Piłka Ręczna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka Ręczna

Postprzez zdzichu » 05 Kwi 2012 11:48

Już jutro zaczyna się turniej ostatniej szansy na wyjazd do Londynu,dla naszych piłkarzy ręcznych.Jutro gramy z Algierią,w sobotę z Serbami,a w niedziele z Hiszpanami ,którzy są gospodarzem tego turnieju.Wydaje się że ten mecz z Serbami ,to może być mecz , o bilety do Londynu,bo Algieria raczej nie powinna nam zagrozić ,mimo iż to rywal niewygodny ,i nie należy go lekceważyć.Hiszpanię będą grali u siebie,więc będą trudni do ugryzienia,a Serbowie chyba tak mocni jak u siebie na mistrzostwach nie będą.Więc trzeba zrobić wszystko ,aby wygrać dwa pierwsze mecze ,bo jeśli przegramy z Serbami,to mecz z gospodarzami turnieju będzie meczem o wszystko,a takiego scenariusza bardzo bym nie chciał.W ogóle lepiej żeby Hiszpanie pokonali Serbów,taki scenariusz ułatwi nam sprawę,choć wtedy Serbowie w meczu z nami grali by swój mecz ostatniej szansy , niemniej jednak chciałbym awansu Polaków i Hiszpanów.Ale Polacy naprawdę muszą awansować ,bo kogo jak kogo ,ale ICH naprawdę nie może zabraknąć na igrzyskach,będą co prawda siatkarze ,ale "orły" Wenty dostarczają większych emocji.
Mecze będzie można zobaczyć w nSport ,więc trzeba będzie szperać gdzieś w internecie.Polsat nabył prawa do MotoGo ,ale chyba stracił przez to występy naszych piłkarzy ręcznych.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 05 Kwi 2012 13:00

No to niezła lipa z transmisjami. Polsat traci ostatnio wszystko jak leci, niedługo nawet na futbolu będzie siatkówka. Enka od przyszłego sezonu ma też piłkarskie puchary, a przecież telenoweli żadnej z tvn-u nie przesuną :roll:

Co do turnieju, to oczywiście życzę awansu Serbom, a nie Hiszpanom.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 05 Kwi 2012 16:06

Co do transmisji to faktycznie lipa i pozostaje jedynie internet. No chyba, że ktoś ma "n", ale to pewnie niewielu.

Polsat Futbol znika z telewizji na dobre i na szczęście. Kanał niewypał. Miedzy innymi dlatego teraz mecze T-mobile Ekstraklasy są na Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra. Ale zobaczymy jak długo, bo w Ekstraklasie S.A. niedawno był "zamach stanu" co ponoć ma przygotować grunt pod powstanie kanału Ekstraklasa TV.

Telenowel oczywiście nikt nie przesunie/usunie bo włodarze każdej telewizji kierują się słupkami oglądalności i niestety sport to nie jest w Polsce gorący towar. Ale nie ma się co martwić. Wydaje mi się, że sublicencje zarówno na LM jak i LE zgarnęła TVP.

No i w końcu przechodzę do sedna, czyli kwalifikacji olimpijskich. Ważne będzie jak zagrają nasi skrzydłowi. Bo wydaje mi się, że to nasza najbardziej chwiejna formacja. O bramkarza się nie boje, o kołowych też nie, o obronę również, rozgrywających mamy naprawdę mocnych a i wybór szeroki, tylko te skrzydła...

My albo Serbia. Oby My.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Janko10 » 05 Kwi 2012 23:40

Mam N ale chyba będę musiał wziąć pod pachę, bo na Święta wyjazd... ;)
Mam też Solorza, ale rzeczywiście na psy schodzi. :oops:
Trza dwa pierwsze mecze wygrać, bo z ESP to raczej cud... Ale taki możliwy. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 06 Kwi 2012 18:38

Lepsza gra potrzebna od zaraz bo przy tej nawet jak awansują to nie będzie miał się kto z tego cieszyć. Wykończą kibiców na zawał serca.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 07 Kwi 2012 13:31

Przy tej grze nie ma nawet co myśleć o pokonaniu w dzisiejszym meczu Serbii. Ale mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Oby...
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez dan » 07 Kwi 2012 18:10

Obawiam się, że właśnie przez jakąś lekkomyślność przegraliśmy walkę o igrzyska. Trzeba jutro zdobyć punkty z Hiszpanią.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 07 Kwi 2012 18:15

25:23. Nieco ponad minuta do końca. Jak to się stało? Po co był ten rzut Lijewskiego? Już lepiej byłoby gdyby sędziowie odgwizdali grę pasywną. Zawsze to więcej czasu aby wrócić... dlaczego nikt nie faulował Nikcevica w ostatniej akcji, choćby i miał karę zebrać... Dlaczego Wenta ni wziął czasu...

Psychologicznie to my teraz jesteśmy kilometr pod ziemią. Oby Hiszpania wygrała i zapewniła sobie awans. Może będą świętować do rana...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 07 Kwi 2012 18:20

Kiedy ja się tak zdenerwowałem ,jak w końcówce,tego meczu z Serbami ,to szczerze mówiąc nie pamiętam.Być może uciekły nam igrzyska,a już gdy Szmal efektownie obronił ten rzut w końcówce meczu byłem prawie przekonany o wygranej,ten remis zdecydowanie urządza Serbów.Jutro będzie bardzo trudno ,Hiszpanie nie dość ze świetni,to na pewno zagrają o wygraną.Jednym słowem - SZKODA.Igrzyska były tuż,tuż ,a teraz się oddaliły mocno.Ale nic o tym że Polacy są zdolni do wszystkiego wiadomo nie od dzisiaj,nawet do wygranej z Hiszpanami,a przy najmniej do remisu.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 07 Kwi 2012 21:06

Nie wiem, co bardziej prawdopodobne - ulgowe podejście Hiszpanów i podarowanie nam meczu czy jakaś katastrofa Serbów w meczu z Algierią.

Dziś punkt stracony frajersko, bo mecz był wygrany. Ale wszystko wskazuje na to, że winny ewentualnego niepowodzenia może być wygrany, lecz słabiutki mecz z Algierczykami. :roll:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 07 Kwi 2012 22:11

Nasi chyba nie potrafią normalnie dowieźć przewagi. Z Algierią to samo. Grad bramek stracony w końcówce. Nie ma wyjścia trzeba urwać punkt Hiszpanom. No chyba, że Algieria zagra dla nas.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 08 Kwi 2012 20:03

Jestem po pierwszej połowie meczu z Hiszpanią. 18-9!!! Toż to wstyd! Chyba jest po szansach wyjazdu na igrzyska. Tyle strat ile mieli w tych 30 minutach można rozdzielić na kilka spotkań. Teraz uratować polską reprezentację może tylko cud!
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez lajsek14 » 08 Kwi 2012 20:34

Już w przerwie torby spakowane i do domu,igrzyska w TV obejrzą... :cry:
lajsek14
Junior młodszy

Postprzez dan » 08 Kwi 2012 20:50

No i skończyło się klęską, a może nawet małą kompromitacją, bo jednak porażkę 22-33 należy za taką uznać.
W sportach drużynowych będziemy na igrzyskach reprezentowani przez siatkarzy i być może przez siatkarki (choć szanse nie są jakieś duże i na pewno ciężko będzie).
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 08 Kwi 2012 21:01

Żenujący był ten mecz w wykonaniu Polaków,w pierwszej częśći pierwszej połowy ,Hiszpanie grali słabo, w ataku tracili dużo piłek,wtedy była nawet szansa , wyjść na prowadzenie,ale nasza skuteczność wołała ,o pomste do nieba.Ogólnie myślę ,że psychicznie byliśmy trochę rozbici po wczorajszym meczu.Szkoda wielka ,bo liczyłem na awans ,to moja ulubiona reprezentacja w sportach zespołowych.Mam tylko nadzieje, że to nię będzie koniec tego wielkiego zespołu.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 08 Kwi 2012 21:06

Szczerze, to niezbyt wierzyłem w ten awans jeszcze przed turniejem, a po meczu z Algierią w ogóle. Można rozpamiętywać tę końcówkę meczu z Serbami, ale prawda jest taka, że na igrzyska Polacy nie zasłużyli i tyle. Na tym turnieju w głowach mieli tylko mecz z Serbią jako kluczowy i ten jako tako im wyszedł, dwa pozostałe fatalne, bo z góry było pod kopułą założenie - z Algierią i tak jakoś wygramy, z Hiszpanią nie mamy szans. Serbowie postawili się Hiszpanom w meczu otwarcia, my nie potrafiliśmy nawiązać jakiejkolwiek walki z gospodarzami grającymi już o pietruchę (i popełniającymi masę błędów!). Przykro to mówić, ale coś wypaliło się w tej drużynie. Pytanie - czy Wenta będzie miał ochotę i siły, by budować zespół od nowa (przynajmniej w części). Jeśli nie, to obawiam się, że męski szczypiorniak czeka w perspektywie kilku lat zapaść.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 08 Kwi 2012 21:39

Ale czy Serbowie zasłużyli? Mecz z Hiszpanią o niczym przecież nie świadczy. Serbowie awans nie zawdzięczają sobie, tylko nam. To nasze błędy i złe decyzje dały Serbom szanse, a nie ich dobra gra. Poza tym początek meczu z Algierią i zachowanie Serbów... Tak się wielkie zespoły i wielcy zawodnicy nie zachowują. M.in. z tego powodu życzę im sromotnej klęski w Londynie.

Sam mecz. Pierwsza kontra, broni Hombrados, rekontra Hiszpanów, wykorzystują lukę po Wiśniewski i gol. Potem dwie straty Tkaczyka i już 3:0 Stało się to czego się obwiałem. Psychicznie się Nasi zawodnicy nie podnieśli po przegranym (bo ten remis był porażką) meczu z Serbią. Świetny Hombrdos + pech (noż ile razy piłka odbijała się od słupków po naszych rzutach i wracała w boisko, a ile po rzutach Hiszpanów? czy interwencje bramkarzy, jak już Hombrados bronił to piłka zawsze uciekała poza linię końcową, a jak Wichary bronił to piłka szła po autach. Tego się nie da wyćwiczyć.). Druga połowa była tylko na dokończenie spotkania.

Serbia musiała wygrać minimum 3 bramkami. To czy bym wygrali 20, 10, czy właśnie tymi 4 nie miało dla nich żadnego znaczenia. Niestety ta końcówka meczu z Algierią, te 5 bramek. Inaczej by wyglądały te niedzielne mecze...

Szkoda, ale czy coś można zmienić? Trenera? Ale na kogo? Zawodników? Ale na jakich? Przecież my się w ogóle nie liczymy wśród juniorów. W lidze Vive i Płock ściągają wszystkich najlepszych polskich zawodników i robi się coraz większa przepaść między tymi dwom a klubami, a resztą ligi. Jak się 16 spotkań w sezonie wygrywa na stojąco, no to... Słaba liga z 2 wielkimi klubami, wielkimi ale tylko w polskiej rzeczywistości. A że coraz mniej polskich zawodników gra w Bundeslidze... Nie chce być złym prorokiem, ale żeby to się po odejściu starszych graczy jak Bielecki, Tkaczyk, Lijewski nie skończyło tym czym było przed erą Bogdana Wenty. Te dobre lata to przecież ledwo 10 lat...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 08 Kwi 2012 22:15

ssonicsl napisał(a):Ale czy Serbowie zasłużyli? Mecz z Hiszpanią o niczym przecież nie świadczy. Serbowie awans nie zawdzięczają sobie, tylko nam. To nasze błędy i złe decyzje dały Serbom szanse, a nie ich dobra gra.

Tak, myślę, że zasłużyli, przynajmniej bardziej od nas i nie przemawia przeze mnie serbofilia :mrgreen: Nawet jeśli szczęśliwie zremisowali ze SŁABIUTKIMI NA TYM TURNIEJU POLAKAMI. Nasze błędy i złe decyzje to nie końcówka meczu z Serbią, ale 2/3 turnieju i podtrzymuję zdanie, że to tam pogrzebaliśmy szanse.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 10 Kwi 2012 07:20

Tu nie ma co spekulować czy Serbowie zasłużyli czy nie. Fakt jest taki, że to oni jadą do Londynu a nie my. Mnie tam w odróżnieniu od niektórych :D trudno posądzać o pro serbskie sympatie ale na ten wyjazd zasłużyli. Hiszpanom się postawili i co prawda przegrali ale nie dostali batów. Z nami zagrali ambitnie do końca i uratowali remis a Algierię po prostu planowo jak przystało na faworyta wyraźnie pokonali. A my co? Ostatnio coś za dużo liczymy na jakieś szczęśliwe rozwiązania w meczach innych drużyn korzystne dla nas. Tym razem szczęście się skończyło. Hiszpanie nie odpuścili a Algieria nie zagrała dla nas i czego niezmiernie żałuję Londyn odleciał.
Teraz nie robić narodowej tragedii i wziąć się za budowę nowej drużyny z Wentą czy bez to temat do osobnej dyskusji.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 19 Kwi 2012 19:22

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 04:51, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości