Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez RakuNH » 02 Sty 2012 11:05

Janko10 napisał(a):A w TV cisza będzie, bo kogo ta KN obchodzi?... :(

TVP też się nie ma czym chwalić, bo to publiczna telewizja położyła lachę na PZN, także są siebie warci ;) Po prostu bardziej opłacalne jest nieustanne kandydowanie i taki ruch im to zapewnia.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Daniel » 05 Sty 2012 16:57

Jeszcze o kombinacji norweskiej w Zakopanem i o szansach na Puchar Świata w Polsce w kolejnych latach: http://www.sportowefakty.pl/zimowe/2012 ... e-ps-w-ko/
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez friducha » 05 Sty 2012 17:23

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 01:44, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez karlos » 05 Sty 2012 17:30

Sprawa jest prosta telewizja publiczna już od dawna ledwo wiąże koniec z końcem, więc na sponsorowanie PŚ w kombinacji narciarskiej się nie zgodziła, bo wiadomo, że oglądalność takich zawodów byłaby mizerna. A organizatorzy dali plamę, bo nie zapewnili finansowania całej imprezy i wielu innych rzeczy.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 05 Sty 2012 22:33

Mikuła to niech najlepiej skończy pierd****, bo nie wiem czy zapomniał, ale to on jest w tym związku od spraw marketingowych i to są do jasnej cholery JEGO OBOWIĄZKI! Dla mnie to jest żenada, podobnie jak postawa naszych zawodników, których leje 15-letni (utalentowany, ale toż to dziecko!) Czech... Przykro to mówić, ale kadra KN nie pociągnie dłużej niż 2 lata, także ja bym na miejscu chłopaków uciekał do skoków, choć i tu perspektywy niewiele lepsze z Kruczkiem na czele.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 06 Sty 2012 01:43

Aż mnie trzęsie jak czytam co ten BARAN sekretarzyna wygaduje... Na zbity pysk wywalić. :evil:
Dureń nie odróżnia SN od KN. :twisted:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez damian940915 » 06 Sty 2012 22:12

Jeśli prawdą jest, ze duża część winy jest po stronie telewizji, to TVP zrobiło ukochanemu związkowi i ukochanym kibicom strzał w stopę. Poza tym, to widzę, że w związku przydałaby się kontrola ministerstwa, podobnie jak to się dzieje w PZPN. Zawsze mnie zastanawia, co robi prezes w tym związku. Ja wiem, że w dobie maili, telefonów itd. kierować związkiem można na odległość, ale chyba jedyne czym pan Tajner się zajmuje, to siedzenie w studiu telewizyjnym i udzielanie wywiadów. Co tydzień jest w studiu w Warszawie, czy to weekend, czy środek tygodnia, mimo, że związek siedzibę ma w Krakowie. Czy on ma jakieś kursy doszkalające pokończone w dziedzinie dyrektorowania :D, czy siedzi już tyle lat na tym stołku, bo siedzi? :D Mikuła gada od rzeczy, TVP to wszystko promuje, a jak przychodzi co do czego, to przynajmniej jak wynika z relacji Mikuły odwraca się od związku. Nie mówiąc już o jak widać braku współpracy ze związkiem okręgowym - Tatrzańskim. Inan sprawa, że faktycznie TVP jest biedna i nawet podobno zrezygnowała z organizacji krajowych eliminacji Eurowizji w tym roku :)
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez karlos » 06 Sty 2012 22:17

Ja zaryzykowałbym stwierdzenie, że ten PŚ w kombinacji norweskiej jest nam całkowicie zbędny :roll: . Wiadomo, że do tego interesu trzeba sporo dołożyć, a czy nie lepiej wydać te pieniądze na zatrudnienie porządnego trenera w miejsce tego Michalczuka :evil: i wtedy jeśli doczekalibyśmy się jakiś zawodników na poziomie pierwszej dziesiątki Pucharu Świata można pomyśleć o organizacji zawodów, które cieszyłyby się znacznie większym zainteresowaniem ze strony kibiców i mediów.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 06 Sty 2012 22:29

karlos napisał(a):Ja zaryzykowałbym stwierdzenie, że ten PŚ w kombinacji norweskiej jest nam całkowicie zbędny :roll:

Ależ oczywiście, że jest nam zbędny i nikt o zdrowych zmysłach nie napiszę, że jest inaczej. Problem polega na tym, że trzeba było to od razu przekazać FISowie. Tak zrobili Estończycy jeszcze wiosną i nie ma żadnego problemu. Po prostu mózgi z PZNu myślały, że jakoś to będzie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 06 Sty 2012 22:48

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 01:45, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 07 Sty 2012 00:07

RakuNH napisał(a): ...Tak zrobili Estończycy jeszcze wiosną i nie ma żadnego problemu. Po prostu mózgi z PZNu myślały, że jakoś to będzie.

Bo estoński Mikuła to profesjonalista a u naszego "mózga" mózgu brak. :evil:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 07 Sty 2012 11:48

Oztasyonar 1 : 0 Biela

http://www.fis-ski.com/pdf/2012/NK/4069 ... 4069RL.pdf

...:cry: Wchodzicie na własną odpowiedzialność... Mi już brak słów. W tym sezonie w prawie każdej dyscyplinie PZNu odbiła nam się czkawką polska szkoła trenerska...
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 07 Sty 2012 12:18

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 01:45, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 15 Sty 2012 17:24

W Cheaux-Neuve Pittin x3 i goni Lamy Chappuisa, a za dwa tygodnie będą dwa indywidualne konkursy we Włoszech. Polacy oczywiście nie startowali. Planowali występ w PK w Szczyrku, ale oba konkursy odwołano...
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 17 Sty 2012 12:30

Pittin w końcu się doczekał wygranej a tak w niej zasmakował że ustrzelił hattricka. Trzy kolejne wygrane, dzień po dniu w tym samym miejscu to jest wyczyn mało spotykany, jeśli mnie pamięć nie myli to ładnych parę lat temu Kircheisen zrobił coś takiego w Trondheim.
Mnie cieszy świetna postawa Wikingów mimo braku Kroga, a zwłaszcza młodych Graabaka i Storliena(gdyby Gudmund biegał tak jak jego starszy brat). Szkoda że zawsze albo jeden lepiej skacze albo biega. Gdyby tak połączyć bieg Moana i skoki Klemetsena ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 17 Sty 2012 13:30

markos7207 napisał(a):Gdyby tak połączyć bieg Moana i skoki Klemetsena ;) .

Wyszedł by Pittin z niedzieli :D A co do potrójnych weekend, to poza formą trzeba mieć też szczęście, bo trafiają się stosunkowo rzadko (nie wiem czy było ich 10 w całej historii PŚ - wątpię).

Nie zachwalaj tak Markos wikingów, bo wygląda na to, że w rocznikach 92 i młodszych mają raczej pustkę (tak wskazują chociaż by lokalne zawody i straty do kadry B) i w przyszłości może już tak kolorowo nie być, bo i teraz mają problem z wypełnieniem limitów ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 17 Sty 2012 14:40

Nie będzie chyba tak żle ;) , Graabak i bracia Storlien mają jeszcze trochę lat przed sobą, Sønstehagen Johansen także 20-latek. Jest Hokholt(92), jeden z większych talentów Andersen(koniec 93), Granbu Lien(92), Ure Søtvik(92), Waaler(94), Riiber(95), młodszy Krog(93).
Więc nie ma co płakać na zapas ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 22 Sty 2012 16:25

Danielu masz przyjazne stosunki z PZNem więc może jakieś wywiadzik SportowychFaktów z Polem/Michalczukiem z pytaniem o te wyniki:

http://www.ewoxx.com/data/sports/lists/ ... 2_ORNC.pdf
http://www.ewoxx.com/data/sports/lists/ ... 3_ORNC.pdf

Nie bójmy się słów - jest to kompromitacja.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 07 Lut 2012 16:45

Magnus Krog szybko się "skleił" ;) , ledwie miesiąc temu w Oberstdorfie złamał obojczyk a już jutro chce zacząc treningi na skoczni by wziąć udział w zawodach PŚ w Klingenthal 18 i 19 lutego. Bieg trenował niemal cały czas, tylko że z jednym kijkiem a teraz juz może z dwoma. Fajnie że tak szybko się pozbierał i mam tylko nadzieję że nie za szybko planuje ten powrót.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 10 Lut 2012 16:09

Za to rozkleił się coś Haavard Klemetsen. Od pewnego czasu nie startuje, w Mistrzostwach Norwegii skakał beznadziejnie i w Kazachstanie go dalej nie ma. Ja liczę na jakąś zapaść formy Lamy Chappuisa i atak Watabe, co jest mało realne no ale zobaczymy - Japończyk na pewno jest w formie skokowej, a biegowo to dosyć wysoka półka.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości