Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez figaro56 » 20 Sty 2012 20:35

Kruczek ma zagwarantowane zatrudnienie do ustawowego wieku emerytalnego co wedle planów rządu oznacza 67 rok życia. Trochę się towarzystwa pokruszyło z tej naszej 10 ale Stoch wygrał i to jest najważniejsze.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 20 Sty 2012 20:56

Polacy po dobrych treningach i kwalifikacjach wrócili do normy. Świetny występ Stocha, który zmiażdżył rywali drugim skokiem no i świetny Zniszczoła, a wręcz sensacyjny. Skąd u niego taka forma jeśli reszta kadry Matei jest bez formy, to ja kompletnie nie mam pojęcia ;) Żyła na swoim poziomie, Kot fartem zdobył punkty dzięki warunkom, a Kruczek się cieszył z jego skoków :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez góral'ka » 20 Sty 2012 21:38

dziwne że sędziowie puścili Thomasa na taką zadyme, zawsze cackają się z Austryjakami a tak biedak chyba nie widział gdzie ma wylądować...
brać nie tylko to co łatwe, lekkie i przyjemne
Awatar użytkownika
góral'ka
Młodzieżowiec

Miejscowość: okolice Zakopanego

Postprzez Janko10 » 20 Sty 2012 22:25

Forma idzie w górę, Kruczek rośnie w siłę!!! :lol:
Czterech zapunktowało, toż to przecież sukces zajefajny. 8-)
A tak serio to mnie Zniszczoł bardziej uradował niż Stoch, tylko dzisiaj pogoda rozdawała karty i obawiam się czy to się da powtórzyć... A nawet się nie obawiam. W każdym razie Kruczek pojedzie na tym jeszcze długo, no bo jak? Stoch wygrywa, aż 4 punktuje, to kto by był taki durny aby wydziwiać?... Potem pojadą do Japonii gdzie też się parę punktów uda zdobyć i byle do lata... A na lato mamy jak zwykle szczyt formy przygotowany... Ech... :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez karlos » 20 Sty 2012 23:00

Jakby nie patrząc na tle biathlonistów, biegaczy, biegaczek czy kombinatorów nasza myśl trenerska w wykonaniu Kruczka triumfuje :lol: . Tak na serio, to kolejny podopieczny Szturca - Aleksander Zniszczoł ratuje w dużym stopniu Kruczka, bo reszta w normie :roll: . Oczywiście ucieszył mnie bardzo skok Stocha, ale miał też dziś trochę szczęścia, bo wielu rywali wyeliminowały zmienne warunki na skoczni. Jakoś wątpię, aby jutro Kamil był w stanie sukces powtórzyć.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez markos7207 » 21 Sty 2012 14:03

To że Kamil tym razem miał nieco szczęścia to fakt, ale szczęściu trzeba umieć pomóc a jak do tego dołoży się umiejętności jakie posiada Stoch, to wtedy jest taka "bomba" jak w II serii ;) . Szkoda że tym razem Bardal padł ofiarą warunków bo Kofler odskoczył mu w generalce, ale warto zwrócić uwage jak zachował się Norweg. Nie był zadowolony, nie da się ukryć ale jedynie wykonał gest zdziwienia coś w stylu wtf, i poszedł. A jak zachował się pan GS po nieudanym skoku w II serii ? Znowu jaśniepan Grzesio miał pretensje że nie miał idealnych warunków bo przecież taki wielki asior musi mieć je zawsze i wszędzie, a tym razem Hofer z Tepesem przysnęli nieco ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 21 Sty 2012 14:22

Markos właśnie o tym samym (zachowaniu GS) chciałem wspomnieć. Nawet Morgenstern po upadku wstał i był uśmiechnięty. Ne wyglądało na to, by miał mieć do kogokolwiek pretensje. GS jest największym bufonem wśród skoczków. Jakoś nie wyobrażam sobie by tacy zawodnicy jak na przykład Amman czy nawet Koffler albo jakikolwiek inny skoczek narciarski tak się miał zachować.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Menson » 26 Sty 2012 20:05

Wielkie pochwały dla PZN-u i jego myśli szkoleniowo-trenerskiej. Zawodnik, który w pojedynczych zawodach PŚ zajął dwa razy miejsce w czołowej 15 ma odpoczynek od PŚ przez około miesiąc, po to, aby wystartować w lokalnych zawodach :lol: . Wielkim celem jest także medal MŚJ... Są podzielone głosy: jedni mówią, że MŚJ jest ważne, inni, że lepiej zdobyć te kilkadziesiąt punktów PŚ. Ja jestem pośrodku: medal można spokojnie zdobyć z marszu. Ostatnie szlify formy niech się odbywają z tydzień przed tymi zawodami... Skoki to nie jest dyscyplina wytrzymałościowa, że jak przebiegniesz dzisiaj maraton, to za dwa tygodnie twój czas będzie słabszy o ponad 15 minut... Zniszczołowi może i faktycznie ta zmiana czasu i start w Sapporo by przeszkodził, ale pozbawienie go startu we Włoszech na rzecz kolejnego (bezpunktowego?) startu Stefana Huli czy Dawida Kubackiego? Tak, ale oczywiście jest on bardzo młody, teraz jest dopiero czas Bachledy, Huli, a na resztę przyjdzie czas może za 10 lat... Niech sielanka w PZN dalej trwa! :lol:
Menson
Kadra B

Postprzez figaro56 » 27 Sty 2012 22:50

Przeczytałem tylko tytuł na Onecie " Czterech Polaków w konkursie" co znaczyło, że jeden z naszych się nie zakwalifikował. Przeczucie mnie nie omyliło który to gagatek. Od razu na niego postawiłem. Chyba zacznę stawiać u buków. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Iron » 28 Sty 2012 00:51

Menson, po części masz racje, ale z drugiej strony, to dobra decyzja Kruczka. Składy na PŚ trzeba było podać dużo wczesniej, czyli po jego-delikatnie mowiac, kiepskich wystepach na TCS. Poza tym te nie szczesne Mistrszostwa Swiata juniorow no i fakt, że ma dopiero 17 lat i zerowe doswiadczenie, z takim wyjazdem ciezko sobie radzi Kamil Stoch, ktory ciagle jest senny [skijumping.pl] a co dopiero nastolatek Zniszczol. Przyjdzie na niego czas. Jesli bedzie jego kariera sie toczyla tak jak Rutkowskiego swego czasu, to sie zmarnuje kolejny wielki talent. A tego nie chce nikt.
Iron
Młodzik

Postprzez Janko10 » 28 Sty 2012 01:35

Rutkowskiemu to chyba co innego zaszkodziło... ;)
Do Japoni rzeczywiście niekoniecznie trzeba było go ciągnąć, ale blokować mu to Predazzo?... :shock:
Z Hulą miałem dzisiaj jak Figaro...
I przypomina mi się "ulubiona" sentencja Raku... ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 28 Sty 2012 10:21

Iron napisał(a): Składy na PŚ trzeba było podać dużo wczesniej

Tak, jasne ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 28 Sty 2012 10:29

Ito fuksiarz jeden, jedną dziesiątą wygrał z Bardalem ;) ale niech ma po tych wszystkich przygodach jakie go spotykały w poprzednich konkursach. Kamil trzeci i dzis to był zupełnie inny zawodnik niż na treningach. Mam nadzieję że tych 20 punktów nie zabraknie Bardalowi na koniec sezonu.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Menson » 28 Sty 2012 11:06

Przecież napisałem, że Zniszczoł w Sapporo to jest jeszcze zrozumiałe, ale nie brak w Predazzo... Jednak więcej będzie można powiedzieć chociaż po tym weekendzie, jak się spisze ten zawodnik w PK. Warto zanotować, że startuje w nim kilku młodych zawodników, takich jak Lanisek, Prevc czy Berggaard, którzy mogą niedługo coś znaczyć w PŚ. Jestem ciekawy jak się zaprezentują.
Menson
Kadra B

Postprzez Janko10 » 28 Sty 2012 21:25

Na razie 8 miejsce. Nie najgorzej. Ale Murańka 6-ty. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 29 Sty 2012 01:48

Hula w konkursie. :shock:
Z ostatniego miejsca. wielki sukces! :lol:
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 29 Sty 2012 03:57

Gadam sam ze sobą ale warto zaznaczyć:
1. Ito
2. Stoch
3. Kofler
:D
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Daniel » 29 Sty 2012 04:03

To ja odpowiem :D ładny wynik, ponownie, szkoda że nie udało się utrzymać prowadzenia, ale druga lokata również cieszy. Lubię te nocne konkursy, pamiętam że moje pierwsze Sapporo o 2 w nocy przy Eurosporcie było w sezonie 1998/1999, zapamiętałem Japonczyka Chibę :D
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez Janko10 » 29 Sty 2012 04:08

Takich szczegółów nie pamiętam ale moja inicjacja chyba jeszcze wcześniej. ;)
Dobranoc. 8-)
Raku też na pewno siedział. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Daniel » 29 Sty 2012 04:22

Dobranoc :)
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości