przez zdzichu » 21 Sie 2010 21:41
Przestan mi tu wyjezdzac z Ss Figaro ,jeszcze raz wytłumacze dokładnie żebys wreszczie zrozumiał oco mi chodzi , Boenisch zagrał chyba 13 meczów w Niemieckiej młodzieżowce i co taki z niego patryjotyczny, Polak gdyby czół sie Polakiem to by w Niemieckiej młodzieżowce nie zagrał ,a teraz co jak myśłisz gdzie ma wieksze szanse na gre u nas czy u Niemców, odpowiedz jest prosta ,niewierze że nagle obudził sie w nim patriotyczny duch gry dla naszej kadry ,niemiał bym nic przeciwko jego grze w kadrze gdyby grał w niej od poczatku, a nie grał w Niemieckiej młodzieżówce ,gdyby zagrał dla naszych młodych orłów ,a nie dla Niemców ,wkurza mnie takie cos najpierw gra w młodzieżowce innego kraju,potem czuje ze ma szanse na gre w naszej kadrze i sie na to decyduje ,niech od poczatku swojej kariery wie czego chce , inna sprawa jest z obraniakiem bo on zagrał chyba raz w młodzieżówce francji i potem odrazu chciał grac dla Polski po zmianie przepisów. Co do dzieci mieszanych małżenstw to jesli od młodziedzienczego wieku ,czuli by chec grania dla Polski to nie mam nic przeciwko ,ale jesli taki gosciu zagrał by z 10 meczów w młodzieżowce innego kraju i nagle zapragnał gry dla Polski to tego bym nie zaakceptował już, dla przykłądu niech sie urodzi jakis gosciu np w Hiszpanii ,ale ma Polskie korzenie i od poczatku swojej kariery deklaruje chec gry dla Polski to wtedy nie mam nic przeciwko ,niech sobie gra w naszej kadrze ,ale jesli rozegra w tej Hiszpanskiej młodzieżowce kilka meczów ,a potem nagle zapragnie gry dla Polski to tego już nie akceptuje.Ciekaw jestem czy gdyby Smuda miał mega bogactwo to by korzystał z tych obcokrajowców ,chyba zdajesz sobie sprawe Figaro że raczej nie ,bo niestety ci piłkarze to sa bardziej takie transfery ,taki Laurent Koscielny nie zbyt pali sie do gry w naszej kadrze ,ale Smuda go nakłąnia bo chce miec klasowego obronce.
Mam nadzieje że teraz troche zrozumiałes moje stanowisko w tej kwestii