Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez markos7207 » 17 Lis 2011 15:35

No ale to nie jest taka zwykła mucha ;) , ta Mucha coprawda nie lata ale potrafi nieżle rzucić przez biodro więc coś tam, coś tam o sporcie wie ;) .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 17 Lis 2011 19:01

markos7207 napisał(a):No ale to nie jest taka zwykła mucha ;) , ta Mucha coprawda nie lata ale potrafi nieżle rzucić przez biodro więc coś tam, coś tam o sporcie wie ;) .

Nie wiem o jakim rodzaju karate mówiła, ale niebieski pas jest trzeci od końca (sam mam drugi od końca) i zdobycie go wiąże się tylko z opłatą i kilkoma miesiącami treningów. Prawdziwe walki to bodaj od piątego pasa.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 18 Lis 2011 11:17

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:48, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 18 Lis 2011 14:41

friducha napisał(a):EDIT 3: no i po exposé... kurczę aż mi szczęka opadła. Nie spodziewałam się, że pojedzie tak po bandzie :shock: w sumie pozytywnie bardzo oceniam, mimo że będę musiała 7 lat dłużej zapier... no cóż taki lajf. Zobaczymy jak będzie z wykonaniem... trzymam kciuki żeby mu cojones nie zwiędły i to wprowadzi w życie :lol:
cos czuję, że Gowin poszedł do wycięcia... Jakoś słabo widzę skrócenie czasu procesowego o 1/3.

A co takiego fantastycznego powiedział? Że trzeba będzie ciąć bo idzie kryzys i przytniemy tym, którym nam się podoba. Na pewno długo się nad tym głowił. No i oczywiście będzie to wymagało wyrzeczeń, ale nie od polityków :roll: Słyszałem kilkuminutową relację w radiu i więcej czasu szkoda na te głodne kawałki. Zacznijmy jednak od tego, że żaden polityk sam sobie przemówień nie piszę.

... napisał(a):Prezes Rady Ministrów podsumowuje cztery lata rządu, wspomina o wzroście PKB - 15,4 proc. i porównuje go do średniej Unii Europejskiej - 0,4 procent.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 18 Lis 2011 15:19

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 18 Lis 2011 15:25

Rozumiem, że Ty jako fanatyczka PO słuchałaś LIVE i jeszcze sobie nagrałaś, żeby wieczorami puszczać, ale ja wysłuchałem kilkuminutowej relacji w RMF i te głodne kawałki zaspokoiły moją ciekawość i na tej podstawie się wypowiadam.

Przecież Bruksela, to nasza stolica, więc nie wiem czy z tym PKB to się chwali czy żali... Brzmi to tak jakby powiedział "patrzcie mimo, że ta Unia jest taka beznadziejna i weszliśmy tylko po to żeby się nakraść, to i tak nam to jakoś idzie bo inni to od razu zbankrutują w tym eurokołchozie" ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 18 Lis 2011 15:34

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 18 Lis 2011 15:54

friducha napisał(a): A jeżeli nie słuchałeś to nie bardzo wiem z czym dyskutujesz?

To Ty zaczęłaś w ten sposób wymagając ode mnie wysłuchania całej tej gadaniny i dopiero wtedy bym był upoważniony do dyskusji z Tobą :roll: Przykro mi, ale mnie to poirytowało, więc nie byłem dłużny. Przecież cięcia są efektem podatków także o czym Ty w tym momencie piszesz? To są kroki cały czas w tą samą stronę.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 18 Lis 2011 16:25

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 18 Lis 2011 16:34

friducha napisał(a):Czy oczekiwanie od rozmówcy, że zapozna się z materią, którą komentuje jest według Ciebie zbyt wygórowane?

To może mi już z góry określ jak bardzo mam zgłębić dany temat, żebym był godzien dyskusji z Tobą. Będzie to na pewno bardzo przydatna informacja. Prosiłbym w minutach lub godzinach.

friducha napisał(a):Czy Ci się to podoba czy nie żyjemy w kraju, w którym są 2 pewne rzeczy: śmierć i podatki ;) Możemy oczywiście popuszczać wodze fantazji i gdybać co by było gdyby, ale ja jednak wolę dyskutować o realiach naszego kraju. Nie wierzę w państwo bez podatków. Być może mam małą wyobraźnię, ale jako żywo wyobrazić sobie tego nie potrafię. Pytanie czy Ty naprawdę w możliwość istnienia takiego państwa wierzysz?

Nie wierzę w państwo bez podatku, ale wierzę w państwo z minimalnymi podatkami niezależnymi od dochodów i wierzę, że to obniżka, a nie podwyższanie podatków jest receptą na kłopoty. Przecież Tusk też w to wierzył, ale pomyślał że po co się szarpać skoro i tak go wybierają :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 18 Lis 2011 16:58

friducha napisał(a):(...)
EDIT: A kolega Kaczyński oczywiście nie raczył się pojawić w Sejmie na expose... widać ma ważniejsze sprawy :?
EDIT 2: spóźnił się... :roll:

Dzisiaj był chyba pogrzeb Alika, więc jest usprawiedliwiony :cry:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez friducha » 18 Lis 2011 17:57

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:49, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 18 Lis 2011 18:35

I tak oto znów najbiedniejsi wezmą odpowiedzialność za kraj. Niestety PO obiecywała obniżenie podatków, a robi coś zupełnie innego. Partią liberalną to ona nie jest i zresztą nigdy nie była. Nie oszukujmy się!
matti
Kadra B

Postprzez Adrian Woźniak » 26 Lis 2011 22:16

Niestety większość zmian, które proponuje PO, dotknie zwłaszcza tych najuboższych. Szkoda, że wśród takich osób szuka się oszczędności. Mam tylko nadzieję, że za 4 lata nie będziemy balansować nad przepaścią, bo w chwili obecnej nieuchronnie się do niej zbliżamy. Niestety, ale nie wierze tej partii i nie wierzę w tą partię...
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez friducha » 27 Lis 2011 19:46

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:49, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Adrian Woźniak » 28 Lis 2011 19:04

Sporo mówi się ostatnio o likwidacji ulg podatkowych, chociażby możiwości odliczenia internetu, zwiększeniu akcyzy czy wprowadzeniu podatku katastralnego, czyli podatku od nieruchomości. Pisząc o osobach biednych miałem na myśli nie tylko te, które żyją na skraju nędzy, ale także te, które przez cały miesiąc muszą zaciskać pasa, aby jakoś przeżyć i każde pieniądze są dla nich bardzo ważne.
A tak na marginesie to dla mnie PO ostatecznie pogrążyła się w kwietniu 2010 roku. Jej bierność wobec katastrofy smoleńskiej była moim zdaniem ogromną kompromitacją. Czy ktokolwiek wyobraża sobie sytuację, w której na naszych ziemiach ginie Putin, a śledztwo prowadzone jest wyłącznie przez stronę polską? Nie chce tutaj snuć żadnych teorii spiskowych, bo nie o to chodzi. Po prostu nieudolność PO w tej kwestii była porażająca.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 28 Lis 2011 22:56

Adrian Woźniak napisał(a):...podatku kastralnego...

Tego to się można wystraszyć. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Adrian Woźniak » 28 Lis 2011 23:27

Miałem na myśli oczywiście podatek katastralny ;)
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 28 Lis 2011 23:30

Janko10 napisał(a):
Adrian Woźniak napisał(a):...podatku kastralnego...

Tego to się można wystraszyć. ;)

Boisz się o swoje "klejnoty" ? :lol:
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez nicpoń » 29 Lis 2011 15:16

Przy okazji pisania o forsie w innym temacie, naszło mnie takie myslenie. Ciekawi mnie czemu medaliści olimpijscy dostają emeryturki od czterdziestki. Całkiem ładna kasa, mozliowśc dorobienia, gdy inni harują do 60-siatki. Taki Małysz, czy Kowalczyk nie zarobili tyle, żebyśmy ich musieli utrzymywać. To jest właśnie przykład przywilejów dla bogatych kosztem biednych. Bo ktos zdobył medal, top niech będzie na twoim garnuszku. Jak startował to były wojaże, stypendia, a potem niech sąsiad na niego zarobi.

A za kryzys powinni zapłacić bankierzy. Dawali na lewo i prawo, zabrac im teraz domy, nagrody. Niech zapałca za swoją głupotę.
nicpoń
Junior młodszy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości