Piłka Ręczna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka Ręczna

Postprzez RychuGKM » 27 Sty 2012 10:19

kat. napisał(a):Wygraliśmy, ale w zasadzie tylko zagraliśmy Niemcom na nosie, a sami z tego zwycięstwa niewiele mamy. Nie wiem, czy nadążam, ale nasz los teraz w rękach Serbów, bo jeśli przegrają z Macedonią, a potem zdobędą jakimś cudem majstra, to z drużyn bez kwalifikacji wyżej będą sklasyfikowani i Niemcy, i Macedonia, i Słowenia.

A co do meczu dziś to porównując do spotkania z Macedonią, mieliśmy wreszcie bramkarza i nie przespaliśmy pierwszej połowy, ale za to w drugiej fatalny dziewięciominutowy przestój bez bramki i roztrwonienie przewagi, tym bardziej przykre, że spory czas graliśmy w przewagach, a kilkanascie sekund nawet 6 na 4.

No nie do końca , bo teraz w 1/2 finału są 3 drużyny które były przed nami na MŚ , czyli szansa , że zagramy w kwalifikacjach olimpijskich wynosi 75% :lol: . Gdyby wygrali niemcy mielibyśmy podział 2-2 i tylko 50 % szans
RychuGKM
Kadra B

Postprzez kat. » 27 Sty 2012 11:04

Racja, jakoś kompletnie nie widziałem Niemców jako mistrzów, nawet gdyby weszli do czwórki.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez figaro56 » 27 Sty 2012 22:21

Teraz dla odmiany wszyscy jesteśmy Duńczykami. ;)
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 27 Sty 2012 22:35

Chorągiewki :D

Jedno prawo Murphy'ego podsumowuje póki co wszystkie nasze spekulacje co do awansu do czwórki/olimpijskiej kwalifikacji.
Anything that can go wrong will go wrong.

"Załatwiliśmy" awans Duńczykom, może się odwdzięczą?

A tak w ogóle to cieszy mnie, serbofila, awans Serbów do finału. Zasłużyli. Duńczycy ich nie pokonają, mogą tylko sami przegrać ze sobą, gdy zaczną grać nonszalancko jak momentami dziś, kiedy chcieli już Chorwatów ośmieszyć.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 28 Sty 2012 01:50

Nic mi się ostatnio nie śni ale niestety wierzę w podstawowe prawo Murphy'ego (używam trochę bardziej bezpośredniej polskojęzycznej wersji niż poprawna kat.-a). :(
Moim zdaniem Serbowie to drużyna jednego turnieju. Co z tego jak nas najprawdopodobniej załatwili na cacy.
Narzekać sobie możemy na pecha i układy ale sami jesteśmy sobie winni.
A dla drużyny pochwała mimo fatalnego miejsca, mają chłopaki charakter.
Mam nadzieję, że ktoś nie wymyśli dymisji Wenty, bo to byłaby katastrofa, ten facet ma charyzmę o której każdy inny może sobie pomarzyć. A to w tym sporcie jest bezcenne.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez zdzichu » 28 Sty 2012 12:41

Ach ci Chorwaci,jesli oni nie dali rady ,to chyba możemy zapominać o Londynie,bo z całym szacunkiem dla Dunczyków,ale nie wierze w nich ,oczywiscie chciał bym odwołać te słowa po niedzielnym finale,ale szczerze wątpie czy Dunczycy będą wstanie przeciwstawić się Serbom,no chyba że Landin będzie bronił na poziomie 50% .Nie wiem czy słusznie,ale mam wrażenie że Hiszpanie mieli by większe szanse w meczu finałowym,choć to Południowcy mogli by się szybko ugotować,ale do wczoraj prezentowali się fantastycznie w turnieju.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 28 Sty 2012 16:14

Bramkarze mogą zrobić różnicę. Wczoraj paradoksalnie i Landin, i Serb (zapomniałem nazwiska) nie mieli dobrego dnia, choć ten drugi przebudził się w 2. połowie i właśnie wtedy po kilku jego interwencjach Serbowie odjechali na 4-5 bramek, a Chorwaci stracili wiarę i spuścili głowy. Mimo że stawiam na Serbię, to wczoraj lepsze wrażenie zrobili moim zdaniem Duńczycy: całkowicie zdezorganizowali ofensywę Hiszpanów pod koniec pierwszej i na początku drugiej połowy. A też byli już w mocno nieciekawej sytuacji.

Jutro będę rozdarty. Ktokolwiek wygra, będzie szkoda. Nam igrzysk, Serbom - wielkiej szansy na mistrza Europy (supremacja w siatce, a teraz szczypiorniak?) .

Wenta trochę wkurza mnie marudzeniem ostatnim o układach, terminarzu, itd., z którego media robią "gorące niusy", ale bez niego ta drużyna może się rozpaść. To przecież głównie jego zasługa, a po trosze zjawisko paranormalne, że mając takie a nie inne zaplecze w szczypiorniaku rywalizujemy jak równy z równym z Niemcami czy innymi potentatami na kontynencie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 28 Sty 2012 20:39

A ja tam dla odmiany wierzę w Duńczyków. I to od samego początku. Wierzę w Hansena i wierzę w Landina. Są lepsi od Serbów. Tak po prostu, sportowo. Widziałem ich 4 mecze i naprawdę WIERZĘ, że dadzą radę.

Czy zwolnią Wente? Nie sądzę, aż tak głupi działacze nie są (zresztą skoro w koszu zostawiono Pipana - i słusznie, to dlaczego miano by zwalniać trenera w szczypiorniaku). Czy Wenta zrezygnuje sam? To już bardziej prawdopodobne. Mam nadzieje, że tak się nie stanie.

Jestem jutro Duńczykiem. I jak Dania wygra to w poniedziałek kupię coś duńskiego, tylko jeszcze nie wiem co... a może na jakiś duński film się wybiorę ... muszę jeszcze pomyśleć...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 28 Sty 2012 21:09

Najlepiej butelkę Kijafy. 8-) A jeśli film, to von Triera oczywiście.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 28 Sty 2012 21:24

Szkoda byłoby gdyby na IO zabrakło Polaków. Gotów jestem obejrzeć "Gang Olsena". :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 28 Sty 2012 21:34

Nie pamiętam abym kiedyś kupił coś duńskiego ale jutro również jestem Duńczykiem. :lol:
Serbom zostawmy jutro co najwyżej radość z AO.
Szanse 50/50. Duńczycy sportowo lepsi ale Serbowie u siebie...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez natusiarkaa » 29 Sty 2012 16:13

No to czekamy na 17 ,licze,ze Duńczycy rozbiją Serbów,ale ta publika,sędziowie.ehh..mam obawy,ale trzymam mocno kciuki za Landina i spółkę ;)
Awatar użytkownika
natusiarkaa
Junior młodszy

Postprzez zdzichu » 29 Sty 2012 19:25

Uff udało się gramy o igrzyska,Dunczycy pokazali ze potrafią się odwdzięczyć ;) Posypuje głowę popiołem nie wierzyłem w nich ,ale na szczęscie nie słusznie,zagrali dziś świetnie i w sumie zasłużyli na zwycięstwo,Landin zagrał na swoim odpowiednim poziomie,no i ten Hansen niesamowity był ten facet dzisiaj.Obiecuje że teraz zawsze będe kibicował Wozniackiej zresztą zawsze to robiłem to,ale od dzisiaj ze zdwojoną energią.A teraz trzeba będzie wziąć rewanż na Serbach na początku kwietnia,musimy wykorzystać tą szanse awansu,bo dostaliśmy ją rzutem na taśme.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez damian940915 » 29 Sty 2012 20:56

Cóż mówić - fantastyczne widowisko! Wyrównany finał z lekką przewagą Duńczyków, fantastycznym dopingiem kibiców, paradami bramkarzy i Hansenem, który rozegrał nieprawdopodobny mecz. To co wyprawiał w drugiej połowie, to jest coś nieprawdopodobnego. Najpierw dwie identyczne akcje, gdzie "wykiwał" zwodem obrońców Serbskich pewnie rzucając na bramkę, a potem na pół minuty przed końcem ta kontra, jakby chciał powiedzieć całej drużynie Serbskiej "nie złapiecie mnie dzisiaj :D" Duńczycy to była wielka niewiadoma tego finału. On się rozkręcali z meczu na mecz. Byłem pewien obaw czy wytrzymają finał. Wytrzymali! Naprawdę musimy im teraz ładnie podziękować, ale przede wszystkim wykorzystać swoja szansę w turnieju kwalifikacyjnym. Będzie niezwykle ciężko. Hiszpania - wiadomo, potęga od lat, mająca drugą najsilniejszą ligą na świecie. Serbowie pokazali, ze reprezentują wysoki poziom. nie będą mieli kibiców, ale lekceważyć ich nie można. Algierii również nie możemy zlekceważyć, ale tutaj akurat można napisać, że z nią problemów mieć nie będziemy, o ile tylko zachowamy koncentrację.

Jeszcze raz napiszę: Brawa dla TVP za urwanie duńskiego hymnu w połowie transmisji!
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 29 Sty 2012 22:02

Biało-czerwoni wygrali! 8-)
Duńczycy grali dla siebie, nie przesadzajmy z tą wdzięcznością, gdyby mieli coś do sprzedania np. Szwedasom naszym kosztem to by to zrobili bez mrugnięcia okiem. To Oni powinni nam być wdzięczni, ale też nie wiem za co, bo my też nie o nich z Niemiaszkami walczyliśmy.
Głupie te ME i dobrze, że się skończyły dla nas pozytywnie.
Algierii na turnieju kwalifikacyjnym boję się bardziej niż Serbii. Mamy ok. 70% szans na IO. Hiszpania raczej poza zasięgiem, Serbia i Algieria zdecydowanie do pokonania.
Gramy ostatnio dobrze w kratkę to ja proszę dobre mecze z Algierią i Serbią a Hiszpania może nam d... skopać jak chce. ;)
Kat. - czyto słodkie świństwo to naprawdę duńskie?...
Słowo się rzekło, szukam duńskiego na pułkach (nie tylko tych alkoholowych). :|
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 26 Lut 2012 13:42

Po raz pierwszy w historii 2 polskie drużyny znalazły się w 1/8 finału Ligi Mistrzów!
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez damian940915 » 26 Lut 2012 17:04

dan napisał(a):Po raz pierwszy w historii 2 polskie drużyny znalazły się w 1/8 finału Ligi Mistrzów!

Świetna sprawa. Kiedyś mogliśmy o tym tylko pomarzyć. Sukcesy reprezentacji zrobiły swoje. Oczywiście naszej lidze daleko do czołówki, ale widać postęp. Teraz czekajmy na losowanie. mam nadzieję, że Vive po trudnej grupie dostanie rywala w swoim zasięgu. Wisłę, ponieważ zajęła czwarte miejsce. czeka mecz najprawdopodobniej z kimś z ligi Niemieckiej lub Hiszpańskiej.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez zdzichu » 28 Lut 2012 12:54

No to sobie Wisła wylosowała rywala ;) .Do Płocka przyjedzie Thv Kiel,ale będzie fajna rywalizacja,pewnie jednostronna ,ale będzie ciekawie.Całe szczęśćie Vive wylosowało lepiej,Cimos Koper jest absolutnie do ogrania.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 25 Mar 2012 13:16

No i niestety, już nie mamy drużyny w Lidze Mistrzów. Nie dla nas ćwierćfinały.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Peter1993 » 25 Mar 2012 13:41

Szkoda tak niewiele zabraklo Vive... ale za rok bedzie jeszcze lepiej mysle ;D
Awatar użytkownika
Peter1993
Junior młodszy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości