Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Adrian Woźniak » 03 Gru 2011 23:17

Trzeba przyznać, że mieliśmy ogromne szczęście w losowaniu. Mogliśmy trafić dużo gorzej, jak choćby Ukraina ;) Zgadzam się jednak z przedmówcą i boję się, że podobnie jak przed mundialem w Korei zlekceważymy swoich rywali i skończy się na wielkim rozczarowaniu. Na Euro nie ma słabych drużyn. Zresztą wystarczy spojrzeć na ranking UEFA...jesteśmy daleko w tyle za pozostałymi.
A rozdzielanie punktów na pół roku przed rozgrywkami, to już w ogóle mija się z celem. Nie wiemy kto na ten turniej ostatecznie "pojedzie" i w jakiej będzie formie. Pół roku to jest mimo wszystko sporo czasu, wiele się może jeszcze wydarzyć.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez friducha » 04 Gru 2011 13:21

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 02:41, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez harding » 04 Gru 2011 17:50

Jest jedna niezaprzeczalna zaleta tego losowania: optymizm polskich kibiców trwający do pierwszego meczu ;)
Co potem? Pewnie jak zawsze...
harding
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 04 Gru 2011 18:01

W szpitalu w Sao Paolo zmarł Socrates. Przyczyną śmierci był krwotok jelit. Miał 57 lat. Międzynarodowa Federacja Piłki Nożnej (FIFA) zaliczyla tego znakomitego niegdyś piłkarza do grona stu najlepszych zawodników XX wieku.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez markos7207 » 05 Gru 2011 12:40

Fantastyczny piłkarz. Kapitan Wielkiej Brazylii lat osiemdziesiątych i jeden z moich ulubionych piłkarzy tamtego okresu. Wtedy każdy chłopak ganiający za piłką chciał być Socratesem, Zico albo Maradoną , ewentualnie Bońkiem lub Smolarkiem.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 06 Gru 2011 23:02

Fabiański doznaje dziś kontuzji. Wcześniej czytałem wywiad z Żewłakowem, który pytany o Boruca, stwierdził, że to chyba oczywiste, że powinni zostać powołani trzej najlepsi bramkarze, a Boruc wśród nich jest. No ale to problem "Dyzmy", nie mój ;)

Zenit miał dziś tyle szczęścia w Porto, ile APOEL w Petersburgu. Po obejrzeniu tych dwóch meczów stwierdzam, że bicie piłek w trybuny przy każdej okazji to jednak w nowoczesnym futbolu wciąż metoda dość skuteczna. I jeszcze Zenit dostaje prezent od Szachtara, który wreszcie pokonał cypryjski klub na pożegnanie z pucharami, i wyjdzie z 1. miejsca.

Słyszałem, chyba na którymś z kanałów PS, że nawet jeśli "polska" Borussia nie awansuje do fazy puch LM, to będzie faworytem LE. No to chyba już jednak nie będzie :) Dobrze, że awansował OM. Mam do "Arabów" jakiś sentyment.

Potencjalni rywale Legii: Valencia, Porto (lepiej jeszcze nie teraz). Może też Olympiakos Pireus (oj, byłoby fajnie).

edit: z tego, co widzę Grecy mają pewne rozstawienia, a Valencia niekoniecznie.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez kat. » 07 Gru 2011 23:08

kat. napisał(a):Ruskie mają jeszcze teoretyczne szanse, ale muszą "tylko" wygrać na wyjeździe z Interem i liczyć na podział punktów w meczu Lille - Trabzon

kat. napisał(a):Ajax remisem praktycznie zapewnił sobie awans. No chyba że OL urządzi kanonadę w ostatnim meczu z Dinamo i/lub Real powtórzy tę dzisiejszą przeciwko Ajaxowi

kat. napisał(a):O drugie Man Utd powalczy z Bazyleą, która już zalazła mu za skórę. Sensacja? Będzie ciężko, ale MU na razie nie olśniewa.

Impossible is nothing :mrgreen:

Dinamo już pokazało, że jeśli chodzi o tracone bramki, nie ma dla nich w LM rzeczy niemożliwych, ale 7 bramek w plecy w zaledwie pół godziny przy stanie 1-0... W Amsterdamie chyba mają teorię, jak doszło do tej metamorfozy, zwłaszcza że kanonada zaczęła się po przerwie.

Ruskie mają naprawdę farta w tegorocznej edycji LM. Wczoraj fuksem wlazł Zenit, dziś CSKA. No ale cieszę się, im więcej wschodu, tym lepiej.

Obejrzałem 2. połowę meczu Basel - Man utd. Ciężko w to uwierzyć, ale Szwajcarzy przez większą jej część bawili się z MUtd jak z dziećmi. O skali konsternacji gospodarzy słabością rywala najlepiej świadczy fakt, że obrońca Bazylei (nie pomnę już, który) w niegroźnej sytuacji sam walnął piłkę w poprzeczkę własnej bramki, chyba chcąc rozgrzać nieco bramkarza. Było to w zasadzie jedyne zagrożenie bramki FCB do 90 minuty meczu - dopiero wtedy Angole wzięli się do roboty, ale czasu już zbrakło.

To co? Legia - Man Utd? :twisted:

I jeszcze brawa dla Polsatu - nie ma to jak w ost. kolejce dać na antenę mecz o pietruchę Man. City z rezerwami Bayernu.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez dan » 08 Gru 2011 10:23

Nie do końca o pietruchę, bo City miało cały czas teoretyczne szanse na wyjście z grupy.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez kat. » 08 Gru 2011 10:32

Tak, ale nie trzeba być prorokiem, by przewidzieć, że lepsze widowisko i bardziej emocjonujący mecz zgotują drużyny, które kwestię awansu rozstrzygają bezpośrednio (zwłaszcza, że na polsacie nie zwykli informować o wynikach równocześnie toczących się spotkań, więc widz tak naprawdę nie wie, jaka jest stawka). Już nie mówię o tym, że wobec nie najlepszej dyspozycji MU kroiła się ta sensacja, a wczoraj Bazylea zagrała momentami naprawdę porywająco.

Ale OK, nie marudzę już. Jest enka, jest internet. ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 08 Gru 2011 20:25

W tym sezonie widzialem chyba tylko jeden mecz Manchesteru Utd, ale jestem w szoku po tym, co przed chwilą przeczytałem ;) Chociaż i tak nic nie przebije cudu w "grupie Realu Madryt" ;) Współczuje kibicom Ajaxu, bo wczoraj ich zespół został wyraźnie skrzywdzony.
Jaki obstawiacie wynik w sobotnich GD :) ?
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez zdzichu » 14 Gru 2011 23:10

Czyli cuda w futbolu sie jednak zdarzają,bo tak trzeba nazwac to co zdarzylo sie w meczu Fulham Odense ,Dunczycy ze stanu 2-0 doprowadzili do remisu ,bramke na 2-2 strzelejac w ostatniej akcji ,meczu,naprawde scenariusz niesamowity,jak że szczesliwy dla Wisly.I ta Wisła która takie baty w tej lidze Europy zbierała gra dalej.Jesli chodzi o dzisiejszy mecz to naprawde Wisła swietnie zagrała,wiadomo ze Twente,nie musiało,umierac za wynik na boisku,ale wlasnie takie mecze trzeba wygrywac.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 14 Gru 2011 23:18

Wisła miała super układ spotkań (ostatni mecz z Twente w rezerwowym składzie) i gdyby tego nie wykorzystała (a wszystko na to wskazywało) to przez fatalny mecz u siebie z Odense. Awansowała - dzięki temu samemu Odense. Czyli nic w przyrodzie (piłkarskiej) nie ginie. I najciekawsze, że w tej grupie najsłabsi Duńczycy rozdawali karty.

Ciężko dziś coś konkretnego o wiślakach powiedzieć, bo przeciwko takim "radosnym" obrońcom, jacy zaprezentowali się dziś w Krakowie, to nawet w polskiej lidze Wisła nie gra.

Mamy dwie drużyny na wiosnę. Ukraińcy, o poziomie których mogliśmy przez ostatnie lata marzyć, tylko jedną - i to niedocenianego Metalista.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 15 Gru 2011 08:18

A pco do poziomu , to dzięki dobrym występom polskich drużyn w europejskich pucharach, polska awansowała w rankingu UEFA na 20 miejsce!
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html
Jesteśmy przed Chorwacją i Rumunią , i tuż za Szkocją i Czechami , które po zakończeniu sezonu niemal na pewno wyprzedzimy , bo odpadną wtedy punkty z sezonu 07/08
RychuGKM
Kadra B

Postprzez ssonicsl » 15 Gru 2011 10:46

NIE-BY-WA-ŁE.

Po 4 kolejkach, ile Wiśle dawano szans na awans 1%? Ale jaja. Dwie polskie drużyny grają na wiosnę. Pierwszy raz od 41 lat i 3 raz w historii. Ale numer.

Fulham mecz miało kompletnie pod kontrolą, aż do 64 minuty . Jedna bramka zamieniła pewność siebie w strach. Ostatnia (wydawało się) akcja meczu. Kontra 2 na 2 i Orlando Sa zamiast strzelać kiwa, waha się i znowu gdy już po szansie na bramkę zamiast podążyć do narożnika albo rozegrać piłkę do tyłu, decyduje się, no właśnie na co? na strzał?, strata, kilka podania Odense, dośrodkowanie, główka Falla, gol, Wisła gra dalej a angielska piłka notuje kolejną kompromitację w tegorocznych europejskich rozgrywkach. Cud. I brawo dla Duńczyków, którzy nie musieli, ale grali do końca. Do tego bardzo ofensywne zmiany.

Wisła zrobiła swoje z rezerwami Twente. Jak Kazimierz Moskal nie dostanie szansy prowadzenia krakowskiego klubu na wiosnę to będzie to draństwo ze strony włodarzy Wisły. Zasłużył sobie.

Dwie polskie drużyny grają dalej. WOW. WOW. :shock:
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 15 Gru 2011 23:57

Dziś słaby mecz Legii. Jednak ta drużyna nie potrafi grac bez spiny.

Potencjalni rywale L i W. Aż trzy ekipy z Hiszpanii, i tyle samo z Belgii. I sportowo, i kibicowsko nie miałbym nic przeciwko dwumeczowi polsko-greckiemu.

Standard Liege (Belgia)
PSV Eindhoven (Holandia) - tylko Wisła Kraków
Sporting Lizbona (Portugalia)
Besiktas Stambuł (Turcja)
Athletic Bilbao (Hiszpania)
Metalist Charków (Ukraina)
Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy)
FC Twente Enschede (Holandia) - tylko Legia
Anderlecht Bruksela (Belgia)
Manchester United (Anglia)
Manchester City (Anglia)
Olympiakos Pireus (Grecja)
Valencia CF (Hiszpania)
PAOK Saloniki (Grecja)
Atletico Madryt (Hiszpania)
Club Brugge (Belgia).
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 16 Gru 2011 10:42

A może wspólny wyjazd Wisły i Legii do Manchesteru? ;)
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez relaksik » 16 Gru 2011 10:44

" Nieprawdopodobne!!! Mało kto w to wierzył, ale piłkarze "Białej Gwiazdy" po zwycięstwie nad Twente 2:1 nie zeszli z boiska, jeszcze czekali i... chwilę po końcowym gwizdku nadeszła upragniona wiadomość. Odense strzeliło gola na 2:2 w 93. minucie meczu z Fulham. Dzięki temu Wisła i Legia grają dalej!"

Chociaż tu coś się dzieje .

--
Nieruchomości Gdańsk
relaksik
Młodzik młodszy

Postprzez ssonicsl » 16 Gru 2011 11:48

Legia zagrała rezerwami. Polski klub zagrał rezerwami w europejskich pucharach bo mógł, a nie musiał. Ten rok z pewnością jest historyczny.
Sam mecz wyrównany z przewagą Legii, ale
a) skuteczność, zarówno strzelecka jak i ostatniego podania,
b) Wojtek "oby Odense tego meczu nie widziało" Skaba. Pora się rozstać, za wspólnie spędzony czas dziękuje.

Losowanko. Ja mam nadzieję ujrzeć obie polskie drużyny w finale (tak wiem wiem, nierealne), w związku z tym życzę sobie słabych drużyn. Żadnych Manchesterów, Valencii, czy holenderskich drużyn. Metalista też nie chcę.

Legia - PAOK
Wisła - Club Brugge.

I jedziemy dalej!
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 16 Gru 2011 12:51

Tam wyżej napisałem, że Zenit wyszedł z 1. miejsca - oczywiście mój błąd, a wprowadził mnie w niego rosyjski komentator, który po otrzymaniu wyniku z Nikozji darł się wniebogłosy, że Zenit wygrał grupę. Oczywiście bilans bezpośrednich meczów lepszy miał APOEL i mimo remisowego stosunku bramek (zaledwie 3. w grupie bilans) to on zajął 1. miejsce.

Losowanie LM bez jakichś wielkich hitów. W potyczkach angolsko -włoskich nie wiem, komu kibicować. Chyba mecze Zenit - Benfica i Bayern - Basel wydają mi się najciekawsze w tej fazie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 12 Sty 2012 23:47

Nie kolega buków chyba. :lol:
Ściszyć dźwięk, bo się nie da słuchać. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Ow7zOnvWXlA&feature=related
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości