Azerbejdżanie już zacierają ręce.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 17 Kwi 2012 15:22

Nie wiem o co biega do końca nawet. Ruch ma kibiców proautonomicznych (przynajmniej gtw), więc nie będę ich mecenasem ;)

edit: ach tak, derby były przecież. nie miałem czasu śledzić ostatnio.

http://www.youtube.com/watch?v=alaHrYGFtL0

"Poczuj atmosferę stadionu" :D

Mistrzostwo to nic. Ale zobacz Figaro, jak rencami i nogami bronią się drużyny przed awansem do ekstraklasy. Pogoń w 4 ostatnich meczach robi punkt z Twoją Olimpią, Zawisza cztery mecze i 2 punkty, no i kukurydza dwoma remisami wysforowała się na pozycję lidera :D

W "mojej" trzeciej lidze to samo - gdy strach przed awansem zagląda w oczy, piłkarzy ogarnia paraliż. I tak lider z Nowego Wiśnicza dostaje 0-4 ze średniakiem Wierną Małogoszcz, inny pretendent Limanovia dostaje 2-5 z Dalinem Myślenice. W Tarnowie też przerażenie zajrzało piłkarzom w oczy - oto grali u siebie z Juventą i do pozycji lidera wystarczył punkt, ale na szczęście nie strzelili żadnej bramki, a w ostatniej minucie dali się skontrować. Po ostatniej kolejce Unia jest liderem, ale to w sumie nie jej wina - obczajcie dającą jej zwycięstwo bramkę z Jędrzejowa :D

http://www.youtube.com/watch?v=s2luZfaLqxI 1:16
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 18 Kwi 2012 08:29

Ciekawe ile w tym tremy a ile chłodnej kalkulacji. No bo w razie awansu skład trzeba przemeblować i miejsce w drużynie niepewne. Sami włodarze klubowi niejednokrotnie zdają sobie sprawę, że taki awans to czasami przekleństwo dla klubu i prosta droga do bankructwa.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 18 Kwi 2012 09:28

No to Unia powinna jednak awansować, bo i tak kasa klubowa pusta i przemeblowania nie będzie, no chyba że kolejni zawodnicy opuszczą klub, bo nawet w A klasie znajdą lepszego pracodawcę :) Choć ostatnio jakiś tajemniczy sponsor ufundował premię za zwycięstwo.
Widmo bankructwa też już jest "oswojone". 1 kwietnia na stronie klubu opublikowano sensacyjnego newsa, że w klub wchodzi sponsor strategiczny, ale szybko go zdjęto, bo 1) nikogo taki czarny humor nie rozśmieszył 2) i tak nikt w to nie uwierzył :D
Inna sprawa, że po tej durnej reformie na szczeblu trzecioligowym czekają wyjazdy na drugi koniec Polski.

p.s. Muszyna mogła zwolnić Unię w liderowaniu, bo miała mecz zaległy, ale oczywiście przegrała ze znajdującym się pod krechą Beskidem Andrychów 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 19 Kwi 2012 15:10

Bayern wygrał z Realem, Chelsea z Barceloną. Jest szansa, że nie będzie Gran Derbi w finale 8-)
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez figaro56 » 19 Kwi 2012 17:17

Oby, bo już mi się ta hiszpańska dominacja przejadła. 8-)
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 19 Kwi 2012 18:04

Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 19 Kwi 2012 23:21

Ktoś ma, bo nie było innego wyjścia aby mieć szansę na bilety na euro i mieć pewność wyboru miejsca na wcześniejszy mecz. Co nie znaczy, że to nie skandal te ok. 30 PLN na jakąś dziwną "misiową" organizację.
Obawiam się tylko, że to pod publikę a i tak kto miał zarobić, to zarobił. :roll:
Jeszcze jedno: co to znaczy "rozwiązał"? Jak dla mnie, od dzisiaj pogonić, ale może 10 lat wypowiedzenia jest np.???
W każdym razie za te 30 PLN mam bilety (zmienić się tego nie da), to ok. 5% ich wartości... A, że nieuzasadnione to pełna zgoda.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 20 Kwi 2012 08:29

Oj tam, sam nie wylewasz za kołnierz, a odmawiasz leśnym dziadziom paru zakrapianych baletów? ;) Może lepsze dziwki zamówią z tego funduszu i będzie zacne bunga bunga 8-)

A kartę schowaj do szuflady i wystaw na allegro za parę lat. Ludzie kolekcjonują dziwne rzeczy (vide: temat hobbystyczny) ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 21 Kwi 2012 00:22

Ale ja nie wylewam za kołnierz za swoje albo jak dobrzy ludzie postawią. ;)
Pomyślałem sobie, że może jeszcze na POL-CZE się wybrać i zadzwoniłem do gościa który chce sprzedać, już nie miał i mówi, że za ok. 1,5 tysia PLN poszło... Drogo.
No i na dodatek nielegalnie. :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 21 Kwi 2012 09:11

Właśnie dlaczego taki gość jak ja musi wydać te 5 zeta żeby się napić spirytusiku z niewiadomego źródła a tamci łoją na krzywy ryj.
1,5 tysiąca z POL-CZE? :shock: Jak dobrze, że ja bojkotuję tę reprezentację. :D

A tak z innej beczki to niedobrze mi się robi jak widzę takich ludzi jak ten Wojciechowski w polskim sporcie. Kibice Legi powinni codziennie wznosić modły dziękczynne, że trafił im się taki Walter.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 21 Kwi 2012 09:30

Nawet gdyby wianuszek wyluzowanych dawali w pakiecie, to bym nie dał tyle. No chyba że nie musiałbym iść z nimi na stadion :D

figaro56 napisał(a): Jak dobrze, że ja bojkotuję tę reprezentację

i to się chwali 8-)

Z innej beczki. Legia - Lech dziś na PS. Z tego co pamiętam to c+ miał umowę z Solorzem, że wybiera sobie co ciekawsze mecze, a Polsatowi zostają - poza meczami Śląska - ochłapy typu Podbeskidzie, ŁKS itp. "mecze walki". Teraz jednak widzę, że C+ machnął ręką i już wszystko im jedno, czy poleci "hit kolejki", Wisła, czy "przysłowiowe" Podbeskidzie. To taki mały plus równania naszej ligi w dół, okiem abonenta PC.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Kwi 2012 16:17

Legia chyba nie chce tego MP. Oprócz meczu z Ruchem to ta Pepsi Arena za szczęśliwa dla Legii nie jest. ;) W ogóle jak na drużynę z takimi aspiracjami coś za wiele remisuje i przegrywa.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 21 Kwi 2012 17:04

Gdyby tak Bakero został zwolniony z miesiąc wcześniej ,to pewnie Lech byłby już liderem tabeli :lol: .Teraz Lech gra z Polonią , która gra ciekawym systemem zwycięstwo -porażka ,i tak jest już od początku rundy wiosennej.W następnej kolejce Legia powinna się jeszcze obronić , bo u siebie grają z słabiutką na wyjazdach Jagą , ale już wyjazd w 29 kolejce do Gdańska na mecz z broniącą się przed spadkiem Lechią , może być dla Legii bardzo ciężki.Niby na papierze najłatwiej ma Ruch , bo gra z samymi kandydatami do spadku ,ale to tylko taka pozorna łatwizna , bo wiadomo ze takie mecze w końcówce sezonu zawsze są trudne.
A tak z innej beczki ,to tegoroczny mistrz Polski ma małe szanse ,aby pobić żenującą liczbę 56 punktów Wisły z ubiegłego sezonu.
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości