Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez Masha » 21 Sty 2011 17:49

:D :D :D No nareszcie. Zwycięstwo do zwycięstwa, punkcik do punkciku :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez zdzichu » 22 Sty 2011 19:04

Ale dziś Riesch pojechala zjazd ,drugą Mancuso wyprzedziła o 0,91 a trzecia Vonn o sekunde wiec to byl zwyciestwo w stylu Lindsey która prowadzila z Niemką na pierwszym miedzyczasie ,ale potem jednak popełniała bledy w tym jeden bardzo poważny ,który niemal wyrzucil ją z trasy ,brawo wiec że zdolala stanac na podium mimo takiego przejazdu.U panów takze zjazd ,w Kitzbuhel wygrał Didier Cuche i stał sie najstarszym zwyciezca zawodów pucharu swiata ,brawa wiec dla 36 letniego Szwajcara ,fenomenalny ostatnio Kostelic był dzis 11.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 23 Sty 2011 15:05

Dzisiaj z kolei zwycięstwo Lindsey. Jednak nie czaruję się, że zdoła wygrać z Riesch w generalce :cry:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Bartek10982 » 04 Lut 2011 11:59

Znakomicie dzisiaj 1 przejazd slalomu przejechała Maria Pietilä-Holmner. Kibice niemieccy rozczarowani, bo Maria Riesch nie ukończyła dzisiaj slalomu, a Christina Geiger obaliła się, ale zdołała dojechać do mety z 11 minutową stratą do szwedki.

Już się nie mogę doczekać Mistrzostw Świata w narciarstwie alpejskim, które już we wtorek (supergigant kobiet). Oczywiście kibicuje Lindsey Vonn, Juli Mancuso i Sarze Schleper. U mężczyzn licze na Teda Ligety.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 04 Lut 2011 12:26

Jest jakaś sprawiedliwość na świecie skoro obolała Vonn nie mogła wystartować to i Riesch punkciki przeszły koło nosa ;) .
Nikomu nie życzę upadków ale widok klnącej, posępnej Marii bezcenny, jeszcze jak prowadząca druga Maria podzieli jej los to już w zupełności OK :lol: .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 04 Lut 2011 12:57

O prosze Veronika Zuzulova jest na drugim miejscu ,bardzo mnie to cieszy ,Słowaczka ma niewielka strate do Szwedki,tylko pytanie czy bedzie wstanie dobrze przejechac takze drugi przejazd .
Co do Lindsey to już chyba tradycja jest że ma kłopoty przed wielkimi imprezami rok temu,kontuzja przed igrzyskami ,teraz grozny upadek przed mistrzostwami ,a dwa lata temu zranila sie w reke otwierajac szampana ,już na mistrzostwach
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Bartek10982 » 04 Lut 2011 13:57

Marlies Schild przed Veroniką Zuzulovą i Tanją Poutiainen. Znakomity 2 przejazd Marlies Schild, na samej górze niezbyt dobrze pojechała, ale potem już wyśmienicie. Brawa dla Veroniki Zuzulovej za pierwsze podium w tym sezonie. Maria Pietilä Holmner popełniła jakiś błąd na środku trasy i dopiero 8.

1/3 zawodniczek nie ukończyła drugiego przejazdu, bo tylko 20 alpejek dojechała do mety.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 04 Lut 2011 14:47

A nie mówiłem, że jak się ten Ziemniakowaty pojawił to Masha nie będzie miała dla nas czasu. No chyba, ze dziewczyna ma sesję a rola Ziemniakowatego ogranicza się tylko do przewracania kartek w podręcznikach z których uczy się Masha. To przepraszam. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Zico » 05 Lut 2011 19:10

No i dziś nieoczekiwana wygrana Reicheltam a Kostelić znów powiększa przewagę nad najgroźniejszymi rywalami. Ciekaw jestem czy będzie chciał odejść po tym sezonie, w chwale, na sportową emeryturę czy też te dobre wyniki zachęcą go do dalszych startów.
Zico
Młodzik młodszy

Postprzez Masha » 05 Lut 2011 23:44

figaro56 napisał(a):A nie mówiłem, że jak się ten Ziemniakowaty pojawił to Masha nie będzie miała dla nas czasu. No chyba, ze dziewczyna ma sesję a rola Ziemniakowatego ogranicza się tylko do przewracania kartek w podręcznikach z których uczy się Masha. To przepraszam. :D

Przyznam się bez bicia, że po wczorajszym egzaminie wybrałam się z Ziemniakowatym nad morze :D Nawet nie obejrzałam zwycięstwa Helki :shock: , jaka strata :lol:

Kurczę Linds połamaniec, ona mnie dobija, Sharapova mnie dobija, Vonn mnie dobija, Neuner mnie dobija :roll: Tylko na Justynę można liczyć :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 07 Lut 2011 19:50

Przed nami MŚ w narciarstwie alpejskim. Już jutro super gigant kobiet (z Karoliną Chrapek i Agnieszką Gąsienicą-Daniel).

Skład reprezentacji Polski

Kobiety:

Aleksandra Kluś (slalom i slalom gigant)
Katarzyna Karasińska (slalom i slalom gigant)
Agnieszka Gąsienica-Daniel (slalom, slalom gigant, super gigant, kombinacja)
Karolina Chrapek (slalom, slalom gigant, super gigant, kombinacja)

Mężczyźni:

Maciej Bydliński (slalom, slalom gigant, super gigant, zjazd, kombinacja)
Maciej Kłusak (slalom, slalom gigant, super gigant, zjazd, kombinacja)
matti
Kadra B

Postprzez zdzichu » 07 Lut 2011 20:17

Czyli jutro poczatek mistrzostw,supergigant kobiet ,główna faworytką tej konkurencji wydaje sie byc Lindsey Vonn ,ale grozne napewno beda takie zawodniczki jak Maria Riesch, Elisabeth Goergl ,Julia Mancuso ,Andrea Fischbacher ,Anna Fenninger ,niezniszczalna Anja Paerson ,oraz oczywiscie Szwajcarki na czele z Larą Gut,jednak mam nadzieje że jutro nie bedzie żadnej niespodzianki i Lindsey wygra.Wogole moje wymarzone podium na jutro to Vonn ,Mancuso i Gut
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 07 Lut 2011 20:28

Fajne podium zaproponowałeś, ale do końca się z nim nie zgodzę, choć od biedy i ono obleci :P

Zapomniałeś wymienić Tiny Maze, która także dobrze spisuje się w supergigancie i jutro może powalczyć o medal. Dla mnie główną faworytką jest Gut, bo ostatnio jej forma poszła wyraźnie do góry. Dlatego też stawiam na takie podium 1. Gut 2. Maze 3. Mancuso (ew. Gisin lub Vonn).
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Masha » 07 Lut 2011 21:44

Naprzód Lindsey, jedziesz :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 07 Lut 2011 22:14

A ja tradycyjnie liczę na wór polskich medali. :D Masha nie nastawiaj się na sukcesy bo w tym sezonie jakoś twoje ulubienice cię nie rozpieszczają. I co? I znowu Ziemniakowaty będzie musiał pocieszać? Litości nie masz nad chłopem? Podobno przypomina już cień człowieka. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 07 Lut 2011 23:01

8-) Spokojnie Figaro mam przeczucie, że tym razem moja ulubienica mnie nie zawiedzie.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez friducha » 07 Lut 2011 23:23

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 22:04, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 08 Lut 2011 01:43

Oto i skład Norwegii:
Kobiety
Lotte Smiseth Sejersted

Mężczyżni
Aksel Lund-Svindal
Kjetil Jansrud
Lars Elton Myhre
Leif Kristian Haugen
Truls Ove Karlsen

Od Rosji są lepsi spece ode mnie ;)

Co do dzisiejszego supergiganta pań, to największa faworytka Lindsey Vonn nie zostawiła suchej nitki na organizatorach i ostro skrytykowała trasę, twierdząc że w życiu nie widziała tak wyboistej, lodowatej i szorstkiej trasy.
Skoro takie rzeczy mówi największa specjalistka od konkurencji szybkościowych to należy jej wierzyć gdy twierdzi że ta trasa niesie ryzyko ciężkich wypadków. Mam nadzieję że FIS nie bedzie mądry po szkodzie i że trasa nie zbierze znów tragicznego żniwa. Oby... Ale należy pamiętać że 17 lat temu, na 2 tygodnie przed igrzyskami w Lillehammer, 29 stycznia 1994 roku zginęła na trasie zjazdu w Ga-Pa znakomita Austriaczka Ulrike Maier uderzając głową o niezabezpieczony odpowiednio słupek z aparaturą do pomiaru czasu. Lepiej więc dmuchać na zimne.

Moje typy na dziś są takie:
1. Vonn
2. Gut
3. Mancuso
Oby tylko posępna Niemka i gruba Szwedka nie zepsuły mi scenariusza ;)
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 08 Lut 2011 08:43

Ja dzisiaj liczę na dwa medale Lindsey i Julie, a jutro o medal będzie trudno no, ale może Bode Miller znakomicie przejedzie :D Chociaż nie wiem, nie oglądam często mężczyzn, wole kobiety ;)
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości