Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez figaro56 » 08 Lut 2012 20:34

Dołączyli Byrta do ekipy na PŚ ale nadal nie wykorzystujemy limitu. Kruczek twierdzi, że brak mu seniorów a juniorzy albo chorzy albo idą swoim cyklem startowym.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 08 Lut 2012 20:43

Juniorzy mają jeszcze czas. Muszą wypocząć po prestiżowej Ogólnopolskiej Olimpiadzie Młodzieży :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 08 Lut 2012 22:57

figaro56 napisał(a):Dołączyli Byrta do ekipy na PŚ ale nadal nie wykorzystujemy limitu. Kruczek twierdzi, że brak mu seniorów a juniorzy albo chorzy albo idą swoim cyklem startowym.

Wolałbym, żeby Kruczek wziął byle kogo niż mają się marnować te limity. Oprócz juniorów jest np. taki Hula, któremu raz od wielkiego dzwonu skok może wyjść :D
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 09 Lut 2012 02:52

damian940915 napisał(a):
figaro56 napisał(a):Dołączyli Byrta do ekipy na PŚ ale nadal nie wykorzystujemy limitu. Kruczek twierdzi, że brak mu seniorów a juniorzy albo chorzy albo idą swoim cyklem startowym.

Wolałbym, żeby Kruczek wziął byle kogo niż mają się marnować te limity. Oprócz juniorów jest np. taki Hula, któremu raz od wielkiego dzwonu skok może wyjść :D

"Takiego Hulę" to może już jednak nie... ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez zur555 » 09 Lut 2012 08:26

Ja liczyłem ze Ziobro dostanie kolejna szanse, ale widzę ze dla propagandy wziął Byrta żeby mówić ze jego junior skaczę najlepiej z wszystkich juniorów Polskich.
Tego co wiem do na treningach wczoraj Byrt skakał dużo słabiej od Muranki, Zniszczola i Kluska. Inna sprawa ze ta trójka podobno skakała lepiej tez od Mietusa i Kota.
zur555
Junior młodszy

Postprzez figaro56 » 11 Lut 2012 15:13

Jeszcze godzina do skoków i muszę się przyznać, że po kwalifikacjach nabrałem trochę apetytu. O Stocha mimo nie najlepszego skoku jestem spokojny a reszta dobrze skakała a Żyła nawet bardzo dobrze. Oczywiście już mnie parę razy sprowadzili nasi na ziemię ale póki skoczek na belce, póty nadzieja. Tym bardziej, że lubię tę skocznię i zawody tam rozgrywane.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez damian940915 » 11 Lut 2012 23:37

Po dzisiejszej drużynówce wszystko w normie. nasza reprezentacja zaliczyła bardzo przeciętny występ. Stoch skoczył, jakby to określili niektórzy "bez szału". Może nie miał wystarczająco motywacji. Kot słabiutko, ale po nim wiele się nie spodziewałem. Żyła przyzwoicie. Oddał dwa dobre, równe skoki. Tego należy oczekiwać od skoczka w drużynówce. Podobały mi się skoki Miętusa. Wydaje się być w niezłej formie i liczę, że jutro zdobędzie punkty.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 12 Lut 2012 00:54

W normie ale jakby coś ostatnio drgnęło, odpukać. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 12 Lut 2012 17:33

Teraz znowu Kot przyzwoicie a Żyła spieprzył drugi skok i tak w koło Macieju. Jak jeden skoczy na poziomie to drugi musi coś odwalić. Nigdy z nich nie można być do końca zadowolonym i to w drużynówce jak i w indywidualnym podobnie.
Markos szaleje. Bardal liderem i klęska Austriaków. Jeszcze gdyby tak Stoch wdrapał się na podium to nie miałbym nic przeciwko aby tak wyglądało podium na koniec rywalizacji w PŚ
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 12 Lut 2012 19:37

Polacy personalnie są siódmą siła w skokach i takie miejsce nam się należy. Na lotach dojdą jeszcze Finowie z Hautamekim i Moutką, którzy zdecydowanie preferują loty i może się to skończyć walką o ósemkę. Jedno trzeba powiedzieć - jakby Kot był przygotowany tak rok temu to Małysz miałby dwa medale w drużynie. Nie był, więc Kruczek od dawna jest do wylotu i każdy konkurs to potwierdza. Dopóki on będzie trenerem, to te skoki mnie będą coraz bardziej męczyć, a oglądanie TVP to niemalże tortury, bo wchodzą sobie w tym studiu tak w dupę, że się niedobrze robi ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Lut 2012 21:21

Obawiam się o te MŚ w lotach bo pamiętam jak Stochowi w zeszłym sezonie nie bardzo szło na tym norweskim mamucie. Wielki Prezes Tajner tłumaczył, że musieliby trochę zmienić sposób wyjścia Kamila z progu aby tam mógł dalej odlecieć. Wtedy nie chcieli tego robić gdyż nie chcieli go rozregulować przed MŚ na normalnych obiektach. Oby teraz duet Tajner-Kruczek nie zaczęli coś kombinować.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 13 Lut 2012 10:37

Rzeczywiście Figaro, moja radość była wielka po finałowym skoku Bardala, a dodając do tego że powinęła się noga rozpieszczanym Austriakom, jeszcze większa ;) . A byłaby pełna gdyby Kamil także wskoczył na podium. Przewaga Norwega nad GS, minimalna i ciężko powiedzieć który z nich podniesie KK w Planicy(Koflera już nie liczę bo wyrażnie traci siły), a może Stoch jeszcze przy odrobinie szczęścia włączy się do walki ? :D Wszak następny konkurs na skoczni która wyjątkowo leży Polakowi.
W Vikersund, mam nadzieję że obudzi się rekordzista Evensen.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 13 Lut 2012 23:04

Co do Mistrzostw Świata w lotach, to mam nadzieję, że warunki będą sprawiedliwe, bo o ile mnie pamięć nie myli, to niejednokrotnie w Mistrzostwach Świata w lotach to wiatr rozdawał karty.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez RychuGKM » 15 Lut 2012 06:53

Słyszeliście , że Bjoerndalen przerzucił się na skoki!!! :shock: Wczoraj startował w kwalifikacjach i bez trudu się zakwalifikował!
Moim zdaniem powinien wybrać kombinację norweską , bo z takimi skokami i z takim biegiem nikt nie ma z nim szans. Bardzo szybko powinien osiągnąć pułap 100 zwycięztw w PŚ :D
RychuGKM
Kadra B

Postprzez maksim » 15 Lut 2012 18:51

W tej Norwegii sami allrounderzy :D Kiedyś według Szaranowicza skakał Rune Holta :D
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez RychuGKM » 16 Lut 2012 06:17

A według Chruścickiego Rune Wenta :lol:
RychuGKM
Kadra B

Postprzez figaro56 » 18 Lut 2012 00:24

3 z 5 w konkursie w lotach. Koty poległy. Tu co prawda tylko 40 się kwalifikuje ale co bym nie pisał to i tak Kruczek przekuje to na sukces. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2012 00:32

Już to zrobił ;) Kot skoczył fantastycznie, ale po prostu pechowo nie awansował :D Poza tym Figaro 3 z 6 - jeden oddany walkowerem.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 18 Lut 2012 01:53

Czyli generalnie: DUPA. :|
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 18 Lut 2012 11:10

Możesz być pewien Raku, że pamiętam o tym walkowerze. Nic mnie tak nie wkur...a jak te walkowery a więc trudno bym o nich nie pamiętał. :evil:
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości