Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 29 Lis 2011 10:23

Mistrz Polski potrzebny od zaraz. Tak bym określił ostatnią kolejkę pierwszej rundy ekstraligi. Drużyny liderujące solidarnie przegrywają swoje mecze tak jakby każdego tytuł MP parzył i nikt go nie chciał. Znowu do tych pucharów wcisną się jakieś zupełnie niepredysponowane do tego ekipy które później polegną po heroicznym boju gdzieś na kazachskich stepach.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 29 Lis 2011 21:40

A mi tam obecny lider całkiem pasuje. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 30 Lis 2011 11:23

Nie przesadzaj, Figaro. Śląsk szału w Europie nie zrobił, ale też nie poległ na kazachskich stepach. Legii przytrafiają się wpadki, ale póki co nieźle godzi ligę i puchary. Wisła też godzi - tu i tu gra tak samo słabo, a poza tym już kończy europejską przygodę. Z tych eksportowych drużyn rozczarowuje mnie na razie tylko Lech. A jeśli jakiejś Koronie czy Ruchowi uda się fuksem załapać do pucharów i powalczyć jak równy z równym z jakimiś Maltańczykami - no cóż, przeżyjemy.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 30 Lis 2011 11:48

figaro56 napisał(a):Mistrz Polski potrzebny od zaraz. Tak bym określił ostatnią kolejkę pierwszej rundy ekstraligi. Drużyny liderujące solidarnie przegrywają swoje mecze tak jakby każdego tytuł MP parzył i nikt go nie chciał

Figaro, figaro ... to Ty nie znasz klątwy mistrza jesieni? Te porażki były celowe ;)

Dziś Legia pogra z PSV. Liczę na fajny mecz. Taki widowiskowy (coś jak wczorajsze starcie Juventusu z Napoli). W końcu co mają do stracenia Legioniści? Nic.

Tymczasem ciemne chmury nad głową Zdzisia. Czy dziś Zdzisiu zniknie ze struktur władz PZPN? Oby, oby (w końcu bezczelnie próbował "nie rozpieszczać Grzesia" i odpalić mu ledwo 10% z lewej kasy, oj Zdzisiu nie ładnie, nie ładnie). Jednego cfaniaka przy korycie mniej. Najlepiej 18 letnią kadencję Zdzisia podsumowało zczuba.
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,107 ... .html?bo=1

Nie żeby opozycja Laty (Grzesia) była krystaliczna - np taki Greń to też chorągiew pierwszej klasy i cwaniaczek jakich mało. Nie tak dawno była w Rzeszowie dosyć głośna sprawa z oddaniem boiska szkolnego przy jednej z podstawówek pod budową kaplicy (za darmo rzecz jasna). Kiedy rozległ się larum wśród mieszkańców osiedla nagle odnalazł się Greń (w końcu Ci mieszkańcy wybrali go na radnego miasta) i wniósł wniosek o zmianę uchwały (wcześniej jakoś w ogóle się nią nie interesował). Chorągiew. Wie z której strony wiatr powieje i tam się ustawia.
Niemniej jednak wróg mojego wroga przyjacielem mym. Trzymam kciuki za podkarpacki, dolnośląski, pomorski i wielkopolski ZPN. Kruszyć te mafijne struktury.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 01 Gru 2011 10:05

Trzeba pryznać,że wczoraj Legia została mocno sprowadzona na ziemie przez Psv.Holendrzy byli lepsi w każdym elemencie gry,tak naprawde po za poczatkiem spotkania ,i koncowka w której Psv ,być może nieco odpusciło ,Legioniści nie mieli nic do powiedzenia.Szkoda ,że został wylany taki zimny kubeł wody na głowe.Pozytywem jest wejscie Wolskiego chłopak naprawde ma potencjał ,było w jego poczynaniach nieco chaosu,ale trzeba powiedziec że talentu mu nie brakuje.
Ciekawe co dzis pokaże Wisła w Danii,dopóki matematyka daje szanse na awans ,to trzeba wierzyć.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 01 Gru 2011 10:36

Legia w Pucharach lubi grać pod presją wyniku. Tak było w Moskwie, tak było z Hapoelem u siebie, tak było w obydwu meczach z Rapidem. To były mecze o stawkę, i ze wszystkich wyszli obronną ręką. W obu meczach z PSV wyszli na boisko z przeświadczeniem, że nie muszą tego wygrywać, no i zagrali słabo. Luz nie robi Legii dobrze. Wczoraj miałem jeszcze nadzieję na zwrot akcji - w sumie Legia i tak zagrała pierwszą połowę o wiele lepiej niż z Hapoelem, ale czerwona kartka dla Kuciaka i utrata drugiej bramki sprawiły, że było po meczu.

Wolski ma potencjał i ma fantazję. Wczoraj koniecznie chciał błysnąć i w jednej akcji mu się to udało.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 01 Gru 2011 21:38

A dzisiaj mieliśmy mały cud i Wisła dalej w grze. Oczywiście szanse kilka procent ale jednak. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 01 Gru 2011 23:09

Małecki robi różnicę :) Wisła staje się wyrazistą drużyną, z charakterem. Dziś tak jednym okiem oglądałem ten mecz, ale z tego, co widziałem Wisła momentami wręcz deklasowała bezradnych Duńczyków. Szkoda tej głupiej porażki z nimi u siebie (gdzie niestety to Wiślacy byli bezradni przez większą część meczu), bo byłaby bardzo fajna sytuacja przed ostatnią kolejką, a tak... będzie pewnie ładne pożegnanie z pucharami po wygranej z rezerwami Twente.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 02 Gru 2011 13:07

No i bardzo ładnie wpadają kolejne punkciki do rankingu. Dobrze. Legia bez większych szans, czepiałbym się drugiej bramki dla PSV. Dla mnie tam Lens przebiegając obok piłki i blokując później Żewłakowa brał aktywny udział w akcji, więc powinien być odgwizdany spalony. Ale nieważne. Wygrała lepsza drużyna. Znowu fajna zmiana Wolskiego. Jeszcze nie widziałem polskiego piłkarza, który w wieku 19 lat miałby tak duże umiejętności techniczne. Wielka kariera przed nim.

Małecki, dużo wniósł? Owszem, ale widać różnice między nim a Wolskim w wyszkoleniu technicznym. Czasem od Patryka piłka odbija się jak od kawałka drewna. Zmarnowali mu trenerzy szanse na wielką karierę. Dawno temu powinien pracować nad techniką, techniką i jeszcze raz techniką. Przebojowość, szybkość, odwaga w grze, mocny strzał by na pewno nie ucierpiały. A tak jest kolejnym wybrakowanym produktem "made in Poland".

Dzisiaj losowanko. Czechy, Anglia i Portugalia. Zobaczymy czy coś trafię.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 02 Gru 2011 15:13

To i ja się zabawię: Dania, Chorwacja, Rosja. 8-)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 02 Gru 2011 15:21

No prosze jak dobrze ta kolejka sie ułożyła dla Wisły,choć do awansu potrzebny jest cud w Londynie.Ale fajnie że Wisła sie podniosła ostatnio wygrali ze Slaskiem,teraz z Odense mam nadzieje ,że wygraja pozostale dwa mecze ligowe i utrzymaja kontakt z czołowką,bo jednak chciałbym widziec Wisle w pucharach,bo to wciąz zespół z potencjałem.
Jesli chodzi o losowanie to mój typ to Włochy ,Portugalia, Irlandia trudna grupa ,ale dla nas żaden rywal nie będzie łatwy.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez friducha » 02 Gru 2011 15:30

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 02:38, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 02 Gru 2011 15:47

Ja bym sobie życzył następujących rywali: Andorra, Wyspy Owcze, Liechtenstein. Co ? Nie awansowali do Euro ? Szkoda... ;)
Przynajmniej byłyby jakieś szanse :lol:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 02 Gru 2011 16:01

Akurat Liechtenstein walczył jak równy z równym ze Szkotami (0-1 i 1-2, gol dla Szkotów w 90 +7 minucie :shock: ), w dwumeczu z Litwą (tą samą, od której kadra pzpn-u zebrała łomot) zdobył 4 punkty, a Wyspy Owcze remisowały z Irlandią Płn (z którą nam nie idzie ostatnio), a w dwumeczu z rewelacyjną Estonią zdobyli 3 pkty (byli blisko 2 zwycięstw), więc ryzykant z Ciebie, Markosie. ;)

Andora - tak, jeszcze San Marino i od biedy Malta - to już jedyni europejscy rywale, przed starciem z którymi można księgować punkty. Reszta idzie do przodu ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 02 Gru 2011 18:53

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 02:39, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 02 Gru 2011 18:54

Losowanie marzenie! Lato to jednak farciarz... :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez friducha » 02 Gru 2011 19:03

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 02:39, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 02 Gru 2011 19:13

Losowanie marzenie, owszem. Dla Rosjan i Greków 8-)

A ja swoje: Naprijed Vatreni! :twisted:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 02 Gru 2011 19:15

Problem w tym, że wszyscy z tej naszej "Grupy Marzeń" cieszą się z tego losowania :lol:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez zdzichu » 02 Gru 2011 19:38

Myśle że grupa A jest grupą marzen dla wszystkich zespołow które w niej są,ale fajnie to Dudek powiedzial że skoro sie wszyscy cieszą ,to obciachem będzie nie wyjsc z takiej grupy.Grupa B niesamowita.Teorytycznie to Ukraina może być zadowolona,oczywiscie nie ze swojej grupy,ale z tego jak mocne reprezentacje do nich przyjadą,(Holendrzy,Niemcy ,Anglicy ,Francuzi) choc w sumie i tak większosc ekip zamierza w Polsce mieszkać.
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości