Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Menson » 30 Lip 2010 07:38

Toć Ruch nie przegrał czasem 1:3? :shock:
Menson
Kadra B

Postprzez figaro56 » 30 Lip 2010 08:14

Z uwago na serce lekarz zabronił mi oglądania polskich drużyn ligowych w piłce kopanej. :D Niemniej w prasie wyczytałem, że Ruch przegrał 1:3.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 30 Lip 2010 09:11

Bardzo mądry ten lekarz, bo żeby opisać grę naszych, to po prostu szkoda słów.
Żurawski: Azerowie byli po prostu lepsi
Jak się czyta coś takiego, to po prostu człowieka krew zalewa, Żurawski lepiej skończyłby swoją karierę, jak ma zamiar być gorszym od Azerów.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Kacpero221 » 30 Lip 2010 11:02

Menson napisał(a):Toć Ruch nie przegrał czasem 1:3? :shock:

Rzeczywiście, przegrali 1:3. Chyba pisemne przeprosiny wyślę do Austrii Wiedeń, za zaniżenie ich "sukcesu".
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez albatros » 30 Lip 2010 12:44

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 18:45, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 30 Lip 2010 13:56

No to dożyliśmy czasów że leją nas Azerowie :? ... Totalne dno nie dość że reprezentacji to i klubów.
Szkoda słów...
Dziwi mnie jedynie że piłkarzy stać na najnowsze "bryki", bo jaka praca taka powinna być płaca. Niech piechotą zapier... może wtedy będą mieli lepszą kondycję.

Raku pewnie topi smutki pijąc do lustra :lol: . Nie martw się chłopie, jeszcze nie wszystko stracone :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 31 Lip 2010 15:55

markos7207 napisał(a):Dziwi mnie jedynie że piłkarzy stać na najnowsze "bryki", bo jaka praca taka powinna być płaca. Niech piechotą zapier... może wtedy będą mieli lepszą kondycję.

Też mnie irytują wysokie zarobki piłkarzy z naszej ekstraklasy, skoro jej poziom jest tak mierny, to powinni zarabiać o wiele mniej, a ewentualne duże pieniądze otrzymywać za wyniki w europejskich pucharach, może wtedy inaczej wyglądałaby ich gra. Może wtedy zobaczylibyśmy wreszcie prawdziwą waleczność, dobre przygotowanie fizyczne oraz zaangażowanie w ich grze. Bo na razie ich gra wygląda często tak, jakby kombinowali jak tu się za bardzo nie zmęczyć :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zdzichu » 31 Lip 2010 16:38

Skoro mowa o zarobkach to taki Smolarek bedzie zarabiał Polonii 400 tys Euro rocznie ,wiec tez wygurował swoje zadania zwłaszcza że w ostatnich sezonach zdobył zaledwie 7 goli w rozgrywkach ligowych wiec jego gra to wielka niewiadoma
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 01 Sie 2010 22:05

markos7207 napisał(a):Raku pewnie topi smutki pijąc do lustra :lol: . Nie martw się chłopie, jeszcze nie wszystko stracone :wink: .

No jasne :lol: Porażka Wisły na stadionie Hutnika - bezcenne :D Jeszcze lepiej że z Azerami :wink:

Wszystkim narzekającym na Jagę polecam obejrzeć mecz. Jaga zagrała świetne spotkanie i gdyby nie zapłaciła na początku frycowego to byłoby dobrze. Jeśli już jednak czepiamy się poziomu a nie wyniku to polecam obejrzenie spotkania. Ruch też dobrze (spodziewałem się kompromitacji i pogromu a tu nawet bramkę zdobyli) a Wisła jak Wisła - dla mnie lux :lol:

A i jeszcze jedno do wszystkich narzekaczy. Bukmacher był otwarty i można była stawiać porażki polskich drużyn :wink: Za 1 zł można było wyciągnąć jakieś 40 :wink: Tyle na dziś :mrgreen: A no i jeszcze Albatros musiał o kibicach wspomnieć :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Sie 2010 13:44

No to już wiemy że w czwartek transmitowany będzie tylko mecz Wisły i to na Polsacie Sport. Może i dobrze ale wydaje mi się że Jaga coś powalczy. Ruch się musi martwić żeby im nie klepnęli ponad 5. No a dziś o 20 mecz Lecha no i stawiam że będą karne :twisted: Może zbyt optymistycznie :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 03 Sie 2010 13:58

Lech gra jutro a nie dzisiaj przecież. Tak się zdziwiłem, że zacząłem szukać po internecie czy pomyliło mi się coś.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 03 Sie 2010 14:07

Zgadza się :wink: Jakoś mi się wtorek ubzdurał :roll:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 04 Sie 2010 10:52

No skoro Raku już wróciłeś z "wygnania" to Wisła na pewno ogra Azerów :lol: .
Co do Lecha to jestem umiarkowanym optymistą pod warunkiem że przypomną sobie lechici jak się strzela bramiki.
Jaga i Ruch raczej bez szans.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 04 Sie 2010 11:01

Niestety dla Wisły znów wracam na wygnanie i mam nadzieje że dostaną soczyste lanie :wink: Wiemy już oficjalnie że mecze Jagi i Ruchu nie będą transmitowane. Ruch był skreślony od początku a jeśli chodzi o Jagę to negocjację się nie udały także będzie tylko dziś mecz Lecha a jutro HIT Wisła z Karabachem :lol:

Ja bym chciał bardzo żeby Jaga awansowała bo na prawdę się pokazali z dobrej strony :( myślę że jakby grali od 2 rundy to by się po Arisie przejechali a tak zapłacili frycowe na początku mimo że zaprezentowali się REWELACYJNIE jak na 7 (chyba tak im wychodziło pod odjęciu punktów) drużynę ligi która przez pewien czas była zagrożona spadkiem (przez minusy;]) Choć dobrze wiadomo że Jaga na wyjazdach gra straszną padake. Myślę że zasługują po raz kolejny na puchary. Ruch z takimi finansami niech sobie da spokój. Sprzedać Niedzielana do Korony to trzeba mieć nierówno pod kopułą... Może jeszcze Polonia się włączy do walki o dobre miejsce. Doświadczenie w pucharach ma a trochę nazbierali zawodników. Jak ich zgrają to może być ciekawie. :wink: No i jeszcze na Łazienkowską wraca doping także Legia dosyć poważnie wzmocniona (ale jeszcze nie zgrana) też powinna walczyć o mistrza.

To taka moja szybka analiza tymczasem dziś liczę na karne i wygraną 11:10 po bramce Kotorowskiego :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 05 Sie 2010 06:51

Tak momentami to kibice Lecha chyba nie wiedzieli gdzie ze wstydu oczy podziać. Przyjeżdża do mistrza Polski jakaś knedliczkowa Sparta w końcu żaden tam tuz europejski a "miszcze" bezradni i zagubieni momentami jak dziecko we mgle. Lech kompletnie bez formy, chociaż kto wie może to ich optymalna forma i dla naszej ligi dla śmiechu zwanej ekstraklasą wystarczy bo pewnie Ruch Chorzów ograją . :roll: Serial po tytułem "Degrengolada polskiej piłki" trwa w najlepsze.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 05 Sie 2010 09:58

Obawiam się, że dzisiaj możemy pożegnać trzy polskie drużyny grające (do dzisiaj) w Lidze Europejskiej, chociaż Wisła jakieś tam szanse na awans ma. Nie będzie to jednak koniec pucharów dla polskich drużyn, bo przecież Lech "awansował" do następnej rundy Ligi Europejskiej.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 05 Sie 2010 14:42

Jednak mój umiarkowany optymizm był, jak się okazało, nieuzasadniony. No ale jak słyszę z wypowiedzi piłkarzy Lecha, wszystkiemu winny jest niedobry sędzia. Wredota, podyktował karnego nie w tę stronę co trzeba ale za to wyrzucił z boiska dwóch Czechów i tylko jednego lechitę. Nie będę oceniał sędziego bo nie oglądałem meczu.
Ale jeśli nie potrafi się strzelać goli to pretensje można mieć tylko do siebie.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 05 Sie 2010 19:16

Ciekawe czym się wytłumaczy Wisła. Masz Raku tę swoją chwilę satysfakcji. Żenady ciąg dalszy. Nie wiem, że to jeszcze chce ktoś wkładać w tę polską piłkę niemałe przecież pieniądze. Ktoś tam obliczył ile zarabiają te nasze pożal się boże ligowe gwiazdy. W głowie się nie mieści jakie to sumy. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 05 Sie 2010 21:25

Jagiellonia, spośród najlepszych drużyn rozegrała najlepszy dwumecz. Dzisiaj, w Salonikach, po wyrównanym meczu, zremisowała z Arisem 2:2. W dwumeczu: 4:3 dla Arisu.

Ruch, zgodnie z "planem", dostał baty od Austrii Wiedeń - 0:3.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez dan » 06 Sie 2010 09:10

I stało się to czego się obawiałem. Polskie kluby to po prostu tragedia. A Henryk Kasperczak po tym jak został wyrzucony z Górnika Zabrze, którego spuścił wcześniej z ekstraklasy dostał zatrudnienie w Wiśle. Masz rację Figaro - to była żenada.

Juventus Turyn, holenderski AZ Alkmaar, hiszpańskie Getafe, AEK Ateny i Dnipro Dniepropietrowsk to potencjalni rywale Lecha Poznań w czwartej rundzie kwalifikacyjnej piłkarskiej Ligi Europejskiej. Obojętnie, która z tych drużyn by to nie była to z taką grą mistrz Polski nie ma szans z żadną z tych drużyn.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości