Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez RakuNH » 19 Lip 2010 18:33

Reasumując
Lech - piłkarsko trafił średnio. Myślę że Hapoel i Basel by byli o wiele gorszymi rywalami a szczególnie Hapoel który ładnie ciśnienie podczas sparingów. Wiadomo że lepszy byłby Litex no ale jest Sparta i jest nieźle bo można powalczyć. Dodatkowo kibice Kolejorza dostali 2100 biletów a starali się o 3500 także mecz prawie u siebie. Pozytywem jest też rewanż u siebie. Kibicowsko dobre losowanie :wink:

Wisła - w sumie musiałaby wygrać z każdym z tej grupy ale dobrze że nie dostała Maccabi. Lepiej żeby wygrała drużyna z Irlandii Północnej to chociaż Polonia się trochę zmobilizuje :wink: Do Azerbejdżanu zapewne nie chcą jechać ale na to wszystko wskazuje. Z Azerami się gra jak zawsze ciężko.

Ruch - piłkarsko trafił bardzo dobrze bo Austria nawet jak wejdzie to w pierwszym meczu nie zachwyciła. A jak nie wejdzie to Siroki z BiH są do ogrania. Wyjazd do Austrii dla kibiców mógłby być ciekawy i zapewne byłaby podoba inwazja jak Legii kilka lat temu. Ruch na pewno nie ma co narzekać. Jedynie Hibernian można by uznać za lepszy.

Jaga - piłkarsko średnio. Galatasaray to by był pogrom a myślę że z Mortherwel by mieli dużo większe szanse. Za to kibicowsko mają wyprawę życia w gorące Greckie tereny. Ekipa Arisu prezentuje się konkretnie :D

Wreszcie te mecze powinny jakoś wyglądać i na trybunach i na boisku także będzie co oglądać i mam nadzieje że Polskie drużyny jeszcze coś pograją. Szczególnie liczę na Lecha no i na Jagę która miażdży w sparingach.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 21 Lip 2010 21:00

No i Lech musi grać dogrywke i meczyc sie z tymi Azerami,Raku ma jednak racje poziom naszej piłki leci na łeb skoro meczymy sie z takimi klubami,fakt Azerowie zawsze sa nie wygodnym rywalem gra sie z nimi cięzko ,ale taki klub jak Lech powinien sobie spokojnie poradzić,a tu taka moim zdaniem wpadka ,oby jej nie było ,ale jesli Lech odpadnie na tym etapie to bedzie to wielki blamaż klubu który ma ambicje siegajace gry w lidze mistrzów
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 21 Lip 2010 21:02

szykuje sie kompromitacja... :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 21 Lip 2010 21:12

Poziom meczu Lecha jest podobny do poziomu meczów trwających w Niemczech MŚ U-20 kobiet (które można od czasu do czasu oglądać na Eurosporcie) :lol:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez markos7207 » 21 Lip 2010 21:34

Parę fragmentów meczów mistrzostw U-20 pań widziałem i twierdzę z całym przekonaniem że tam poziom jest wyższy :wink: .
Mam nadzieję że dojdzie do karnych, będzie choć na koniec trochę emocji. Jeśli Lech ma prezentować taki poziom to niech lepiej pożegna się już dziś, wszak przegrać z Interem to nie taki wstyd :wink: . Nie każdy musi wiedzieć o jaki Inter chodzi :lol: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 21 Lip 2010 22:10

No to mieliśmy ciekawy, a co najważniejsze szczęśliwy koniec horroru, który zafundował nam Lech. Jednak patrząc na grę Lecha w spotkaniu oraz decyzje trenera, to coś mi się wydaje, że Sparta zrobi z nas miazgę :( , obym się mylił.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez dan » 22 Lip 2010 08:47

Tak grający Lech nie ma szans w spotkaniu ze Spartą, słuszne było moje obawy po wylosowaniu Czechów, ale nie sądziłem, że już teraz mistrz Polski może odpaść, a było bardzo blisko tego. Mogło dojść do kolejnej spektakularnej kompromitacji polskiego klubu w Europie.
Dziewczyny grające w mistrzostwach świata U-20 naprawdę prezentują całkiem niezły poziom.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez ssonicsl » 22 Lip 2010 09:07

No cóż było blisko a Azerbejdżan dołączył by na chlubną listę państw które w klubowej piłce nas leją. Estonia, Gruzja, Bośnia i Hercegowina, Litwa, Białoruś, Norwegia. Teraz czekam na Maltański zespół. Wypowiedź Pulkowskiego dla TVP, który na pytanie o najgroźniejszego zawodnika rywali powiedział coś takiego "ten jeden z czarnych zawodników", wskazuje że Ruch w kwestii przygotowania taktycznego do meczu jest na poziomie "0". Trzy razy już im się udało, poszczęściło, w meczach gdzie byli tym słabszym nie przegrywając. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

A Lech. Maja działacze to na co zasłużyli, a raczej mieliby gdyby Amicolech odpadł. Niechże w końcu zrozumieją jedno. To że zespół wygrał naszą słabiuteńką ligę nie oznacza że będzie w stanie awansować do LM, ba wygrać z mistrzem Azerbejdżanu. W takich momentach trzeba zespół wzmocnić, nie osłabiać. Ale jak widać w ostatnich latach ta prawda była nie osiągalna ani dla Wisły ani dla Lecha ani dla Legii.

Sparta się po Lechu przejedzie.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 22 Lip 2010 09:41

Jakby nie klawiatura ekranowa tobym sie rozpisal ;] Krotko pisząc to Sparta moze zlekcewazyc Lecha a wlasciciele sie otrzasna i zobia jakis transfer. :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 22 Lip 2010 15:22

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 22 Lip 2010 16:32

Faktycznie ,lechowi potrzebne sa wielkie wzmocnienia ,działacze zapowiadali ze tak bedzie lale nic z tego nie wyszło ,jesli chce sie awansowac do ligi mistrzów to trzeba sie liczyc z wielkimi wydatkami ,przecież jesli Lech by awansował to dostał by o ile sie nie myle 5 mln euro ,wiec nawet wiecej niż dostał za Lewandowskiego ,zreszta obiektywnie patrzac to Lech ma naprawde waska kadre i słabą ławke , nie ma tam piłkarzy na takim samym albo nawet wyższym poziomie niż ci którzy graja w pierwszym skłądzie ,a bez szerokiej kadry Lech nic nie osiagnie ,wogóle dobrze ze przy tym co wczoraj pokazali prześli tych Azerów
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 » 22 Lip 2010 17:50

dan napisał(a):http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ranking-iffhs-polska-ekstraklasa-gorsza-od-ligi-bo,1,3326639,wiadomosc.html

Bez urazy, ale czy w Syrii, w Wietnamie, w Libii i w Botswanie istnieją profesjonalne ligi piłkarskie?
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez dan » 23 Lip 2010 09:08

Widocznie istnieją, zaraz widać poziom polskiej ligi.

Nadal mamy 4 drużyny w europejskich pucharach, choć w dwóch przypadkach były spore problemy z awansem. Po wczorajszych meczach utwierdziłem się w przekonaniu, że Ruch dostanie baty od Austrii Wiedeń (niewiele brakowało, by odpadł z Vallettą, w końcówce Maltańczycy mieli trzy okazje, by pozbawić niebieskich złudzeń).

Wisła powinna przejść Azerów, choć na pewno nie będzie tak łatwo jak z Litwinami.

Jagiellonia trafiła na Aris Saloniki. Obawiam się, że to będzie ciężki orzech do zgryzienia, ale polski klub jeszcze nie grał meczów o punkty w nowym sezonie więc może pokaże jakąś niesamowitą formę. Podobno w sparingach było nieźle. Ale między ligą grecką a polską jest w tej chwili przepaść, dlatego myślę, że to Aris jest faworytem.

Lech by przejść Spartę Praga musi zagrać o dwie klasy lepiej niż przeciwko Azerom. Ale nawet gdy odpadnie z Czechami to i tak zobaczymy nasz zespół w Lidze Europejskiej. Dlatego możemy z całą pewnością stwierdzić, że po następnej rundzie co najmniej jedna polska drużyna będzie nadal grała w europejskich pucharach.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 23 Lip 2010 14:22

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez RakuNH » 27 Lip 2010 09:48

Mecz Lecha jednak w Polsacie Sport tak samo jak Jagi a akurat mam wypad na wioskę gdzie jest CYFRA + :( Skoro ja nie będę oglądał to awans pewny :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 27 Lip 2010 13:37

Ja akurat mam dostęp do Polsatu Sport, choć w czwartek mogę mieć problem z dotarciem do tego kanału.
Tłumaczenie Polsatu - "Negocjacje z Czechami trwały zbyt długo, by możliwa była zmiana ramówki w otwartym Polsacie".
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 27 Lip 2010 15:10

Ale wioche robi ten polsat , dziwi mnie ich tłumazenie z Azerbejdzanu puscili mecz a Czech nie puszcza , a szkoda bo mysle ze Lech ma szansee osiagnac niezły wynik ,wiec pozostaje mi tylko ogladanie tego, meczu w necie
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez karlos » 27 Lip 2010 21:48

NIestety Lech dzisiaj zmniejszył mocno swoje szanse na awans do kolejnej rundy. Po raz kolejny dał sobie strzelić bramkę w końcówce spotkania, widać jednak że piłkarze Lecha nie wytrzymują jeszcze kondycyjnie całego spotkania. Szczególnie szkoda bo przez większość spotkania Sparta prawie nic nie grała i na jej tle Lech prezentował się nie najgorzej, ale po raz kolejny nie potrafił wykorzystać swoich sytuacji. Ogólnie jestem zły na trenera Zielińskiego, bo w tym spotkaniu wprowadził nie do końca właściwe i w dodatku spóźnione zmiany, można mu też wiele zarzucić w kwestii przygotowania drużyny do najważniejszych spotkań w tym sezonie oraz braku znaczących wzmocnień. Wichniarek jest ok. ale nie jest to piłkarz, który zbawi Lecha, Tschibamba jak na Arkę to był bardzo dobry piłkarz, ale na podbój europy to jednak nie ten kaliber.
Jak oglądam te nasze drużyny grające o europejskie puchary, to mam wrażenie, że cofnąłem się do czasów dzieciństwa, minęło około 10 lat, a znowu Żurawski, Wichniarek, Frankowski muszą brać na siebie odpowiedzialność strzelania decydujących bramek.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zdzichu » 29 Lip 2010 21:04

No i sprawdza sie niestety najczarniejszy scenariusz 3 polskie kluby przegrały swoje mecze w pucharach ,ale to nie wszystko bo Jagielonia jak narazie przegrywa swój mecz ,jedyne pocieszenie jest takie że Lech jesli nie wyeliminuje Sparty to i tak nie odpadnie z pucharów,ale niestety tu widac poziom Polskich klubów ,Ruch nie był faworytem wiec jego porażka nie jest zaskoczeniem choc po cichu liczyłem na remis ,Jagielonia jeszcze walczy ,ale już straciłą dwa gole usiebie wiec też bedzie jej bardzo trudno o dobry wynik ,natomiast Wisła już powoli przyzwyczaja nas do tego ze dużo słąbsze kluby sa dla niej smiertelnym niebezpieczenstwem ,niestety skoro wicemistrz Polski przegrywa u siebie po słabej grze z zespołem z Azerbejdzanu to nalezy chyba tylko załamac rece nad poziomem Polskiej piłki, gdzie te czasy kiedy mecze z zespołami z takich krajów jak Azerbejdzan ,Estonia ,Malta czy Kazaschtan były dla naszych klubów spacerkami ,dzis klub z Azerbejdzanu jest dla naszych zespołow takim samym zagrozeniem jak potyczka zespołęm z Anglii czy Hiszpanii.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 » 29 Lip 2010 21:59

A oto wszystkie dzisiejsze wyniki polskich klubów w europejskich pucharach:
Ruch Chorzów - Austria Wiedeń 1:2
Wisła Kraków - Qarabag Agdam 0:1
Jagiellonia Białystok - Aris Saloniki 1:2
Można doliczyć jeszcze "występ" Lecha i mamy 100% bilans przegranych.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości